möbel

Hur väljer man ett soffbord?

En så populär möbel som ett soffbord har alltid ansetts vara ett oföränderligt attribut för en aristokratisk inredning och lyxigt liv. Och än idag kan många ultramoderna lägenheter inte föreställas utan denna mångsidiga design..

Olika sorter

I linje med mode förändras designen och utseendet på soffbord hela tiden. Nya former produceras, nya material och färger används.

Idag är dessa produkter indelade i följande typer:

  • Ett vanligt bord med bordsskiva. Det kan dekorera alla utrymmen tack vare sin elegans.
  • Med en hylla som kan fungera som ställ för olika föremål eller tidskrifter. De funktionella egenskaperna hos denna modell är högre än vanliga soffbord, så de kan betraktas som en bra ersättning för dem..
  • Med ett ben i mitten av bänkskivan. Tabeller på ett sådant stativ kompletteras vanligtvis med en vacker lampa, vaser, ramar med fotografier.

  • De bifogade strukturerna är anordnade på ett sådant sätt att bordsskivan är placerad ovanför sittgruppen och dess stöddel “går” under soffan.
  • Tabeller, som är en miniatyranalog av de vanliga köksborden. De kan stå på hjul för snabbare rörelse.
  • Transformatorer som kan ändra storlek. I ett helt monterat tillstånd har de vanligtvis små parametrar. Sådana produkter är perfekta för att dekorera ett rum i loftstil..

  • Ett bord med en glasskiva i form av ett skyltfönster. Drycker lagras vanligtvis här.
  • Exklusiva skräddarsydda artiklar eller köpta från välkända märken. Oftast har dessa bord inga speciella funktioner, men de kan vara den bästa inredningen..

  • Modulära modeller. Formen på bordselementen kan vara rund, oval eller annan konfiguration, men tillsammans betraktas alla dessa delar som en produkt. Varje del rör sig på hjul och anses vara ett komplett separat objekt.
  • Fällbara produkter. De används både för vanligt tedryck hemma och för export till landet. I en överdimensionerad lägenhet, när det inte kommer att behöva användas, viks bordet och tas bort ett tag i garderoben.

Beroende på parametrar, typ, utvalda material och designstil kan soffbordet på hjul användas i olika rum. Överdimensionerade bord av olika material kan användas som serveringsbord. De behöver inte hanteras försiktigt, de tvättar snabbt, väger lite och flyttar runt i lägenheten på hjul utan problem..

Tillverkningsmaterial

Det mest använda materialet för tillverkning av sådana populära mönster är trä, och idag är även enskilda bordselement gjorda av det. Sedan kan bordsskivan i sig vara gjord av sten eller plast, glas.

Trä kan enkelt kombineras med olika inredningslösningar. Till exempel kommer ett ekbord att passa in i ett rum med parkett eller laminat på golvet på ett speciellt sätt..

Om belastningen på soffbordet är minimal kan du välja en produkt med en glasskiva – ett sådant bord kommer att se lätt och mer elegant ut och passa in i vilken stil som helst. Sådana modeller är ofta utrustade med dubbla glashyllor. Samtidigt kan materialet vara helt genomskinligt och mörkt matt och till och med mångfärgat. De behöver enkelt underhåll för att undvika spillda kaffefläckar på ytan.

Rottingbord har ett spektakulärt utseende – de är lätta och mycket hållbara produkter. Vävningstekniken används här, bänkskivorna är ofta i form av en cirkel, men de är också dekorerade på ett mer originellt sätt – i form av rutor.

Dessa bord är lämpliga för sommarstugor, de kan placeras i lusthuset och på den öppna terrassen. Sådana bord för kaffe tillverkade av naturmaterial är mycket efterfrågade både på grund av sitt snygga utseende och på grund av kostnaden – rottingmöbler är billigare än produkter gjorda av naturligt trä..

Dessutom kan bord tillverkas av ett ovanligt material – äkta läder, en såg sågad från ett träd, det finns också en helt ovanlig kombination av material. En sådan produkt fungerar initialt som en dekoration, vilket kräver den mest noggranna inställningen till sig själv..

Bord med en stentopp eller en bit tillverkad av ett enda material är det bästa alternativet för dem som vill känna sig helt i harmoni med naturen. Dessa är icke-standardiserade rumsdekorationsalternativ, som oftast finns i en enda exklusiv form..

Byggpallar kan också vara ett utmärkt material för att designa snygga soffbord. Du kan ta en pall eller installera 2-3 produkter så att de blir ett fullvärdigt föremål. Detta pallbord är ofta lackerat eller målat och har hjul..

Om du gillar originalprodukter kommer du definitivt att tycka om att göra ett bord på hjul med en bordsskiva från ett stort bröst, en vanlig låda, en gammal resväska. Beroende på parametrarna och höjden på dessa föremål kan produkten kompletteras med ben eller hjulen kan monteras direkt på en improviserad bordsskiva..

Ett enkelt soffbord i metall i form av en rektangel kan förvandla atmosfären i ett modernt interiör, särskilt om du spelar på de geometriska kontrasterna mellan elementen i rummet..

Smidda soffbord är spektakulära bitar av modern konst. I salonger kan du hitta konstruktioner helt av metall, men oftare har bordet en smidd bas och en bordsskiva av trä eller glas..

Former och storlekar

Om du har tröttnat på de välbekanta linjerna i rummet under en längre tid, är designerna redo att erbjuda dig lockiga mönster av soffbord med rundade kanter. Sådana originella soffbord, som har mycket bisarra former, asymmetriska eller oregelbundna konturer, kommer att lägga till variation, lindra utrymmet av monotoni..

Den största fördelen med en sådan produkt är dess lilla höjd, vilket gör att du kan använda den medan du sitter eller till och med ligger i en fåtölj eller ligger i en soffa..

När det gäller parametrar är soffbord både miniatyr och ganska höga. Höga produkter behöver ett rymligt rum och installeras vanligtvis på en väldefinierad plats. Mycket oftare köps låga bord som enkelt kan flyttas runt i rummet. De kan installeras istället för ett TV -sängbord eller användas som ett serveringsbord..

Bänkskivans form och stil i vilken den föreslås användas väljs, beroende på alla element i den befintliga inredningen. Formen på borden kan vara geometrisk (fyrkantig, oval, rund) och invecklad (i form av en droppe eller en sicksack, en spiral eller en blomma, ett musikinstrument eller en fågel). Det enda villkoret är att en sådan form ska se snygg ut i önskad inredning..

Produktens storlek väljs beroende på önskemål, men oftast är det fortfarande en miniatyrkopia av ett traditionellt bord. Medelhöjden på bordet är 45 cm. Fram till nu anses det klassiska lilla bordet med träben vara det mest populära i designen. Det fungerar som ett bra komplement till designen av ett vardagsrum, sovrum eller en stor arbetsplats. Om det behövs kan du snabbt ta ut det till ett annat rum och organisera tedryck i en smal familjecirkel..

Du kan alltid köpa kaffestrukturer i olika höjder för ditt hem för att säkerställa en bekväm frukost i alla rum i ditt hem – i sittande, liggande eller till och med stående position..

Kombinationer i en modern inredning

Designerna berömde funktionaliteten hos denna artikel. En sådan produkt kan enkelt användas som ett kompositionellt centrum i ett rum. Här kan du ordna alla slags dekorativa element: statyetter, blomkrukor, klockor eller olika prydnadsföremål..

I salongerna hittar du modeller i alla befintliga stilar: klassiska och ultramoderna, country och loft, Provence och Empire stilar. Till exempel ser bord i kolonial eller etnisk stil ofta ut som kistor och det är inte lätt att direkt gissa att det här är soffbord. Ibland kan bordets stil inte bestämmas alls: de flesta modellerna är gjorda i den allmänna “traditionella” stilen.

Soffbord i loftstil har ett ovanligt utseende – oftast är de gjorda av en metallram och en bordsskiva i trä och har ganska strikta färger.

Om du vill köpa ett antikt soffbord, bör du titta närmare på art deco -produkter av trä och keramik. Sådana mönster producerades på 1950 -talet. i Frankrike, och idag är de sällsynta och ganska dyra.

En kopp kaffe på ett bord av elitved är drömmen för varje samlare. Sådana produkter är vanligtvis mycket eleganta i sitt utseende, de betonar soliditeten i deras värde och ägarens höga status, därför används de oftast i lämpliga interiörer.

Soffbord i trä har alltid varit och kommer att betraktas som ett traditionellt alternativ för inredning av lokaler..

Produkter av massivt trä i wenge- eller mörka ekfärger kommer att se bra ut i ljus inredning, till exempel i ett rymligt och ljust vardagsrum. Raffinerade eller opretentiösa vita och beige färger i bordets ursprungliga design kommer att betona soliditeten i ett mörkt skåp, inrett i minimalistisk stil.

Val av funktioner

Soffbordet hjälper till att komplettera inredningen i vardagsrummet, och här kan det användas för mer än sitt uppenbara syfte. Du kan lägga drycker på den och lägga ett par glansiga tidskrifter, tidningar eller kataloger på ytan och därmed få en ljus accent till interiören och kombinera alla dessa tillbehör till en helhet. Oftare ges företräde åt fyrkantiga former och rektanglar: dessa produkter är praktiska att flytta, fälls ut med höger sida mot gästerna och väggen. Det är bättre att välja material för bord som är stöttåliga och värmebeständiga..

När du väljer ett soffbord av ett visst material eller en viss storlek, var noga med att föreställa dig hur det kommer att se harmoniskt ut i kombination med stolar eller fåtöljer i rummet där du tänker placera det.

Det är en annan sak om du väljer ett soffbord inte för ett bostadsutrymme, utan för ett kontor eller en skönhetssalong. Här är det bäst att välja catchy och originaldesignade produkter med belysning, extra hyllor eller urtag..

Tidskrifter placeras på soffborden i salongerna för besökare att läsa medan de väntar i kö. Du kan sitta bakom dem och ta en kopp kaffe eller te. Utformningen av dessa soffbord är enorm, och ägaren till ett kontor eller en skönhetssalong kan välja vilken produkt som helst, beroende på utformningen av utrymmet och verksamhetsområdet..

Kort översikt över populära modeller

Soffbord först kan först verka som en oviktig inredningsdetalj. Faktum är att denna möbel kan påverka rymdets övergripande design och ibland kompletterar den i större utsträckning än en dyr uppsättning..

Till exempel ett sidobord med hjulx från Ikea modell “Tingby” omörk passar inte bara för tedryck i soffan, utan också för att dekorera interiören i snövita färger och den mörkgröna modellen “Gladom” låter dig njuta av en kaffedryck och enkelt ta med och bära snacks (modellen har ett avtagbart fack). Designbord från Ikea låter dig elegant inreda alla hem.

Soffbord från Malaysia modell “Bombay” från äkta rosenträ kommer att dekorera alla vardagsrum i kolonial stil. Sidobord “Boucle” från mango blir huvud accenten i ditt övergripande vardagsrum.

Snygga soffbord från Italien kommer att glädja alla konsumenter. Soffbord av Dialma Brown har en fyrkantig bänkskiva i marmor och ett högteknologiskt och loftstil. Företag Altacom Italia erbjuder exklusiva modeller av soffbord i plast och metall.

Du kan lära dig hur du gör ett enkelt soffbord av trä, metall och glas från videon nedan..