Design och layout

Subtiliteter av designen av andra våningen i ett privat hus

Ett privat tvåvåningshus är allas dröm. Och om du lyckades översätta det till verklighet måste du ordna hela rummet ordentligt, från ingången till rummen på övervåningen. Kunskap om invecklingarna i utformningen av andra våningen hjälper till att göra detta..

Att välja en stil

Först och främst måste du besluta om utformningen av ett tvåvåningshus. Dess design måste vara genomtänkt in i minsta detalj. Bestäm dina preferenser och försök att dekorera alla rum så att de kombineras med varandra och skapar en mysig atmosfär.

Provence

Denna stil kom till oss från Frankrike, men den används ofta när man inreder hus i Ryssland. Mysiga stughus i denna stil är populära bland både unga par och barnfamiljer..

Andra våningen är inredd i varma färger. Naturmaterial och kvalitetstextilier används. Väggar är dekorerade med tegel, träpaneler eller till och med enkelt gips.

Eftersom andra våningen vanligtvis är avsatt för sovrum och vardagsrum, behöver du också möbler. Leta efter kvalitetsprodukter inspirerade av den franska landsbygden. Äldre möbler eller riktiga antikviteter ser bäst ut..

Ljusa textilier, tryckta tyger med blommotiv eller abstrakta mönster ser bra ut.

Land

Mycket populärt med 2 vånings dekoration och lantlig stil. På ett annat sätt kallas det ofta också rustik stil. Naturligt trä dominerar här, vilket ger en atmosfär av komfort och värme i huset. För att dekorera andra våningen kan du använda inte bara lämpliga möbler, utan också träparkett och mörka träpaneler.

Arab

Den exotiska arabiska stilen ser ovanlig ut i inhemska hus. Det är sant att dekorera rum på detta sätt är både svårt och dyrt. Samtidigt måste du ta hänsyn till ett stort antal regler. Den arabiska stilen verkar bara vid första anblicken så kaotisk, faktiskt allt är mycket genomtänkt.

Det kännetecknas av användning av väggbeklädnader och dekorativa element med mönster. Faktum är att denna stil förbjuder att avbilda djur och människor eller installera deras figurer i ditt hus..

Färger som guld och mörkblått hjälper till att lyfta fram lyxen i varje rum och till och med i korridoren..

Minimalism

Minimalism och alla dess konsekvenser är nu mycket populära. Om du inte gillar överflöd av saker och dekorativa detaljer, är denna design perfekt för ditt privata hem..

Denna stil möjliggör användning av enkla och koncisa former., lugna färger och naturmaterial. Även en liten stuga med en andra våning på 10 x 10 m kommer att bli bekväm och praktisk om du följer minimalismens principer.

engelsk

Sherlock Holmes -fans kommer definitivt att uppskatta den konservativa och enkla engelska stilen. Det är fullt möjligt att utrusta rum på andra våningen i denna stil. Träpaneler, mörka färger, mörkläggningsgardiner och kvalitetsmöbler får dina sovrum att se ut som en berömd detektivs bostad.

Denna stil är perfekt för att ordna en studie eller bibliotek på din andra våning. Utformningen av detta rum kan vara den enklaste, men att tänka om och översätta det till verklighet kommer inte att ta mycket tid.

Chalet

Charmiga lanthus i Schweiz är gjorda i denna stil. Inuti ser den här typen av herrgård väldigt mysig ut. Och själva stilen liknar samtidigt skandinaviska och country.

Naturliga miljövänliga material är lämpliga för att ordna andra våningen. Tak kan till och med dekoreras med balkar, och golvet kan dekoreras med skinn av fuskpäls..

Rumsdekoration

I ett privat tvåvåningshus ligger som regel alla tvättstugor på bottenvåningen. Detta är köket, matsalen och korridoren. Och bostäder och en plats för vila överförs till andra våningen..

Vardagsrum

Vardagsrummet på andra våningen är ett bra ställe att umgås med hela familjen. Där blir du inte störd av gäster. Varje vardagsrum bör ha en plats att koppla av – en soffa eller några fåtöljer. Modellen och färgen beror på stilen där du dekorerade interiören..

Du kan placera soffor och fåtöljer inte bara under väggen, som alla är vana vid, utan också i mitten av rummet. Du kan själv tänka över deras plats i rummet och ordna allt på det sätt som passar dig. Soffområdet kommer att kompletteras med ett bord, TV eller ett par byråer för förvaring av ytterligare saker.

Glöm inte att köpa ytterligare dekorativa detaljer – mattor, överkast, kuddar, färska blommor och andra saker som ger rummet mys..

Badrum

Om en stor familj bor i huset, är det mer bekvämt att badrummet inte bara ligger på första, utan också på andra våningen..

Inredningen i badrummet kan vara vad du vill. De mest populära färgerna är vit, beige, rosa eller ljusbrun.. Ju mindre rummet, desto ljusare ska väggdekorationen vara. – detta är den enda regel att komma ihåg när du inreder ett badrum. Annars beror allt också på dina preferenser..

Du kan skapa ett elegant minimalistiskt rum med blanka kromytor, eller du kan bo i Provence -stil med färgglada gardiner och trähyllor ovanför tvättstället.

Sovrum

Antalet sovrum beror på hur många som bor i rummet. Även om det vid behov kan finnas flera sovplatser i ett rum. Interiören i rummen avsedda för att sova och vila ska vara mer lugn och avkopplande. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummen, uppmärksamma multifunktionella möbler – våningssängar för barnkammare, transformerande bord eller bekväma hängande hyllor.

Om du vill ge lite lyx till atmosfären i rummet, dekorera den med vackra mörkläggningsgardiner, brons- eller förgyllda lampor och andra detaljer som är typiska för den klassiska stilen..

Vinden

Ofta, förutom de vanliga rummen, ligger vinden också på andra våningen. Det ligger under själva taket, så det finns lägre tak. Men om du slår på din fantasi kan även ett litet och dystert rum förvandlas till en mysig plats för vila eller arbete..

På vinden kan du ordna en ministudie, en relaxavdelning eller en plats där du kommer att vara kreativ eller leka med barn..

I ett privat tvåvåningshus finns det mycket mer ledigt utrymme för att visa alla dina kreativa talanger..

Var uppmärksam på byggnadens utformning och design, och sedan från utsidan och från insidan kommer ett sådant rum att se ut som ditt drömhus. Och på andra våningen finns en plats för hela familjen.

Se sedan ett intressant alternativ för att ordna en vind i ett privat hus.