Design och layout

Projekt av hus med två ingångar

Nyligen har hus för två ägare varit ganska populära. Tänk i artikeln på projekt med hus med två ingångar mer detaljerat.

Särdrag

Ett tvåfamiljshus med separat vardagsrum och separata ingångar – ett bra alternativ för familjer i olika generationer. Föräldrar, barn och barnbarn bor i en sådan bostad, samtidigt som de har en hög integritetsnivå..

I detta fall kan ättlingarna ta hand om föräldrarna, och den äldre generationen har möjlighet att hjälpa till med barnbarnen..

Byggnader för två familjer med separat boende kallas tvillinghus eller duplex. Detta namn kom till oss från Storbritannien, där sådana hus först uppträdde. I detta land har byggandet av bostadshus i detta format praktiserats i mer än ett sekel. För många markägare är denna syn på många sätt att föredra framför ett enfamiljshus. Alla tvåhusprojekt kan skilja sig åt i vissa enskilda funktioner, men den traditionella layouten med en separat ingång är den mest funktionella och populära..

Varje projekt kan vara speciellt och unikt, men hus med separata ingångar är mest efterfrågade. I det här fallet får familjer inte korsa varandra alls. Platsen, liksom uthusen, är uppdelad i två delar, eller lämnas i vanligt bruk.

Familjer lever i dubbelrum som inte alltid är i släktskap – ibland är de vänner, ibland är de helt främmande för varandra. Detta händer efter försäljningen av en av husets halvor..

Planer för envåningshus

Efter “palatsets” högkonjunktur på 1990- och 2000-talet, när vissa försökte förvåna andra med storheten i 2-, 3-, 4-vånings herrgårdar, började människor förstå fördelarna med envåningsbyggnader. De är faktiskt mer praktiska och bekväma. Som praktiken visar är det få som använder andra våningen om samma möjligheter finns på första nivån. Dessutom är det mycket billigare att bygga ett hus på en nivå än att bygga ett tvåvåningshus med samma yta – åtminstone påverkar skillnaden i kommunikationen.

När det gäller geometrin för en envånings duplex kan det vara annorlunda – mycket beror på landskapet och området på webbplatsen..

Rektangulära, fyrkantiga, U-formade och asymmetriska former är ganska vanliga i konstruktionen, men spegeldesign är det mest populära alternativet. I detta fall kan ingångarna placeras på sidorna, på fasadens sidor eller bredvid, i mitten. Tvillinghus är byggda av sten (tegel, block) eller trä (timmer, stock), det är möjligt att bygga rambyggnader. Projekten inkluderar hus med terrass, inbyggda eller separata garage och andra.

Layout av tvåvåningsstugor

Under byggandet av en tvåvånings duplex ligger tvättstugor på första våningen – ett badrum, ett pannrum, ett kök och en matsal med ett vardagsrum, medan andra våningen ges till rum där det krävs lugn: sovrum, ett kontor, barnrum ligger vanligtvis också på andra våningen. Ibland i en duplex lämnas nedre våningen i vanligt bruk, även om detta praktiseras allt oftare..

En privat stuga med vind kommer att vara sämre i bostadsutrymmet än en tvåvånings, men konstruktionen är mycket billigare.

Men hus med bokstaven “G” i tvåhusformatet byggs nästan aldrig. I det här fallet är det svårt att planera två separata ingångar och samtidigt behålla likvärdigheten för den interna layouten och komforten..

Garageprojekt

En plats på platsen för en bil har länge förvandlats till en hård nödvändighet. Nu finns det nästan inga familjer kvar utan bil, och om herrgården ligger i ett förortsområde, så finns det i princip inga “hästlösa”. Garaget kan fristående eller byggas in i ett bostadshus. I båda fallen finns det både fördelar och nackdelar..

En carport kommer att kosta ägarna mycket mindre, men den kommer aldrig att ha alla funktioner och fördelar som finns i ett fullvärdigt garage. Projekt med ett inbyggt garage kan utföras under byggandet av ett hus av alla material – från trä, sten eller rammetoden. Hur det kan se ut, layouten på en tvåvånings duplex, visad i exempel.

Alternativ för två familjer

Designen och interna layouten för duplexet kan vara annorlunda, men i allmänhet är sådana hus inte byggda ovanför andra våningen.. Samtidigt är uppskattningen av duplexen 20-30% lägre än kostnaden för två lanthus av samma storlek..

  • Projektet nedan för en tvåvåningsstuga för två familjer med separata ingångar har inbyggda garage, som försiktigt skiljer bostadens delar av byggnaden. Således uppnås en av duplexens huvuduppgifter – isolering. I detta fall har familjer 100% integritet. Entrédörrar finns i anslutning till garageområdet.

  • I nästa projekt av ett envåningshus för 2 familjer bevaras principerna för en spegellayout. Ingångsområdena är åtskilda så långt som möjligt – de ligger på byggnadens sidor och är utrustade med en veranda. I båda halvorna ger kök-matrummet tillgång till en gemensam terrass, åtskild av en bärande vägg.

  • Detta parhus har en källare och vind. Projektet är extremt funktionellt, även om källaren ökar byggkostnaderna. Ändå är det mycket bekvämt att organisera ett garage och bruksområden i det, helt ge upp de första och vindsgolven för bostäder..

Designidéer

Envåningsvåningen är designad i en stil som påminner om det franska Medelhavet. Ljusa väggar och tegelstenar i sandsten matchar Provence -stilen, liksom de hårt fönsterbågarna.

Färgen på fönsterluckorna matchar takmaterialets nyanser.

Ett tvåvåningshus med en våning med vind ser väldigt respektabelt ut. Ett ädelt utseende kommer till honom med ett grafiskt tak mot bakgrunden av vita väggar och en tegelinsats av tegelstenar på fasaden. Trots det lilla området gjorde närvaron av en vind det möjligt att förse byggnaden med inbyggda garage.

Ett tvåvåningshus av profilerat virke för två familjer ser strikt och lakoniskt ut. Två separata ingångar isolerar familjer från olika generationer, men skiljer sig inte.

En gemensam innergård, dekoration i samma stil talar om enhetens granninvånare.

Magnifik prefab duplex i chaletstil. Projektet ger mycket ljus och ser luftigt ut på grund av panoramafönster på de första och halvloftsgolven. Samtidigt delade layouten tydligt bostadskvarteren och garanterade integritet för båda familjerna. Detta underlättas av en sektion dividerad med ett gitterstaket. Byggnaden har terrasser och balkonger.