möbel

Lågskåp

Garderoben är en mångsidig och mycket bekväm typ av möbler för förvaring av olika saker – från sängkläder till bestick. Med hjälp av en sådan möbel kan du effektivt och snabbt sätta ordning på rummet. Allt onödigt kommer att döljas för nyfikna ögon och lagras noggrant. I moderna butiker presenteras ett stort utbud av skåp med olika konfigurationer och färger, så idag kan alla enkelt hitta exakt vad han behöver. Och för att göra det lättare för dig att bestämma valet och hitta en garderob som passar bäst för din lägenhet, erbjuder vi dig några tips för att köpa låga garderober..

Vad är den lämplig för?

Många är vana vid att det måste finnas en enorm garderob i huset. Ibland tar sådana mönster upp det mesta av rummet. Ett litet skåp är dock inte mindre praktiskt att använda..

Det är perfekt för att organisera och lagra:

 • casual och ytterkläder;
 • sängkläder;
 • toaletttillbehör;
 • porslin och bestick;
 • hemtextil;
 • böcker, tidskrifter och annat.

Och detta är inte en fullständig lista. Du kan placera vad som helst i dessa skåp..

Huvudsorter

Låga garderober kan vara stängda och öppna, långa och kompakta. Allt beror på de syften för vilka möblerna kommer att användas och funktionerna i din layout. Vi listar huvudtyperna av sådana strukturer:

 • Vitrinskåp. Detta alternativ kännetecknas av transparenta glasdörrar eller helt öppna hyllor. Som regel används sådana modeller för att placera vackra festliga rätter, favoritböcker, originella dekorativa element. Vitrinskåp är idealiska för vardagsrum och sovrum, vilket ger utrymmet en snygghet och fullständighet.

 • Skåp. Om du är van att tro att en garderob är en traditionell massiv konstruktion som tar upp ett helt rum, så är det inte så. Moderna tillverkare erbjuder modeller av alla storlekar och konfigurationer. Du kan beställa möbler enligt dina mått med exakt de mått som behövs specifikt för din lägenhet. Således får du en liten men rymlig garderob som på ett tillförlitligt sätt döljer allt under de bekväma skjutdörrarna på skenorna..

 • Vinkel. Sådana designalternativ låter dig använda de så kallade “döda zonerna” i rummet. Du kommer att spara utrymme betydligt, medan designen ser snygg och original ut. När du väljer ett sådant skåp bör du göra det lite bredare och längre så att det blir mer användbart utrymme i det..

Så du kan enkelt placera allt du behöver i den..

 • Garderob byrå. Detta är en klassisk typ av låg konstruktion. Den består av en kaross och flera lådor. Sådana möbler är idealiska för linne och kläder i sovrummet eller omklädningsrummet..

Garderober skiljer sig också åt i vilka typer av material de är gjorda av:

 • Massivt trä och faner;
 • MDF och spånskiva;
 • Plast- och PFC -filmer,
 • Andra alternativ.

Beroende på modell kompletteras mönstren med element av glas, aluminium, emalj samt en spegel.

Utformningarna varierar också beroende på fyllningstyp. Till exempel anses modeller av byråer med lådor vara traditionella. Det finns dock inte färre skåp till salu med rymliga korgar och bekväma hyllor inuti. För att välja rätt möbel, bestäm vad du ska lagra i den..

Hur man ordnar?

Först och främst bör man utgå från den allmänna utformningen av rummet. Det är långt ifrån alltid nödvändigt att maskera en sådan inredningsartikel och önskar att den tar så lite plats som möjligt. Om din lägenhet är inredd i en glam vintage, retro eller lantlig stil, kommer massiva byråer bara att vara dess dekoration, eftersom dessa designriktningar kännetecknas av tunga, knäböjda möbler, som har en särskild tonvikt. Det är därför garderober placeras på en framträdande plats, vilket betonar stilens charm och originalitet. I andra fall, till exempel när rummet är gjort i en klassisk eller provensalsk stil, ska det inte sticka ut för mycket..

Om du är ägare till en liten lägenhet och vill fördela utrymmet i den så effektivt som möjligt, skulle den bästa lösningen vara att använda en garderob för att dela upp rummet. Naturligtvis är högre design eller större ställ mer lämpade för detta ändamål. Men även med hjälp av en låg produkt kan du visuellt effektivt zonera ett rum. På så sätt kan du avgränsa köket och matplatsen eller utrymmet i vardagsrummet, dela arbetsområdet och viloplatsen..

Det perfekta alternativet skulle vara att placera den på en robust bänkskiva. Så inte en enda tum av ditt rum är bortkastat..

Många lägger också låga skåp längs väggen, under TV: n, stor spegel, bredvid sängen. Om du placerar garderoben blir det ett utmärkt och bekvämt toalettbord. Samtidigt kan du snabbt hitta de saker du behöver. Om strukturen är placerad under TV: n kan den funktionellt kompletteras med smala och höga skåp som står på båda sidor av byrån.

Dessutom väljer många köpare allt oftare sådana möbler för att organisera en plats på balkongen. Det är trots allt det som samlas ett stort antal saker som bara kan så oordning och förvirring. Placera skåpet längs den smala balkongväggen och placera flera hyllor ovanför det. Så du kommer att ha alla saker i ordning och du kommer inte leta efter gamla stövlar eller leksaker på länge..

Förhoppningsvis hjälper tipsen i den här artikeln dig att välja den perfekta designen som fungerar för ditt hem. Experimentera och hitta andra sätt att använda lågskåp i interiören.

På så sätt kan du få ut det mesta av utrymmet i ditt hem och hålla saker städade hela tiden..

Du kan ta reda på hur du väljer en lämplig garderob för hemmet genom att titta på videon nedan.