Dörrar

MDF dörrar

Varje ägare till ett hus eller lägenhet strävar efter att utrusta sitt hem så att det är så snyggt, mysigt och bekvämt som möjligt. Innerdörrar spelar en viktig roll i denna fråga. Moderna dörrar av MDF är mycket efterfrågade, vilket uppskattas för många positiva funktioner, liksom en överkomlig kostnad..

Vad det är?

Världsomspännande teknik bidrar till den kontinuerliga förbättringen av dörrtillverkningsprocessen. Nu föredrar många människor modeller gjorda av MDF -material. Sådana dörrar uppskattas för sitt breda sortiment, goda kvalitet och lätthet i konstruktionen. MDF -materialet är en fiberplatta av medeltäthet. Den är tillverkad av olika träavfall, så kostnaden för sådana dörrar är ganska överkomlig..

Det bör noteras att produkter tillverkade av detta material är absolut hälsosäkra, eftersom användningen av giftiga ämnen är helt utesluten under tillverkningen. Limet här är ett naturligt limelement som kallas lignin, vilket säkerställer plattornas styrka och tillförlitlighet och är helt ofarligt för människokroppen..

Fördelar och nackdelar

Moderna MDF -dörrar har många fördelar jämfört med andra material. De främsta fördelarna är:

 • Styrka. Sådana strukturer är mycket motståndskraftiga mot olika mekaniska påverkan, såsom stötar och repor. Ju tjockare basark, desto högre skyddande egenskaper..
 • Lätthet. Produkterna är mycket lätta, vilket gör driftprocessen så bekväm som möjligt. Denna funktion gör att sådana produkter kan användas som partitioner..
 • Pris. Kostnaden för dessa dörrkonstruktioner är ganska acceptabel, vilket är huvudorsaken till deras popularitet. Det sammanställs med hänsyn till materialets tjocklek, liksom närvaron eller frånvaron av dekorativa element.

 • Värmebeständighet. De tål lätt plötsliga temperaturförändringar utan att förlora sina ursprungliga egenskaper.
 • Fuktmotstånd. Tillägget av specialkomponenter under tillverkningen av MDF -material ökar avsevärt deras grad av motståndskraft mot fukt.
 • Värme- och ljudisolering. Varje modell är utrustad med en oöverträffad förmåga att hålla ljud och hålla värmen, vilket är en stor fördel..
 • Livstid. Dörrar av detta material har utmärkt slitstyrka och hållbarhet, och förekomsten av små defekter kan lätt maskeras..

De uppenbara nackdelarna med MDF -dörrar kan bara hänföras till deras snabba antändningsförmåga..

Även om den korrekta driftsprocessen undviker en sådan incident, och dörrarna kommer att glädja andra med sitt presentabla utseende i många år.

Vyer

Märkta MDF -dörrar presenteras på världsmarknaden i ett brett sortiment. Dessa inredningar är idealiska för olika typer av interiörer, eftersom de harmoniskt kombinerar de ljusaste designidéerna.

Alla MDF -dörrar är indelade i följande typer:

 • Glidande. Perfekt för små utrymmen. Sådana modeller ger rörelse i två riktningar, vilket gör dem så bekväma och funktionella som möjligt..
 • Svängande. De är en traditionell version av produkter som kännetecknas av egenskaper som bekvämlighet och lakonism.
 • Döv. De har utmärkt ljudisolering, vilket gör att de ofta installeras i sovrum, kontor och barnrum.

 • Rektangulär. Tillverkad i en rektangulär form i klassisk design.
 • Välvd. Deras utseende liknar en båge, som ser snygg och solid ut.
 • Glasad. Modeller med glasinredning i olika storlekar, färger och former, som är särskilt populära.

Ett stort utbud av MDF -dörrar gör att du enkelt kan välja det mest lämpliga alternativet för en viss typ av interiör.

De kan bli en verklig dekoration och egendom i rummet..

Dimensioner

När du väljer dörrar från MDF är stor uppmärksamhet ägnad åt storleken. Parametrarna för dörrstrukturen kan vara både standard och individuella. Höjd, bredd och tjocklek på färdiga produkter presenteras också i en mängd olika, eftersom modern teknik gör att vi kan producera de mest harmoniska mönster, med hänsyn till kundernas önskemål och behov. Allt beror på egenskaperna hos rummet där de kommer att installeras..

Den färdiga modellen kan vara panel eller panel. I grund och botten väljer köpare dörrar med standardmått, som är 2 m höga och 800 cm breda..

Men om sådana dimensioner är olämpliga måste du göra produkter på beställning, med hänsyn till de parametrar som motsvarar den framtida designen..

Beläggning

Viktiga indikatorer på en kvalitetsdörr är dess färg och typ av beläggning. Sådana funktioner utför en dekorativ funktion, eftersom dörrar i en viss färg också köps utifrån färgschemat i det inre av rummet. De kan målas, färdigställas och även med andra tillägg..

Huvuddelen av dörrarna är gjorda av följande material i olika färger:

 • Naturligt faner. Skiljer sig i naturlighet och mycket attraktivt utseende. Finns i en mängd olika träliknande färger.
 • Ekofinér. Även tillverkad av kvalitetsträ, även om det ofta kallas fauxfaner.
 • PVC -film. Med dess hjälp kan du ge MDF -dörrar valfri färg utan att använda färg eller andra giftiga ämnen. Detta material skyddar perfekt strukturer mot fukt, bevarar sina ursprungliga egenskaper..

 • Laminera. Idealiskt material för att skapa robusta och hållbara dörrfinisher. Ett bra exempel på detta kan betraktas som wengefärgade dörrar, som harmoniskt kompletterar nästan alla typer av interiörer..
 • Emalj. Dörrkonstruktioner täckta med emalj av hög kvalitet förlorar inte sin relevans. Den vita innerdörren ser väldigt snygg och vacker ut, vilket ger ljus och en positiv atmosfär in i rummet..

Med rätt färg på MDF -dörrar kan du professionellt inreda alla rum och skapa en interiör i form av en elegant och komplett komposition.

I olika rum

Förekomsten av vackra innerdörrar är en oumbärlig komponent i alla hus, lägenheter och offentliga institutioner. Det är värt att notera att varje modell av MDF -dörrar är individuell på sitt eget sätt, därför rekommenderas det att ta hänsyn till utformningen av dörrkonstruktionen, funktionen den kommer att utföra, liksom många andra funktioner i en särskilt rum..

Designers rekommenderar att du installerar alla innerdörrar i samma stil.. Detta tillvägagångssätt kommer att skapa en trevlig upplevelse för ägarna och kommer att vara ett tecken på deras oklanderliga smak..

När du väljer dörrar till köket är det nödvändigt att ge företräde till tillverkare med ett gott rykte. För köket är det värt att köpa dörrkonstruktioner med ökad resistens mot fukt och smuts. Både klassiska modeller och mer sofistikerade med glasinsatser eller olika dekorelement är lämpliga här..

Snygga persienner är idealiska för sovrummet, vilket skapar utmärkt ljudisolering och håller rummet varmt. Färgschemat beror direkt på ägarens interiör och personliga preferenser..

Vardagsrummet eller hallen kan kompletteras perfekt med MDF -dörrar, som kombinerar en vacker komposition av figurglas och dekorativa element. Denna kombination anses vara den bästa lösningen för rum där gäster ofta samlas..

För ett badrum och en toalett passar klassiska modeller utan några dekorativa tillägg bäst..

Det är viktigt här att dörrstrukturen är praktisk, bekväm och funktionell..

Hur man väljer?

Dörrar från MDF är mycket efterfrågade på grund av deras utmärkta sortiment och överkomliga pris. Det måste komma ihåg att kostnaden för dessa produkter påverkas av materialets tjocklek, fyllmedel, konfiguration, samt egenskaperna och kvaliteten på den yttre finishen. För att göra det mest korrekta valet av dörrkonstruktioner av MDF är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt följande egenskaper:

 • Beklädnadsmaterial. Det mest optimala och framgångsrika alternativet skulle vara faner, även om det finns många kvalitetsersättningar som har många positiva egenskaper. Förekomst av delaminering, flis och bubblor är inte tillåten på ytan av det motstående materialet..
 • Kant. Det ska passa så tätt som möjligt till slutet och täcker basmaterialet. Ett bra alternativ skulle vara en plastkant, som är mycket starkare och mer hållbar jämfört med papper..
 • Ljudisolering. Dörrar av massiva MDF -dukar hjälper till att på ett tillförlitligt sätt skydda rummet mot onödigt buller. Detta bevisas av många kundrecensioner.

 • Värmeisolering. För att säkerställa en hög värmelagring hjälper speciella hermetiska gummiband, som är utformade för lådan och trösklarna,.
 • Garanti. Närvaron av kvalitetscertifikat är det främsta beviset på att MDF-dörrar är tillverkade i enlighet med GOST och verkligen är högkvalitativa produkter..

Dörrkonstruktioner kan vara panel- eller panelskivor. Den första typen är ganska intressanta modeller, som kännetecknas av en helt hopfällbar design. Den andra versionen av dörren är gjord av massiva dukar, som kan kompletteras med olika dekorativa element. Det är värt att notera att högkvalitativa MDF-dörrar är ganska fuktbeständiga.

De kan vara både grundade och utan en sådan funktion..

Vad man ska tvätta?

Utbudet av MDF -dörrar är ganska stort och varje modell har sina egna individuella egenskaper. Bland dem finns det produkter som är mer fuktbeständiga och med ett lågt skydd mot fukt. Driftstiden beror direkt på hur väl den eller den dörrkonstruktionen är gjord..

För att MDF -dörrar inte ska förlora sina ursprungliga kvaliteter genom åren är det nödvändigt att ge dem ordentlig vård. Alla produkter av MDF -material är täckta med ett extra skyddande lager. Denna produktionsteknik tillhandahålls så att dörrarna inte sväller under drift..

Experter rekommenderar inte att du använder slipmedel och metallborstar för rengöring av MDF -dörrar, eftersom de kan påverka produkterna negativt. För att rengöra smuts är det värt att använda mjuka trasor eller speciella servetter, liksom produkter som är speciellt utformade för detta material..

Korrekt skötsel av dörrar hjälper till att bevara sin orörda skönhet och förlänga deras livslängd..

Interiör alternativ

Huvudregeln för att skapa en original och vacker inredning är valet av innerdörrar i samma stil. Färgen ska vara densamma i alla rum, oavsett utrymmet. Ett sådant professionellt förhållningssätt till arrangemanget av ett hus, lägenhet, kontor eller andra lokaler gör att du kan skapa en unik inredning i form av en enda och snygg komposition.

Varma nyanser kommer att vara i perfekt harmoni med country och etno -stil. Sådana inre komponenter kommer att fylla den med värme och komfort. För en klassisk stil är både ljusa och rika mörka färger idealiska. De kommer att lägga till soliditet och noggrannhet i rummet..

Dörrar med minimal dekoration är perfekta för minimalism. Både ljusa och mörka färger är tillåtna här. När det gäller den högteknologiska stilen kommer dörrdesigner av ljusare och mer mättade nyanser att harmonisera perfekt med den..

Även om MDF -dörrar är utrustade med dekorativa element, bör deras färg matcha den övergripande miljön så mycket som möjligt och bära med sig en touch av sofistikering. Ett tecken på god smak hos husets ägare anses vara närvaron av innerdörrar av den färg som råder i möblerna. Noggrant utvalda dörrdesigner skapar en trevlig atmosfär i rummet och blir dess riktiga visitkort..

Du kommer att lära dig mer om MDF -dörrar från följande video.