Design och layout

Översikt över projekt i envåningshus med en yta på 60 kvm. m

Översikt över projekt i envåningshus 60 kvm. m kan vara mycket lärorikt. Layouten på ramhus och hus av trä, tegel och andra hus på 60 m2 är ungefär densamma. Du måste också ta hänsyn till designfunktionerna..

Fördelar och nackdelar

Byggande av envåningshus med en yta på 60 kvm. m. förtjänar definitivt uppmärksamhet. Det är nödvändigt att välja klart mellan envånings- och tvåvåningsstrukturer.. En bostad med en golvhöjd är mycket mer mångsidig.

Det kan byggas säkert på marken, oavsett dess struktur. Samtidigt är det omöjligt att bygga två våningar och högre byggnader på sanden utan noggrann förberedelse..

Dessutom är en envåningshus perfekt placerad även med en hög nivå av markvatten.. Andra fördelar med en sådan struktur skulle vara:

 • lönsamhet;

 • arbetshastighet;

 • deras relativt låga arbetsintensitet;

 • tydlig rationalitet i layouter;

 • jämförande bekvämlighet;

 • olika material;

 • enkel kabeldragningskommunikation.

Men det betyder inte att envåningshus bara består av fördelar. Att planera rum är svårt.. En yta på 60 m2 gör att du tryggt kan hantera med små tomter eller – vad är detsamma – på en liten tomt kan du säkert bygga ett sådant hus.

Projekt kan enkelt anpassas till alla klimatiska och geologiska förhållanden. Kostnaden för en sådan omarbetning för de flesta utvecklare är noll eller mycket låg..

Det är också värt att överväga följande punkter:

 • inget behov av en komplex kraftfull grund;

 • besparingar på uppvärmning;

 • lägre kostnader för rörledningar;

 • inga hinder;

 • perfekt konfiguration för barn och äldre;

 • relativt stort ockuperat utrymme (i jämförelse med tvåvåningsstrukturer).

Layoutalternativ

Planen för ett bostadshus med en yta på 60 m2 kan vara ungefär så här. Utrymmet i sovrummet och köket är nästan detsamma. Deras närhet gör att du kan börja laga mat på morgonen utan att störa andra invånare för mycket.. Vardagsrummet på 16 m2 kommer att vara ganska bekvämt även om många andra besökare kommer.. Den 10 meter långa korridoren är också mycket bekväm..

Det finns till och med en blygsam vestibyl som skyddar från dåligt väder från oktober till april.

Ett liknande hus kan enkelt byggas av trä eller på grund av tegelväggar.. Men det finns andra projekt värda att överväga. I denna version når vardagsrummet nästan 14 m2. Köksstorleken, drygt 9,4 m2, är tillräcklig för bekväm matlagning. Hallen reducerades avsevärt, men korridoren och badrummet var utrustade.

Begränsat utrymme tvingar ofta samman olika rum. Att avgränsa zoner med skiljeväggar på en yta på 60 m2 är inte särskilt rimligt. Separation med färg eller val av material för dekoration är mycket mer attraktivt. Tvättstugor rekommenderas att göras så små som möjligt. Platsen för badrummet väljs så att du inte behöver leda en extra stigare till köket.

Breda höga fönster är ett bra sätt att lindra känslan av att vara liten. Rummet bör isoleras för att säkerställa hemmets komfort. Konstruktionen av terrassen kommer att göra köket större och utrusta sommarens matplatser. Kombinerade badrum är mer praktiska och mer kompakta än separata motsvarigheter.

Det finns inga andra speciella nyanser i urvalet och genomförandet av projekt..

Design

Ett hem på 60 kvadratmeter ska inte bara vara välplanerat, utan också ordentligt inrett. Att välja rätt stil är avgörande. Det är användbart att dekorera väggarna med kakel, syntetiska tegelstenar eller glas. Taket i badrummet är vanligtvis grundat och målat med vit fuktbeständig färg..

Sovrumets väggar rekommenderas för att bli färdiga med träpaneler.. Golvet är oftast täckt med matta eller laminat. För att få rummet att verka större är det lämpligt att använda en fototapet med perspektiv.

Möbler ska vara enkla i utseende, med en lakonisk inredning – då kan du ändra och komplettera det efter eget gottfinnande utan onödiga kostnader. Utrymmet ska inte vara rörigt, möblerna måste strikt uppfylla nödvändighetskriterierna.

Vackert och kompakt designalternativ – dekorativt gips. Av tapeten passar de som är dekorerade med ett litet eller abstrakt mönster bäst. De låter dig eliminera passformen och tvingar till att överutnyttja materialet. Istället för sträcktak är det lämpligt att använda gipsskiva eller färg.

Det är viktigt att uppmärksamma designstilen.. I små hus är det bäst att använda:

 • Provence (aktiv dekoration med tyger och trä);

 • ekonomisk chaletstil, vilket innebär en stor mängd päls och ull;

 • Rationellt och koncist, utformat med en strikt rationalistisk partiskhet, minimalism.

Exempel på projekt

Ett vitbrunt hus med ett måttligt mörkt tak ser väldigt originellt ut. Gaveltaket skyddar tillförlitligt från nederbörd även i de snöigaste och mest regniga områdena.

Det blå gaveltaket tas också mycket väl emot. Ett lakoniskt vitt hus under det kompletterar kompositionen fint..

Slutligen är det värt att uppmärksamma tegelbyggnaden med en medelstor harmonisk terrass..