Byggnaderna

Blyertsgarage: typer och designfunktioner

De flesta bilentusiaster har nyligen bytt ut de en gång så populära tegelverkstäderna eller mini-skalen med så kallade pennfodral. Om du inte har en parkeringsplats än, och det inte finns mycket pengar avsatt för bygget, ett utmärkt alternativ skulle vara att montera ett garage-pennfodral, som snabbt och enkelt sätts upp med minimala ekonomiska kostnader. Själva namnet “pennahusgarage” är förknippat med dess kompakta och ergonomiska design. Dess dimensioner motsvarar som regel bilens storlek och låter dig placera ett “pennfodral” även på en liten tomt och med minimal konstruktionskunskap..

Fördelar och nackdelar

Vilken typ av garage är bättre att välja beror på vad du i princip behöver skydd för. Om du skyddar bilen från nederbörd kommer en enkel markis eller skal att göra, och om du i garaget inte bara vill lagra bilen utan också reparera den, välj gärna ett garage-pennfodral. Det kommer också att vara ett utmärkt val om du vill hålla din bil säker och sund och skydda den från yttre klimatpåverkan eller helt enkelt från tjuvar och vandaler..

Fördelarna med denna kompakta design är uppenbara:

 • kräver inte mycket utrymme för placering;
 • enkel montering – du kommer förmodligen att kunna bygga ett garage på egen hand, även utan extra hjälp, och på bara en dag;
 • hållbarhet och hög tillförlitlighet av metallramen;

 • prisvärdhet;
 • styrka och hållbarhet tack vare användning av wellpapp: materialet är motståndskraftigt mot mekaniska skador, vilket innebär att ditt garage kommer att skyddas på ett tillförlitligt sätt mot eventuella attacker av vandaler;
 • stålkonstruktionen tål lätt vind, all slags nederbörd och de negativa effekterna av ultraviolett strålning;

 • eftersom garaget-pennfodralet är upprättat, som regel utan isolering, kommer du att bli skonad av kondens, så att bilen inte hotas av rost;
 • låg vikt gör att du kan överge användningen av grunden;
 • kortast möjliga byggtid;

 • du behöver inte ens gå till myndigheterna för dokumentär registrering av garaget;
 • rörlighet – om det behövs kan du demontera en sådan struktur och flytta den till en annan plats;
 • enkelt underhåll – med förbehåll för alla standarder under installationen behöver du knappast ta hand om ett sådant garage;

 • du kan använda “pennfodralet” inte bara för att förvara en bil, utan också för att göra mindre bilreparationer, samt förvara verktyg, reservdelar eller trädgårdsredskap;
 • valet av grindmekanism: sväng eller lyft;

 • brett utbud av storlekar;
 • passar perfekt in i alla landskap utan att bryta mot den övergripande arkitektoniska lösningen;
 • estetisk komponent, möjligheten att välja nästan vilken nyans som helst i garaget.

Av bristerna noterar vi bara en stark uppvärmning av “pennfodralet” på sommaren, så det skulle vara perfekt att placera det någonstans under kronan på ett träd.

hopsättning

Innan du bygger ett “pennfodral” gör en ritning, eller använd en färdig genom att kopiera den från webbplatsen för en av de många tillverkarna. För en personbil är en storlek på 3×6 eller 4×6 meter lämplig, med en höjd av 2,5 meter. Var noga med att överväga takets lutning i ett sådant garage så att nederbörd inte dröjer kvar och förstör takmaterialet.. Enligt experter kan ett tak av denna design tåla en belastning på 100-150 kg per 1 kvm. m (på ett enkelt sätt kommer 2 meter snö inte att störa ditt tak, och det kommer inte att böja), så snö och andra naturens infall är inte rädda för “pennfodralet”.

Garagestrukturen är gjord av galvaniserad profilplåt. Sådant material har anti-korrosionsbehandling, därför är det resistent mot yttre påverkan. Observera att tjockleken på zinkoxid i beläggningen kan ökas, första respektive andra klass., användningen av högkvalitativa ark kommer att öka ditt garagets livslängd.

Strukturens sömmar är svetsade, behandlade med en korrosionsskyddande förening och täckta med speciell emalj. Väggarna och taket kan mantlas med wellpapp. Och garageportar är gjorda med sväng- eller lyftteknik..

Samtidigt kommer lyftportar att vara mer hållbara och svängportar kommer att spara budgeten, men med tiden måste de korrigeras och justeras..

Varianter av mönster

På den moderna marknaden för byggnadsstrukturer presenteras olika modifieringar av kompakta garage. Mått, “låda” och “fyllning” planeras i enlighet med individuella kundförfrågningar.

Grunden för den klassiska designen är korrugerad stålplåt med antikorrosionsbeläggning. Tjockleken på ett sådant ark är vanligtvis 1 – 1,5 mm, medan materialet är mer motståndskraftigt mot mekanisk skada än dess slätbladiga “bror”.

Vågprofilen ökar inte bara garagets styvhet utan ger också strukturen ett attraktivt och originellt utseende.

För att få garagestrukturen att tjäna dig så länge som möjligt, var uppmärksam på några nyanser när du bygger ett “pennfodral”. Trots att det inte krävs en monolitisk grund här är det bättre att täcka golvet med spillror. Innan garaget installeras räcker det med att rensa gräsytan, hälla krossad stengrusbas, göra en betongplattform eller helt enkelt tampa marken. Det viktigaste är att det inte finns några hål, stötar och andra oegentligheter på marken..

Och du kan också göra en plattform av stolpar som är lite fördjupade i marken..

Glöm inte att behandla alla metallelement med en speciell korrosionsskyddslösning, och först sedan måla. Om inte bara en bil kommer att finnas i garaget, utan också till exempel verktyg, tänk på förhand att konstruktionens bredd och längd är tillräcklig. Om det behövs kan garagets insida isoleras med polystyren eller expanderad polystyren och placeras på speciellt lim.

Dessutom är det tillåtet att bygga hyllor för förvaring av verktyg eller reservdelar.

Särdrag

Idag är den lätta och enkla konstruktionen av ett garage-penna ett utmärkt alternativ till det vanliga monolitiska garaget, och ibland en riktig räddning för invånare i megalopoliser, där det helt enkelt inte finns tillräckligt med plats för alla. Dessutom är ett markisskydd för en bil i själva verket en mobil struktur, så även om du byter bostad kan du självklart ta med dig ditt “pennfodral” i en hopfällbar form och utan att involvera dyr utrustning. Vikten av “pennfodralet” är bara cirka 1000 kg, så behovet av att bygga en solid och stark grund försvinner av sig själv. Samtidigt är pennfodralet ganska tåligt och motståndskraftigt mot alla slags yttre påverkan..

Och, viktigast av allt, priset på ett sådant garage är överkomligt för nästan alla. I genomsnitt kostar ett pennahusgarage cirka 20 tusen rubel (priset är relevant för 2018). Det är också viktigt att vid installation av ett garage-penna tas hänsyn till kundens individuella önskemål, designen är gjord för en specifik bil, med hänsyn till alla dess funktioner.

När man tittar på garaget-pennfodralet kan man med blotta ögat se att det helt enkelt inte är möjligt att komma på ett mer kompakt och ekonomiskt alternativ (ja, kanske det välkända “skalet”, som bygger på en liknande princip till pennfodralet, skiljer sig bara i form).

Se nedan för mer information.