möbel

Hörnsoffa med bar

Moderna stoppade möbler har länge gått längre än den vanliga sittgruppen. En hörnsoffa med bar är ett sådant alternativ. Det låter dig göra vardagsrummet särskilt lyxigt och göra din vistelse så bekväm som möjligt..

Särdrag

Själva hörnsoffan utgör en sittgrupp. Sådana stoppade möbler kommer lätt att rymma en vänlig familj eller en grupp vänner. Formen bidrar till trevlig kommunikation, och möjligheten till transformation gör att du kan göra soffan till en bekväm rymlig plats att sova på natten.

Moderna mekanismer låter dig fälla ut möbler med ett par lätta rörelser. Och om du köper en soffa med en ortopedisk bas, vila på den kommer inte bara att vara bekväm, utan också hälsosam..

Externa tillval ger stoppade möbler ett speciellt värde. Baren är en av dem. En utsökt uppfriskande drink kommer att göra att titta på en intressant film mer bekväm. Och att ha en flaska champagne till hands under ett datum är höjden av stil och romantik..

Förutom bekvämlighet kommer en soffa med en inbyggd bar att lägga till en touch av chic och soliditet till din inredning. Vänner som kommer för att besöka dig kommer utan tvekan att uppskatta ett sådant designelement..

Du kan placera soffan i ett hörn för att få ut det mesta av rummet, eller i mitten av rummet om utrymme tillåter. Sådana möbler kommer att se organiskt ut var som helst..

Det är värt att notera att den inbyggda baren är lämplig inte bara i hemmiljö. En soffa med läderklädsel och en liknande funktion kan också dekorera ett kontorsutrymme. Ett mötesrum i en informell miljö eller ett direktörskontor – båda alternativen kan mycket väl innehålla sådana lyxiga möbler i deras inredning. Allt beror bara på din önskan.

Den inbyggda baren är ett speciellt fack i möbler med en eller flera hyllor. Hyllornas höjd måste vara tillräcklig för att placera en vanlig flaska vin eller annan dryck på dem..

De första sådana modellerna utvecklades inte. De var speciellt avsedda för avkoppling dagtid eller kväll. Särskild uppmärksamhet ägnades åt lyxig design och klädsel.

Senare började tillverkarna tänka på den praktiska sidan av möbler. Nu i sortimentet av företag kan du hitta transformerande modeller, soffor med linnelåda och alternativ med en uppsättning av flera externa funktioner..

Priset på soffor med bar är annorlunda.

Kostnaden beror på modell, mått, klädsel och tillgången på andra alternativ.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med en bar i stoppade möbler är uppenbara.

  • Stil. Inbyggda dryckeshyllor ger produkterna en sofistikerad touch. Och om baren kompletteras med belysning, kommer soffan att se helt underbar ut..
  • Semesterstämning. Gästernas ankomst är alltid en semester. Att sitta bekvämt i en mjuk soffa för en vänlig konversation är bara underbart. Och om du lägger till detta drycker som väntar företaget på denna “ö” av komfort, garanteras en bra stämning för alla..
  • Absolut avkoppling. Vad trevligt det är att koppla av i soffan på en ledig dag med att läsa en fascinerande bok eller titta på TV. För fullständig avkoppling räcker det inte med bara en flaska mineralvatten eller fruktjuice. En uppfriskande drink kommer alltid att finnas där, håll bara ut handen.
  • Minsta onödiga rörelser. Du behöver inte längre vänta på reklampaus för att hinna springa till köket för en drink eller nötter. Förbered allt din själ önskar inför sändningen och njut av att titta på utan att bli distraherad av onödiga rörelser.
  • Godnatt. På varma sommarnätter vaknar många av törst. Efter att ha förberett en flaska vatten och en mugg på kvällen och placerat den i barfacket kan du fräscha upp utan att gå upp ur sängen. Bakgrundsbelysningen kan fungera som nattlampa, så att du omedelbart kan se var föremålen i baren är. Det är mycket bekvämare än ett separat bord eller nattduksbord, där du måste sträcka dig efter vatten..

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med modeller med stång.

Det kan bara noteras att de flesta soffor bara är utrustade med hyllor och inte har ett kylsystem. Detta innebär att drycker som kommer från kylskåpet snabbt värms upp till rumstemperatur..

Olika sorter

Stångfack kan variera mycket i storlek. Vissa modeller rymmer 2-3 flaskor, och vissa är utformade för en hel samling olika viner och glas.

U-formade hörnsoffor kan innehålla 2 barer samtidigt. Dessa alternativ är lämpliga för stora utrymmen. De låter dig bekvämt behandla någon grupp gäster med drycker, utan att flytta bordet till de stoppade möblerna.

Inbyggda barer utmärks också av andra kriterier. Det finns två typer av konstruktion.

  • En öppen modell är synlig för alla. Det är lättillgängligt och låter dig lägga till och med stora föremål (till exempel en vattenkokare) på den översta hyllan. Den enda nackdelen här är den snabba ansamlingen av damm på själva hyllorna och på deras innehåll med konstant lagring av fat eller flaskor där..
  • Den slutna barmodellen är dold för nyfikna ögon. Den är lätt att öppna och mycket mindre damm samlas inuti. Dessutom kan fliken som täcker facket ge värmeisolering. Detta gör att dryckerna kan hållas vid önskad temperatur längre. Av nackdelarna med sådana modeller kan vi notera den lilla volymen av många alternativ..

När det gäller placeringen i utformningen av stoppade möbler finns det flera av dem.. Det finns tre huvudsakliga sätt.

  • I hörnet. Att placera ett stångfack i en hörnmodul är det vanligaste alternativet. Sitsen på denna plats kan vara mjuk. Denna design av soffan gör att du kan använda produktens sittyta fullt ut. Naturligtvis kommer den öppna typen av bar inte att låta dig luta dig på ryggen. Men den slutna versionen är den mest praktiska lösningen. Om det behövs kan du stänga barfacket med en mjuk kudde och göra soffan till vanliga stoppade möbler. Och när humör och situation förändras, ta bort kudden och njut av bekvämligheten med ett extra alternativ.

Hörndelen kan också göras i form av ett slags bord. Detta gör att du bekvämt kan ordna glasögon medan du häller drycker. Du kan också placera snacks på ett träställ.

  • Där bak. Baren kan placeras var som helst på baksidan av soffan. I det här fallet är det tillverkat i form av ett hemligt fack dolt av kuddar. Det här alternativet är perfekt för att ofta umgås med ett sällskap av gäster. När allt kommer omkring kan en sådan bar vara mycket rymlig..

Sättet att öppna facket kan vara valfritt. Mekanismen för gashissar används oftare. Ryggdynan stiger upp när den öppnas. Systemet är enkelt och kräver ingen fysisk ansträngning för att fungera.

En dörr som går ner är ett lika effektivt och mer praktiskt alternativ. Vanligtvis har ett gångjärnslock ett mjukt lock på framsidan och en träyta på insidan. När det öppnas passar locket snyggt på sätet för att bilda ett minibord.

  • I armstödet. Detta alternativ är inte mindre original. Den öppna stången är gjord i form av hyllor under armstödet. Den slutna versionen kan dras ut med rullar. Som regel är den övre delen av armstödet i det här fallet ganska bred och fast, och detta är inte bara ett designdrag. Denna del är bekväm att använda som ett litet bord.

Den andra versionen är mer lämplig för familjer med barn, och också mer lämplig i en kontorsatmosfär.

Även om vid första anblicken är baren inte synlig och soffan verkar vanlig, men en liten rörelse gör strikta möbler till en original möbel, vilket bidrar till intim konversation.

Motljus – snygg och funktionell detalj. Det låter dig koppla av i en romantisk skymning och gör möblerna särskilt utsökta. I det öppna facket kan belysningen slås på som du vill. I den stängda versionen tänds lampan vanligtvis automatiskt när dörren öppnas..

Fjärrkontrollen är en annan nyans som gör möbler verkligen “smarta”. Tack vare det kan du öppna och stänga baren från andra änden av soffan. Fjärrkontrollen låter dig också ändra bakgrundsbelysningslägen, slå på och av den..

Populära modeller

“Nika”

Soffan från Furniture Woods kombinerar lakonisk design och modern komfort. Ett litet barbord i hörnet med hyllor och belysning kommer idealiskt att komplettera en kvällsvila med vänner.

Storleken på modellen är 2700 x 1750 mm. På natten kan soffan förvandlas till en platt sovplats som mäter 1900 x 1250 mm. Modellomvandlingsmekanism – “Dolphin”.

“Favorit”

Hörnsoffan från Andrea -fabriken är en raffinerad klassiker i barockstil. Lackerad träinredning ger modellen soliditet och elegans.

Open bar -sektorn är en nisch med hyllor i hörnet av möblerna. Det är möjligt att göra stångens baksida i form av en spegel. Och spektakulär belysning blir pricken över i: et på den här eleganta möbelen..

Soffans storlek är 2750 x 1850 mm. Högelasticitet polyuretanskum skapar en bekväm plats för en natts vila, inte sämre än en dubbelsäng.

“Besök 2”

Soffan från möbelgruppen “New Age” är utförandet av mys och komfort. Det ser ut som en puffig puffkaka, det inbjuder dig att sitta ner och njuta av mjukheten i stolarna. Den upplysta spegelstången som är gömd bakom en av kuddarna kan glatt överraska gästerna. Sittets hörndel kan enkelt vändas och omvandlas till ett litet bord.

På natten förvandlas modellen till en platt rymlig säng som mäter 1220 x 1970 mm. Sängkläder, kuddar och filtar kan förvaras i ett särskilt inre fack.

Vikta soffor – 2530 x 1960 mm. Fällmekanism – “Dolphin”.

Varianter av hörnsoffor med bar – i nästa video.