Design och layout

Polska husprojekt

Polska husprojekt kan vara till stor hjälp för en privat utvecklare. Stugor i envåning och två våningar i polsk stil med terrass eller inglasad veranda förtjänar uppmärksamhet. Vi måste dock analysera deras fördelar och nackdelar, liksom funktionerna i olika projekt.

Funktioner i ett hus i polsk stil

Deras viktigaste egenskap är användningen av strikt naturliga material.. Eventuella artificiella element används inte eller introduceras extremt begränsat. Taket på polska hus har ofta en komplex konfiguration, men det kan också finnas vanliga plana tak – de är acceptabla inom stilen. För dekoration av fasader används trä och sten. Men deras imitationer kan också användas.. Det klassiska “polska” huset är byggt på 1 eller 2 våningar. För honom är ett litet område typiskt.

Det är inte särskilt lämpligt att utrusta ett inbyggt eller underjordiskt garage – detta motsvarar inte stilens kanoner. Men det stora antalet fönster som garanterar anständig belysning och bekvämlighet är mycket välkommet. Väggar är vanligtvis dekorerade i grått, brunt, vitt eller beige..

Tillsammans med basen kan en ytterligare färg också användas. Det måste matcha takets färg. Inuti huset spelas huvudrollen av vardagsrummet, som måste vara stort. Stor storlek finns också för kök.

Men sovrummen i polska hus är små, men de är fulla av ljus och mysiga..

Fördelar och nackdelar

De viktiga fördelarna med polska husprojekt har redan delvis nämnts. De är lätta och gosiga, optimerade för att leva, inte eleganta, att bygga. De kommer definitivt inte att se tråkiga ut även efter 10-20 år. Dessa bostäder är idealiska för unga människor som startar egna hem. Det kommer att vara möjligt att placera dem även i ett litet område..

Fri planering är en annan objektiv fördel med sådana stugor.. Du kan lugnt visa dem för andra människor och inte skämmas alls efter ditt val. Bygg- och installationsarbete kommer inte att kosta så mycket.

Men man måste förstå att färdiga projekt “precis som i Polen” fortfarande kommer att vara svåra att genomföra under inhemska förhållanden. Anledningen till detta är specificiteten hos byggmaterial och standarder, klimat och andra funktioner. Anpassning kan vara ganska dyr.

Projekt av envåningshus

Stugplaner med en höjd av 1 våning är ganska attraktiva för de flesta utvecklare. Ett av dessa alternativ kompletteras ändå, i motsats till sedvanligt, med ett garage. Visst, under Rysslands förhållanden är ett sådant tillägg ganska relevant, med tanke på de ökade avstånden och oförmågan att klara sig utan bil. Fasaden är avslutad med ljust gips och trä. Garaget introducerades skickligt med samma design som för huvudbyggnaden..

Hela 3 sovrum kommer att utrustas på vinden. Det fanns också en plats för ett badrum. Garderoben är liten – men det faktum att arkitektteamet inte glömde bort det är ett klart plus. Bottenvåningen kan utrustas med ett extra vardagsrum (men det kan också avsättas för gäster). En alternativ lösning är att utrusta ett kontor där eller ett lekrum för barn.

Ett klassiskt hus, “nästan som i Polen”, kan kompletteras med en terrass. Detta projekt bygger på användning av keramiska byggstenar. Fasaden är täckt med lätt gips. Hallen saknar interna skiljeväggar; den är indelad i zoner med hjälp av dekorativa lösningar. Ett badrum med dusch installerades i dagzonen i ett vackert hus.

Andra funktioner:

 • 3 sovrum är reserverade för rekreation i detta projekt;
 • ett extra badrum finns.
 • den täckta terrassen är lämplig för avkoppling, oavsett årstid;
 • terrassen nås antingen från matsalen eller från trädgården.

Du kan också använda varianten av polska hus med inglasade verandor.. En mycket typisk egenskap är bostadens utrustning med gaveltak och en stor veranda. I ett av dessa projekt finns det en tydlig åtskillnad mellan köket och hallen, medan själva köket är i full kommunikation med verandan. Husets centrala semantiska enhet är eldstaden. En öppen veranda ger tillgång till trädgården, samtidigt som den ger tillgång till solljus från utsidan.

Polska hus kan också byggas med träkonstruktioner. Ett av dessa alternativ innebär:

 • arrangemang av bandfundamentet;
 • golv på träbjälkar;
 • takbeläggning med metall- eller cement-sandplattor;
 • 18-meters garage;
 • vestibyl på 4,1 kvm m;
 • vardagsrum på 41,3 kvm m.

Layout av tvåvåningshus

Det kan vara väldigt olika. Ett av alternativen innebär att nå en yta på 180 kvm. m. Ett sådant tvåvåningshus är byggt av luftbetong och innehåller inget garage. Tack vare 3 badrum blir bostaden bekväm även för en stor familj. I vardagsrummet med en yta på 45 kvm. m kan enkelt samla alla hushållsmedlemmar.

Du kommer att kunna laga mat i köket med storleken 20 “rutor” ganska lugnt. Även med aktiv matlagning kan du samtidigt sitta ner för någon vid lunch – och dessa människor kommer knappast att störa varandra. Ett burspråk och en veranda visas här som bilagor. En balkong är utrustad på andra våningen, vilket är mycket trevligt ur estetisk synvinkel.. Tack vare panoramaglas är de flesta rum i hemmet ljusa och bekväma.

Du kan också välja projektet med ett tvåvånings polskt hus med endast 2 badrum, inklusive prefabricerade monolitiska golv. Köket i det här fallet är mindre än i det föregående, bara cirka 11 kvm. m, men för de flesta stadslägenheter är detta nästan en ouppnåelig siffra. Möjligheten att utrusta 4 fullvärdiga sovrum vittnar också för detta koncept. Storleken på vardagsrummet är nästan 22,5 m2. Den totala ytan erhålls även för 1 kvm. m mer än i föregående version.

En trevlig nyhet för många kan vara ett polskt tvåvåningshus av luftbetong med en yta på 190 kvm. m. Dess funktioner:

 • vägran av designers från ett garage;
 • arrangemang av ett omfattande kök med en yta på 14 kvm. m;
 • 33 meter vardagsrum;
 • närvaron av en veranda;
 • lägga till ett burspråk;
 • arrangemang av 5 bekväma sovrum.

En annan version av ett tvåvåningshus i den polska versionen utgår från en 3-meters veranda, varifrån människor går in i en 9-meters hall.. Ytan på gästrummet på bottenvåningen når 12 kvm. m. Skiljeväggar togs bort mellan vardagsrummet och köket och bildade ett odelbart utrymme. Och även nedanför utrustar de:

 • omklädningsområde;
 • tvättstuga;
 • badrum;
 • det andra ljuset.

Utrustad med ett andra ljus, naturligtvis, och övervåningen. Men huvudrollen spelas av 3 sovrum av samma storlek. Storleken på trapphuset är 7,5 m2. Tilldelat utrymme för två små omklädningsrum.

Du bör också vara uppmärksam på den större garderoben och badrummet..

En alternativ version av ett tvåvånings polskt hus utgår från en 5-meters veranda. Köks- och matplatsens yta når nästan 25 kvm. m. Vardagsrummets storlek är 27 kvadratmeter. m. Men först går alla som går in i den blygsamma vestibulen. Och även på bottenvåningen finns en garderob och ett pannrum, en entré och ett badrum..

På andra våningen, förutom sovrummen, finns:

 • badrum;
 • badrum;
 • skafferi;
 • det andra ljuset;
 • 12-meters hall.