Balkonger

Inglasning och efterbehandling av balkonger

Balkonger gör att deras utrymmen kan användas för att expandera rum eller placera dem i olika interiörattribut. Det enda hindret för att förverkliga en sådan önskan kan vara klimatförhållanden. De löser detta problem med hjälp av isolering och inredning av rummet. Detta tillåter inte bara att ge den en trevlig design, utan också att avsevärt minska värmeförlusten, vilket är mycket viktigt under moderna förhållanden..

8 foton

Kallt glas

Balkongglas är ett av de första stegen som ska tas under renoveringsarbetet. Denna design kommer att skydda hemmet från yttre påverkan och bibehålla ett optimalt inomhusmikroklimat..

Kallglas kan organiseras med flera material:

Trä. Fönsterramar av detta ämne kan vara antingen enkla eller dubbla, men detta tillåter inte alltid ökad värmeisolering. Strukturer av denna typ är inte särskilt populära, eftersom trädet måste behandlas regelbundet med skyddande medel (färg, lack, etc.) för att upprätthålla ett optimalt tillstånd. Om du inte gör detta, kommer detta att leda till att det uppstår sprickor och förlust av täthet i ramen, bakom vilket drag, fukt etc. kommer..

Ändå har träfönster sina egna fördelar, bland annat höga dekorativa egenskaper och materialets säkerhet för människokroppen..

Metallglas innebär användning av stålramar som håller glasenheten. För att öka tätheten installeras speciella tätande gummiband vid fogarna. Metallen är inte längre så nyckfull och behöver bearbetas mycket mindre ofta. Detta gör det möjligt att driva sådana strukturer i flera decennier. Nackdelarna inkluderar ett oöverträffat utseende och oförmåga att bibehålla temperaturregimen inom ett visst intervall..

Aluminium. En profil av en sådan metall är perfekt för bildning av fönsterkarmar, eftersom den praktiskt taget inte genomgår oxidation. Detta eliminerar målning eller andra skyddsåtgärder. Sådana system är mycket attraktiva. Många balkongägare utför glas endast med sådana produkter. Aluminiumprofilen låter dig organisera inte bara öppning utan även skjutdörrar i olika storlekar.

Varma konstruktioner som en garanti för komfort

Många lägenhetsägare försöker idag utrusta om en balkong eller loggia för bostäder. Detta låter dig placera där inte bara bevarande, utan också en säng, TV eller andra typer av möbler..

Varmt glas kan organiseras med hjälp av följande material:

Aluminiumprofil. För att öka värmeisoleringsegenskaperna hos ramen av denna metall utrustar tillverkarna den med ytterligare isoleringsmaterial. Dessa skär hjälper till att undvika kalla broar längs hela omkretsen av fönstret. En två- eller treskiktsglasenhet kan redan installeras i en sådan ram..

Metall-plastprofil. PVC -fönster kännetecknas av höga värmehållande. De används för att bibehålla temperaturregimen på balkongen på samma nivå som i huvudrummet. Vid tillverkning av en plastprofil används metallinsatser, vilket avsevärt ökar styrkan och gör att du kan ge ramen en komplex form av icke-standardstorlekar.

Nackdelarna med plastglas innefattar konstruktionens relativt stora vikt. Detta leder till att sådana konstruktioner endast kan installeras på fasta underlag av betong, metallprofiler etc..

Ramlösa mönster: praktisk och unik design

En typ av kallglasering är fönster där det inte finns några vertikala stödelement. Den ramlösa strukturen består av flera huvudelement:

 1. Övre och nedre profiler. Sådana element är gjorda av aluminium. Strukturens form och storlek beror på balkongrummets dimensioner. Vissa modifieringar gör det möjligt att installera sådana fönster även på omkretsen av oregelbundna geometriska former (halvcirkel, trapets, etc.).
 2. Glas. För sådana fönsterkonstruktioner används speciella förstärkta material som tål betydande vind och andra typer av fysisk påfrestning..
 3. Closers, rullar, stopp, etc. Dessa element används för att utrusta praktiska system. Detta gör det möjligt att utesluta oavsiktlig skada på skärmen under stängning..

Balkonger med panoramaglas är mycket vackra mönster som gör att du kan öka ljusflödet in i huset. På vintern är driften av sådana system svår, eftersom inträngande av fukt kan leda till frysning av fönsterluckorna. Sådan inglasning används ofta som ett dekorativt element. Ramlöst glas är ett unikt tillfälle att organisera en sommar trädgård på balkongen och förvandla rummet till små tropiker.

Isoleringsmaterial

Varm inglasning av balkonger och efterbehandling ger inte alltid en positiv effekt om du inte tar hand om isoleringen av alla andra ytor. Idag rekommenderar experter att använda flera olika material för att lösa sådana problem:

 1. Penoplex. Detta ämne är mycket lätt att bearbeta och behåller samtidigt värme med hög kvalitet. Kan användas för både inredning och exteriör. Kan inte behålla sina egenskaper när de utsätts för solljus, därför behöver den ytterligare efterbehandling.
 2. Är över är en typ av mineralull. Finns i rullar eller ark. Materialet kännetecknas av mycket bra indikatorer på ljud- och värmeisolering, och har också en låg vikt, vilket gör det enkelt att arbeta med.
 3. Polyuretanskum. Används för att täta sprickor, eftersom ämnet vidhäftar bra och samtidigt praktiskt taget inte lämpar sig för förbränning.
 4. Expanderad polystyren (styrodur). Dessa produkter har liknande egenskaper, men tål inte exponering för solljus. Stirodur kännetecknas av betydande styrka och värmeisoleringsegenskaper..
 5. Penofol. Produkten erhålls genom att applicera polyetenskum på metallfolie. Detta material reflekterar perfekt värme och tillåter inte att kalla strömmar kommer in i huset. Mycket ofta används det i tandem med penoplex, där de läggs i flera lager..

Vi dekorerar väggarna

Efterbehandling på balkongen innebär skydd av ytor med specialmaterial, bland vilka flera huvudprodukter kan särskiljas:

 • Färga. Att måla väggar är ett av de enklaste sätten att ge dem ett specifikt utseende. Lämplig endast för förinställda väggar eller vid kombination av flera designmetoder.

 • Foder. Produkter i denna kategori är praktiska och enkla. Idag på marknaden kan du hitta foder av trä eller plast. Detta gör att du kan skapa unika interiörer som är lätta att underhålla. Fördelarna med dessa produkter inkluderar enkel installation, eftersom denna process kan hanteras även utan erfarenhet..

Observera att efterbehandling med sådana material endast är möjlig i närvaro av varmt glas, eftersom ämnen snabbt förstörs av förändringar i temperatur och luftfuktighet..

 • Dekorativ sten (klinkerplattor).Sådana produkter kännetecknas inte bara av sin vackra design, utan också av sin höga praktiskhet. Materialet är perfekt tvättbart, tål betydande temperaturförändringar och är inte rädd för ultraviolett strålning. Det är möjligt att utföra inredning med dekorativ sten, både med varmt och kallt glas.

 • Gipsvägg. Detta material används endast i varma rum. Experter rekommenderar att endast utföra inredning med hjälp av fuktresistenta typer av gips. När det är installerat kan detta material täckas med andra dekorativa produkter som bambu tapeter, etc..

 • Dekorativt gips. Detta tillvägagångssätt för väggdekoration har dykt upp relativt nyligen, men har redan vunnit många positiva recensioner. Dessa beläggningar kännetecknas av en betydande livslängd, praktiska egenskaper och unika designegenskaper. Det är mycket enkelt att underhålla gipset, och om det är nödvändigt att återställa dess skick kan väggarna enkelt målas. Nackdelarna med detta tillvägagångssätt inkluderar endast den höga kostnaden för material och ytbildning..

Pålitligt golv

Golvet på balkongen spelar en av de viktiga rollerna, därför är de också mycket uppmärksamma på sitt arrangemang.. Beroende på mikroklimatet på balkongen kan basen byggas med flera typer av material:

 1. För kylrum rekommenderar experter att använda beläggningar som självutjämnande eller betonggolv. Dessa ämnen tolererar perfekt frost utan att förlora sina grundläggande egenskaper. I vissa fall kan du utrusta basen med keramiska plattor eller natursten. Det är absolut nödvändigt att endast använda material som är resistenta mot extrema temperaturer och bindemedel för dem..
 2. Balkonggolv med varmt glas kan utföras med olika material. Men många ägare föredrar träbaser. För detta bildas initialt en låda, inuti vilken en värmare är extra placerad. Då är brädor redan fästa på stockarna, som efter avslutad slipning och målning..

Om du vill använda parkett eller laminat behöver du bara utrusta basen från fuktbeständig plywood eller OSB-ark. Oavsett det valda träbaserade materialet ökar sådana ytor avsevärt värmeisoleringsegenskaperna. Observera att ett sådant golv också är behagligt att röra vid och inte behöver ytterligare beläggning, till skillnad från kakel..

Vi bildar taket

Efterbehandlingen av dessa ytor görs på många sätt, vilket beror på temperaturregimen på balkongen. Om balkongen är kall kan färg användas som efterbehandlingsmaterial..

När det gäller varma rum finns det några fler alternativ. Det enklaste sättet är att måla eller avsluta med gipsskivor. När du behöver skapa en unik design kan du installera plast eller dekorativt foder, bambu, etc. Oavsett vilket material du använder för efterbehandling måste du utvärdera dess tekniska egenskaper och ta hänsyn till recensioner av personer som redan har använt liknande ämnen.

Glasning och efterbehandling av en balkong är en komplex process, därför bör endast erfarna specialister anförtros dess genomförande, som kommer att göra allt mycket snabbare och bättre än amatörer..