Design och layout

Projekt av små envåningshus

Projekt med små envåningshus behövs för dem som tänker på sitt liv i ett litet utrymme.. En kompakt bostad har sina fördelar, och med rätt planering kommer det att finnas tillräckligt med utrymme för att sova, koppla av, laga mat, spendera fritid med handarbete, böcker, spel, en dator.

Särdrag

Låt oss först ta reda på vilken typ av bostad som kan anses vara liten. En liten struktur i form av en släpvagn och ett lantligt minihus orsakar inga frågor, de är extremt små. Vilket område definieras som litet nära ett hus avsett för permanent uppehållstillstånd?? Här var byggherrens åsikter delade.

Vissa inkluderar envåningsstugor upp till 100 kvm. m till den lilla kategorin. De flesta tror att byggnaden bör vara minst 60-70 kvm för en familj på 3-4 personer. m. Ett ensamstående gift par mår bra även på 32 m2.

I dessa parametrar kommer vi att överväga envåningshus.

Syftet med små bostadshus är väldigt olika..

 1. Stuga på ett pittoreskt förortsområde.

 2. Sommarstugalternativ, anpassat för tillfälligt boende, lagring av inventarier och grödor.

 3. Gästministuga, belägen på en gemensam tomt med huvudstugan.

 4. Litet hus avsett för permanent bostad.

Alla har inte råd med rymliga herrgårdar, och viktigast av allt är det inte alla som vill ha det. Pensionärer eller mycket unga, fortfarande få familjer, har oftast begränsade medel och kan inte investera i underhåll av ett stort hus. Dessutom använder 1-3 personer som bor i en stor stuga som regel bara några få rum, resten är lediga, men kräver omsorg.

Vem som är lämplig för en liten envåningshus är lätt att förstå genom att överväga alla fördelar och nackdelar med en sådan struktur. Fördelarna med byggnader med ett litet område är följande.

 • Möjligheten att bygga ett hus i närvaro av ett litet område, till exempel 2-3 tunnland.

 • En liten byggnad i en våning är mindre beroende av platsens komplexa geologi, eftersom den har en mindre yta och vikt.

 • Konstruktionen av en miniatyrbyggnad vinner i tid i förhållande till storskaliga byggprojekt. Bostäder kan erhållas på en nyckelfärdig basis på en säsong..

 • Det är fullt möjligt att bygga ett litet hus själv och bjuda in en vän att hjälpa till.

 • De betydande kostnadsbesparingarna är uppmuntrande. Eftersom det tar lite material att bygga har du råd att köpa produkter av bättre kvalitet..

 • En liten byggnad är lättare att isolera, utrustad med ventilation och andra gemensamma system.

 • Du kan öka ytan på ett litet hus på grund av källargolvet, vinden eller verandan. Ett litet hus kan mycket väl innehålla en rymlig källare, en miniatyrbastu eller en uteplats med en liten sittgrupp.

 • Påtagliga fördelar observeras i driften av ministugan. Skatte- och försäkringsbetalningarna har minskat avsevärt. Elräkningar visar sig vara små, särskilt om du använder en brunn istället för en vattenförsörjning och tar med avloppsrör till en brunn. Vissa går ännu längre och installerar solpaneler på taket, men denna utrustning har sina egna svårigheter..

 • Den lilla bostaden är lätt att underhålla. Inget behov av att städa upp extra rum, än mindre spendera pengar på reparation och uppvärmning.

 • Miniatyrstugor i en våning passar perfekt in i det naturliga landskapet.

Det finns bara en nackdel med ett litet hus – brist på plats. Det är svårt att känna sig ensam, att samla dina tankar, om någon annan bor i huset. Det finns ingenstans att fira en semester i ett stort företag, att träna eller annan intensiv aktivitet. Du måste ständigt övervaka ackumulering av saker och bli av med onödiga föremål, eftersom de under trånga förhållanden blir en fristad för damm och oordning..

Små ytor kräver alltid att ägarna ordnar ett hem med maximal funktionalitet. Det är bättre att prioritera inbyggda möbler och transformatorartiklar..

Med en blygsam budget kan du först bygga ett litet hus och så småningom “bygga upp” det – bygga klart 1-2 rum. En sådan förlängning kommer att se harmonisk ut om du till en början väljer en modern byggdesign, högteknologisk, minimalism. En ytterligare “kub” kommer bara att ge strukturen unikhet.

Hur man ordnar rum?

Ju mer kompakt byggnaden är, desto mindre rumslayoutalternativ innehåller den. Det finns absolut kritiska storlekar utan alternativ, det vill säga att de har ett enkelrum. Det fungerar som ett vardagsrum, matsal, kök och sovrum, som en studiolägenhet. Ägarna till dessa hem anpassar sig så gott de kan.

 • Ett golv med en kaj eller mezzanin för andra ändamål är organiserat under taket.

 • Stegen för den övre delen kan fästas, den tas bort för ett dygn så att den inte tar plats. Ibland får stegen dubbel funktionalitet – de är deltidshyllor eller förvaringsplatser organiseras under dem.

 • Ett enda utrymme är zonerat med podier, liksom med gardiner, glaspartier, en bardisk.

 • Badrum kombinerat med dusch och tvättstuga.

 • För att lossa det enda vardagsrummet används transformerande möbler och för att öka utrymmet i det kombinerade badrummet – hopfällbart VVS.

Små hus från 40 till 100 kvm. Jag har redan tillåtit dig att diversifiera den totala ytan med ett annat arrangemang av rum. Vi föreslår att du bekantar dig med layoutalternativen med hjälp av exempel..

Alternativ 1

Ett vanligt privat hus med en yta på 72 kvm. m med tre fulla vardagsrum – vardagsrum, stora och små sovrum. Entrédörren är placerad med en liten förskjutning från mitten av fasaden, så entrén delar byggnaden i två ojämlika delar. På vänster sida är området större, det rymmer hallen och förälderns sovrum. På den mindre högra sidan finns köket och barnrummet. Det finns ett kombinerat badrum längs korridoren.. Tack vare denna layout finns tillgång till alla rum separat..

Alternativ 2

En liten stuga på 7,5 m x 6,3 m innehåller bara två vardagsrum – ett vardagsrum och ett sovrum. Ingången till huset är från den dubbelsidiga verandan, som ligger i fasadens mitt. En rymlig korridor förenar bostäder och tekniska lokaler: till vänster – ett sovrum, till höger – en ugn och ett badrum. Entrén vilar mot ytterligare två rum – en hall (till vänster) och ett kök (till höger).

Alternativ 3

Den mest lakoniska utformningen av ett hus med en vindsvåning på 6×6 kvm. m. Ingången till stugan är förskjuten till vänster, leder till en stor hall (6×2 kvm). Från hallen kan du komma in i vardagsrummet, från vilket du har tillgång till köket och sovrummet (trappor till vindsgolvet).

Bekvämligheter (badrum och dusch) finns inte i bostaden, dessa lokaler ligger på gården.

Alternativ 4

Ytterligare ett litet hus i ekonomiklass med vind (6×4,5 kvm), inuti vilket det inte finns något badrum. Det ligger i en sluten del av terrassen, vid ingången till huset.. Från gatan kan du komma direkt in i köket (15,5 kvm), eftersom det inte finns någon entré och från köket – in i hallen (13,5 kvm) och gå upp till vinden på golvet till sovrummet (27 kvm). Terrassen ligger under samma tak som huset. Projektet ger inte plats för en hall, en entré och korridorer, allt ledigt utrymme finns för vardagsrum och kök.

Alternativ 5

1-våningsstuga på 9,5×8 kvm. m är utrustad med en vacker entrégrupp som ligger i slutet av huset – en täckt förlängning med burspråk. En lång korridor går in i ett av sovrummen (11 kvm), till vänster finns ett vardagsrum (16 kvm) och ett andra sovrum (10,8 kvm), och till höger är ett kombinerat badrum ( 4,6 kvm) och ett kök (6,4 kvm).

Tips för att välja en färdig plan

Även ett litet hus bör ge sin ägare en plats att sova, vila, laga mat och utföra hygienprocedurer. Det skulle också vara trevligt att ha ett utrymme för att träffa gäster och förverkliga dina hobbyer.. Alla ovanstående behov kan uppfyllas i bara några få rum, om de är korrekt kombinerade..

Till exempel, när soffan demonteras, blir vardagsrummet till ett sovrum, köket är perfekt kombinerat med matsalen och badrummet med toalett.

Vem behöver en plats för kreativitet, ta emot barnbarn eller sammankomster med vänner kan fästa en veranda, en terrass, ett litet badhus eller ett vindsgolv. Det finns många färdiga alternativ, du behöver bara tänka på det och välja ett projekt baserat på dina egna behov.

Det är också viktigt att vara uppmärksam på konstruktionsstilen. Det beror kanske inte bara på ägarens smak, utan också på det omgivande landskapet. Till exempel är moderna hus i loftstil, kubism eller saga välbyggda i en skog med en komplex lättnad (kullar, raviner). Landsbygd lämplig för olika typer av land.

När du väljer ett färdigt projekt bör du ta hänsyn till väderförhållandena i regionen.. I regniga områden bör du inte installera timmerstugor, i norrramhus och i söder, bli förd med storskaliga glasrutor.

Vi erbjuder dig att bekanta dig med ett urval av färdiga härliga miniatyrstugor.

 • Liten byggnad i modern stil med en halvöppen terrass på en enda plattform med huset.

 • Trästruktur för vila i skogen.

 • Ett gammalt hus med moderna fönster, på pålar, på svår terräng, fullt integrerat i det omgivande landskapet.

 • En vacker byggnad i form av ett torn, dekorerad med magnifika träsniderier.

 • Miniatyrstenhus med pelare, innehåller ett garage och en liten vindsöverbyggnad.

 • Mysigt hem med en ovanlig form i Provence -stil.

 • Små stugor med vacker arkitektonisk design.

 • Lantligt hus med en bekväm rund terrass.

 • Byggnaden är gjord i timmer, med ett andra ljus, byggt i skandinavisk stil. Väl i harmoni med den omgivande naturen.

 • Liten byggnad, innehåller en fyrkantig veranda med inglasning mot golvet.

 • Trä uteplats nära ett litet hus.

 • Miniatyrbyggnad med terrass.

 • Litet hus med pool.

 • Liten stuga med garage under ett tak.

 • En husbil är alltid redo för resor. Designad för dem som inte kan sitta stilla.

Små hus med en bra layout, genomtänkt till minsta detalj, med en vacker design, är trevligare att bo i än en stor, besvärlig och kall stuga. Du behöver bara välja ett värdigt projekt och inte spara på material av hög kvalitet, då blir en liten bostad ett riktigt drömhem.