Barnrum

Växande Kotokota stolar: fördelar och nackdelar

Växande Kotokota stolar: fördelar och nackdelar

Barn växer upp snabbt. Ett illustrativt exempel är kläder: så snart du köper en sak, och den redan är liten, måste du köpa en ny. Och detta är ett extra slöseri, vanligtvis stort. Ofta tenderar föräldrar att köpa saker för tillväxt för att på något sätt spara pengar. Du kan göra samma sak med barnmöbler. Vi presenterar den växande Kotokota barnstolen.

Särdrag

Kotokota -företaget bedriver produktion av ortopediska möbler. Detta är en viktig fördel eftersom barnets kropp håller på att bildas. Långvarig felaktig position av barnets kropp medan du sitter kan framkalla olika sjukdomar, inklusive osteokondros, skolios, dålig hållning, huvudvärk, domningar i extremiteterna. Det är bättre att engagera sig i deras förebyggande åtgärder under hela barnets tillväxt..

Stolen för märket består av ett säte, ett ryggstöd, ett fotstöd och två ben anslutna till varandra. Det finns avdelningar längs hela längden på stöden på insidan. Med deras hjälp kan du justera höjden på stolen. Det är också möjligt att ställa in önskat sittdjup.

De här möblerna lämplig för åldrar från 6 månader till 15 år. Den sista siffran beror på barnets individuella egenskaper. För äldre barn blir det mindre. I de första stadierna kan tillbehöret användas som barnstol. Stabil och säker, det kommer att vara en bra hjälpare när du äter eller spelar brädspel. Stolen väger 5 till 8 kg, vilket gör den stabil.

Varumärkesbarnstolen kan fästas vid ett vanligt bord. Den passar perfekt med bord med standardhöjder (ca 65-75 cm). Så barnet kommer att känna sig som en fullvärdig familjemedlem. När barnet blir äldre kommer den växande stolen att fungera som en datorstol. Sittande på det kommer barnet att kunna göra läxor utan att det påverkar hälsan..

Stolen är helt tillverkad av björkträ. Detta material är miljövänligt. Det förhindrar penetrering och reproduktion av patogena mikroorganismer. Materialet är ofarligt för hälsan och släpper inte ut skadliga gifter i luften.

Övriga tillbehör

Om du köper en stol för ett halvårigt barn kan du inte klara dig utan en propp som hindrar barnet från att falla. Den är lämplig för alla typer av barn. Proppen kan fällas tillbaka och stängas enkelt, utan att orsaka besvär när barnet sitter. Att glida barnet under begränsaren är uteslutet, tack vare närvaron av ett speciellt hållstopp. Med hjälp av denna enhet kan barnet äta vid ett gemensamt bord, och föräldrarna kommer att vara lugna om hans säkerhet..

Att ta bort proppen är inte svårt. Bordet kan fällas ner vid behov.

Korrekt drift

Innan du använder den måste stolen justeras korrekt. Sitsen måste placeras på en höjd så att vinkeln mellan barnets axel och underarm är 90 grader. Nästa steg är att justera fotstödet. Den ska placeras så att en rät vinkel bildas mellan kalvarna och låren på det sittande barnet. Sittdjupet bör vara sådant att tre fjärdedelar av barnets skinkor sitter i sätet och ryggstödet stöder ryggen..

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med denna möbel inkluderar:

  • säkerhet och hållbarhet (stolen är tillräckligt stabil, även om din baby gillar att leka skämt vid bordet, kommer det inte att vara möjligt att välta den);
  • ganska kompakt storlek (45x50x80 cm), så även små hus är inte ett hinder för dess användning;
  • miljövänligt material och lackbehandling för att förhindra fuktgenomträngning;
  • bred färgpalett, låter dig välja en stol i enlighet med rummets allmänna färg;
  • kostnadseffektivitet vid förvärv (denna transformator kommer att rädda dig från behovet av att byta möbler på grund av barnets tillväxt).

Trots det stora antalet fördelar kan stolen bli uttråkad under en lång tids användning. Detta kan hänföras till nackdelarna med sådana möbler. Problem kan också uppstå när du ändrar stilen på interiören i rummet eller dess färgschema. Med tiden utvecklar barn sina egna smakpreferenser, så möbler kan vara onödiga. Från skolåldern ökar belastningen på rygg och ryggrad, därför visas ortopediska modeller av komplexa konfigurationer ofta i huset..

Recensioner

Konsumentrecensioner av Kotokota -stolen är kontroversiella. I allmänhet är köparna nöjda med företagets produkter. Konsumenter noterar att barnet verkligen sitter i den här stolen korrekt, det är bekvämt för honom. Enligt recensioner passar stolen perfekt för små rum..

Ett antal konsumenter är missnöjda med bristen på hjul. Stolens vikt är stor, en sådan åtgärd skulle hjälpa till att förhindra skador på golvbeläggningen. Många noterar att med tiden förlorar stolens utseende sitt utseende: detta återspeglas i förlusten av attraktivitet och blekning av beläggningen. Vissa kommentarer påpekar att priset på varumärkets möbler är klart överpris. De är säkra på att för detta belopp kan du köpa de bästa ortopediska tillbehören för barn..

Följande video kommer att berätta om fördelarna med de växande stolarna i Kotokota -företaget..