Kök

Färgkombinationer av förkläde och kök

Särdrag

Ett ljust kök är nästan vilken hemmafru som helst. Detta är en mycket fashionabel, fräsch och ljus designlösning på sitt eget sätt. Ett köksutrymme med ljusa väggar verkar mer rymligt, tack vare en sådan finish blir det mer visuellt. Det är därför ett vitt kök med en ljus accent i förklädet är perfekt för ett litet pentry. Dessutom är vit färg i det inre av ett hus eller lägenhet alltid relevant och kommer aldrig att upphöra att vara på modet..

7 foton

För att diversifiera utformningen av ett ljust kök måste du välja ett ljust förkläde, det viktigaste är en skicklig kombination av nyanser. Arbetsområdet blir en saftig kontrastplats, höjdpunkten i hela rummet. Huvuddragen i denna design är att den är väldigt snygg och mångsidig. Den är perfekt för både modern och klassisk köksinredning. Ett ljust färgschema med kontrasterande finish på arbetsområdet passar perfekt in i interiören i stil med högteknologisk, klassisk, modern, Provence, och kommer också att komplettera den skandinaviska och marina stilen.

Förklädningsområdet bör ljusas upp också för att det är praktiskt sett praktiskt sett. En mörk eller mättad arbetsyta är lättare att tvätta och rengöra. Det är mindre märkbart för stänk eller fläckar som kan bildas under tillagningen. Mångsidigheten hos den vita finishen manifesteras också i det faktum att du säkert kan byta alla köksmöbler till en ny utan att göra reparationer, eftersom denna nyans passar alla headset..

Det finns ett trick för dem som inte vill reparera, men på något sätt vill uppdatera interiören. I det här fallet kan du köpa speciella klistermärken som färgar monokroma väggar på ett ovanligt sätt och diversifierar designen. Endast förklädet kan särskiljas med sådana klistermärken. En intressant lösning skulle vara att klistra över den här delen av rummet med kontrasterande bilder av röda rosor eller gula tulpaner..

10 foton

Färgidéer

Förkläde för klassiskt vitt kök kan vara nästan vad som helst. Det viktigaste är att hålla det i harmoni med resten av de inre elementen. Dessutom bör denna funktionella del utformas på ett praktiskt sätt. Det är därför många designers rekommenderas att föredra keramiska plattor när de dekorerar..

När du utformar förklädeszonen bör du komma ihåg att metoden för dess design måste vara tillförlitlig. Materialet som valts för att avsluta detta område bör inte utsättas för höga temperaturer, eftersom det är denna del av köksrummet som kännetecknas av hög luftfuktighet och höga temperaturer. På grund av påverkan av dessa faktorer kan byggmaterial av dålig kvalitet i förklädningsområdet deformeras, och mönstret som appliceras på det kan också störas, dess färg kan förändras. Välj därför endast högkvalitativa efterbehandlingsmaterial med en hållbar metod för applicering av färg och mönster..

7 foton

Kakel finns med en blank eller matt yta, med en slät eller präglad konsistens. För ett blankt kök kan du välja ett iögonfallande matt förkläde. Det finns många intressanta lösningar

För närvarande finns det många intressanta designidéer för att dekorera en sådan funktionell del. Det kan vara en kontrasterande design, till exempel en vit topp-svart botten, eller det är möjligt att lägga ljusa plattor med en 3D-bild i denna del av köket. Denna design kommer att vara en ljus accent i ett ljust kök. Du kan ljust dekorera förklädesområdet med kakel med blommönster, till exempel med bilden av stora rosor eller små lila blommor.

Om du på något sätt vill avgränsa förklädet på ett speciellt sätt, men inte planerar att ändra färgschemat för hela köket som helhet, kan du spela på kontrasten i dekorationen av hela köksutrymmet och förklädet. Så du kan ge följande exempel: vi dekorerar hela rummet med ett efterbehandlingsmaterial med tryck, på vilka små detaljer kommer att vara mörka och bakgrunden kommer att vara ljus och förklädesdelen kommer att klippas med kakel eller tapeter med en mörk bakgrund och ett liknande ljusmönster. Det finns andra alternativ: det är möjligt att ordna mönstret vertikalt i förklädningsområdet och horisontellt i andra områden. Detta är en mycket ovanlig och snygg designlösning..

Du kan också dekorera förklädesområdet i mer återhållsamma, strikta färger. Du kan markera detta område med en ovanlig basrelief eller med en antik design. För detta är kakel med en design som imiterar natursten eller marmor perfekt. Det är viktigt att matcha utformningen av denna del av rummet med köksuppsättningen. Ett ljust marmorhörn kommer att se bra ut mot bakgrunden av ett ljust kök.

En annan intressant idé är den motsatta köksdesignen. Så det är möjligt att göra alla väggar ljusa och mättade, eller omvänt mörka, men iögonfallande. I detta fall måste förklädesdelen göras mycket ljus eller helt vit. En sådan ljuspunkt kommer att se snygg och modern ut. Detta är det perfekta kökszonalternativet..

7 foton

Väggpaneler

Köksväggpaneler kan tillverkas av material som glas och plast. Glaspaneler kan imitera vilket material som helst, de skiljer sig åt i olika färger. Du kan välja svartvita glaspaneler eller tvärtom, färgade. Det största utbudet av plastpaneler, de presenteras i de ljusaste och mest ovanliga färgerna, vilket intressant kommer att diversifiera och färga interiören i ett ljust kök.

7 foton

Klassisk stil

För en klassisk inredning är användningen av pastellfärger mer typisk; här är det bättre att undvika fängslande kontrasterande kombinationer, som rött och vitt och andra. Det är bättre att komplettera ett ljust rum med ett arbetsområde i grå nyanser, de passar perfekt in i en sådan inredning, de kommer att se snygga ut och lägga till stil i designen. För ett grått och vitt kök är keramiska plattor i arbetsområdet med marmormönster perfekta. Inredningen med grå sten kommer att passa mycket bra. En ljusare och mer ovanlig klassisk lösning blir designen i barockstil, som är en slags klassisk riktning.

7 foton

Klassiskt köksförkläde barock kan dekoreras med vita mönstrade plattor. Glaspaneler kommer att vara till nytta i en sådan inredning. För en vit köksuppsättning skulle det vara bättre att göra väggar med gyllene mönster och målningar. Detta mönster kan göras både matt och glansigt. Ett arbetsområde med en guldfärgad mosaik ser bra ut eftersom det passar perfekt med ljusa väggar och ser lyxigt ut.

7 foton

För ett ljust kök i provence -stil det är bättre att använda en kombination av vitt med blekrosa, beige, ljusblå och andra pastellfärger. Du kan dekorera arbetsområdet med artificiellt åldrade material så att det passar bättre in i en sådan inredning..

För lantlig stil eller för engelsk design är det bättre att använda ljusare kombinationer. Här kan du använda tegelfärg, röd eller svart. Du kan dekorera arbetsområdet med material med imitation av tegel. Denna idé är perfekt för både ljusa och mörka kök. Med denna design är kombinationer av röda och vita eller svartvita färger välkomna..

Lantlig stil kan kompletteras med bilder av växtritningar på väggarna. Sådan dekoration av funktionella områden kommer att ge ditt hem komfort. Mjuka och släta linjer som skiljer förklädet och resten av rummet ser väldigt fina ut..

7 foton

Modern stil

Moderna trender kännetecknas av användningen av ljusa och ovanliga färgglada kombinationer av färger. För köksdekoration art nouveau, du kan göra alla väggar ljusa och dekorera arbetssidan med en ljusblank färg. En bra lösning skulle vara att använda fotoutskrift. Glans är en integrerad del av jugendstilen. Lyser upp levande färger ännu mer.

8 foton

Vitt kök med ett ljusgrönt förkläde ser väldigt snygg och modern ut. Kombinationen av vita och citronfärger med en blank glans kommer att se ännu mer saftig ut för att dekorera arbetsområdet. Det är bättre att dekorera sådana ljusa ytor med glas..

9 foton

En annan modern stilistisk riktning – minimalism i det inre av köket. Som regel är detta en ganska enkel och neutral stil som kan skapas med en kombination av högst två eller tre färger. Det skulle vara bäst att dekorera rummet i denna stil i vita toner och markera förklädet med en rik nyans. I det här fallet är det bättre att avsluta arbetsområdet med matta monokromatiska material. Ritningar och bilder på kökets väggar i minimalistisk stil är inte välkomna.

En annan intressant lösning skulle vara designen av köket. i technostil. I det här fallet måste färgerna kombineras enligt följande. Arbetsområdet måste dekoreras med genomskinligt glas med matt yta eller grå keramiska plattor i metallfärg. Kombinationen av köksförklädets metallfärg med vita väggar ser väldigt original ut. För att dekorera ett sådant kök kan du använda järndekorelement..

10 foton

Perfekt för moderna kök med snygga inbyggda apparater högteknologisk stil. I det här fallet bör du kombinera och kombinera mjuka nyanser från samma färgschema. Det är bättre att dekorera förklädet och bänkskivan med samma efterbehandlingsmaterial, det är önskvärt att deras färg också är identisk. För en sådan inredning är ett svartvitt arbetsområde och en liknande arbetsbordsyta perfekt..

Högteknologiska interiörer kan skapas med hjälp av matta fototryck på köksbänkskivan. Dessutom kan du välja en mängd olika abstrakta bilder. Resten av väggarna görs bäst i svartvitt ljusgrått eller bara vitt..

Nu bland designers är det mycket relevant loftstil. För att dekorera köket i denna riktning är det bättre att föredra imitation av murverk i förklädningsområdet. Detta är en utmärkt designlösning för ett vitt och brunt kök. Huvudväggarna kan göras vita monokromatiska, samt beige eller smutsiga grå, till exempel en diskret prydnad, och förklädet kan dekoreras med paneler eller plattor av kaffe, klassisk brun, rödbrun eller monokromatisk röd tegelfärg. När du dekorerar ett arbetsområde i loftstil kan du inte vara rädd för ljusa färger, det är bättre att ge material med en lättnadstekstur eller en grov struktur.

9 foton