Kök

Hörnsoffa för köket

Köket är inte bara en plats där människor äter, utan också en plats för familjesamlingar, ta emot gäster och koppla av. Därför vill jag förstås göra det mysigt. Men tänk om det inte finns mycket plats i köket? En hörnsoffa i köket hjälper dig här..

Även om du har gott om plats kan ett hörnsittplats skapa ett separat område för arbete eller lek. Du behöver bara komma ihåg utseendet och, ännu viktigare, fyllningen..

Hur man väljer?

En liten hörnsoffa är lämplig för ett litet kök. Det kommer att spara utrymme och göra rummet mer bekvämt. Sådana möbler är vanligtvis utformade för två eller tre platser, och för att spara utrymme kan baksidan skruvas direkt på väggen. I ett litet kök rekommenderas det att köpa en soffa utan armstöd och höga sidoväggar, och installera den antingen vid fönstret eller mot väggen mittemot.

Hörnsoffor är mycket populära. De tar inte mycket plats, men skapar samtidigt en extra säng. Det är viktigt att bara tänka på att denna typ av möbler kommer att kräva extra utrymme..

En modulär hörnsoffa är ett annat alternativ för att dekorera ett kök. Det är intressant eftersom det består av separata delar som kan flyttas och installeras i valfri ordning. Så du kan välja vilken kombination som helst för din inredning och ändra den då och då..

En fönsterhörnsoffa är lämplig för kök där det finns mycket utrymme eller det finns en nisch där du kan lägga den. Detta är en rymlig, bekväm soffa för många platser, halvcirkelformad eller polygonal.

Hörnsoffor med lådor hjälper till att hålla allt snyggt och inte skapa en röra i köket. Det är bra om lådorna öppnas uppåt – då stör de inte bordet..

Soffor med hyllor är också en intressant och funktionell lösning. Ofta görs små hyllor i hörnkorsningen, på vilka böcker, ljus och många andra saker kan placeras. Det finns till och med specialinsatser med minibar.

8 foton

Typer av mekanismer

Bekvämligheten med kökssoffan beror direkt på vikningsmekanismen. Samt dess livslängd och sovplats.

Så, vilka mekanismer finns det och hur är de olika? De mest populära modellerna för köket:

  1. Dragspel. Tar mycket plats när den fälls fram genom att lyfta sätet upp.
  2. Delfin. Det används ofta i hörnfällbara soffor. Den fälls ut åt sidan och täcker det utskjutande hörnet, och en rymlig sovplats erhålls. Det enda negativa – som regel är möbler med en sådan mekanism gjorda av spånskiva och det är inte särskilt hållbart.
  3. Eurobook. Enkelt och lätt att använda. Man behöver bara dra den nedre delen mot dig, ryggen sänks, vilket skapar en sovplats.
  4. Fransk mussla. Mycket rymlig sovplats. Det utvecklas helt enkelt – du måste dra sätet upp och mot dig själv och sedan lägga den resulterande strukturen på metallben. Den största nackdelen här är frånvaron av en förvaringslåda..
  5. Rulla ut. Lätt att använda och därför mycket populär. För att fälla ut det behöver du bara dra de utskjutande bältena mot dig.

Oavsett vilket layout som verkar mer bekvämt och bättre för dig, bör du också välja en soffa för andra parametrar..

Det första steget är att bestämma var din nya soffa ska vara. Efter det måste du mäta det valda stället och först sedan gå till affären. När du köper, var noga med att be om att soffan ska läggas ut för dig. Detta kommer att meddela dig om det kan passa i ditt kök eller inte..

Material (redigera)

Utseende är också mycket viktigt. Naturligtvis är du här begränsad till butikens sortiment, men det finns fortfarande ett val. Om du gillade en färg, föreställ dig ditt kök och se om det passar in där. Det är viktigt att de valda möblerna matchar interiören, men inte går ihop med det..

Soffklädsel är en annan sak att tänka på..

Läderklädsel är förmodligen det mest hållbara och hållbara alternativet. Detta material är lätt att rengöra, torkar snabbt och ser alltid modernt och snyggt ut. Lämplig för nästan alla interiörer, eftersom det finns ett stort utbud av designalternativ.

Ekoläder är ett bra substitut för lädermöbler. Möbler av detta material är billigare, men samtidigt är de också resistenta mot fukt och ser representativa ut. Dessutom avger ekoläder inte allergener.

Vi ska inte heller underskatta material som tyg. De ger mer mysighet till även det minsta köket. Det är trevligt att vila på dem. Om du väljer tyget väljer du det material som är lätt att rengöra och inte absorberar fukt. Till exempel: jacquard, velour, gobeläng.

Soffans fyllmedel måste vara allergivänligt och praktiskt, till exempel polyuretan och holofiber.

7 foton