Design och layout

Vackra idéer för inredning av hus från en bar

De obestridliga fördelarna med timmerbaserade bostäder gör detta alternativ till en av de mest efterfrågade. Men förutom konsumentegenskaper, komfort måste du ta hänsyn till moderna krav på inredning. Det finns en mängd olika stilar, ibland kan endast professionella råd hjälpa dig att välja rätt väg. Men grundläggande information om olika riktningar i design är också viktig och kommer inte att vara överflödig..

Särdrag

Hus från en bar har skapats i många århundraden, och om de tidigare byggdes, eftersom det på många ställen inte fanns något alternativ, är originaliteten i utseendet och inredningen i förgrunden. När du väljer profilerade balkar sparar du dig själv från att täta sömmarna, själva materialet ser solidt och ädelt ut.

Men den limmade versionen av den bör föredras om kunden vill bygga en struktur med en ovanlig form. Byggnadens insida, byggd av laminerat faner, är ljusare och mer exakt i utseende än när du använder den profilerade versionen. Tekniken gör att du medvetet kan undvika sprickor, klyftor och andra mekaniska defekter.

Observera: oavsett vilken typ av material som används, kräver kvalitets- och säkerhetscertifikat för det, om du vägrar att lämna dem – avbryt köpet omedelbart.

Atmosfären i ett trähus kan omvandlas till oigenkännlighet, spelas av proffs på olika sätt. Men det är bättre att inte försöka ta risker genom att göra stilistiska experiment på egen hand. När du väljer ett lämpligt alternativ, vägledas du av dessa format, som betonar det naturliga, naturliga i det använda materialet.

För att välja en lämplig lösning måste du titta på exakt vilka stilar och riktningar som rekommenderas av experter..

Typer och egenskaper hos stilar

Den ryska stilen är enkel och mycket utbredd; det finns inget behov av att dessutom dekorera väggarna. När träets yta är klar kommer detta redan att erkännas som den slutliga slutpunkten. Den enda ytterligare manipulation som är tillåten är applicering av lack. Tack vare honom kommer trädet att hålla längre..

Den ryska spisen blir interiörens semantiska centrum, på begäran av kunden kan en eldstad installeras istället för den, men alla designers anser att en sådan ersättning är defekt. Det rekommenderas att noga tänka på andra stora föremål i rummet, att överge metall och plast, från frodiga golvbeläggningar. Fönster- och dörrblock, om det finns en akut brist på medel, kan tillverkas av material som väl imiterar träets utseende. Obehandlade träytor kommer att uppfattas attraktivt, det perfekta golvbeläggningen är grova brädor med en antik effekt.

Istället för ett öppet mönster (prydnad) blir mjuka och känsliga nyanser, ristningar och stilisering för olika föremål dekorationer. Det är oerhört viktigt att ta bort hushållsapparater och alla moderna tekniska enheter från nyfikna ögon.

Om du vill komma ihåg de saker du alltid behöver, bör du välja rustik stil, den är inte fast bunden till en specifik era. Därför blir det möjligt att blanda antikviteter och deras imitationer med hushållsapparater, men observera i detta fall ett rimligt mått på dess introduktion i interiören. Rustic ställer få krav på möbler, men färgen är strikt reglerad: endast sten, trä, lite beige och grå färger är tillåtna. Även de minsta diskreta accenterna bör användas med största omsorg..

Europeisk stil rambyggnader från en bar är ganska lämpliga i Ryssland, det är inte mycket sämre än den tidigare versionen. Dess attraktiva sidor är byggnadens rationella struktur och praktiska prioritet framför designglädje. Situationen är helt utesluten när det för yttre skönhetens skull skulle vara nödvändigt att offra bekvämligheten och komforten för invånarna i bostaden. Det bör noteras att olika folk i Europa har bildat sina egna, speciella tillvägagångssätt som konkurrerar, men samtidigt kompletterar varandra..

Alltså interiören i skandinavisk prestanda (inklusive på finska) innebär absolut ledarskap för vita och andra ljusa färger. Ju mer bekväm och lättare atmosfären, desto bättre anses stilkanonen. Istället för gardiner ges gardiner eller snygga skärmar företräde. Ljusa uttrycksfulla accenter är tillåtna, men det är oönskat att introducera dem i överdriven mängd eller distrahera uppmärksamheten från huvudelementen..

Engelsk traditionell metod inte bara återhållsam, utan också känslomässigt kall, men du kan, till skillnad från skandinaviska rum, lägga till lite pretentiösa element. Bland dem är ljusstakar med förgyllning, mattlöpare efterfrågade.. Det är absolut omöjligt att göra utan en öppen spis, dessutom strikt på grundval av natursten.

I inställningen franska provence det finns ingen sådan aristokratisk touch, interiören är också raffinerad och lyxig, men samtidigt är den eftertryckligt landsbygd. Den dominerande färgen är pastell, lavendel, möjligen sandig eller mynta.

Idén om åldrande av material betonas starkt, det är tillåtet att använda textilier dekorerade i en blommig nyckel, fint porslin.

Andra stilistiska tillvägagångssätt kan också uttrycka idén om mys, komfort, men detta måste göras på andra sätt..

Modern stil (modern) efterfrågas ganska brett, dess karakteristiska drag är känslomässig värme och stort utrymme; att tillhandahålla en sådan kombination är svårt, men ändå möjligt. Idén om en stor och iögonfallande design kan spåras i allt: fönstren når stora storlekar, rumsytan är stor, de översvämmas av solljus. Enfärgad väggmålning rekommenderas; möbler rekommenderas att köpa utfört i en liknande stil.

Klassisk stil en träbyggnad ser uttrycksfull och färgstark ut; en mycket enkel design i sig blir stram, solid i designen. Maximalt naturmaterial används, alla möbler är gjorda av strikta geometriska former, utan det minsta pretentiösa utseendet. De överger helt ljusa färger i rummets färg.

Ett loft finns mycket sällan i ett timmerhus, de nödvändiga förutsättningarna för dess effektiva användning är:

  • höga takhöjder;
  • rymliga rum;
  • massivt trägolv;
  • dörrar (skiljeväggar) av glas och plast.

Formatera chalet, han är en “jaktstuga” – har sitt ursprung i de schweiziska och österrikiska bergen. Härden blir kärnan i designen, som placeras antingen mot den längsta väggen i vardagsrummet eller mitt i rummet. Det idealiska golvet är matt eller halvmatt effektbrädor som avsiktligt åldrats, samma krav gäller för kakel. Var noga med att tänka över brandsäkerhetsåtgärder genom att placera en öppen spis i ett trähus, särskilt nära väggarna.

Ett annat alternativ som kräver den obligatoriska naturligheten hos de använda materialen är den s.k kolonial stil. Teknikerna som används i den genereras av kombinationen av det traditionella engelska tillvägagångssättet och trender som lånats från de erövrade folken. Några av väggarna (i höjd eller bredd) är täckta med ett material, några med ett annat. Nyckelkombinationen är svart och vitt trä, med den övre delen ljusare och väggarna mörkare.

Ett användbart attribut när du väljer en kolonial stil är animalistiska motiv som kan användas för att dekorera både möbler och textilier, inredningsartiklar.

På ett eller annat sätt löser alla stilar vissa designproblem. Därför är det viktigt att överväga på vilka sätt dekoratörerna uppnår vissa mål..

Designalternativ

Istället för ett limmat timmerhus med ett typiskt utseende kan du få ett mysigt familjenbo, mättat med en varm atmosfär. Det rekommenderas för detta ändamål att flytta utgången till terrassen till köket (om den ursprungligen fanns i vardagsrummet).

Då får gästrummet ett burspråk kompletterat med en soffdel, i vissa fall är detta det enda sättet att räta ut utrymmet.

Inuti

Interiören i ett timmerhus kan vara mycket attraktivt, men många människor avvisas av den gulhet som finns i stockar. Ljusgrå färg, helst så nära vit som möjligt, hjälper till att rätta till denna brist. Så att dörrarna till terrassen inte bara tjänar länge, utan också blir förlängningens främsta accent, de ska målas i rika blå eller röda toner.

Det inre utseendet kan förbättras med mjuka, kompletterande färger och i andra fall. Det är lämpligt att lägga dem på ett ställ, en skänk, en garderob – då kommer “möblering” att glittra, passar perfekt in i atmosfären och uppfyller dina personliga behov. När eldstaden verkar för pompös ersätts den med vedeldade spisar med ett mer attraktivt utseende. Ofta används en hängande gunga för att avgränsa vardagsrum och områden reserverade för kök och matsal..

Utformningen av även ett billigt kök i ett timmerhus förbättras av skifferbänkskivor och kakelplattor. Det är värt att dela möblerna i köket i två grupper för att avlägsna sitt arrangemang från schemat som är karakteristiskt för en stadslägenhet..

Efter att ha övervägt ett annat projekt hittar vi där en veranda utrustad med en stor sittgrupp. Från verandan kan du successivt komma in i köket, matsalen och vardagsrummet. Om rummen är mycket höga kan du göra utrymmet mer harmoniskt och proportionellt mot människor genom att sätta stora accenter runt kanterna. Skåpet i den här versionen målades i en mättad färg, i motsats till vad folk tror att ett rundat hus inte tillåter en sådan lösning.

En kombination av rundade spegelytor hjälper till att eliminera känslan av tomma väggar. Det bidrar också till den visuella nedbrytningen av stockens linjära mönster, blir en sann dekoration av interiören. Högt i tak har förvandlats från en nackdel till en värdighet, efter att ha installerat en stor projektorskärm där. Akvariet som uppvisades i skiljeväggen som separerade dem bidrog till att öka belysningen i matsalen och vardagsrummet. Även inuti ett litet timmerhus ser ett badrum vackert ut, färdigt istället för de vanliga kakelplattorna med naturskiffer.

Om ett mörkt golv inte är för din smak, kommer du säkert att gilla en annan lösning – med trädet vitat så mycket som möjligt på grund av inglasningssammansättningen. Trots den extrema ljusningen förblir dess struktur oförändrad. Vissa designers kombinerar denna design med hjälp av mönster med det mest futuristiska utseendet, till exempel taklampor monterade från en rad glasbollar..

Ett vanligt lanthus bör inredas annorlunda, inte så djärvt – och specialister hittar också vad de kan erbjuda i en liknande situation.

Många designalternativ är baserade på något i bakgrunden. En färgglad ugn kan bli ett sådant designcentrum, en identisk färg på olika platser späd helt enkelt en lugn grå, vit eller måttligt mörk miljö. En attraktiv kombination som inte har några svaga punkter är introduktionen av röda toner på en grå bakgrund. För att skapa den önskade tonaliteten är väggarna något tonade, men samtidigt är de noga med att inte bli av med trädets naturliga utseende..

För tvåvåningshus skapas optimala förutsättningar för bildandet av interiören under stugan. Den första våningen är vanligtvis gjord av tegel eller natursten används, och den andra är av trä.. Detta tillvägagångssätt kännetecknas också av:

  • närvaron av öppna balkar;
  • övervägande av mörkt trä över ljus;
  • användningen av sten med en grov finish;
  • dämpad glöd av lampor.

Professionella dekoratörer vet hur man gör detta så att byggnaden i full överensstämmelse med kanonerna blir fräsch och individuell. Ofta ges originalitet genom att ändra härdens utseende, användningen av antika möbler i matgruppen och en glasdörr görs på beställning. Det är lämpligt att inreda sovrum på andra våningen så olika som möjligt för varandra, för att inte bara använda kontrasterande färger utan olika delar av sortimentet. Partitioner hjälper till att dela rummet visuellt i vissa delar efter eget gottfinnande.

Snyggt och originellt steg: vita gardiner tillsammans med andra vita element fungerar som en kontrast för ljusare färger.

Utanför

För alla ansvariga ägare är utseendet på ett hus från utsidan inte mindre viktigt än dess inre. Om det inte finns någon önskan eller möjlighet att använda motstående material, det kommer att vara nödvändigt att impregnera träet med medel som skyddar mot fukt och insekter. Därefter lackas ytan och täcks med ett färgskikt..

Mekaniskt stark och ser bra ut porslin stengods, det är billigare än natursten, det är lättare. Ramhus under konstruktion kan också täckas utifrån med tegelbeklädnad, dekorativt gips och ett antal andra beläggningar. Olika typer av sidospår ser alltid snygga, eleganta och lakoniska ut; när det gäller hållbarhet, med bra installation, är det inte sämre än andra alternativ.

De slutför skapandet av en sammanhängande bild genom att använda en lämplig täckning av gården. Gatstenarna som läggs framför huset uppfattas alltid från den bästa sidan och visar en hög estetisk smak och ägarnas utmärkta ekonomiska situation. En mängd olika stylingscheman gör att du flexibelt kan variera utseendet och uttrycka en mängd olika stilistiska idéer..

När du inte vet vilken beläggningsmetod du föredrar, stoppa gärna valet på “fiskbens” eller “korg” – båda är win -win, kombinerat med alla byggnader och trädgårdsdesign.

7 foton

Låt oss nu se hur du kan dekorera det inre utrymmet, vilka designelement som kan introduceras i ett hus från en bar.

Ytterligare inredning

Imitation av paneldörrar, gjorda på väggens fulla höjd och kompletterade med en taklist, kommer att göra atmosfären livligare och fräschare. Denna lösning anses vara universell, men i princip bör heminredning från profilerade eller limmade balkar göras i enlighet med huvudstilen..

I en klassisk bostad överflöd med delar måste undvikas; väldigt vackra i sig själva, i en blandning blir de inexpressiva, förstör klarheten i den skapade bilden. Men enheten med avtäckt lansett eller halvcirkelformade valv kan bara välkomnas. Möbler bör endast ha pärlemor dekor eller patinerade skär. Korgartiklar är förbjudna, de kommer bara att skapa en känsla av smaklöshet..

En snygg accent inom ramen för Art Nouveau görs på bekostnad av glas och plast, men i hus från en bar bör ett sådant drag vidtas med stor försiktighet. Det är bättre om du anförtror genomförandet av idén till proffs, de kommer att lösa problemet mer exakt och kompetent. Det är värt att introducera fler glaspartitioner i loftet. Den engelska stilen är otänkbar utan mattor..

Det är omöjligt att nämna alla nyanser som är typiska för användning av ytterligare inredning i ett timmerhus. Låt oss därför se vilka grundläggande principer för rymddesign som fungerar i modern design..

Designtips

Professionella rekommenderar att måla träväggar – detta kommer samtidigt att göra rummen ljusare, hålla ytan på huvudmaterialet intakt och inte engagera sig i arbetskrävande gipsskivor.

Det finns inget behov av att upprätthålla en enhetlig design av hela hemmet: om du anser att samma färgning endast är lämplig i enskilda rum, använd den där..

Viktigt: prioriteten är inte för stela ramar, utan för bekvämligheten och komforten för de som bor i huset.

Om du behöver flytta ett visst föremål åt sidan för större praktiska skull, eller om du vill späda ut stilen med dekorativa föremål, är du välkommen att agera.

Vackra exempel och alternativ

Det är nödvändigt att ta hänsyn till rekommendationer från proffs, men det kommer inte att vara designern som kommer att bo i huset, men du själv. Det är därför det är oerhört användbart att veta om eleganta lösningar som kan förvandla ett hus från en bar, göra det mer originellt..

Takbjälkar kan inte bara bli ett dekorativt element i sig själva: det är bekvämt att dölja ledningarna i dem..

Använd trälådor när du skapar värmesystem och installerar utrustning för dem.

Varje rum bör inte bara ha det som är dolt för nyfikna ögon, utan också det som betonas. Så i vardagsrum blir en öppen spis, dekorerad med mörkröda glansiga kakel, ett elegant semantiskt centrum. Du kan förstärka och betona färgspelet genom att välja andra element i rummets fyllning som visar samma nyans..

När det inte finns mycket utrymme i rummet är det värt att dekorera det i vitt – det här kommer att ge möbelprodukter ett sofistikerat och mindre skrymmande utseende, även om de är skrymmande i sig själva..

Nu har du en allmän uppfattning om hur du kan dekorera ett hus från en bar inifrån och ut.

8 foton

Du kommer att lära dig mer om hur du dekorerar interiören i ett hus från en bar i följande video.