Kök

Juicer med stor kapacitet

Med början av sommarsäsongen, när ett överflöd av frukt och grönsaker observeras på bordet, strävar erfarna och nybörjade hemmafruar inte bara för att glädja sina nära och kära med förstärkta drycker, utan också att förbereda dem för vintern.

Och detta är inte förvånande, eftersom hemlagad juice skiljer sig mycket från vad som säljs i butiken. Den har en rik smak och arom, är gjord på naturliga ingredienser, innehåller inte smaker, färgämnen och konserveringsmedel.

Burkar med tomat och grönsaker (du kan till exempel pressa juice från tomater, morötter, paprika och rödbetor), äpple- och fruktjuicer är inte bara glädjande för ögat, utan också mättar kroppen med användbara vitaminer och mikroelement.

Juicepressen med hög produktivitet hjälper till att klara stora volymer produkter. Dess främsta mål är att bearbeta en enorm mängd frukt och grönsaker hemma (räkningen går till tiotals kilo åt gången) på kort tid..

7 foton

Vyer

Det finns flera alternativ för kraftfulla hushållsapparater som används för att extrahera juice i stora mängder..

Beroende på vilken typ av krafter som appliceras på enheten är de indelade i:

 1. Manuell – det tar mycket ansträngning att få en vitamindrink. Därför är produktionen av juice i stora volymer med hjälp av denna enhet begränsad av ägarens fysiska kapacitet. Men sådana juicepressar är ganska låga och enkla att använda..
 2. Elektrisk – stora mängder frukt bearbetas enkelt med minimal fysisk påverkan. Men jämfört med det första alternativet kostar de lite mer..

Och det finns också tre typer av köksmaskiner:

 • Centrifugal – frukterna krossas på ett roterande rivjärn, den resulterande massan omvandlas till juice, eftersom den pressas med ökad kraft mot väggarna i den inbyggda silen. En sådan enhet är perfekt för att göra en drink från hårda frukter och grönsaker..

De främsta fördelarna med sådana modeller:

 • snabbt klara målet;
 • relativt billig jämfört med andra typer;
 • kännetecknas av ökad produktivitet.

Den största nackdelen är att det under produktionen av juice oxideras och några av dess användbara egenskaper går förlorade. Men om vi pratar om stora ämnen, måste en sådan drink i alla fall genomgå värmebehandling för att kunna lagras under lång tid..

 • Borr – arbetsprocessen liknar köttkvarnens aktivitet: frukterna placeras i enhetens öppning, varefter de kommer in i ett speciellt fack med en axel (den så kallade skruven). Detta skaft låter dig hugga nästan alla frukter och grönsaker, både hårda och mjuka. Klämma passerar massan genom ett fint nät, vilket resulterar i att en juice med massa erhålls, som har en rik smak och arom.

Särskilda egenskaper hos en sådan enhet:

 • den mest produktiva modellen – producerar upp till 90% av saften från frukter;
 • förbrukar lite el;
 • behåller alla fördelaktiga egenskaper i drycken;
 • ganska tyst under drift.

Nackdelarna med denna modell inkluderar det höga priset och det smala utrymmet för förvaring av produkter..

 • Tryck – mer tillhör handverktyg. Först och främst krossas frukterna och sedan pressas saften ur dem med en speciell press.

Fördelarna med en sådan hushållsapparat inkluderar:

 • hög produktivitet;
 • en ganska stor mängd vätska erhållen;
 • i dricksprocessen bevaras alla användbara vitaminer och mikroelement;
 • relativt litet pris.

Valbara kriterier

Om du väljer kraftfulla juicepressar från olika tillverkare bör du vara uppmärksam på deras särdrag:

 1. Kraft påverkar mängden juice som kan erhållas under en viss tidsperiod, det vill säga, ju mer kraftfull och betydande enheten köps, desto mer dryck fås samtidigt.
 2. Storleken på hålet som frukt och grönsaker kastas in i. Om den är liten och smal måste maten skäras i små bitar innan den placeras i apparaten. I den breda halsen kan du lägga ganska stora fragment, till exempel ett helt äpple eller päron. Genom att spara tid på att skära mat kan mer frukt bearbetas.
 3. Justering av varvtalets hastighet och hastighet. En hög hastighet krävs inte alltid för fruktbearbetning. Till exempel, för mjuka frukter som aprikoser eller persikor, är låga varvtal tillräckliga, medan för hårda grönsaker, som morötter eller rödbetor, krävs en hög hastighet. Närvaron av ett justerbart läge gör att du kan använda denna hushållsapparat i olika situationer..
 4. Förekomsten av gummerade fötter skyddar den högpresterande juicepressen från rörelse under drift. Det vill säga, även om du arbetar med höga hastigheter, kommer en sådan enhet inte att röra sig..
 5. Materialet som komponenterna i denna hushållsapparat är tillverkade av. För att en högpresterande juicer ska fungera i mer än ett år måste dess huvudsakliga arbetskomponenter vara tillverkade av högkvalitativt stål..
 6. Möjlighet att dumpa tårta i automatiskt läge, vilket säkerställer en smidig drift av enheten.
 7. Ytterligare utrustning med skumseparator, vilket hjälper till att ta bort överflödigt skum från saften i processen att pressa ut den, och driften av enheten behöver inte stoppas.

Populära modeller

En naturlig fråga uppstår om vilken tillverkare som ska föredra: inhemsk eller importerad analog. Det bör noteras att utomlands är de vana vid att dricka juice i glas och inte skörda det i liter för vintern..

Därför, när du väljer en högpresterande juicer, bör du föredra inhemsk produktion. Eftersom för stora mängder juice producerar utländska märken professionella enheter som är mycket dyra och säljs i specialaffärer.

Ryska märken har kombinerat ett rimligt pris och god kvalitet på produkter som gör att du kan få en stor mängd dryck på kort tid..

Mest populära modeller:

 • Rossoshanka;
 • Fyrverkeri;
 • Neptunus;
 • Sommarboende;
 • Ängel.

Låt oss titta närmare på varje modell separat och överväga deras fördelar och nackdelar..

Rossoshanka

Högpresterande juicer kallas "Rossoshanka" från en vitrysk tillverkare, som kan bearbeta 70 kilo frukt på en timme. Hela frukter läggs, vilket ökar hastigheten på deras bearbetning, eftersom tid sparas vid skärning. Ger 50% effektivitet. Den kan fungera kontinuerligt i 10 minuter, varefter den måste kopplas bort från strömförsörjningen och rengöras från kakan, eftersom den inte tas bort på egen hand i automatiskt läge.

Huvudsakliga fördelar:

 • ökad hastighet;
 • demokratiskt pris;
 • hög effektivitet.

Nackdelarna inkluderar:

 • brist på behållare för insamling av avfall;
 • högt ljud och vibrationer under driften av enheten.

Fyrverkeri

Rysk utvecklare, producerar högpresterande juicers under namnet "Fyrverkeri". Denna enhet har en kraftfull centrifug som enkelt kan hantera hårda frukter. I sin konfiguration liknar denna hushållsapparat starkt den vitryska modellen..

Inom en timme klarar en sådan enhet 60 – 70 kilo frukt och grönsaker. Upp till 50% av saften kan pressas ur frukten. För att ta bort avfall är det nödvändigt att stoppa driften av denna hushållsprodukt..

Kännetecken för juicepressen "Fyrverkeri":

 • höghastighetsläge;
 • driftsäkerhet;
 • utmärkt kvalitet på varor.

Den största nackdelen är stark vibration under drift och behovet av konstant manuell rengöring av enheten från tårta.

Neptunus

En juicer med stor kapacitet från en inhemsk tillverkare ringde "Neptunus" skiljer sig i lätt vikt, jämfört med andra analoger, som når 8 kilo.

Hög produktionskapacitet möjliggör bearbetning av upp till 120 kilo frukt på en timme. Men den här enheten har mindre effektivitet – bara 35 – 40% av den färdiga nektaren. Denna enhet innehåller ett speciellt fack där tårta och avfall samlas, så att det kan rengöras mycket enkelt och enkelt, och hela proceduren tar väldigt lite tid..

Fördelarna med denna modell:

 • bra framträdande;
 • liten vikt;
 • vibrationer uppstår inte under drift;
 • enkelt underhåll och rengöring.

Den största nackdelen med denna hushållsapparat är den låga andelen pressad juice..

Sommarboende

Ganska kraftfull juicepress med hög prestanda. "Sommarboende" kan arbeta kontinuerligt i 20 minuter och producerar 1 liter dryck per minut. Du kan pressa juice från ett helt äpple tack vare det stora hålet.

Den största nackdelen är att det är svårt att tvätta enheten efter avslutat arbete, eftersom nätet är inbyggt och inte kan tas bort.

Ängel

Den högpresterande juicepressen från detta märke tillhör skruvmodellerna. Har ett speciellt klämsystem i tre nivåer, som ger maximal mängd juice. Det bearbetar enkelt både mjuka och hårda grönsaker och frukter, även från bär kan du få en utmärkt drink.

Juicepressar med stor kapacitet har en anständig livslängd, så den köpta modellen kommer att tjäna dig länge och låta dig bearbeta en stor mängd frukt och grönsaker. Hushållsapparater har höga konsumentegenskaper och rimliga priser..

Stoppa ditt val på en kraftfull enhet med förbättrade produktionskvaliteter, och sedan kommer du att kunna njuta av de mest utsökta och hälsosamma hemlagade dryckerna på vintern..

7 foton