Balkonger

Högkvalitativ beläggning för taket på loggian

Många av oss tänker på utformningen av ett balkongrum – vilken finish som ska användas för väggar, golv, tak?

Innan du börjar avsluta toppen av balkongen måste du ta hand om vattentätning. Utan detta förberedande skede kommer beläggningen inte att vara hållbar, och alla ansträngningar för snygg design kommer att vara förgäves..

7 foton

Förberedande skede

Vattentätning behövs för både öppna och inglasade balkonger. Det eliminerar helt läckage mellan sömmarna. Om grannarnas balkong är inglasad ovanpå räcker det att behandla betongytan med silikonfog för att förhindra att vatten tränger in i den porösa strukturen av betong. Balkongen på översta våningen måste skyddas både ovanför och under betongplattan. Ovan tillhandahålls som regel skydd av husets takvisir som tillhandahålls av utvecklaren. Du behöver bara skydda betongytan underifrån. Bitumen, det så kallade “flytande gummi”, används som material för vattentätning, och ett PVC-membran är ett modernt, men relativt dyrt material..

Efter att ha skyddat ytan från risken för läckage kan du göra inredningen. Tänk på de viktigaste egenskaperna hos olika material och markera beläggningen av högsta kvalitet för taket på loggian.

7 foton

Målning

Det enklaste och mest kostnadseffektiva alternativet är att tvätta eller måla ytan. Till att börja med bör du jämna ut betongbeläggningen med cement, applicera ett lager kitt och primer. Den bästa lösningen är att måla ytan med vattenbaserad färg eller oljefärg. Använd frimärken för fasadarbete. Du behöver inte uppdatera lagret så ofta. Och underhållet av det målade taket möjliggör våtrengöring..

Kakel och tapeter

Takplattor och tapeter kan användas för att dekorera balkongen. Om tapeten inte är särskilt hållbar och inte överlever temperaturförändringar, kan brickan tjäna dig i mer än ett år. Det blir inte svårt att göra ett kaklat tak – skumrutor appliceras på betongytan med hjälp av bra lim. Sådant material kan tvättas även med användning av slipande produkter. Priset på sådan täckning är ganska billigt, vilket är goda nyheter. Reliefstrukturen på plattorna och olika mönster på materialet kommer att ge rummet en extra charm..

För att lägga till skönhet och fullständighet i det målade eller tapetklistrade taket på loggian passar ett fönster vackert dekorerat med tyg. Det är bäst att hänga gardinerna på flexibla gardinstänger som är fästa upptill och tar någon form. Installation av en sådan struktur tar inte mycket tid, och resultatet kommer att överträffa alla förväntningar..

Upphöjt tak

För dem som vill använda olika hängande strukturer när de inreder ett rum skulle ett undertak vara ett idealiskt alternativ. Huvudmaterialet i form av paneler fästs på aluminiumstrukturerna. Det kan vara PVC -paneler, träpaneler eller aluminium.

PVC -paneler

Taket av moderna PVC -plastpaneler kommer att vara miljövänligt, tåla extrema temperaturer och långvarig exponering för direkt solljus. Det är opretentiöst i underhåll, lockar inte till sig smuts och damm. Plasttaket är mycket hållbart och håller i upp till 50 år. Färgen och strukturen på panelerna kan väljas för varje smak och inredning – glansigt, matt, med blommigtryck, i ett marint tema, med imitation av trä, sten, bambu. En skadad panel kan enkelt bytas ut mot en ny. Det är värt att notera att priset på detta moderna material är lågt och är ganska lämpligt för budgeten för en medelinkomstfamilj..

Träpaneler

Foderloggian ser väldigt imponerande ut, vilket ger rummet ett mysigt hemutseende. Denna design är acceptabel för användning i ekostil. Rack-and-pinion-metoden för att dekorera ytan med naturligt trä kommer inte att vara billig, men resultatet kommer att överträffa alla förväntningar. Miljövänligt, säkert material, starkt och hållbart. För att förhindra sprickor och deformationer av träet måste det täckas med färg och lack. Det är nödvändigt att förnya lackskiktet efter behov. Tack vare sådant skydd mot smuts, fukt och extrema temperaturer kommer beläggningen att glädja dig i mer än ett år. Träpaneler kan tvättas. Dessutom behåller träpaneler värmen väl. Dessutom är denna typ av design ledande när det gäller goda recensioner – vacker, bekväm, hållbar.

Aluminiumskena

Aluminiumskivor kan användas som takdekoration. Denna design är upphängd, fäst vid profilen. Aluminiumbeläggningen är mycket hållbar och lätt att underhålla. Den kan användas på både öppna och inglasade balkonger. Denna design är väl lämpad för stilen minimalism, högteknologi, loft.

Gipsskivor

Ett annat material för undertaket är gips. Dekorationen av rummet kan göras för hand. Det räcker att installera aluminiumprofilen på betongytan och fästa gips på den. Gipsskivans tak är tillräckligt starkt. Det är oacceptabelt att använda detta material i dekorationen av en obeglasad loggia – gips kommer att bli våt under regnet och smula. Fördelarna med gipsskivor inkluderar: hållbarhet, miljövänlighet, enkel installation, möjlighet till dekoration, låg kostnad för materialet. Ett sådant tak kan målas i valfri färg, klistras över med den tapet du gillar..

Töjbart tak

Denna typ av material är det mest populära idag. Sträcktak används både för dekoration av rum och för dekoration av lokaler, loggior, affärer, kontor. Låt oss försöka avslöja hemligheten bakom den ökande förekomsten av denna typ av täckning.

Sträcktak förutsätter en sömlös beläggning utan skarvar, det kan tvättas. Det slitstarka tyget är utformat för varmt väder samt regn och frost. Installationen av stretchskyddet tar inte mycket tid, men det utförs uteslutande av proffs. Kostnaden för sträcktak är hög, men kostnaderna betalar sig redan första verksamhetsåret. Denna typ av loggia -design är mycket uttrycksfull. Du kan tänka dig ett kompetent belysningssystem i en sådan design – användningen av en central lampa, grupparrangemang av punkt “fiskögon”, enstaka lampor.

Användbara små saker

Loggia är ett mycket funktionellt utrymme i lägenheten. Här kan du organisera ett rekreationsområde, en miniträdgård, placera ett kontor eller använda det som ett grovkök. Låt oss prata om det senare. Om du planerar att placera en taktork för kläder här, bör du noga överväga valet av takfinisher. Överdraget måste vara tillräckligt starkt för att klara vikten av den våta tvätten. Hänsyn bör tas till placeringen av förstärkare i fästpunkterna. Aluminiumlameller för placering av torktumlare rekommenderas inte – med tiden bildas rost på ytan av sådant material, vilket kan förstöra saker.

8 foton

Lite om färg

Naturligtvis bör designen på loggian vara i samma stil. Naturliga varma nyanser av aska, bok, valnöt, tall är alltid trevliga i inredningen. Taket kan dekoreras i ljusa färger eller mantlas med paneler med glans, väggarna och golvet i rummet i detta fall bör vara ljusa, icke-prickiga nyanser. Denna design kommer att se väldigt harmonisk ut. Vitt eller någon annan pastellfärg i taket passar bra in i alla interiörer, även mörka extravaganta toner.

8 foton