möbel

Uppblåsbar soffa

Uppblåsbara soffor blev särskilt populära förra året, sommaren 2016. De blev verkligen populära väldigt snabbt, och många väljer just nu sådana alternativ. Detta är den så kallade stora livbojen – eller en solstol, bara uppblåsbar.

Vad är en uppblåsbar soffa?

En uppblåsbar soffa är ett originalt camping- eller strandalternativ för en semester vid havet eller en picknick på bakgården. Naturligtvis är dess främsta syfte att rulla dig längs havet eller sjön, floden. Det är mycket trevligt att inte komma ut på land omedelbart, utan att hoppa på en lätt och bekväm soffa, som alltid är nära.

Det är också ett bra alternativ för ett barn som ännu inte är särskilt säker på att simma och inte vill sjunka helt i vattnet. Du kan svänga fötterna i vattnet medan du sitter i soffan, eller helt enkelt simma och sola i fred till det lugnande ljudet av vågorna. Det är värt att överväga användningen av uppblåsbara möbler i lägenheter. Ja, detta alternativ praktiseras också, särskilt i fall med små och smala rum där du behöver spara utrymme..

Funktioner och Fördelar

Det första (och viktigaste) pluset med en uppblåsbar soffa är dess kompakthet. Du kan lägga den i en påse, ta med dig en liten pump på semester, prova lite (även en tonåring klarar det) – och i slutändan får du en fantastisk uppblåsbar solstol. Det lämnar inte heller några obehagliga känslor på huden, såsom klibbighet eller klåda, irritation. Soffan är gjord av tjock vinyl som härrör från den. Före användning genomgår material ett särskilt test som identifierar alla defekter och låter dig öka strukturens tillförlitlighet och styrka..

Vinyl anses vara ett idealiskt material för tillverkning av uppblåsbara möbler, eftersom det är luft- och vattentätt, lätt och hållbart, och tar också lite plats när det är hopfällt. Vinyl (och polyolefin, som också kan användas för att skapa sådana soffor) är helt hälsosäkert, detta material orsakar inte allergier och skadar inte människokroppen. Det är ganska svårt att genomborra det, men det är möjligt – och sömmarna kommer inte att spridas, eftersom de helt enkelt inte finns på många soffor. Moderna uppblåsbara möbler är gjorda av ett material, vilket ger den önskad form. Om flera delar av soffan behöver sammanfogas med hjälp av sömmar, används lasrar.

Uppblåsbara soffor kan ge riktigt stadskomfort när du är utanför staden.

Naturligtvis tvivlar många på hållbarheten och säkerheten hos uppblåsbara möbler, men det är bara för att lite är känt om sådana soffor. Uppblåsbara möbler är mycket starka, hållbara och säkra, mjuka vid beröring och anpassar sig efter kroppens kurvor. Man bör komma ihåg att det finns platser där man inte ska använda uppblåsbara möbler – områden med vassa stenar, stickor som sticker ut eller fragment. En sådan soffa (som vilken som helst uppblåsbar sak) kommer att förlora sin form från kontakt med vassa föremål och kommer helt enkelt att tömmas. Detsamma gäller “kommunikation” med klodda husdjur..

Den kan användas på vatten, grus, små stenar, sand och gräs, och kan placeras under en hård matta för säkerhets skull. Du måste komma ihåg att du inte kan använda den uppblåsbara soffan som studsmatta eller som stöd för något tungt. Den är inte konstruerad för detta, den kan till och med sprängas av tryck. Lämna den inte i direkt solljus under en längre tid..

Om du inte använder soffan vid ett visst ögonblick, ta den in i skuggan. Annars tappar polymerer sin styrka och håller mycket mindre. Rök inte eller tänd eld nära en sådan produkt..

Blås upp madrassen med en liten pump. Fordon och industriella kompressorer fungerar inte eftersom trycknivån är för hög – soffan kan överbelasta och brista. Det är mycket bekvämt att nästan alla uppblåsbara möbler kommer med en liten pump. Om det inte finns någon sådan produkt, bör den köpas separat. Soffan kan fyllas upp till åttio procent av sin fulla elasticitet, inte mer – så risken att den spricker blir minimal. En uppblåsbar soffa ska inte likna ett bildäck när den fälls ut. Förresten – om du har en soffa med inbyggd pump kan du inte använda den i vatten.

Det är väldigt enkelt att rengöra soffan – bara tvål den och häll den med vatten från en slang (trycket ska vara lågt). Du kan helt enkelt torka av ytan med en tvål eller trasa. Att reparera en sådan soffa är också ganska enkelt – naturligtvis kan du ta det till specialister om du inte vill arbeta själv, men många kan göra det på egen hand. Du måste beväpna dig med en uppsättning gummiplåster och köpa speciellt lim, lära dig att göra plåster och reparera ventiler och pumpar själv.

Olika sorter

Du kan uppmärksamma inte bara soffor, utan också luftmadrasser, solstolar eller sängar. De skiljer sig inte mycket från liknande soffor, men det är fullt möjligt att en av dessa funktioner passar dig bättre..

Så, madrasser är det vanligaste alternativet. De uppskattas för sin mångsidighet – sådana produkter kan användas på semester (som sovplatser), i en liten lägenhet (för gäster eller bara för att spara plats) eller för att förbättra tillståndet på ryggen (lämplig för personer med muskuloskeletala störningar). Det är också ett bra alternativ om du precis har köpt en lägenhet och ännu inte har haft en säng. Ganska ofta ersätter luftmadrasser vanliga eller används som en säng permanent. De är gjorda av miljövänliga material och orsakar inte allergier, damm och mikroorganismer ackumuleras inte på dem. De används också för rekreation på vattnet..

När det gäller funktionalitet är en uppblåsbar säng mycket lik en madrass, den skiljer sig bara i storlek – en sådan produkt är högre, den kan bestå av två kammare eller en (eller flera). Naturligtvis är sängarna från flera celler och storleken är större – höjden kan variera från tjugo till sextio centimeter. En av dess huvuddrag är möjligheten att ändra form. Tack vare dess lager kan den uppblåsbara sängen förvandlas till en madrass, såväl som en fåtölj eller schäslong. Det rekommenderas inte att hoppa och stå på den..

Men själva sofforna är cirka tjugo till fyrtio centimeter höga. Ett intressant alternativ skulle vara en uppblåsbar transformerande soffa, som (som en säng från flera kamrar) kan byggas ut till önskad möbel. Sofforna har även armstöd, ryggstöd och ryggstöd, så att de kan användas som lägenhetsmöbler. De kan också jämföras med klassiska träsängar – i storlek.

En uppblåsbar studsmatta är lämplig för barnfamiljer – den skiljer sig genom att den klarar tryckfall med liten kraft som uppstår under barns hopp och spel. Dessa studsmattor är helt säkra, det viktigaste är att inte installera dem i vattnet. Hoppar förbi kan barnet gå djupt under vattnet. Det rekommenderas inte att installera sådana produkter på stenig terräng eller nära föremål. Det idealiska alternativet är en tom gräsmatta nära huset (eller något liknande). Du kan också markera uppblåsbara lekcenter och simbassänger – med dessa kan du inte ens gå till floden.

Om du verkligen vill att uppblåsbara möbler ska hålla så länge som möjligt, förutom korrekt drift, tänk på att köpa ett speciellt omslag. Det kommer att hindra soffan från att skrapa, göra omslaget ännu trevligare och bidra till att försena rengöringen av själva soffan – trots allt går det enkelt att ta bort locken, de kan tvättas åtminstone efter varje användning (naturligtvis är det bättre att gör detta i en tvättmaskin). Överdragen är också behagliga att ta på (de är gjorda av ett material nära velour), ser vackra ut, säljs i olika färger och hjälper soffan att passa bra in i interiören.

Bivans – uppblåsbara soffor som inte behöver en pump är värda en särskild uppmärksamhet. Detta är en påse som måste “skopa upp” luft, stänga den – och den kommer att blåsa upp. Den kan användas på vilken terräng som helst – även när du väntar på ditt flyg på flygplatsen. Den är tillverkad av samma tyg som fallskärmen (polyester med polyuretanimpregnering, med en lufthållande polymer inuti). En sådan produkt kännetecknas av sin styrka och hållbarhet, liksom vattentäthet, vilket gör det möjligt att använda den på vatten..

Beavan tar formen av din kropp – det är egentligen bara en påse luft inuti som böjer sig under vilken vikt som helst (om den inte är mer än 300 kg). Det ser ut som en beanbag stol, banan eller puff, men mycket lättare och mer kompakt. Den levereras med en axelväska som enkelt kan passa.

Bivan själv har en stor ficka där en bok eller surfplatta lätt kan passa, och en liten för en telefon för att inte gå långt bakom den. När den är hopfälld mäter soffan trettiofem med femton centimeter och elva i omkrets. Den väger 1,5 kg. En sådan produkt säljs i olika färger, kan tvättas med en fuktig svamp (som alla uppblåsbara möbler) eller tvättas i maskin – utan blekmedel, i ett mjukt läge.

Naturligtvis är en sådan soffa väldigt lätt, så i starka vindförhållanden är det bättre att fästa den på en pinne – det finns också en ögla för den. Den håller sin form i cirka tolv timmar – om du blåser upp den bara två gånger kan du använda den en hel dag (eller till och med sova på den). Om du råkar punktera din bivan kan du köpa ett nytt lufthållande lager. Det kommer ofta i en uppsättning. Du kan helt enkelt försegla punkteringen från insidan med eltejp..

Modeller och tillverkare

Uppblåsbara soffor kan ha olika storlekar, olika utföranden, former. Dessa produkter är indelade i modeller. Som nämnts finns soffor i många olika former. Här är en rund version – som en stor uppblåsbar cirkel. Här är en rektangulär, här är en långsträckt (för långa människor), här är en mindre, en mini. De kan ha olika tillägg – en inbyggd lampa, flera fickor, en bärbar pump eller något annat. Nu på Internet, i butiker kan du hitta ett stort antal företag som säljer uppblåsbara soffor. Denna nisch har verkligen vuxit mycket på sistone. Det har dykt upp både butiker som specialiserat sig på uppblåsbara möbler, liksom fritids- och turistbutiker, där det nu inte bara finns pooler, studsmattor utan också soffor.

Banana Air Sofa “Oxford” Är en vitrysk analog Lamzac. Det heter så eftersom en av de mest populära färgerna används – ljusgul, banan. Denna bivan är en uppblåsbar soffa som inte kräver pump. Detta är en unik bivan i sitt slag som anpassar sig till din figur och tål belastningar på upp till 400 kg, vilket är vikten av fem vuxna män. Den väger cirka ett kilo, dess storlek är femton med trettiofem centimeter när den monteras. Levereras med en väska.

Tillverkad av nylon “RipStop” och är utrustad med en vattenavvisande impregnering. Det är motståndskraftigt mot väder “upptåg” och hållbart. Den kan flyta på vattnet och spela rollen som en solstol. Självklart behöver den ingen pump – vifta bara med påsen. Andra intressanta färger presenteras – inte bara gult.

Bästa vägen presenterar flera alternativ för uppblåsbara möbler. Dessa är pooler, sängar, madrasser och soffor. Om du vill vara säker på kvaliteten på de köpta produkterna – är du här. För tre och ett halvt tusen kan du få en utmärkt bäddsoffa som kallas “Multi-Max Air Couch With Sidewinder”. Dess inre struktur är förstärkt med rörformiga skiljeväggar, vilket ger madrassen extra styrka. Den tål upp till 300 kg och blåses upp till hundra nittio centimeter i höjd, hundra femtio på bredden och femtio på djupet (när den är monterad – fyrtio, fyrtio och fjorton). Detta gör det möjligt att använda en hopfällbar uppblåsbar soffa och som en dubbelsäng, som en soffa med rygg, schäslong, hängmatta och så vidare. Det är också ett bra alternativ för simning – soffan stänger vatten.

Det är omöjligt att inte markera de ljusa färgerna – blått, orange och ljusgrönt. Vinylplattan har en velourliknande känsla. Det är därför sängkläderna inte glider, och själva ytan kan enkelt rengöras med en fuktig svamp. Den blåses upp på fem minuter och kommer med en väska, plåster och en elektrisk pump som ansluts till ett uttag. Naturligtvis kan soffan i alla fall blåses upp med en vanlig liten pump..

Pooler av detta företag är också mycket populära..

Fast Vår erbjuder en uppblåsbar soffa (bivan), vars namn är “Flying”. En sådan produkt kostar cirka tusen rubel. Som alla bivaner blåser den upp med luft på femton sekunder. Du behöver bara öppna hålet på ena sidan och flytta så att påsen fylls med luft. När detta händer måste du knyta det. Detsamma bör upprepas med andra sidan, noderna måste anslutas till klämmor. Det är allt. Dessa soffor finns i en mängd olika färger – blå, rosa, korall, gul, crimson. Soffans storlek är tvåhundra sextio centimeter i höjd, åttio i bredd och sextio på djupet. Den väger 1,5 kg och levereras traditionellt med en bärbar väska.

Företag Intex specialiserar sig också på uppblåsbara möbler – det erbjuder soffor, fåtöljer, madrasser, sängar. Ett mycket intressant alternativ med en hörn uppblåsbar soffa. På avstånd liknar den en vanlig beige soffa täckt med läder. Den består av flera block, har ryggstöd och armstöd. Dess bredd är tvåhundra och sextio centimeter, höjden är åttio och det kostar cirka sju tusen rubel.

Det finns ett billigare alternativ – för ungefär ett och ett halvt tusen rubel får du en två -sits uppblåsbar soffa i grön eller rosa färg (med två mjuka kuddar ingår). Den har ryggstöd, armstöd och ett flockat materialöverdrag. Den kommer att hålla upp till 7 kg. Dess längd är sextio meter, höjden är sjuttio centimeter och bredden är nittio. Detta företag har i allmänhet helt ursprungliga former och storlekar för uppblåsbara soffor-hörn, tvåsitsig, det finns också en vikbar transformator, en bivan (aero-soffa) och en rund soffa. Att hitta det lämpligaste alternativet blir väldigt enkelt.

Hur man väljer?

Naturligtvis passar soffan helt och hållet bara om du väljer den rätt. Produkten måste vara av hög kvalitet och hållbar, passa dig i design och pris. När du planerar att köpa en uppblåsbar soffa, var uppmärksam på följande:

  • Om bitarna sys ihop, var uppmärksam på sömmarna. Om sömmarna är längsgående betyder det att produkten inte kommer att tjäna dig på länge, men om sömmarna är tvärgående, tvärtom. De tvärgående sömmarna garanterar motståndskraft mot tunga belastningar och styrka, de ger styvhet.
  • När du väljer en soffa, var uppmärksam på dess yta. Det kan vara slät PVC eller sprayad vattentät vinyl. En bra soffa är mycket bekväm för hemmabruk, tyger glider inte av den – ett lakan, en filt, ett överkast. PVC -ytan är slät och plan, bra för simning. Vinyl är ett material som kan kallas mångsidigt.

  • Var uppmärksam på förhållandet pris / kvalitet. Genomsnittspriset för en sådan soffa är ett och ett halvt till två tusen rubel. Ja, priserna är ganska anständiga och överkomliga – särskilt jämfört med de vanliga sofforna. Naturligtvis kan skrupelfria onlinesäljare sälja dig bortskämda varor till rabatt (eller helt enkelt till den lägsta kostnaden). När du planerar att köpa den nödvändiga produkten, leta på internet efter recensioner om tillverkaren, produkten och fråga runt. Var uppmärksam på betrodda märken och köp inte tvivelaktiga produkter i onlinebutiker i Kina eller andra länder, inte ens OSS.

  • Var noga med att kontrollera ventilen – blåsa upp soffan, applicera tvålvatten på ventilen och lägg dig ovanpå och börja observera. Om allt är bra med ventilen kommer den inte att reagera på något sätt på tvålen. Om inte, kommer tvålbubblor att dyka upp nära ytan. Lite mer om ventilen – diametern på dess hål är bättre att välja en betydande storlek, uppblåsning och sänkning av soffan på detta sätt går mycket snabbare.
  • Så, om pumpen. Kom ihåg att inte använda fordons- eller industripumpar. Om det finns ett alternativ att köpa en soffa komplett med en pump, använd den. Om inte, var uppmärksam på den lilla handen eller fotversionen (“Groda”) – tre till fem liter.

Recensioner

Recensioner om Banana Air Sofa “Oxford” oftast positivt. Överraskande nog är hans betyg en solid 5! För det första noterar vitryska köpare tillgängligheten. I Ryssland kan du också hitta flera butiker som har sådana produkter. För det andra – ja, det här alternativet tål verkligen en vikt på cirka 300-400 kg. Om det är fler än fem personer kan de helt enkelt inte få jobb på ett så litet område för dem, så det behövs inte mer..

De säger att soffan är behaglig vid beröring, att den är bekväm att ligga på. Den kan användas istället för en båt – den är särskilt omtyckt av barn som fortfarande inte kan simma, men hellre vill åka på något. En sådan produkt är mycket kompakt. Vissa människor använder den istället för en bönsäck eller ottoman – trots allt kostar det mycket mindre och fungerar på ungefär samma sätt. En sådan soffa är verkligen oersättlig på semestern, du kan ta den med dig till varma länder (materialet är motståndskraftigt mot temperaturförändringar, tål både snö och kyla och varm sand, värme och bara välta sig på gräset nära huset. Många tror att det är omöjligt att hitta bättre.