Barnrum

Bakgrundsbild för en pojkens barnkammare

Frågan med valet av tapeter till barnets rum uppstår då och då inför var och en av föräldrarna. Barn växer upp, deras smak och behov förändras, och atmosfären i barnrummet ska alltid förbli så bekväm och meningsfull som möjligt för barnet..

10 foton

Olika sorter

Idag finns det ett stort sortiment av barns tapeter till salu, så det finns mycket att välja mellan. Alla tapeter är olika, de skiljer sig i sin struktur, i materialet från vilket de är gjorda och i design. Den huvudsakliga gruppen av barn tapeter som är mest populära idag kan särskiljas:

  • pappersbaserade tapeter;
  • tapeter av typen dekorativt gips med fibrer av mineraliskt och vegetabiliskt ursprung (de kallas flytande tapeter);
  • fototapeter och så kallade glas tapeter, vilket gör det möjligt att dekorera väggen med valfri fotobild, även med ditt eget porträtt;
  • tapeter som kan tvättas från barns “kreativitet” (tvättbar).

I inget fall ska tapeter för en pojkens barnkammare (såväl som för en tjej) vara vinyl (fiberduk). Denna tapet andas inte och skapar ett ohälsosamt mikroklimat i barnets rum..

Inte det bästa valet och velour tapeter, även om de nu är på toppen av popularitet, men vad ska man göra med deras förmåga att samla damm? Detta är definitivt inte nödvändigt för ett barn.

11 foton

Design och färgpalett

Det är inte lätt även för en professionell att skapa en bekväm design i en pojkens barnkammare. Det är viktigt att observera harmonin och integriteten i hela bilden i allt. Några obetydliga detaljer, fel valda, kan påverka hela interiören som helhet. Och på många sätt kommer den övergripande utformningen av barnkammaren att bero på den rätt valda tapeten..

9 foton

Varaktighet? Inte i det här fallet

Barnet kommer att växa upp och bara njuta av söta bilder och mönster på tapeten inte så länge. Snart kommer han att stå på benen och gå och ta med sig en tuschpenna (andra alternativ för verktyg för barns “kreativitet” är också möjliga). Därför är det klart, som två eller två, att tapetets hållbarhet i pojkens barnkammare är något från fantasins rike. Och barnets preferenser kommer att förändras med åldern, så om tre år eller så måste du definitivt uppdatera väggarna i barnkammaren.

Ljust och ovanligt

Det här är de faktorer som också bör beaktas när du väljer tapeter till en pojkens förskola. I det här fallet bör det inte finnas någon tristess och monotoni, barnkammaren bör kännetecknas av designens unika karaktär och färgernas rikedom. Och det är också mycket viktigt att barnet, efter bästa förmåga, deltog i allt som händer med hans hem – kanske kommer han att kunna föra in så intressanta nyanser i denna process som en vuxen aldrig skulle ha tänkt på..

Graffiti

Det unika och originaliteten i denna relativt nya stil, bokstavligen översatt som “scrawled”, har sitt ursprung. Han dök upp i dysfunktionella amerikanska stadsdelar och blev plötsligt superpopulär runt om i världen..

Dessutom har graffitistilen flyttat från gatorna till bostäder och “känns” bra där. För en tonårspojke kan graffititapeter vara den perfekta lösningen, särskilt om det är en fototapet. Men glöm inte samtidigt harmonin med bildens färg och storlek med pojkens rum och storlek. Allt ska hållas i samma färgschema och inte stå i kontrast med andra objekt. Graffitifototapeterna med moderna möbler kommer att ha flest kombinationer..

Sådana tapeter är indelade i två huvudgrupper: klassiska svartvita teckningar, som påminner om gamla fotografier och mångfärgade teckningar med ljusa inskriptioner och bilder.

Följaktligen är stilen med “konstnärlig huliganism” inte nödvändigtvis trotsigt ljusa och prickiga bilder, de kan mycket väl vara lugna, strikta och lakoniska. Sådant självuttryck i det inre av ditt rum kommer att avslöja en tonårs inre värld och ladda honom med ett utmärkt humör dag efter dag..

Randig

Barnrum för en pojke kommer att se bäst ut med vanlig tapet. Ritningar i ränder och i form av alla typer av bilar, flygplan och andra leksaker kommer att vara intressanta för barn att tänka på när de är upp till tre år gamla. I en äldre ålder är tapeter med samma ton att föredra..

Ett annat alternativ är tapeter med en prydnad. Ränder är det bästa valet – det här är ett neutralt mönster som passar alla åldrar. Det är möjligt att kombinera ränder med vanlig tapet, det viktigaste är att observera kombinationen av nyanser. Det särdrag hos randig tapet är dess förmåga att visuellt korrigera rummets proportioner – vertikala ränder kommer att göra rummet högre och horisontella ränder bredare.

Till liten ritning

Du bör inte köpa tapeter med ett litet mönster för en pojkbarnsbarn – ett sådant rum kommer att verka tråkigt och ointressant för barnet. På hans väggar ska tapeten vara med tomtritningar eller med en stor bild som är intressant för ett barn. Pojken kommer att älska bilden med någon av de seriefigurer han gillar.

Grön

Från vilken färg tapeten i pojkrummet kommer att vara, kommer hans psyko-emotionella humör i hög grad att bero, och därför ska färgen motsvara temperamentet hos ägaren av rummet. Om barnet inte är särskilt aktivt, passar tapeter i varma, mättade färger honom. Och i rummet för en hyperaktiv baby ska nyanserna vara lugna och kalla..

När det gäller den gröna färgen anses den vara universell, eftersom den kan både ladda och lugna med energi. I en liten pojkes rum ska den gröna nyansen vara varm: äpple, olivolja, ört eller mynta, men det är bättre att vägra kallgrönt, det förtrycker.

Plats

Små drömmare som är förtjusta i tecknade serier om rymdresenärer och redan drömmer om framtida utforskning av universum kommer att vara intresserade av att se rymdberättelser på tapeten på väggarna i deras rum. De kommer att vara på plats både i lekområdet och i sovrummet, och sedan blir ditt barns lekbord till en kontrollpanel och hans spjälsäng till en rymdkapsel.

Anime

Förmodligen finns det inget sådant barn som inte skulle älska att se tecknade serier. Så diversifiera barnrummets interiör med tapeter med din bebis favoritkaraktärer. Du kommer omedelbart att se hur mycket gladare ditt barn kommer att bli, och hur mycket mer intressant det kommer att vara för honom att vara i en sådan miljö..

Tills nyligen hade det varit katten Tom, musen Jerry, haren med vargen från “Tja, vänta lite!” I dessa vackra, livliga och intressanta tecknade serier finns en hel storm av känslor, spännande handlingar och obeskrivlig dynamik.

Hjältarna i “Naruto” med huvudpersonerna i ninja -barnen är perfekta som tapeter för pojkens barnkammare. Förutom tapeter är det viktigt att välja liknande kuddar och filtar med ninjasymboler och välja varma och ljusa nyanser: rött, grönt, olivoligt och brunt.

Om barnet är väldigt ungt kommer tapeten att passa med söta karaktärer från “Hello Kitty”, från “Tottoro”. I det här fallet får din baby ett utmärkt humör och en harmonisk utveckling för ett par med roliga animedjur. I grund och botten ska allt hållas i ljusa färger, och karaktärerna själva ska vara måttligt färgglada..

Hur man väljer

Vad föräldrar inte bör glömma när de inreder en plantskola för en pojke är att det inte är för dem, utan för deras baby att bo i det. Allt i henne ska vara i överensstämmelse med hans ålder och med vad han gillar, inte mamma och pappa. Detta är hans värld, där ingenting bör störa hans komfort, mys och fred..

Endast i det här fallet kan en liten person verkligen känna sig som ägare till detta hem, där allt som han behöver för ett helt liv finns. Men det är inte allt, föräldrar bör se till att allt de behöver ta är tillgängligt. Han måste fritt nå leksakerna, och för detta måste de läggas ut på hyllorna, som är i rätt höjd..

Rummet kommer att vara perfekt för en pojke i alla åldrar, om allt i det matchar barnets smak och behov, liksom designkraven..

Som regel, i tidig barndom, är pojkar mest intresserade av bilar, så om du frågar barnet vilken tapet han vill ha kommer svaret att vara uppenbart. Och det spelar ingen roll – det kommer att vara en bil, storleken på en hel vägg eller flera, eller så kommer barnet själv att fästa en 3d -bild med bilden av bilar på väggen. Och naturligtvis kommer en liten bilentusiast att bli helt förtjust i omfattande 3d-tapeter med bilar, som han omedelbart vill visa för sina vänner-kamrater.

Om pojken är 4 år eller 5, 6, 7 år

Dessa individer är redan mer eller mindre formade, de vet vad de vill, kan resonera och till och med försvara sin synvinkel. En sådan kille kommer att gilla tapeten enligt hans personliga preferenser eller hobbyer. Föräldrar till ett barn i denna ålder försöker välja tapeter av lärande karaktär: bokstäver, siffror etc..

I detta fall är andra alternativ också lämpliga: bilder av växter, djur – men bara opretentiösa, efter ålder, inte distraherande från huvudlektionen – utbildningsprocessen.

Randig tapet i pojkens barnkammare hjälper honom att koncentrera sig och lugna sig efter aktiva spel. För en mycket aktiv pojke, kreativ och kvick (vilket är omöjligt att hålla reda på) är det bäst att ta hand om praktiska tapeter som kan restaureras utan stora svårigheter. Dessa inkluderar tvättbara och flytande tapeter, och i ett rum där flera pojkar har ansvaret kommer andra alternativ inte att vara så lämpliga..

Om pojken är 8, 9 eller 10 år

Det är redan bättre att ta med sig sådana unga människor till affären för att välja tapeter till sitt rum. Det här är små män som har sin egen uppfattning om lämplig färg. Det är mycket viktigt att göra ett val på egen hand i den här åldern – detta ökar killens självkänsla och ger honom en känsla av ansvar (i det här fallet för utformningen av sitt hem).

Detta är den ålder då en karta kan bli ett användbart attribut på väggen, tack vare vilken en pojke kommer att kunna uppskatta hela vår värld och lära sig om ländernas och kontinenternas geografiska läge..

Om det uppstår oenigheter när du köper tapeter mellan en pojke och hans föräldrar, måste du definitivt försöka komma fram till en gemensam åsikt: barnet ska vara nöjd med valet, men samtidigt ska allt vara enligt föräldrarna, inom ramen för komfort och säkerhet.

Om pojken är 11-12 år

Denna ålder kallas övergångsperiod, och med bilar på tapeten är barnets rum inte längre något som inte kommer att glädjas – han kommer att bli väldigt obekväm och obekväm i det. Smaken hos en kille i den här åldern skiljer sig mycket från barns, och världen runt honom, precis som världen som avgränsas av väggarna i hans rum, uppfattas redan på ett helt annat sätt..

Om du väljer tapeter för en kille 11-12 år måste du lyssna på hans personliga önskemål. I denna ålder kan man inte ignorera hans hobbyer och preferenser angående till exempel tapetens färg och vad som kommer att avbildas på dem. Så en resa till butiken är bara med “mästaren i situationen”.

Om killen är 14, 15 eller 16 år

Det finns vanligtvis ett minimum av inredning i rummet hos en sådan tonåring. Det är viktigt att killen själv anstränger sig för att välja tapeter för sitt rum och i allmänhet att dekorera sitt hem. Mest troligt är det i denna ålder affischer på väggarna, affischer, fotografier och andra dekorativa element. Här kommer det att vara lämpligt att ordna allt detta med speciella kanter eller ramar – så att tapeten inte försämras och det blir lättare att byta affischer.

I ett tonåringsrum ska allt vara genomtänkt till minsta detalj: tapeter på väggarna, tapeter i taket, hur rummet är upplyst, hur harmonisk möblerna är med den tekniska komponenten …

Det viktigaste är att tonåringen känner bekvämlighet och komfort, så att han vet exakt var, vad som finns i hans lägenhet och allt skulle bidra till hans studier, kreativitet och vila.

För en nyfödd

När du skapar ett rum för en nyfödd pojke, glöm dyra tapeter! Välj de vanligaste – papper och släta, på vilka det å ena sidan är bekvämt att breda gröten till barnet (eller något annat), och å andra sidan är det inte synd att riva dem av och släng dem. Du kan köpa nya och detta kommer praktiskt taget inte att påverka familjens budget..

Det viktigaste för en nyfödd är att tapeten i hans rum är ljusa och varma. Det är bra att de har teckningar i form av barnleksaker: båtar, bilar, björnar. Ritningarna ska vara måttligt ljusa, då kommer pojken att vara intresserad av att titta på dem.

Och försök att klara dig utan hint av aggression i rummet för den nyfödda, och med den militära arsenalen, som det finns så många i barnbutiker, kommer han fortfarande att ha tid att bekanta sig med när han blir stor.

Förskolebarn

Förskolepojkar är olika och deras preferenser kan vara helt olika, så bara de själva och deras föräldrar kan veta exakt vad de gillar. Så med tanke på allt detta bör du välja tapeter för förskolans rum, men det kan inte finnas några råd..

De mest populära för förskolepojkar är pedagogiska tapeter, det vill säga de där bokstäver och siffror är vackert och intressant avbildade, med vilka du kan lekfullt lära dig läsa och räkna.

Även om din son är väldigt liten, rådfråga honom ändå, så att atmosfären i barnrummet senare bara fylls med glada upplevelser och trevliga känslor..

För skolelever

Temat för tapeten i studentrummet beror också till stor del på hans preferenser:

Sport

Detta tema är nära för många killar, och de kommer gärna att välja tapeter med bollar, med fotbollsspelare och olika andra sportkomponenter..

Natur och resor

Och detta ämne är intressant för alla pojkar, här gör alla sina val. Det är i alla fall viktigt att behålla rummets neutrala färg: grön, gul, beige och liknande toner..

Hav

Framtida sjömän rekommenderas att välja tapeter i aqua eller toner nära den här färgen. Du kommer inte att vara intresserad av sjöjungfrur, men undervattensvärlden och segelbåtar är fullt möjliga.

Vetenskap och teknologi

Det finns killar som dras till teknik nästan från vaggan, och inga andra leksaker kan överraska dem. Vad av utrustningen faller i händerna på ett sådant barn visar sig vara demonterat för delar och kan inte återställas (först). Här måste föräldrarna ta hand om lämplig design av rummet för den framtida designern och samma “tekniska” och samtidigt för barn, tapeter.

För en tonåring

Tonåringar är känslomässiga människor, de rusar ofta från en extrem till en annan, men allt detta är åldersrelaterat och går över med tiden. Du kan hjälpa en kille genom att korrekt inreda ett rum där han ofta är ensam med sina problem..

För det första väljer vi tapeter, de ska se original, ljusa ut och likna färgen på tonåringen själv. Experter tror att följande tapeter är mest lämpliga i färg:

Grön

Varma nyanser av denna färg omger en person i naturen, och därför är de mest bekanta och bekväma..

Blå

Det är vanligt att ta pojkar från förlossningssjukhuset i kuvert med en blå nyans (eller med en blå rosett över filten), eftersom det är den här färgen som tillskrivs elementens kraft och manliga syfte. Den vita finishen är idealisk för blått.

Beige

Denna lugna nyans anses vara neutral och kan kombineras med alla andra färger..

Ljusbrun

Detta är en bra baspalett som passar vackert med mjuka och soliga nyanser..

grå

Interiören i denna ton ser inte kall ut, som det kan tyckas på en gång, men väldigt ädel. I det här färgschemat, som ligger mellan två motsatser, visar det sig att det finns många intressanta anteckningar..

Välj tapeter för en tonåring, vanligt eller med ett mönster – efter eget gottfinnande, men de ska vara mjuka, inte mättade nyanser, för att inte orsaka överdriven spänning i nervsystemet hos killen.

Intressanta designlösningar och idéer

Att inreda ett barns rum för en pojke är naturligtvis också en vetenskap om vi pratar om rätt design, där en liten person lyckligt kan växa och utvecklas harmoniskt.

Faktum är att hans rum tillsammans med barnet också ska ”växa”. Det är klart att från de första dagarna i livet har barnet ingenting att göra med varken tapetmodellen i sitt rum eller mönstren i taket, men så kommer det inte alltid att vara. Inte så mycket tid kommer att gå som det verkar, och barnet börjar redan bry sig om sitt hem – men naturligtvis, för vänner kommer nu till honom.

För många är “design” först och främst något dyrt. Ja, detta händer när en person själv antingen inte har tid, eller helt enkelt inte vill hantera rummets design, då vänder han sig till designers för att få hjälp. Och ja, det är dyrt och förresten inte alltid bra. En designer är lika immun mot misstag som vilken person som helst..

Och om du inkluderar din egen fantasi är det inte alls nödvändigt att kontakta specialisterna, och du kan enkelt hantera designen på egen hand..

Gillar din son det marina temat? I detta fall skulle en intressant designlösning vara att stilisera sitt rum i blå toner, med marina mönster på tapeten. Det är trots allt känt att väggarna är det som börjar intrycket av hela rummet, nämligen från tapetens färgschema..

En annan intressant lösning för att välja tapeter för ett barnrum är att använda en teknik: bakgrunden skapas genom kontrasterande dekoration av en av väggarna.

Denna vägg är dekorerad med ett mönster som är intressant för barnet, och det är nära det som området där barnet oftast leker ligger. Om pojkens favorit-tema är rymden, är väggmålningar med rymdtema lämpliga: med stjärnor, planeter, en raket.

Om en blivande sjöman växer upp i familjen kommer han att tycka om en annan bild – med undervattensvärlden, med pirater, med en kista som det rinner ut guldmynt från …

För en biltävlingsentusiast kan du också välja lämplig fototapet, från vilken han kommer att bli helt glad. Och hur många fler små beundrare av seriefigurer! Ge en tapet med Mickey Mouse, en annan med Nalle Puh, den tredje med Spider-Man … och så vidare ad infinitum.

Förmodligen, så många barn som det finns, så många teman kan hittas för att dekorera ett barnrum, det viktigaste är att gissa med tonen, observera harmoni i barnrummet, göra det så älskat och mysigt som möjligt för barnet..

8 foton