Eldstäder

Eldstad-spis Yenisei

De flesta husägare skulle vilja förlänga sin bostad i sina trädgårdar under en längre period, men under våren och senhösten blir kylan känsligare och de vill åtminstone lite värme..

Eldstäder av tegel och kaklade med kakel i respektabla hus förvånar ibland med sin storlek, stil och skönhet. Men om de verkligen används, så har nästan alla öppna eldstäder en rökt ovansida av entrén. Det innebär att rök ofta bryter in i rummet och gör det svårt att njuta av värmen, lugnet och tystnaden..

För de ägare av sina egna hus som vill ha en vacker, säker, multifunktionell värme- och komfortkälla, föreslås att installera Yenisei-spisen.

META -gruppen tillverkar kaminer från komponenter importerade från europeiska företag. Alla komponenter kontrolleras för överensstämmelse med europeiska industristandarder och ryska föreskrifter. Konstant och djup kontroll i varje produktionsskede har förbättrat produktkvaliteten avsevärt. Från ett antal modeller av kaminugnar kan man särskilja kaminugnen Yenisei META.

Allmän enhet

Kaminen på kaminen är svetsad av pannstål, har två väggar, mellan vilka tomrum bildas. Arbetsvätskan som överför värme är luften i dessa tomrum. Det värms upp från innerväggen och går ut. Dessutom finns det kanaler för att blåsa glaset och tillföra luft till eldstaden..

Förbränningsintensiteten regleras av dragfunktionen. Med ett minimalt drag kan en last bränsle räcka för 8 timmars bränning, med en maximal öppning upp till 3 timmar. Bränslet är trä, brunkol, briketter. Du måste välja de sorter där det finns mindre harts så att sot inte samlas på väggarna i eldstaden och skorstenen.

Eldstadsdörren har glaskeramikglas som tål temperaturer upp till 750 grader C. och förseglad med glasfiberkabel. Eldstaden är fodrad med eldstadskakel. Kroppen är täckt med vacker värmebeständig färg.

8 foton

Höjden på Yenisei -kaminen är 945 mm, bredden är 820 mm, skorstensdiametern är 150 mm. Skorstensinstallation i två versioner, till de övre och nedre delarna av spisen. Tillverkaren arbetar med att förbättra designen och förbättra produktens ekonomiska egenskaper..

Vid installation av Yenisei-kaminen samt andra brandfarliga föremål måste alla säkerhetsregler följas. Allt beskrivs i detalj i instruktionerna för installation, första uppstart och vidare drift av kaminugnen.

Meta spis spis med spis

Tillverkare av spisar har tagit hänsyn till många sommarboendes önskemål och har utvecklat en spis med spis med två inbyggda brännare, på vilka hemmafruar kan laga eller värma mat. En sådan spis kan placeras i vardagsrummet, så att man inte bara får en värmekälla, utan också ett litet kökshörna. Detta hörn kommer också att innehålla tillbehör till braskaminen, konstnärligt utformade och nödvändiga för underhåll av eldstaden. Och en poker, en skopa och en pensel, och en korg för ved kommer att ge rummet mys med sitt utseende..

9 foton

Några egenskaper

Spis – öppen spis Yenisei, när den används korrekt, utvecklar effekt upp till 11 kW och ger en verkningsgrad på upp till 70%. Detta är tillräckligt för att täcka 2-3 rum med värme, cirka 100 kvm. kvadratmeter.Man måste komma ihåg att vid ingången till skorstenen kan temperaturen på rök och luft nå 400 ° C..

När du köper en Yenisei-spis, bifogas installationsanvisningar, den första tändningen och ytterligare användning av produkten. Särskild uppmärksamhet bör ägnas brand- och miljösäkerhet..

9 foton

När du väljer typ av bränsle är det bättre att stanna på torr ved av björk, aska och undvika hartshaltiga barrträd. Det är bättre att inte använda kol, men du kan använda brunkol, som, trots att det lämnar mycket aska, inte kommer att skada ugnen på grund av den höga temperaturen, som vid kolbränning.

Recensioner

De flesta som använder de installerade Yenisei Meta-kaminerna uppmärksammar god och ganska snabb värmeöverföring, eldstads utseende och funktion. Askpannan är bekvämt placerad, vilket gör det möjligt att hålla renheten runt spisen. God design av dörren med en skärm.

Vissa kunder noterade att de var tvungna att leta efter ett blåsningsläge för skärmens glas länge, tills de såg till att skärmen var ren länge. Andra noterade att en spis med spis inte är tillräckligt säker när man lagar och värmer mat..