Hall

Skohållare i korridoren: sorter

Skohållare i korridoren: sorter

Varje hus, oavsett storlek och yta på korridoren, har ett skoställ. Vissa håller det blygsamt i en garderob, andra gör en snygg garderob av det, och andra döljer bakom dörrarna en enorm mängd skor, som i avsaknad av dessa möbler omedelbart kan störa utrymmet. Skoställ i korridoren och deras sorter är olika, därför är det så viktigt att hitta det perfekta alternativet.

Särdrag

En skohållare i korridoren är ett namn som betar örat med sina vanliga människor. Håller med, det går verkligen inte ihop och är inte förknippat med sofistikering och stil. Ändå finns det och är mycket populärt idag, och därför är det en viktig uppgift att lära sig mer om det och överväga alla typer..

En skohållare är ett skåp eller skåp för förvaring av skor med öppna eller stängda hyllor.. Dörrar och hyllor stängs med hjälp av olika mekanismer, till exempel lutande, svängande eller rörelse längs skenorna, som dörrarna till en garderob. Huvudfunktionen här är ramen som skohållaren har, så det är bara att skohyllor som fästs på väggen av misstag anses vara en liknande struktur..

Skoskåpets huvuduppgift är i att placera alla par skor i ett litet utrymme. Idag läggs estetiken i denna metod till denna uppgift, eftersom korridoren är det första stället som en person ser när han kommer hem..

Och här pratar vi inte bara om gästernas åsikter, enligt psykologer har ordningen i huset en positiv effekt på ägarens känslomässiga bakgrund..

En annan funktion och egenskap hos skohållaren är möjligheten att placera i den inte bara sommarskor och stövlar, utan också höga stövlar. Facket för stövlar, enligt vissa källor, skiljer en skohållare från en skohållare med sina små hyllor för låga skor, men tillverkarna har länge kombinerat dessa koncept..

Moderna modeller skiljer sig inte bara i struktur, utan också i material för användning. Stål, trä, plast, laminerad spånskiva och MDF har blivit vanliga råvaror för tillverkning. Sådana möbler är olika i struktur och stil..

Modeller och typer av skoställ

Idag kan många skoställ bara beundras, eftersom det verkar som om alla alternativ för förvaring av skor redan har uppfunnits. Den öppna modellen har två sidopaneler som håller skohyllorna. Det är också möjligt att välja en ram i form av en öppen låda, när skåpets baksida också är täckt med en panel.

En av de populära och välbekanta öppna skohållarna är ett lågskåp med en eller två hyllor. Placeringen av skor i sådana modeller kan inte kallas den mest kompakta, men för en familj på två är detta alternativ ganska acceptabelt och bekvämt. Liknande piedestaler är också praktiska för dem som kan sitta med sittplats, vilket skapar ytterligare komfort i korridoren.

Mjuka kuddar på sådana ytor eller dekorativa madrasser av ljusa textilier skapar hallens övergripande stämning. Dessutom, om en sådan hylla är kantig, blir det mycket bekvämare att sitta på den..

Denna öppna skohållare, till skillnad från den låga modellen, når en höjd av 120 cm, vilket i genomsnitt motsvarar ett kompakt hallbord. Ofta fungerar det som ett sådant bord, kompletterat med ett rymligt utrymme för skor. Denna effekt uppnås genom att använda lutande hyllor i en vinkel på 45 grader. I det här fallet kan skorna placeras både tårna och hälarna, beroende på hyllans lutning. Fördelen med en sådan modell anses vara det grunt djup, vilket är perfekt för en smal hall.

Det är värt att säga att många snygga alternativ har uppfunnits för små korridorer. En av dessa modeller är skohylla. På ramen finns speciella blad på vilka skorna är fästa. För sommarstövlar och skor är axelbladen kompakta, för stövlar – höga. Skorna i dem är placerade i upprätt läge med sulorna uppe, och därför är det viktigt här att övervaka skicket på dina skor..

Skoställ eller modeller med hyllor kan vara cirkulära, vilket är mycket bekvämt om det finns lite ledigt utrymme i korridoren. De har som regel en metallram och är perfekta för moderna och funktionella interiörer..

Öppna och stängda modeller kan stå på golvet, eller de kan på benen. Det senare alternativet anses vara mer bekvämt för rengöring, men mindre stabilt, därför bör du fixa ett sådant skohållare på väggen för dig själv och dina nära och kära. Gångjärnade skoställ, som är skokartonger, är också praktiska. Det kan finnas flera sådana piedestaler på väggen, de kan placeras slumpmässigt längs väggen i korridoren.

Hängande modeller ser snygga och originella ut utan att störa högkvalitativ rengöring.

Stängda skohållare skiljer sig från sina öppna konkurrenter genom närvaron av dörrar eller fönsterluckor som täcker skor från nyfikna ögon. För vissa blir detta ett utmärkt tillfälle att dölja röran som är mycket vanlig i skor. För andra är skärmen tvärtom ett minus, eftersom ett slutet utrymme genererar lukt, och när det gäller skor kan de vara extremt obehagliga. Utgången är dock i närheten. Ytterligare ventilation i form av små hål i skåpet håller dina skor rena och fräscha, att inte glömma att täcka den med dörrar som matchar och kompletterar utseendet på korridoren.

Stängda modeller klassificeras efter dörrtyp och höjd. Så idag kan du hitta låga, medelstora och höga modeller. Låga modeller kan göras i form av en mjuk ottoman, som inte bara tillåter bekväma skor, utan också fyller korridoren med mys. Medelstora modeller är gjorda i form av bord och kan innehålla en byrå.

En sådan tandem låter dig förvara skor, nycklar, kammar och alla ytterligare element som kommer till nytta i korridoren i en design..

De mest rymliga och praktiska är högmöbelskåp. På höjden kan de nå garderoben i korridoren. På hyllorna i ögonhöjd finns fritidsskor, på de övre finns säsongsskor. Det är värt att notera att garderoben till och med kan passa i en smal hall med ett minimum av utrymme. Förutom fullfjädrade skoskåp erbjuder tillverkarna kompakta pennfodral med en bredd på endast 30-40 cm.

Efter typ av dörrar är stängda modeller indelade:

  • gunga;
  • glidande;
  • fällbara paneler.

Gångjärnsdörrar är bekanta för alla, eftersom de som regel var närvarande i allas barndom. Fram till nu är sådana mönster populära i konservativa klassiska stilar, glada med snidade handtag och utsökta mönster..

Glidmodeller är svåra att använda i klassiska interiörer, men de är idealiska för minimalism. Till exempel behöver de inte mycket plats, eftersom dörrarna inte tar extra plats..

På grund av denna egenskap är glidmodeller särskilt populära för små korridorer..

Vikbara panelmodeller representerar de skoskåp som är relevanta idag. Skorna placeras vertikalt inuti skåpet. När panelen öppnas avslöjar den en stor uppdelad hylla som kan lutas upp till 30 grader. Samtidigt är det absolut inte nödvändigt att lagra galoscher eller låga skor där, eftersom moderna modeller idag låter dig ladda den med höga stövlar eller vinterstövlar., öka hyllutrymmet. Dessutom blir snygga mönster lätt en del av korridorerna, glädjande med sin snygghet och grunda djup från 13 till 40 cm.

Material (redigera)

Materialen för skohållare skiljer sig inte från de råvaror som behövs för tillverkning av skåpmöbler, dessutom är de idag ännu mer mångsidiga. Så, förutom massivt trä, laminerad spånskiva och MDF, kan du hitta snygga skåp av plast och stål.

Var och en av ovanstående material är populär idag, beroende på vilken stil som används i inredningen. Till exempel är en metallhylla med sin enkelhet och korthet helt enkelt oersättlig för stil minimalism, medan smidesjärnmodellen ligger nära aristokrati och romantiska trender i inredningen. Känd provence och land idag är det svårt att föreställa sig utan släta böjningar av kvistar, känsliga lockar och växtmönster på ett skoställ. Glöm inte att stål är ett av de mest praktiska materialen och kan tjäna, om det är korrekt belagt, i mer än ett dussin år..

Trämodeller är också bra för många stilar. Skoställ i trä av naturligt massivt trä ser varma, mysiga och hemtrevliga ut, dessutom är de med rätt produktion och beläggningsteknik motståndskraftiga mot fukt. Det är organiskt i klassisk stil, i minimalism, rustika stilar från land till shabby chic, loft och andra stilar. Det kan också se fantastiskt ut när träsnideri appliceras på det. Naturligtvis kan ett träd vara annorlunda i händerna på begåvade hantverkare.

Den blanka ytan är bekant från populära laminerade spånskivor. De blev relevanta på grund av den stora variationen av färger och imitation för olika material, liksom på grund av prisvärd priskategori. Spånskivemodeller ser enkla, korta och moderna ut, men de är rädda för överdriven fukt, och därför bör du ta hand om god ventilation inuti skåpet när du köper en sluten modell..

Luftcirkulationen gör att skåpet kan bibehålla en estetisk slät yta och undvika stötar från fukt.

Modeller från MDF ligger före laminerade spånskivor när det gäller egenskaper, eftersom de är fuktbeständiga, de tillverkas ofta med en spegel. Det kan vara närvarande på sidopanelen, eller så kan det vara på hela ytan på skoracket, till exempel som i dagens populära slims.

Plasthyllor har också en plats att vara i moderna korridorer, men i de flesta fall används de i korridorerna i hus på landet. Den hållbara plasten tvättar bra och utsätts inte för fukt. Och ändå tillåter materialets enkelhet det inte att på allvar konkurrera med järn- och trämodellerna..

Färglösningar

Färgpreferens för korridorer tilltalar med en variation. Designers rekommenderar att du inte begränsar dig till klassiska toner, väljer skoställ med röda, rosa, blå och gröna element för modern inredning. Var inte rädd för lila och lila toner, glädja ögat med sin harmoni och lugn..

Klassiska interiörer är traditionellt gjorda i naturliga träfärger. Bok, ask, wenge, blekt ek eller valnöt ser lyxigt och ståtligt ut. Den önskade nyansen bör väljas med hänsyn till de befintliga möblerna i interiören..

Modeller av massivt trä eller spånskiva är också målade med en bred färgpalett. Idag är en vit skohållare särskilt populär, väl lämpad för olika stilar, som inte döljer ledigt utrymme och ser fräscht ut. Den klassiska versionen kan fås med svarta, gråa eller bruna toner..

Metallhyllor är traditionellt täckta med svartvitt färg. Den mörka färgen är organisk i moderna interiörer, och vitt är i Provence -stil. Aristokratiska alternativ är täckta med brons- och guldtoner.

Dimensioner

Idag är det omöjligt att lista alla storlekar på tillverkade skohållare, eftersom ett stort antal av dem tillverkas enligt individuella mått. Tillverkare föredrar också att producera en modell i flera storlekar. Och ändå finns det flera genomsnittliga och vanligaste storlekar. Så låga skoställ med säte har en höjd av 50 och 55 cm. Det är obekvämt att sitta på högre piedestaler, och det kommer inte att vara särskilt bekvämt att placera krokarna för jackor ovanför dem. Samtidigt kan själva skåpet vara brett, till exempel 1050 cm eller mini med mått lika med bara 60 cm i bredd. Det är värt att säga det en lång skohållare för en rymlig hall tillfredsställer med skorens rymlighet och skapandet av bekväma förhållanden.

Medium skoskåp presenteras från 60 cm till 120 cm i höjd och fungerar som ett bord för korridoren. Även i medelstora storlekar finns bekväma smala beslag med fällbara hyllor..

Ett stort och högt skåp når ibland 220 cm i höjd och skiljer sig utåt inte från ett vanligt skåp, förutom bredden. 40 cm bred eller 70 cm – allt detta är acceptabelt i moderna modeller. Skillnaden här är bara i skonas placering, till exempel i en skokartong 30-40 cm bred, finns skor och stövlar i slutet. Sådana smala alternativ är bra för små lägenheter..

Tillverkares översikt

Varje tillverkare av skåpmöbler, på ett eller annat sätt, berör ämnet hyllor för förvaring av skor och andra skor. Bland en sådan sort är det lätt att bli förvirrad och välja ett inte alltför högkvalitativt eller fashionabelt alternativ. Lyckligtvis är stora företag, kända för den högsta kvalitetsnivån, också engagerade i tillverkning av skohållare, och därför är det ganska genomförbart att inte köpa en “gris i en pet”.

Det välkända nederländska företaget Ikea bedriver produktion av snygga skoställ och öppna hyllor.

Praktisk minimalism i allt är det motto som bäst passar märkets modeller. Var och en av materialen, vare sig det är trä, spånskiva eller järn, blir till en kompakt och snygg inredningsdetalj. Hyllor som t.ex. LUSTIFFIC och BONDIS, LESKVIK eller HEMNES älskad av många och fått många positiva recensioner. Skokartonger av märket har också vunnit beundran av sina ägare. Så, recensioner om skon BISSA otvetydigt positivt.

Självklart, IKEA när det gäller design kan det knappast någonsin jämföras med italienska konstverk, förvandlade till en möbel. Varumärken Ferro Raffaello, Morello Gianpaolo och Sergio Tarocco med varje samling bevisar möjligheten att skapa något sublimt av standardmaterial. Massivt trä, konservativa former, gångjärn och vikdörrar – allt detta kan ses i företagskatalogerna.

Du kan hitta fabriker bland ryska leverantörer av snygga möbler Acorn-m, Vental och möbelfabrik Comfort. Varumärket Acorn-m erbjuder konservativa och sofistikerade modeller av slitstark och modern MDF med gångjärn i klassisk stil. Vental, å andra sidan, strävar efter modernitet i utvecklingen av modeller och skapar så populära modeller som spegelslimmor från spånskiva. Möbler i minimalismens stil skapas av Comfort -fabriken, som har funnits på den ryska marknaden i över 15 år..

Vackra exempel i inredningen

När korridoren gör att du kan utrusta korridoren, beroende på dina egna önskemål, kan du förutom modulen med två skokartonger placera en mjuk bänk och en plats för förvaring av paraplyer här. Ett modernt och snyggt skoskåp kombinerar samtidigt nyanser av blekt ek och wenge, så populära i de senaste årens interiörer.

Ett bekvämt vitt skåp med en mjuk madrass är ekologisk i romantiska stilar i kombination med korgar och behållare. Ett klassiskt skåp med en gångjärnsdörr och lutande hyllor – ett alternativ fyllt med stilbelastning. Dessutom kan ett sådant element knappast kallas krångligt, eftersom lutande hyllor avsevärt minskar skåpets djup..

Ett designerhögt skoskåp med ett romantiskt fototryck kan dekorera vilken inredning som helst. Den smala mekanismen hjälper till att minska utrymmet som används för skåpet. Ett ljusrosa skåp i plast är en intressant och original lösning för en liten korridor. Spädning av en rik nyans med en vit ton lugnar hela strukturen.

En ljus design i kombination med ytterligare lokal belysning och en spegelyta i garderoben skapar frihet och utrymme med en liten verklig storlek på korridoren. Ett pennfodral för skofodral som matchar huvudskåpet låter dig rymma ett stort antal skor med ett minimum av ledigt utrymme. Den slutna konstruktionen bevarar skos estetiska utseende och skyddar den från damm.

Spegelhängande smal medellång höjd i tandem med en spegel av monokroma nyanser ser viktlös och luftig ut, samtidigt som den har den nödvändiga rymden och enkel rengöring. Ett klassiskt skoskåp i kändisstil med högböjda ben, gömmer skor säkert bakom gångjärnsdörrar. Bordslampor placerade på båda sidor av skohållaren kompletterar skoställets silverfärgade mönster. Ett praktiskt skohållare med säte, låda och öppet skohållare gör att du kan utrusta en liten hall. Den kombinerar funktionerna för att lagra nycklar, skor och bekväma skor.

För hur du gör ett skoställ med egna händer, se nästa video..