Byggnaderna

Vi isolerar ett metallgarage

Vi isolerar ett metallgarage

Metallgaraget är väldigt kallt på vintern. Som ett resultat är bilen svårstartad och reparationsarbete är helt omöjligt på grund av den låga temperaturen i rummet. Det finns olika sätt att isolera ett metallgarage, men inte alla kända material är lämpliga för detta. När du väljer en värmare är det viktigt att överväga vilken typ av belastning installationen kommer att ge på garagestrukturen, liksom hur många centimeter det inre området kommer att minska.

Isoleringstyper

Processen att isolera ett garage beror på det valda värmeisoleringsmaterialet. Någonstans innebär installationen extra kostnader för svarv och efterbehandling, i vissa fall appliceras isoleringen helt enkelt på väggarna. Eftersom garaget är av järn värms det upp i solen och samlar kondens väl. Därför bör materialen väljas som den mest fuktbeständiga..

Till exempel är mineralull inte lämplig i detta fall. Det börjar ruttna och isoleringen måste bytas ganska snart..

För ett järngarage är följande material perfekta som isolering:

  • extruderade polystyrenskumplattor, polystyren- eller skumisolering;
  • polyuretanskum;
  • värmeisolerande färg (till exempel “Astratek”).

Frigolit det är hållbart, motståndskraftigt mot fukt, det är billigt att isolera det, men det har en hög brandfarlighet. Penoplex är en mängd av det. Det är dubbelt så dyrt, men plattorna är tunnare om väggarnas tjocklek är viktig och kräver inte ytterligare vattentätning. Penoplex -plattor kan till och med isolera golvet och göra en betongbeläggning direkt på det.

Penoizol i huvudsak samma penoplex, bara i en cylinder. Det är dubbelt så dyrt och kräver specialutrustning. Det appliceras på väggarna i form av skum, som polyuretanskum. Polyuretanskum (PPU) är dyrare, men det finns inga sömmar. Miljövänligt, icke brandfarligt.

Nackdelar inkluderar behovet av skumsprututrustning och sårbarhet mot solljus.

Värmeisolerande färger kräver inte ytterligare väggbehandling, eftersom de samtidigt är en topplack. De är frostbeständiga, inte rädda för fukt, appliceras snabbt. Ett 1 mm lager färg kan ersätta 5 cm mineralull. För att skapa den nödvändiga värmeisoleringen räcker det med att applicera två lager. Sådant material är mycket dyrt, men det tar inte upp internt användbart utrymme..

Det är nödvändigt att isolera inte bara väggar och tak, utan också golvet. Det är genom det som 20% av värmen lämnar.

Själva isoleringen av järngarage utförs uteslutande från insidan..

Penoplex och polystyren

Innan isolering måste ytan förberedas. Ta bort skalfärg och rost. Det rekommenderas att måla väggar och tak för att skydda mot korrosion. Färgen och valet av färg är inte viktigt, det kommer fortfarande inte att synas under huden. Därför kan du spara pengar och köpa något billigt. Om garaget är tillverkat av en galvaniserad profil behöver ingenting göras.

Om regionen har frostiga vintrar måste skumets tjocklek vara minst 10 cm, skummet – 6-7 cm. Ett tunnare lager ger inte den nödvändiga värmeisoleringen. Materialet limmas på väggar och tak med konstruktionslim, till exempel flytande spik. Kan även limas på polyuretanskum. Inom en timme kommer det att expandera, så plattorna bör periodvis pressas mot väggarna. Alla sprickor tätas med polyuretanskum. För att öka värmeisoleringsegenskaperna kan folie limmas på plattorna..

Om skummet består av två lager kan ett av dem ersättas med dubbelsidig foliebelagd isolon.

Därefter måste du göra en låda. Den befintliga metallramen i garaget kan användas som ram. Svarven är gjord av trä i steg om 25-30 cm. Du kan använda en galvaniserad profil, men då blir det dyrare. Isoleringen ska under inga omständigheter sticka ut bakom lådan. Som finish kan du använda foder, plywood, fuktresistent gips, OSB-paneler eller plastfasader. Porten och dörren är isolerade på samma sätt som väggarna.

Polyuretanskum

Ytan på garagets väggar måste också vara förberedd, särskild uppmärksamhet på oljefläckar – det ska de inte vara. Lufttemperaturen i garaget måste vara minst 10 grader Celsius. Både väggar och tak är isolerade. Polyuretanskum sprutas med specialutrustning under tryck, som påminner något om färgningsprocessen. Komponenterna blandas och ger vid själva utloppet själva reaktionen på grund av vilket skummet bildas. Materialet stelnar mycket snabbt. Skillnaden mellan polyuretanskum och penoplex är det det ger ytterligare styvhet till strukturen, inget lim behövs. Tjockleken på det bildade skummet bör vara 3-4 cm. För jämförelse ersätter detta 5 cm mineralull.

En annan fördel med polyuretanskum är att det inte kräver en låda. Du kan täcka toppen med färg eller gips. Den höga kostnaden för polyuretanskum kompenseras av besparingar på lim, svarv och fasadmaterial, för att inte tala om väggarnas tjocklek och belastningen på strukturen.

Det är omöjligt att lämna PU -skum utan foder, eftersom solens strålar påverkar det destruktivt.

Astratek målar

Astarek -färg är en mastik som kan appliceras med pensel eller spruta. Efter torkning bildas en elastisk beläggning. Färgen fungerar samtidigt som en värmare, används för vattentätning, har korrosionsskyddande egenskaper.

Ett bra alternativ för skalgarage. Till exempel är det ganska svårt att isolera korrugerat material med plattor; en extra ram krävs. Allt detta kommer att ta ännu mer av det användbara byggområdet. Processen för applicering av värmeisoleringsfärg är densamma som för konventionell färg. Ytan måste förberedas. Applicera i ett lager på 1 mm, det andra lagret först efter att det föregående har torkat helt. Två lager för isolering är tillräckligt. Färgen kan appliceras på väggar, tak och grindar. Det utövar ingen extra belastning på byggnadens struktur..

Materialförbrukning per 1 kvm. m är 0,5 liter färg. På grund av dess kostnad kommer den totala kostnaden för att isolera garaget att vara betydande. Men du kan isolera det från insidan med dina egna händer, utan att tillgripa hjälp utifrån. Allt arbete utförs snabbt, den totala volymen minskar inte. Besparingar på andra byggmaterial såsom inget lim, svarv och beklädnad. Själva färgen är topplacken.

Hon är inte rädd för fukt, väggarna kan tvättas och hyllor kan fästas. Astratek -färg kan användas för att isolera ett garage inte bara inifrån, utan också från utsidan, som andra typer av isolering inte kan skryta med..

Källarisolering

Vissa garage har en källare, källare eller utsiktsgrop. Det kommer att vara korrekt att isolera dem också. På grund av det begränsade området är det obekvämt att använda mineralull eller skum. Därför är det värt att uppmärksamma sådana material som kräver konstruktion av ytterligare strukturer. Till exempel kan väggar isoleras med polyuretanskum och måla “Astratek”. Dessa material kräver inte ytterligare vattentätning, vilket är mycket viktigt i sådana lokaler. Men PPU måste målas.

Ett annat alternativ är varmt gips. Detta är expanderad vermikulit eller expanderat polystyrenkorn. Denna isolering är samtidigt en ytbeläggning, men väggarna måste förgipsas. Expanderad lera kan hällas på golvet med en bråkdel av 5 till 20 mm. Den större versionen kommer att krympa. Beläggningens tjocklek bör vara cirka 10 cm.

Du kan också fylla golvet med krossad sten (10 cm), sand på toppen (mjukt lager) och häll bitumen på toppen.

Golvisolering

Om golvet är jordat kan det också isoleras. För att göra detta är det nödvändigt att ta bort det översta jordlagret med 15 cm. Lägg sedan till ett lager sand eller expanderad lera. Detta är nödvändigt för dränering så att fukt inte ackumuleras under isoleringen, samtidigt som det jämnar ut ytan.

Därefter läggs skumplattor. Tillräcklig tjocklek är 5 cm. Ingen ytterligare vattentätning krävs för detta material. Därefter hälls sand på isoleringen med en tjocklek på 3-4 cm. Ovanpå strukturen är det nödvändigt att montera en ram av förstärkning i två lager om 1 cm. Det är nödvändigt för avjämningen. Täck med cementbruk och låt torka.

I stället för en avjämning kan du sätta en tunga-bräda. För att göra detta läggs trä stockar på dräneringen med ett steg på 30-40 cm, mellan dem är expanderad polystyren eller polystyren. Alla sprickor måste tätas med skum. Fäst brädor uppifrån på stockarna. Du kan lägga linoleum som en topplack. Det är bättre att starta någon isolering av garaget från golvet..

Annars blir det problematiskt och obekvämt att göra allt arbete utan att skada väggdekorationen..

Isolering utanför

Oftast är metallgarage isolerade från insidan, men om utrymmet tillåter kan du göra allt arbete utanför. Detta sparar utrymme, särskilt om garaget är litet..

En ram för svarven sätts upp runt garaget. Polystyren eller penoplex används som isolering. Sömmarna förseglas med polyuretanskum. Sidospår används som beklädnad. Om taket har ett taksystem med en eller två sluttningar, då:

  • med ett brett steg, isolera med mineralull mellan spärren och täck med vattentätning ovanpå;
  • med ett frekvent steg – lägg isoleringen under spärren;
  • i närvaro av en vind, täck golvet med expanderad lera.

Om taket är plant, kan utsidan täckas med värmeisolerande färg eller taket kan isoleras från insidan..

Metoden för isolering väljs baserat på garagets yta och plats, samt ägarens ekonomiska kapacitet.

Vid beräkning av uppskattningen bör alla kostnader ökas med 10% så att det finns tillgång på material för en oförutsedd händelse.

Hur man isolerar ett garage, se nedan..