Belysning

Flerfärgade ljuskronor

Att belysa ett rum eller dess individuella zoner är lampornas viktigaste, men inte den enda uppgiften. Välvalda attribut kan bli en höjdpunkt i en ovanlig inredning och locka gästerna..

Ljuskronor med flerfärgade nyanser ser själva original ut, och med olika nyanser kan de passa in i nästan vilken rumsdesign som helst

Funktioner och Fördelar

Det händer så att det inte finns någon möjlighet eller tid att reparera eller att lägenheten innehåller möbler och tillbehör som köpts vid olika tidpunkter. Flerfärgade belysningsattribut kommer att vara det som kommer att ge en uppfriskande touch till en redan tråkig design. En sådan produkt kommer att vara lämplig i alla rum: vardagsrum, sovrum, barnkammare, kök. Till barnrummet har tillverkarna skapat en separat serie med intressanta karaktärer. Barnet kommer inte bara att vara lätt, utan också ha roligt att se fjärilens flygning, bin eller plan, spelet med ritade seriefigurer och andra karaktärer.

En ljuskrona med flerfärgade nyanser har några fördelar jämfört med monokromatiska lampor:

 • Skapar en ljus accent i rummet som kommer att markera en del av det.
 • Kompletterar det inre av rummet med kreativitet, uppdaterar det.
 • Den olika utformningen av belysningsprodukter gör att de kan användas i alla rum och till och med i köket.
 • Skapar ett färgspel i rummet som direkt lyfter stämningen.

En intressant och djärv lösning i form av ett mångfärgat attribut kommer inte att kräva stora ekonomiska kostnader, men det kommer att skapa en festlig atmosfär och bli en höjdpunkt i interiören.

Olika sorter

Ibland är det mycket svårt att välja en specifik modell. Om lägenheten är gjord i en viss stil är det bättre att tänka i förväg vilka alternativ som passar bäst. För att göra detta måste du veta att alla belysningsattribut är uppdelade enligt följande egenskaper:

 • Efter enhetstyp. Det finns två typer av ljuskronor: tak och hängande. Det andra alternativet kommer att vara lämpligt i rum med högt i tak och representerar lampor på hängande ledningar. Hängande lampskärmar kan vara helt stängda (bollformade), halvöppna eller uppåt. Det finns modeller med svängbara nyanser som gör att du kan belysa flera zoner i ett rum samtidigt. I köket eller i vardagsrummet kan du installera en ljuskrona med justerbar höjd – för detta behöver du bara dra i specialringen och fixa attributets längd.

 • I räkning. Tillverkare erbjuder kunderna en ljuskrona med en nyans, som ofta har stora dimensioner. Attribut med två, tre, fyra eller fler nyanser av olika färger skapar en mer festlig atmosfär.

 • Efter färger. Lampskärmar kan vara transparenta eller matta. Det första alternativet belyser rummet bättre, och nyanser av färgade nyanser kommer att se ljusare ut. Matta produkter ger ett mer dämpat ljus. Färgerna på nyanserna bör väljas beroende på rummet där ljuskronan kommer att ligga: vita, blå, beige, bruna, turkosa, lila nyanser (lugna toner) är lämpliga i sovrummet, och grön, lila, orange, gul, röda och andra ljusa färger är lämpliga för vardagsrummet som lockar andras ögon.

 • Efter form. Plafondens utseende bör väljas i enlighet med rummets design. En tulpanplafond kommer att vara lämplig i nästan alla interiörer, en ljuskrona med en lampskärm i form av rätter ser intressant ut i köket, lampor med ovala eller rektangulära nyanser är lämpliga för minimalism eller högteknologiska stilar och en ljuskrona med färgglada bollar kan installeras i barnrummet.

Efter att ha bestämt dig för formen, önskade färger, nyansstorlekar och andra detaljer kan du spendera mycket mindre tid på att leta efter en intressant flerfärgad ljuskrona.

Material (redigera)

Materialen som används för produktion av nyanser spelar en viktig roll i belysningen av rummet: typen och intensiteten av ljusutsläpp beror på dem. Alla deras fördelar och nackdelar måste beaktas vid placering av belysningsattribut i ett rum, eftersom säkerheten för alla boende beror på detta..

Flerfärgade lampskärmar för ljuskronor kan tillverkas av följande material:

 • Glas. Har hög reflektivitet, bleknar eller deformeras inte (till skillnad från vissa typer av plast). Glas är lättskött och miljövänligt. Eftersom den höga temperaturen inte har någon effekt på glaset kan alla typer av glödlampor kombineras med nyanser av detta material. Den enda nackdelen är bräcklighet. Men tillverkarna har löst detta problem genom att skapa några modeller av en speciell typ av glas som inte går sönder när de tappas..
 • Metall. För tillverkning av ljuskronor med metallskärmar används aluminium eller rostfritt stål. De är pålitliga och hållbara, inte nyckfulla att ta hand om och har utmärkt reflektivitet. Ett sådant attribut kommer perfekt att komplettera interiören i en urban, minimalistisk och högteknologisk stil..

 • Textil. Detta material används för att skapa diffus belysning. Skärmar kan vara gjorda av bomull, corduroy, sammet, ull och siden. Men på grund av att sådana dukar är känsliga för yttre påverkan, rekommenderas det inte att installera dem i köket, i barnkammaren och i badrummet..
 • Plast. På grund av dess lätthet skapar designers mycket kreativa nyanser. Ljuskronor med plastnyanser passar för nästan alla stilar.

 • Kristall. Sådana attribut har alltid haft ett lyxigt utseende. Kristall lampskärmar, på grund av sin facetterade struktur, bryter ljuset till en enorm mängd bländning, och skapar därför en högtidlig atmosfär.
 • Naturliga material. Papper, trä, bambu lampskärmar är endast lämpliga i lantliga stilar, eko och etnisk design.

Rummets inre har stort inflytande på valet av ljuskronan, så materialet för tillverkning av dess nyanser spelar en viktig roll..

Tillverkares översikt

Tillverkare från olika länder erbjuder köpare ett stort sortiment av ljuskronor med flerfärgade nyanser. En mängd olika alternativ låter dig köpa ett belysningsattribut för alla rum, inklusive barnkammare. För barn skapade företaget plattor i form av uttryckssymboler, bin, flygplan, fjärilar etc..

De mest populära modellerna är italienska – de är efterfrågade på grund av deras intressanta design och en utmärkt kombination av hög kvalitet och överkomliga priser.. Italien erbjuder varor från följande företag:

 • Odeonljus. Företagets produkter är olika: lyxiga kristallkronor, upphängda med flera lampskärmar eller enkla, för barn i form av bollar, bin, med ett mönster av katter.
 • Artelampa. Modellerna “Provence” är intressanta. För barnrummet är plattorna dekorerade med en liten grön bur, en stor röd och blå bur, med vita prickar och dekorerade med rosetter. Alla nyanser är dämpade för att inte irritera barnets ögon med ljusa färger. Lampskärmar för samma modell, men för vuxna, är gjorda i klassiska färger: beige, brun, svart, röd.

 • Citilux. Företaget producerar många produkter för barn. Glödlampor finns på huvuddelen av attributet, som på långa ben kompletteras med fjärilar, flygplan, djur från djurparken.
 • St luce. Det finns ljuskronor som kombinerar inte bara olika nyanser, utan också lampskärmarnas riktningar: några av dem kan titta ner, andra uppåt. Denna modell ser ovanlig, men intressant ut.

Belysningsattribut med flerfärgade nyanser produceras också av sådana länder:

 • Tyskland (MW-Light, Favorite, DeMarkt);
 • Ryssland (“Tarisma”, Svetresurs);
 • Belgien (Lucide);
 • Kina (Eurosvet – det finns modeller som kan justeras med fjärrkontrollen);
 • Frankrike (Silverljus).

Enligt kundrecensioner ger de sina preferenser mer till italienska och tyska varor. De är kända för sin ovanliga design och utmärkta kvalitet, vilket garanterar tillförlitlighet och hållbarhet..

Inredning idéer

En ljuskrona med flerfärgade nyanser bör vara i harmoni med det inre av rummet.

 • För gotiska, klassiska, minimalistiska stilar kommer en lampa med svarta lampskärmar att vara ett utmärkt alternativ..
 • Ljusattributet kan inte bara betona rummets design utan också bli dess ljusa accent..

 • Flerfärgade fruktnyanser kan öka köksbesökarnas aptit.
 • Ljusa lampor av ovanliga former eller storlekar kommer att bli en höjdpunkt i en plantskola, men snygga lampskärmar med fasthållna nyanser kan betona lyxen i ett litet prinsessrum.

En ljuskrona med färgade nyanser är en ovanlig men intressant lösning för ett rum. Hon kommer att fräscha upp rummet, skapa en festlig atmosfär eller bli en ljus accent som säkert kommer att locka gästerna uppmärksamhet..

För information om hur man dekorerar en lampskärm för en ljusrosa ljuskrona, se nästa video.