Design och layout

Projekt av hus från en bar med en storlek på 6×6 meter

Privata hus tillverkade av miljövänliga material kommer alltid att vara efterfrågade – efterfrågan på dem minskar inte, och det är användningen av en naturlig grund som är inneboende i den. Alla har inte råd med ett stort hus, men det är redan lättare att bli ägare till ett litet hus, land eller bostad. Till exempel ett litet hus 6×6 m från en bar.

För- och nackdelar med små trähus

Hur fördelarna och nackdelarna med sådana byggnader kommer att förhålla sig till varandra beror på familjens storlek och syftet med att använda huset.. Det är inte alltid lätt att värma en stor bostad för ett gift par eller en familj med 1-2 barn, särskilt om några av rummen är tomma för det mesta. Men om huset förvärvas av ett ungt par som bara planerar en expansion, kan de utgå från en sådan bostad..

Plussar med hus:

 • på vintern är det lättare att värma det – spara på energiresurser;

 • själva konstruktionen blir billigare, eftersom det också behövs mindre byggmaterial;

 • hemreparation och underhåll blir inte heller särskilt dyrt;

 • det finns mer mark på platsen för en trädgård och en grönsaksträdgård;

 • en rymlig gård är en riktig möjlighet om huset tar lite plats;

 • det är ofta lättare att skapa en mysig atmosfär i ett litet utrymme i ett timmerhus;

 • mer lyftalternativ för en familj med en mycket begränsad budget.

Objektiv minus ett – det kommer att vara trångt i ett sådant hus. Men här kompromissa antingen, eller spara ytterligare, och bygg ett större hus.

Det finns dock många människor som är redo att börja med ett litet hus, snarare än att bo i en hyrd lägenhet under en tid, vilket inte kan jämföras med kostnadsbesparingar.

Och om det här huset är två våningar, är det redan mer lovande, och dess layout kommer att bli mer perfekt. Dessutom kan du bidra till utbyggnaden av ett litet hus på olika sätt: till exempel gör en sluten ring i ett bifogat kvarter med en hall (det kommer inte att finnas någon hall i husets huvudområde). Och även i ett sådant hus kan du göra färre skiljeväggar, använda icke-svängbara dörrar och slutligen hitta kompakta möbler för arrangemang. Med ett ord kan du anpassa dig till en blygsam film, och använda den med maximal rationalitet är också realistisk..

Arrangemang av rum i ett envåningshus

Låt oss säga att ett hus av laminerat faner eller en minibar är köpt, och du måste bestämma vad som kommer att vara inuti. Hur man exakt placerar rum för att både vinna utrymme och göra allt enligt ergonomiska regler och inte kränka livskomforten, vi kommer att överväga exempel.

 • Standardalternativ. Du kommer in i huset genom en liten vestibyl som leder in i ett rymligt kök-vardagsrum (det vill säga ett kombinerat utrymme). Från det stora rummet kan du komma in i de andra två – sovrummen för vuxna och barnens sovrum, eller bara två rum, vars syfte bestäms av ägarnas önskemål. Badrummet är litet, intill vestibulen. Huset har ingen terrass, istället för det finns en stor veranda.

 • Stort köksalternativ utan ett väldefinierat vardagsrum. Men vardagsrummet kan teoretiskt särskiljas i detta ganska stora kök. Vinnaren är två isolerade sovrum med 8 rutor vardera. Badrummet gränsar till korridoren och köket. Detta är en planlösning, förutsatt att det också finns en övervåning där vardagsrummet kommer att vara. Men som regel görs ett gemensamt rum på andra våningen väldigt sällan. Därför kan du verkligen kombinera vardagsrummet med köket, och det här kommer att vara en bra lösning..

 • Stort badrumsplan. Alla ägare till sådana hus behöver inte två sovrum. Och genom att överge en av dem har du råd att öka badrumsmaterialet och göra ett större kök-vardagsrum. För ett lanthus är detta alternativ optimalt. Detta hus har en terrass där familjen kommer att äta i varmt väder..

 • Terrass alternativ. Det visas tydligare hur ett hus kan se ut med en kombination av kök, vardagsrum och matsal, samt två 8-meters sovrum, vars ingång kommer från sidan av det stora rummet. Det vill säga, ett av sovrummen kommer inte att vara en genomgång. Fördelen med detta hus är terrassen.

Uppenbarligen kan du komma på andra lösningar, men dessa exempel används oftare på grund av deras praktiska och komfort..

Layout av ett tvåvåningshus

Andra möjligheter öppnas av en tvåvåningshus. Oftare väljs taktiken att dela huset med golv i zoner: på det första – ett kommunikationsområde (vardagsrum, kök), på det andra – sovrum, det vill säga en tyst zon.

Här är exempel på projekt.

 • På bottenvåningen finns en entré på 7,5 m2, vilket är mycket. Det ligger intill ett 3-meters badrum. På samma våning finns ett kök och ett vardagsrum, som faktiskt är ett rum. Köket är 8,5 m2, vilket också är mycket, och vardagsrummet är 12,5 kvm. m – inte särskilt mycket, men tillräckligt för en liten familj. På husets andra våning finns två sovrum om 10 kvadrat vardera, en tre meter lång garderob och en hall med samma film. Trappan från hallen leder ner till korridoren.

 • En liknande lösning, men det finns fortfarande skillnader. På bottenvåningen finns en hall genom vilken du går in i huset. Från det kan du komma till badrummet och köket-vardagsrummet. Trappan ligger förutsägbart i lobbyn och leder till andra våningen, där det också finns en garderob. Från hallen finns två dörrar till sovrummen, de är lika stora

 • Ibland anses vinden också vara andra våningen, som i detta exempel. Huset börjar med en terrass, från vilken du kan gå till en liten vestibyl. Från vestibulen till köket, förresten inte den minsta. Från köket kommer du till bastun, vilket är den största skillnaden i detta hus. Ett rum gränsar till köket, som förmodligen blir ett vardagsrum. Och från det redan – in i badrummet. Trappan till vinden ligger mellan köket och vardagsrummet. På andra våningen, på båda sidor av trappan – två sovrum.

 • Slutligen en annan typisk lösning för ett hus på 6×6 m. En liten vestibyl intill badrummet, båda öppna mot en ganska rymlig hall med en trappa. I närheten finns ett stort kök, som är ganska redo att rymma vardagsrummet när det gäller bilder. Trappan från hallen leder till andra våningen, och det finns två sovrum.

Återigen är detta inte det enda sättet att planera hus. Men det blir klart att sådana hus är ganska bekväma alternativ för en familj med 1-2 barn. Många lägenheter har inga fler bilder, men de har verkligen inte en terrass och en egen tomt, redo att förvandlas i ägarnas händer. Och detta är det största pluset med små hus.

Granskning av de bästa projekten

Och nu om hur hus ser ut från ett profilerat (och inte bara) trä 150×150 mm, hur de ser ut i samband med webbplatsen. Och detta kommer att vara en beskrivning inte av den interna layouten, utan av fasadens egenskaper hos strukturen..

 • Huset är byggt av limmat eller profilerat virke. En våning, inget garage, inga panoramafönster. Taket är gavel, det finns ingen balkong. Men det finns en liten fyrkantig terrass som kan användas rationellt, särskilt på sommaren. Lägg till exempel ett litet soffbord och en fåtölj där..

 • Och det här är redan ett hus med vindsgolv, av limmat eller profilerat virke. Den har två rum, inget garage och panoramafönster. Det finns en mycket attraktiv terrass. Taket är gavel. Köket är separerat från vardagsrummet enligt projektet, badrummet är 3 kvadratmeter.

 • Ytterligare ett hus med vind, med tre rum, gaveltak. Ägaren bestämmer hur utrymmet ska användas inuti. Du kan göra ett inte särskilt stort kök anslutet till vardagsrummet, och då blir det plats för ytterligare ett rum på golvet. Du kan ge första våningen till köket och vardagsrummet och göra bara ett sovrum och ta det till vinden.

 • Detta hus har en våning, limmat eller profilerat virke används för konstruktion. Tre rum och en terrass i tillgången, ett gaveltak. När du kommer in i huset befinner du dig i en entré, därifrån in i ett stort rum (förmodligen ett kök kombinerat med ett vardagsrum), från vilket du kan komma in i två isolerade sovrum.

 • Ettvåningshus med tre rum, utan terrass och garage. Inne i förrummet finns en liten entré, ett kök -vardagsrum på lite mer än 14 torg och två rum: ett med en bild på 7,40, det andra – 6,47. Huset ser vackert ut tack vare den framgångsrika taklösningen: två tak, ett litet och ett stort, bildar en intressant arkitektonisk touch..

Om huset görs på beställning utvecklar det utförande företaget ett individuellt projekt. Han tar hänsyn till kundens alla önskemål. Du kan ersätta ett enskilt projekt med ett standardprojekt, vilket hjälper dig att spara inte bara pengar utan också tid..

När allt kommer omkring tar utvecklingen av ett enskilt projekt i genomsnitt från 2 till 6 veckor. Experter informerar kunden i detalj: om tidpunkten för konstruktionen, om egenskaperna hos krympning, efterbehandling och mycket mer..

I allmänhet kan vi säga att små hus inte tappar sin relevans, för många människor blir de den enda möjligheten inom överskådlig framtid att förvärva ett privat hus som inte likställs med en sommarstuga.

Många företag utvecklar möbler för dessa hus, erbjuder modulära projekt som redan har bevisat sig inom detta område. Och det här är ett bra alternativ, eftersom sådana möbler är gjorda med hänsyn till kompatibilitet, grannskap mellan rum och funktionella områden..