Eldstäder

Gör-det-själv kamin i gipsskivor

Att göra en öppen spis med egna händer är inte en så svår uppgift. Resultatet med gips kommer inte att lämna någon likgiltig. Om du försöker hårt kommer en falsk eldstad inte att skilja sig från en riktig klassisk eldstad..

Eldstadens utsida kan dekoreras med speciella naturliga eller konstgjorda byggmaterial, och inuti eldstaden kan du installera ljus som skapar känslan av en öppen spis.

En handgjord öppen spis har många fördelar. Den kan installeras hemma utan att samordna denna åtgärd med relevanta tillsyns- och tillsynsmyndigheter..

En gipsskåpspis kan ges vilken form som helst som gör att den mest intressant kan passa in i inredningen i ditt rum.. För att skapa en sådan sak kan en mängd olika byggmaterial vara användbara, som finns i specialiserade stormarknader..

Falshkamin – en garanti för säkerheten

Dessa eldstäder är säkrare än deras riktiga motsvarigheter. Detta kan förklaras av det faktum att det inte finns någon riktig eld i dem. Observera att kostnaden för en sådan sak inte är hög..

En ytterligare bekvämlighet är att du kan använda en dekorativ öppen spis som en hemmahylla, och i den förberedda nischen, som också kommer att bli en kropp, kan du sätta en elektrisk spis med tungor av orange flamma.

Om en sådan öppen spis inte är inbyggd i väggen, kan den bäras runt i lägenheten och installera den varje gång på ett lämpligt ställe..

Vyer

Beroende på design och andra egenskaper kan imiterade eldstäder delas in i olika typer av eldstäder. Till exempel kan en nisch tillverkas av gips, där en elektrisk eldstad eller en falsk öppen spis kommer att placeras, vilket i sitt utseende inte alls kommer att skilja sig från den verkliga. En sådan öppen spis kan innehålla en biopeis. En annan typ av gipsspis är en dekorativ öppen spis. Visuellt kommer det inte att vara särskilt likt den klassiska analogen..

Sådana anordningar kan också vara frontala och vinklade. Hörnpisalternativet kommer att vara en bra lösning om du vill installera en eldstad, men tyvärr inte har en lägenhet med ett stort område.

Beroende på format på din lägenhet kan gipsskivor ha mycket olika former. Om rummet där du vill installera en öppen spis är stort, kan storleken på eldstaden vara nära den riktiga. Inuti strukturen, i det här fallet, kommer en elektrisk spis att se fördelaktig ut. Du kan placera den i mitten av rummet nära väggen. Med en liten storlek på hallen kommer det att vara bekvämt att använda designen av en hörnkamin.

När du installerar en imiterad öppen spis, kom ihåg att du inte ska placera den i svåråtkomliga områden i rummet, liksom nära ingångsdörrarna..

Designalternativ

Innan du börjar arbeta med gips, var noga med att utarbeta ritningsdiagrammet, utarbeta en detaljerad handlingsplan i den steg för steg. Skär därefter själva arken eller kontakta en specialiserad verkstad. När lådan är klar kan du dekorera den efter eget gottfinnande.

Den enda begränsningen i denna fråga är din fantasi. Varför inte använda frigolit för att skapa imiterade tegelverk genom att mantla bundna ark av kittgips?

Du kan ordna kroppen av en gipsskåpspis som en tegelsten. Genom att välja en sådan design skapar du det mest realistiska objektet, nära originalet. Du kan använda konstgjorda klädstenar. Det är viktigt att kunna göra tegel. Dummy som skapats på detta sätt behöver inte dekoreras ytterligare. Han har redan allt han behöver för ett vackert utseende..

Dessutom kan du använda polyuretan för att göra lådan i rutan mer intressant. I konstruktionen är det oftast användbart som ett sätt att skapa dekorativa tillbehör som diversifierar utseendet på eldstaden. Fäst sådana detaljer på huvudstrukturen och diversifiera dess yttre..

Inuti en sådan struktur, för att slutföra bilden, skapa en imitation av en härd. Ett bra alternativ är att installera en spegel istället för bakväggen. När du använder ljus i spisen ger spegeln en ovanlig visuell effekt – vilket skapar djupet av den simulerade elden..

När du bygger en produkt från gips, kom ihåg att det är han som är mest bekväm för att bygga en falsk öppen spis och används regelbundet av hantverkare. Användningen av gips i slutskedet av konstruktionen gör att du kan designa eldstaden i en helt annan stil..

Gipsramen i form av utsökta dekorativa detaljer kommer att se intressant ut. Kostnaden för sådan gips är inte stor, och möjligheten att skapa produkter av olika former av det gör det till ett mer attraktivt material för att bygga en öppen spis och mer bekvämt för dekoration.

Förutom att materialet är universellt är dess plus att du med tiden kommer att kunna ändra dess yttre design utan att demontera själva fodralet. Så det kommer att vara möjligt att radikalt ändra din eldstad och du behöver inte bygga om den. Låt oss titta närmare på hur man gör en öppen spis med egna händer med hjälp av exemplet på en gipsprodukt.

Hur man gör det själv?

Vi uppmärksammar dig steg-för-steg-instruktioner för att göra en eldstad. Låt oss nu titta närmare på hur man skapar en falsk eldstad hemma. Fäst stödramen på väggen med pluggar och montera ramen med självgängande skruvar, placera rackprofilen på guiden.

I nästa steg, med nivåverktyget, kontrollera planens planhet. Se till att de är jämna med en tydlig vertikal och horisontell inriktning.

Använd ett måttband för att kontrollera om formen på dynorna är rektangulär. Webbplatserna måste vara desamma. Mät längden på diagonalerna på en av dem.

Om du vill göra icke-rätlinjiga plan när du designar en imiterad öppen spis, skär sedan metallprofilerna på lika avstånd och höj dem så att de kan ge önskad konfiguration till din produkt.

Vi täcker med gipsskivor

När detta steg är klart är det dags att tänka på att putsa den skapade metallbasen med gips.

Täck tvärstången och sidorna med gipsskivor på båda sidor av ramen. Vid fastsättning, använd självgängande skruvar med dold topp för att fixera ungefär var 13-14 centimeter..

Anslut gipsplanen med silikon. Ge det resulterande föremålet den nödvändiga formen så att det kan bli en piedestal för installation av din falska eldstad.

Använd samma teknik, som vi beskrev tidigare, skapa en hylla som placeras ovanför din produkt. Anslut denna hylla och den tidigare skapade piedestalen med självgängande skruvar, silikon eller tätningsmedel till din imiterade eldstad.

Spackelprodukt

Nästa steg blir att spackla produkten. Stäng fogarna på gipsskivor och se till att inga spår av självgängande skruvar som fäster strukturen syns. Därefter råder vi dig att applicera kittet på hela ytan av den falska eldstaden.

Efterbehandling: skapa ett konstverk

Du kan använda en mängd olika tekniker för att ge din falska eldstad ett mer dramatiskt utseende. För en öppen spis kan dekorativa element skapade av gips, liksom andra olika föremål, användas. Med ett originellt tillvägagångssätt hjälper dessa steg dig att göra ett verkligt konstverk av en imiterad öppen spis..

Använd den så kallade vattenbaserade emulsionen för att dekorera eldstaden med diskreta pastellfärger. När du väljer en metod för dekoration och färgdesign, ta hänsyn till funktionerna i rumets inre i rummet, dess inredning och stil.

Interiör eller el?

Låt oss nu ta en titt: vilka lösningar och mönster är tillämpliga i lådan? Varför inte sätta en elektrisk eldstad och också använda en mängd olika tekniker för att ge portalen mer uttrycksfullhet och originalitet?

För dessa ändamål kan du plocka upp de keramiska plattor du gillar, stenar som är skapade av konstgjorda material eller riktiga små kullersten från flodkusten. Ta till exempel tegel- eller marmormaterial, liksom traditionellt använt trä i inredningen..

När du väljer en beklädnad för utseendet på en eldstad, kom ihåg att produkten består av gips, så du bör inte ladda den för mycket. Glöm inte smidesmetallelement som skapats med hjälp av konstsmide -tekniken när du inreder en eldstad..

Om du bestämmer dig för att lägga till en pepp i utseendet på eldstaden med hjälp av en sten eller kakel, kommer du här att få hjälp av ett speciellt lim som är utformat för att fixa keramiska plattor eller flytande naglar, som också effektivt klarar denna uppgift..

Elektrisk öppen spis

Låt oss ta en titt på hur du installerar en elektrisk eldstad i en falsk öppen spis du skapade av gips. Väggen där eldstaden ska placeras måste vara mantlad med värmebeständiga material.

På golvet installerar du ett speciellt podium för en imiterad öppen spis och en metallram, vars bas måste vara tillräckligt pålitlig för att klara den stress som en elektrisk eldstad kommer att ge den. Av denna anledning, fäst profilerna vid basen var 200 millimeter..

Kör elektricitet inuti strukturen så att den kan driva din eldstad. På gipsskivans kropp gör du flera hål som blir en slags huva.

Täck över portkroppen med gipsskivor och förstärk den med speciella konstruktionshörn. Applicera kitt på det resulterande föremålet och dekorera eldstaden som du tycker passar. I det sista steget, placera en elektrisk eldstad i den färdiga strukturen..

Var ska man lägga?

När du väljer en plats för en öppen spis, fokusera på utformningen av ditt rum. Visualisera hur eldstaden ska passa in i ditt bostadsutrymme och ge den en unik twist. Ett av alternativen skulle vara att installera en öppen spis i mitten, mot väggen..

Installera den så att den inte stör rörelser i rummet och inte blockerar dess utrymme utan att visuellt ta bort rummet. Tänk också på närheten av elkällan – om du bestämmer dig för att installera en elektrisk eldstad i ramen.

Om rummet där du vill sätta en imitationskamin inte är stort, är det dags att tänka på att installera en vinklad spis. Eftersom hörnen i små bostäder vanligtvis är en plats som inte upptas av någonting.

Vi hoppas uppriktigt att vår artikel hjälper dig att välja det bästa alternativet för en gipsspis som passar just ditt hem. Och diagrammen och tipsen i den gör att du enkelt kan skapa en produkt med egna händer..