möbel

Hörnsängar

Den icke-standardiserade layouten av lägenheten tillåter dig ibland inte att utrusta rummet som du vill ha det. Detta gäller särskilt för hörn. Designers löser detta problem med en hörnsäng som täcker tomma områden och skapar en mysig atmosfär. Ett stort urval av olika typer av möbler låter dig placera dem i vardagsrummet, sovrummet, barnrummet.

Särdrag

Huvuddragen i hörnsängen, till skillnad från en vanlig möbel, är närvaron av en sänggavel och sidor. Detta attribut tar liten plats i lägenheten, är lätt att använda.. Andra funktioner inkluderar:

 • Sidorna kan utrustas med hyllor på vilka du kan placera en bordslampa, böcker, en telefon etc. Detta gör att du kan frigöra utrymme genom att ta bort sängbordet eller andra möbler. Det är sant att den här modellen bara kan placeras i hörnet av rummet, för i mitten kommer den att se skrymmande och oattraktiv ut..
 • Produkter med en lyftmekanism hjälper till att lösa problemet med att lagra sängkläder, kläder och andra saker..
 • Frånvaron av ryggstöd i sovrummet frigör mer utrymme.
 • Det finns olika alternativ för modeller som kommer att bli en höjdpunkt i interiören: runda soffor, med stötfångare av ekoläder, med sniderier på en trägavel, etc..

Sådana möbler gör att du kan göra tomma hörn, vilket garanterar komfort i rummet..

Olika sorter

Komfort är ett av de viktigaste kriterierna när du väljer ett boende. För att göra sängen inte bara bekväm, utan också harmoniskt kombinerad med interiören och passa in i layouten, du måste välja rätt modell från det bredaste sortimentet:

 • Dubbelsäng med hörngavel. Fällbara möbler har alltid lockat människors uppmärksamhet på grund av dess kompakthet. Men den utfällbara hörnsängen tillåter användning av anatomiska madrasser. Sänggaveln beskriver komfortzonen, täcker de hårda väggarna eller låter ägarna placera produkten i mitten av rummet. Den är gjord av trä eller med vagnskopplingsmetoden..

 • Barnsängar. Möblerna har en baksida så att barnet inte faller på golvet medan det sover. Den andra sidan kan vändas till föräldrarnas säng, vägg eller sätta ett sängbord. Ofta är sovplatsen dekorerad med djur, blommor eller andra intressanta element..

 • Våningssäng i våningssäng. När du behöver bestämma frågan om att placera en säng för två barn, kommer sådana möbler att hjälpa till med detta. Hörnsäng på två våningar ser snygg och modern ut, kan kompletteras med lådor, bord, hyllor och andra föremål.

 • Fåtölj-säng. När den fälls ut kommer produkten att ge en kaj, men bland fördelarna är kompakthet och lågt pris. Denna modell har två sidoryg för ökad komfort.

 • Rund hörnsäng. Möblernas 1/4 cirkelform gör att den kan installeras i endast ett hörn. Det är bekvämt för en person att placeras på ytan endast nära väggen..

 • Cabriolet säng. Denna modell är perfekt för avkopplande vuxna, eftersom du enkelt kan göra två från en kaj. Det ser massivt ut, men det har en fördel: närvaron av fack för förvaring av saker.

 • Osmansk säng. Fördelen med dessa stoppade möbler är dess kompakthet, eftersom en dubbel soffa inte passar i alla rum. Den är ofta utrustad med en lyftdel, och längst ner finns lådor för förvaring av kläder eller sängkläder..

En mängd olika attribut för avkoppling låter dig välja den mest bekväma och lämpliga modellen för interiören..

Material (redigera)

En pålitlig och hållbar säng är målet för varje köpare. För att inte slänga den efter ett par år måste du vara uppmärksam på materialet för att göra möbler.. Varje del av produkten har sina egna egenskaper.

Sängens livslängd beror direkt på styrkets ram. Metallbasen är mer pålitlig, men den används för att skapa högteknologiska produkter. Trästrukturen ser mer elegant ut och är inte sämre i styrka, men kostnaden blir högre. Ramen kan vara gjord av ek, mahogny, bok, tall och andra naturliga trädslag. Ett billigt alternativ är en spånskiva – den är säker och håller formen perfekt.

Som fyllmedel väljer tillverkare skum, skumgummi eller fjäderblock. Hans val beror på syftet med attributet. Om köparen uteslutande vill köpa en säng, är modeller på fjäderblock lämpliga, och en säng med skumfyllning kommer snabbt att slits ut och förlora sin ursprungliga form med daglig användning. Så att det inte finns några “bucklor” i sängen, men mjukheten kvarstår, bör valet stoppas på en produkt med latexskum som fyllmedel.

Klädsel spelar också en viktig roll. Läder möbler är dyra, medan de är de mest motståndskraftiga mot kemisk och mekanisk påfrestning, vilket förhindrar att fukt tränger in i insidan. Ett attribut från konstläder. För frekvent användning köps ett lager med klädsel från jacquard, chenille och tapet. Detta tyg är praktiskt, hållbart och har ett estetiskt tilltalande utseende. Uppmärksamhet bör endast ägnas åt sömmarnas jämnhet och noggrannhet..

Dimensioner

En bekväm vila kan uppnås om sängen är bekväm, det vill säga personen är helt placerad på den i full höjd. När ben och armar hänger ner måste du hela tiden böja dig, då finns det en känsla av obehag och du kan glömma avkoppling. Därför bör man komma ihåg att sängens storlek och produktens storlek inte är desamma när man väljer en hörnsäng. Om det finns ett podium ingår det i parametrarna för hela attributet, vilket innebär att några centimeter mindre återstår för ägarens plats..

Standardbredden för en hörnsäng är från 150 till 180 cm och längden är från 230 till 280 cm. Parametrarna beror på modellen: till exempel kommer en ottomansk säng när den är hopfälld att ha ungefärliga mått (SD) 80×200, 90×200 , 100×190 cm, utfälld blir det till en dubbelsäng. Om familjen är stor och du vill sitta bekvämt framför TV: n, kan du ta hörnmöbler med andra parametrar, där bredden blir nästan dubbelt så stor: 120×200, 140×200, 150×190 cm.

Du kan beräkna måtten på attributet för vila med beräkningen av 70-80 cm i bredd för en person. Det är dock värt att överväga rummets yta: i ett litet rum är det olämpligt att lägga en säng med måtten 160×200 cm, eftersom det inte kommer att finnas utrymme för andra möbler.

Hur man väljer?

Hög kvalitet, lågt pris och färg som passar inredningen är viktiga kriterier när du väljer en hörnsäng, men inte de enda. Det är nödvändigt att uppmärksamma följande punkter:

 1. De viktigaste designfunktionerna för attributet för vila är dess ram, basen för madrassen och ryggen.. När du väljer en säng måste du vara uppmärksam på deras tillförlitlighet, tillverkningsmaterial, designfunktioner. En hållbar modell är skapad av massivt trä eller metall, och en budgetmodell från MDF eller spånskiva.
 2. Gitterbasen spelar en lika viktig roll när du väljer hörnmöbler. I ett enkelsängsattribut måste det finnas minst 15 lameller, i en dubbel – minst 30 bitar. Avståndet mellan lamellerna bör inte vara mer än deras bredd.
 3. Det är nödvändigt att välja rätt sängtyp enligt vinkelinställningsmetoden: höger- eller vänstersidig. Innan du köper möbler bör du noga överväga placeringen av dess placering, eftersom det kommer att vara problematiskt att omorganisera en sådan modell till andra sidan av rummet.
 4. Sänghuvudet ska passa in i rummets design. Den kan vara hög, låg, hård, mjuk, solid, med luckor och olika former. För tillverkning av ramen används spånskivor, trä, plast och som klädsel – tyg, konstläder eller naturläder.

Granskning av populära modeller och tillverkare

En hörnsäng är en typ av möbler som används dagligen. Om detta är en modell med en fällningsmekanism måste du välja den mest pålitliga. Vikningsattribut skapade på grundval av Dolphin- och Eurobook -mekanismerna är populära. De är dock främst installerade i vardagsrummet för övernattande gäster. I sovrummet finns det ofta en dubbelsäng eller enkelsäng utan hopfällbar mekanism. Populära modeller av hörnsängar inkluderar följande:

 • “Ulysses” från tillverkaren Dream Land – hörnsäng med baksida. Denna modell är lämplig för barn och vuxna på grund av sin lilla storlek. Inuti finns en förvaringslåda för sängkläder.
 • “Yuma” från tillverkaren Toris. Dubbelsäng med hörngavel i trä, lyftmekanism och rymligt förvaringsfack. En sådan produkt är huvudsakligen tillverkad av massiv tall, ek eller bok.
 • “Atria” (tillverkaren är densamma som den tidigare modellen) – ett attribut för att vila två vuxna med en mjuk sänggavel. Snygg sängdesign kommer att lysa upp nästan alla rum.
 • Liarum från Ikea. Bäddsoffan kan placeras inte bara i sovrummet, utan också i vardagsrummet. På en så mjuk säng kan tre personer bo fritt. Det finns en modul för förvaring av sängkläder eller kläder.

Recensioner

Köpare noterar bekvämligheten med en hörnsäng och rekommenderar att du köper den om rummets layout tillåter det. De gillar kombinationen av bra kvalitet och låg kostnad..

Enligt recensioner är vikta hörnmöbler mycket efterfrågade. Den är kompakt och tar inte mycket plats i det monterade rummet. När ägarna ska sova eller lämna gäster för natten, blir det enda attributet till en bekväm dubbelsäng..

Ägarna talar tvetydigt om hörnmodeller med förvaringslådor. Vissa betonar detta som en fördel med sådana möbler, eftersom de kan användas för att lagra sängkläder, kläder eller olika föremål för hushållsbruk. Andra noterar dammigheten på dessa platser, eftersom de saknar ordentlig ventilation. Detta är dock den enda nackdelen som noterades av köpare..

Spektakulära exempel i inredningen

Möbler ska vara i harmoni med designen på lägenheten, då ser rummet snyggt och mysigt ut. Här är några spektakulära exempel i interiören:

 • Enkel hörnsängar.

 • Dubbelsäng.

 • Rund säng med hörngavel.

 • Bunk hörn möbler.

För en översikt över hörnsängar, se följande video.