Kök

KitchenAid -mixer

Moderna KitchenAid -blandare har många funktioner: vispa, blanda, skär, hacka, slipa och pressa. Därför kan vi med förtroende säga att en sådan mixer är en oersättlig assistent i köket, som avsevärt kan lindra besväret med värdinnan i samband med tillredningen av även de mest utsökta rätterna..

KitchenAid är den obestridda favoriten på mixermarknaden. Detta företags enheter har på grund av deras operativa egenskaper och utsökta utseende vunnit hjärtan hos inte bara amatörkockar utan också professionella kockar..

Fördelar och nackdelar

KitchenAid -blandare tillverkas i Ohio, USA. Överlägsen prestanda har fått KitchenAid-blandare status som en professionell och halvprofessionell mixer. Och KitchenAid är ledande inom dessa hushållsapparater..

KitchenAid -blandare är tillverkade av emaljerad metall. Samtidigt är inte bara kroppen gjord av metall eller rostfritt stål, utan också alla inre delar, tillbehör, skål, samt alla extra tillbehör som levereras separat. Och själva metallen i KitchenAid -blandare är något starkare än för liknande apparater från andra tillverkare. En sådan komplett uppsättning och manuell montering gör att enheten tål tunga belastningar, kan motstå mekanisk påfrestning av olika slag..

Förutom de utmärkta materialen i komponenterna bör det noteras att de är ordentligt fästa vid varandra. Alla kontakter som tillhandahålls av enhetens design är av samma storlek, utan några extra luckor, utskjutande element. Detta vittnar om den utmärkta kvaliteten på blandarenheten, gör att du kan hålla skålen och andra delar av enheten i ett orörligt tillstånd under drift. Tack vare detta avger mixern inte främmande ljud och överdrivna vibrationer..

Anmärkningsvärt nog utför KitchenAid multifunktionsblandare sin funktion med hjälp av planetblandningsmetoden. Enligt denna metod utför vispen och drivenheten cirkulära rörelser i olika riktningar under drift. Denna blandningsteknik gör att du kan blanda produkterna noggrant utan att lämna några otäckta punkter i någon av skålens hålrum..

En mycket viktig kvalitetsegenskap hos varje mixer är dess kraft.. KitchenAid stationära blandare finns i 300 watt och 10 hastighetsinställningar. Det är oerhört viktigt att effektindikatorn är stabil under hela driften med enheten, oberoende av valt driftsläge och hastighet. Till skillnad från KitchenAid har många tillverkare gjort sig skyldiga till att specificera toppeffekt, som vanligtvis inträffar i början av arbetet med apparaten och varar bara en bråkdel av en minut. Det är för denna indikator att KitchenAid-blandare tilldelas status som halvprofessionell och professionell utrustning..

Handblandare från detta företag har en effekt på 85 watt och 8 hastighetslägen.. I detta fall indikeras kraften i sin rena form: under arbetet förblir den oförändrad. Denna effekt är genomsnittlig men stabil. Till exempel, i en jämförelse mellan Kenwood och Bork, roterar KitchenAid -mixern inte ens med den sista hastigheten snabbare än de angivna analogerna..

En annan positiv egenskap hos KitchenAid -blandare är deras stabilitet, vilket uppnås på grund av apparaternas vikt och fotavtryck: benen är ganska breda från varandra. Förhindrar glidning på bordsskivan och det faktum att benen är gjorda av gummi, vilket gör att du kan fixa enheten på ett ställe.

Du kan inte ignorera mångsidigheten hos den här enheten, vilket uppnås på grund av ett extra uttag på enhetens framsida, som är utformat för att ansluta ytterligare bilagor. Tack vare KitchenAid -mixern är det möjligt att utföra köksarbete av varierande komplexitet. Så med hjälp av ytterligare bilagor kan du inte bara hugga, gnugga, mala, utan också göra köttfärs, mala mjöl, förbereda bröd, du kan till och med använda mixern som juicepress. Alla tillbehör är universella och passar alla blandare från denna tillverkare.

KitchenAid -apparater finns i ett stort sortiment, vilket gör att köparen kan välja en modell som inte bara passar i typ och storlek, utan också i färg. För tillfället erbjuder tillverkaren mer än två dussin färger och möjligheten att välja mellan en matt eller blank beläggning av enhetens yta..

KitchenAid Stand Mixers levereras med fem års garanti. Och trots att enheterna är tillverkade av en amerikansk tillverkare finns det auktoriserade servicecentra i hela Ryssland, som kan kontaktas vid en störning. KitchenAid -apparatstörningar orsakas vanligtvis av felaktig användning och inte av fabriksfel..

Bland bristerna kan bara det höga priset på KitchenAid -apparater noteras..

Typer och deras egenskaper

KitchenAid Planetary Stand Mixers kan klassificeras i tre typer baserat på hur skålen är installerad och hur stor den är.. De minsta exemplaren är utrustade med ett lutande huvud och skålens kapacitet är vanligtvis mellan 3 och 5 liter. Mer massiva modeller har en skål med en kapacitet på 6,9 liter. I detta fall är skålen utrustad med speciella mekanismer som gör att den fungerar. Naturligtvis är enheter med en rymligare skål tyngre, större och tar betydligt mer plats på arbetsytan..

Alla tre typerna har mycket liknande funktioner. Enheterna har 10 hastighetslägen och är utrustade med ett hål för ytterligare tillbehör. En metallskål och tre grundläggande tillbehör ingår i alla enheter: en visp, en speciell degkrok och en spatel. Ytterligare tillbehör har fästen som passar absolut alla Kitchen Aid -modeller. Det är värt att notera att valet av ytterligare tillbehör är mycket brett och kan innehålla: en köttkvarn, en juicepress, en grönsaksfräs.

Fördelen med fällbara huvudmodeller som KitchenAid Classic och KitchenAid Artisan 5KSM175PSE, är att en sådan komplett uppsättning ger en enkel byte av huvudfästen, installationen av skålen, samt bekväm tillförsel av ingredienser. Skålen med sådana blandare är fixerad vid basen tack vare ett speciellt lås, vilket garanterar en helt säker drift av enheten. Modellernas stabilitet med det lutande huvudet beror på att enhetens motor är installerad i den lutande delen av enheten.

KitchenAid Artisan Model 5KSM175PSE, i motsats till den klassiska har den en utökad konfiguration. Förutom tre ytterligare munstycken innehåller satsen också en spatel med en silikonribba för att arbeta med produkter som är tjocka i konsistens. Standardskålen levereras med en 3 liters miniskål och fälg mot stänk. För en mixer med en 4,8 liters skål kan du separat köpa en glasskål, som gör att du effektivt kan övervaka arbetsprocessen, gör det möjligt att lagra mat i kylskåpet och värma upp det i mikrovågsugnen.

KitchenAid Artisan Model 5KSM7580 utrustad med en mycket rymlig skål, avsedd för 6,9 liter. Detta är en mycket smidig 500 watt modell som går 1,5 gånger snabbare än någon annan mixer. Denna modell, tack vare en speciell mekanism, är mycket stabil när man arbetar med stora volymer produkter..

Dessutom har KitchenAid Artisan en förbättrad degkrok och visp jämfört med blandarna på 4,8 liter. Dessa bilagor är utformade specifikt för att hantera stora mängder ingredienser. Denna mixer är lämplig för proffs som måste laga mat regelbundet och i stora mängder..

Den minsta modellen är KitchenAid Artisan MINI med 250 watt.. Trots sin kompakthet har denna modell en uppsättning funktioner som är identiska med de tidigare granskade modellerna. Denna mixer är avsedd för hemmabruk och är en riktig välsignelse för små kök. Den måttliga vikten på endast 6,5 kg gör att denna enhet kan stuvas undan i en garderob.

När du väljer en KitchenAid -mixer är det därför bäst att fokusera på parametrarna i köket, budgeten och matlagningsvolymen. Så för en familj på 2-4 hushåll med ett litet kök är KitchenAid Artisan MINI-modellen perfekt. Dessutom är det till ett pris billigare än kraftfullare och massivare motsvarigheter..

KitchenAid -modellen, som har en skål på 4,8 eller 4,28 liter, är lämplig för att förbereda måltider för en publik på 4 till 6 personer. Men när du köper en sådan modell bör du komma ihåg att den är ganska krånglig och tung. Ett plus är en uppsättning extra tillbehör som ingår i satsen till mixern. För vanlig matlagning för upp till 12 personer är en mixer med en 6,9 liters skål den bästa lösningen..

Design av apparaten

Förutom andra fördelar är KitchenAid -apparater också mycket snygga. Stilen för KitchenAid -apparater är retro eller futuristisk. Den gyllene medelvägen mellan dessa två trender betonas skickligt med nödvändiga nyanser, material och linjer. Därför vill du inte lägga KitchenAid -apparater i en avlägsen låda och dölja dem för nyfikna ögon, utan tvärtom visa denna status och mycket snygga apparat. KitchenAids designlösning förblir tidlös och relevant.

Färgpaletten på KitchenAid -mixern är så varierad att det ska vara lätt att hitta en apparat som kommer att smälta in harmoniskt med nästan vilken köksinredning som helst. Endast på hyllorna i ryska butiker kan du hitta mer än 20 färgalternativ för dessa enheter: från röd till mjuk pistasch. Samtidigt finns det både matta och blanka modeller. Och för älskare av originalitet finns det en serie blandare dekorerade med utsökta mönster och inskriptioner.

Ägarrecensioner

Många KitchenAid -ägare har noterat den stora designen av dessa blandare, den höga tillförlitligheten, tillgängligheten av olika hastigheter och redskap. Det noteras särskilt att blandare av detta märke slår ingredienser mycket snabbare och bättre och, tack vare en bra kylregulator, kan fungera under en lång tid..

Utformningen av KitchenAid -blandarna är också mycket uppskattad. Enligt kundrecensioner är det enkelt och mycket pålitligt..

Men du kan hitta recensioner och användare av denna teknik som klagar över att enheten överhettas under driften av bruket. Och sådan överhettning kan orsaka förbränning..

Du kan också hitta recensioner som talar om den dåliga kvaliteten på bilagorna. Många användare klagar på att efter att ha arbetat med en köttkvarn kan metallpartiklar hittas i köttfärsen. Och till exempel börjar en glassmaskin flöda efter ett tag. Många anser att raviolimunstycket är värdelöst, med hänvisning till det faktum att det är mycket lättare att göra dem manuellt eller med hjälp av andra enheter.

Enligt många köpare kräver dessutom vissa blandare av detta märke omarbetning för ett 220 W nätverk. Vissa ägare till dessa hushållsapparater löser detta problem med en speciell transformator. Detta är dock inte det säkraste alternativet; i det här fallet är det bättre att inte installera enheten i omedelbar närhet av en vattenkälla..

Det finns en annan aspekt där alla KitchenAid -mixerägare är av samma åsikt: det höga priset på apparaterna. Dessa enheter är särskilt dyra i Ryssland. Vid beställning av enheten, till exempel från Nordamerika, blir kostnaden inte mer förmånlig på grund av fraktavgiften..

Således har KitchenAid -blandare visat sig bra på hushållsmaskinmarknaden och är efterfrågade trots sitt höga pris. För att avgöra om denna teknik är värd de pengar som tillverkaren ber om den måste var och en bestämma själv, baserat på individuella önskemål och prioriteringar..