Elämäntapa

Sopivin moottoripyörävaihde kaupunkiajoon

Koska kori on olematon kahdella pyörällä, liikenneonnettomuus on moottoripyöräilijälle riskialttiimpi kuin autoilijalle, vaikka ajaisi hitaalla tai kohtalaisella nopeudella. Tämän vuoksi lainsäädännössä on asetettu pakollisiksi tietyt laitteet, erityisesti laitteet, jotka voivat korvata tämän puutteen. Heidän poissaolostaan ​​seuraa sitten tieliikennelaki. Näiden pakollisten varusteiden lisäksi on myös muita lisävarusteita, jotka ovat valinnaisia, mutta erittäin suositeltavia, koska ne edistävät suuresti kuljettajan turvallisuutta sekä kaupunkiajossa että maantieajoilla tai polkujen ulkopuolella. Tässä artikkelissa keskitymme enemmän moottoripyöräilijöiden varusteisiin, joita tulisi ehdottomasti suositella matkustettaessa kaupungissa..

musta moottoripyörä vaihde kuinka suojautua putoamiselta

Pyöräilijän tarvikkeet kaupunkiajoon

Jopa lyhyillä kaupunkimatkoilla, olivatpa ne sitten hitaita tai kohtuullisia, pyöräilijöiden ei pitäisi leikkiä turvallisuudellaan tai voimassa olevalla lainsäädännöllä. Näin ollen joka kerta, kun he käynnistävät moottoripyörän (tie, mukautettu, polku, urheilu, roadster, hyötyajoneuvo …), heidän edun mukaista on käyttää seuraavia pakollisia varusteita myös kuumalla säällä. Ne, jotka kiertävät päivittäin kaupungissa kahdella pyörällä ja haluavat löytää ja valita a moottoripyöräilijälle sopiva vaihde voi auttaa a moottoripyörälaitteiden ammattilainen.

Hyväksytty kypärä

Se kuulostaa todella loogisimmalta, mutta yllään hyväksytty kypärä kiinnitetty oikein on velvollisuus, joka koskee kaikkia pyöräilijöitä, mutta myös kaikkia matkustajia. Jos tätä säännöstä ei noudateta, rikoksentekijälle määrätään 750 euron sakko ja 3 pisteen peruutus lisenssistä. Voidaksemme noudattaa nykyistä lakia tämä on siis ensimmäinen laite, johon meidän on investoitava.

Kaupunkiajon yhteydessä Suihkukypärä on tunnetuin kevyydestään ja optimaalisesta mukavuudestaan ​​pyöräilijöille erityisesti kesäkaudella. Optimaalisen suojan saavuttamiseksi on täysin mahdollista valita malli koko kasvot kypärä, tai yksi modulaarinen kypärä (malli, joka sijaitsee puolivälissä suihkukoneen ja koko kasvokypärän välissä), mutta sillä ehdolla, että se on juuri sen kokoinen ja sisältää tarvitsemamme mukavuuden elementit.

Joka tapauksessa eurooppalaisen standardin mukaisesti hyväksytty kypärä on helposti tunnistettavissavalkoinen tarra leukahihnan alla. Tämä tarra sisältää merkinnän ECE 22-04 ja ECE 22-05 P (Suojaava) koko kasvojen kypärille, ECE 22-05 PJ (Protective-Jet) modulaarisille kypärille ja ECE 22-05 J (Jet) Jetsille.

sopivin moottoripyörävaihde kaupunkiajoon

Sertifioidut käsineet

Jopa helleaalloissa kaikki kaupungissa liikkuvat pyöräilijät ja heidän mahdollinen matkustajansa ovat olleet vuoden 2016 lopusta lähtien velvollisia käyttämään CE -sertifioidut käsineet tuomitaan kolmannen luokan sakko (68 euroa), johon liittyy yhden pisteen peruuttaminen ajokortista.

Muuten, jopa kaupunkiajossa, on erittäin helppo mennä pidemmälle turvallisuuden kannalta valitsemalla sertifioidut ja hyväksytyt mallit (mukaan lukien standardi EN 13594: 2015). A kaupunkiajo talvella, on tärkeämpää suosia malleja, joissa korostetaan eristystä ja joissa on sadesuoja. Vaikka käsineitä pidetään epämiellyttävinä, ne ovat suositeltavia talvella.

Sesongin ulkopuolella, eristys on parempi jättää huomiotta, koska se voi olla ärsyttävää pitkällä aikavälillä. Toisaalta suoja sateelta on edelleen välttämätöntä nimen arvoisen mukavuuden takaamiseksi..

Kesällä, on suositeltavaa valita sellaiset käsineet, jotka kykenevät viilentämään käsiä vaarantamatta niiden turvallisuutta. Kaikissa tapauksissa sinun on varmistettava, että käsineet ovat oikean kokoisia.

Näkyvä liivi

Yleisemmin tunnettu nimellä keltainen liivi, moottoripyöräilijöiden on käytettävä tätä laitetta vian tai onnettomuuden sattuessa, jotta ne näkyvät paremmin ja voivat varoittaa muita käyttäjiä. Tämän säännöksen noudattamatta jättäminen johtaa neljännen luokan sakkoon (135 euroa). Jos et ole missään näistä tilanteista, sinun on silti pidettävä näkyvyysliivisi säilytystilassa, koska poliisin suorittaman tarkastuksen aikana tämän laitteen puuttuminen pussista tai kotelosta on rangaistavaa ensimmäisen luokan sakolla (11 €).

Lisävaruste moottoripyörille, mutta suositeltava kaupunkikäyttöön

Päivittäisille kaupunkimatkoille jotkin varusteet eivät ole lakisääteisesti pakollisia, toisin sanoen rangaistuksia ei aiheudu, jos niitä ei käytetä, mutta niitä suositellaan silti vahvasti turvallisuussyistä. Kaupunkiolosuhteissa riskejä ei tietenkään pidä aliarvioida. Koska nopeus on rajoitettu, ratsastajat eivät ajattele, että mahdollinen onnettomuus olisi erittäin vakava. On kuitenkin pidettävä mielessä, että lasku nopeuteen 50 km / h on edelleen väkivaltainen ja voi olla jopa hengenvaarallinen, koska runko ei suojaa sinua moottoripyörällä. Lisäksi kaupungeissa on paljon sudenkuoppia, jotka johtuvat vilkkaasta liikenteestä ja katukalusteista. Vastuulliset moottoripyöräilijät eivät siis epäröi käyttää seuraavia varusteita turvalliseen matkustamiseen sekä kaupungissa että kehätiellä.

Takki tai moottoripyörätakki

The takki missä takki, tekstiilistä tai nahasta, on epäilemättä turvallisuustietoisen pyöräilijän katkelma, lukuun ottamatta edellä mainittuja pakollisia varusteita. Mieluummin sen kanssa olkapää- ja kyynärpääsuojat sekä suojaa selkä-. Ihanteellinen on lyödä vetoa johtavien tuotemerkkien tarjoamasta hyväksytystä takista tai takista, koska se on ainoa laatu- ja turvallisuusluotettava malli, joka kestää sekä kyyneleitä että kulumista. Jos haluat mennä pidemmälle, ja jos budjetti sen sallii, voit tietysti valita mallin, jossa on suojaa integroitu turvatyyny.

Lisäksi pyöräilijät, jotka haluavat olla tyylikkäitä kaupungissa uhraamatta turvallisuuttaan, löytävät onnensa takkeissa tai moottoripyörätakkeissa, jotka piilottavat suojauksensa. Ne on yleensä valmistettu joustavista materiaaleista, joissa yhdistyy harkintavalta ja turvallisuus. Mitä tulee materiaalin valintaan, ihanteellinen on tehdä se sen mukaan, kuinka paljon aikaa käytät moottoripyörääsi päivittäin. Lyhyille matkoille voit valita tekstiilit. Muuten nahkatakit tai takit ovat välttämättömiä. Jos olet huolissasi, älä epäröi kysyä neuvoa asiantuntijalta.

musta moottoripyörä harley davidson blondi nainen moottoripyöränäkymässä kohti vuoria chmps de ble

Moottoripyörä housut

Farkut ovat epäilemättä sopivimmat moottoripyörähousut kaupunkipyöräilyyn, mutta vain sillä edellytyksellä, että ne on vahvistettu ja hyväksytty. Siten optimaalisen suojan tarjoamiseksi kehon alaosalle suosimme mielellämme hyväksytyt kevlar -farkut. Sen lisäksi, että ne ovat erityisen tyylikkäitä, niiden etuna on erinomainen kulutuskestävyys ja parempi suoja pyöräilijöille kuin tavalliset farkumallit liukastumisen yhteydessä..

Nämä hyväksytyt mallit tarjoavat myös paremman suojan tuulta vastaan. Niihin voi liittyä lisäsuojaa, erityisesti reidet, haara, pakarat, lonkat ja polvet. Valmistajat tarjoavat nyt erilaisia ​​istuvuuksia miesten ja naisten esteettisten ja muotoilutarpeiden tyydyttämiseksi. Muussa tapauksessa voit valita tarpeidesi mukaan myös tekstiili- tai nahkahousut moottoripyörän turvallisuuden takaamiseksi. Viimeistä on vältettävä kesällä.

Moottoripyörä saappaat tai kengät

Koska moottoripyörähousut eivät suojaa ratsastajan jalkoja tai nilkkoja, meidän on tässä tapauksessa investoitava kengät Missä saappaat mukautettu. CE -standardin mukaan tässä moottoripyöräilijöiden varusteessa on vahvistettu varvas ja kantapää, mutta myös suoja malleoleille.

Turvallisuuden lisäämiseksi mikään ei ole parempaa kuin moottoripyöräkengät tai saappaat 100% nahkaa sekä vedenpitävä että hengittävä. Seuraavaksi sinun ei pidä unohtaa mukavuutta suunnittelun suhteen, vaikka teet vain lyhyitä työmatkoja. Ennen kuin ostat tietyn mallin, sinun kannattaa ottaa aika kävellä sen kanssa ja testata sitä istuma -asennossa jalka kallistettuna.

media kaupunkiajo pyöräilijä laitteet

Moottoripyörävarusteet sateessa tai kylmässä

Koska sää ei edelleenkään ole miellyttävä ympäri vuoden, on jokaisen ratsastajan edun mukaista hankkia oikeat varusteet sateelta ja pakkaselta suojautumiseen. Pysyäksesi kuivana ajaessasi sateisella säällä on erittäin suositeltavaa varustaa itsesi a sadepuku tai ainakin yksi sadetakki ja a vedenpitävät housut, mieluiten heijastinnauhoilla. Ja vaikka se ei ole pakollista, voit käyttää hyvin näkyvää liiviäsi hyvin. Talvella voit luottaa moottoripyörän kaulan lämmittimet, the balaclavas, tai jopa lämpötilansäätimet Missä lämpökerrasto.