Υπνοδωμάτιο

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και ποια σεντόνια για ένα εξαιρετικά άνετο κρεβάτι

Για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, καλό είναι να υιοθετήσετε μερικές απλές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Ο καλός ύπνος επηρεάζει άμεσα την ψυχική και σωματική σας υγεία. Ο λιγότερος ύπνος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ενέργεια, την παραγωγικότητα, τη συναισθηματική ισορροπία, ακόμη και το βάρος σας. Ωστόσο, πολλοί από εμάς πετάμε και γυρίζουμε τακτικά τη νύχτα, πασχίζοντας να πάρουμε τον ύπνο που χρειαζόμαστε. Ο καλός ύπνος μπορεί να φαίνεται σαν ένας αδύνατος στόχος όταν είστε ξύπνιοι στις 3 το πρωί, αλλά έχετε τον έλεγχο της ποιότητας του ύπνου σας πολύ περισσότερο από ό, τι πιθανώς νομίζετε. Το φάρμακο για τις δυσκολίες στον ύπνο μπορεί συχνά να βρεθεί στην καθημερινή ζωή. Ακολουθήστε τα 5 βήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας παρακάτω.

Αποσυνδεθείτε πριν μπείτε στην κρεβατοκάμαρα

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχεται από την έκθεση στο φως και βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-αφύπνισης. Ο εγκέφαλός σας εκκρίνει περισσότερη μελατονίνη όταν είναι σκοτεινό, κάτι που σας προκαλεί υπνηλία και λιγότερο όταν είναι μέρα, κάτι που σας κάνει να είστε πιο σε εγρήγορση. Ωστόσο, πολλές πτυχές της σύγχρονης ζωής μπορούν να αλλάξουν την παραγωγή μελατονίνης και να αλλάξουν τον κιρκάδιο ρυθμό. Δεδομένου ότι η μελατονίνη εκκρίνεται στο σκοτάδι, είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε τις οθόνες μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Εάν έχετε συνηθίσει να βλέπετε τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή σας στο κρεβάτι, σας προτείνουμε να το αλλάξετε με ένα βιβλίο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Επιλέξτε μια δραστηριότητα που δεν θα σας ενεργοποιήσει και θα σας εμποδίσει να κοιμηθείτε

Η άνεση του δικού σας κρεβατιού με ένα βιβλίο ή μουσική, αλλά όχι το φορητό υπολογιστή που μπορεί να σας ξυπνήσει

Κάντε το κρεβάτι σας μια πραγματικά ζεστή φωλιά

Για να κοιμάστε καλά, είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα στο κρεβάτι σας. Δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν τρεις βασικές απαιτήσεις που πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας – ένα καλό στρώμα που δεν είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό, ένα άνετο μαξιλάρι και percale φύλλα για να εξασφαλίσουμε όλο και πιο ήρεμες νύχτες. Πράγματι, τα κλινοσκεπάσματα έχουν μεγάλη σημασία όταν πρόκειται να κάνετε το κρεβάτι σας μια πραγματική ζεστή φωλιά και κατά συνέπεια να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Τα άνετα σεντόνια καλής ποιότητας παρέχουν φρεσκάδα, απαλότητα και ελαφρότητα, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε καλά. Και αυτό που μπορεί να σας διαβεβαιώσει για την καλή ποιότητα είναι η μέθοδος ύφανσης. Για παράδειγμα, το βαμβακερό περκάλα δίνει στο ύφασμα μια απίστευτη απαλότητα και κράτημα.

Ένα μαλακό κρεβάτι για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας

πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και ποια σεντόνια για ένα εξαιρετικά άνετο κρεβάτι

Υιοθετήστε ένα κανονικό πρότυπο ύπνου

Είναι σημαντικό να υιοθετήσετε ένα κανονικό πρότυπο ύπνου που προβλέπει επτά έως οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα. Το να κοιμάστε την ίδια ώρα και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, μπορεί να βελτιώσει πολύ την ποιότητα του ύπνου σας. Η προσαρμογή του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας είναι σημαντική όταν θέλετε να κοιμηθείτε καλύτερα. Η καλύτερη ώρα για ύπνο είναι όταν νιώθετε κουρασμένοι. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε υπέροχα το πρωί και να ξυπνήσετε φυσικά χωρίς συναγερμό. Αυτό είναι το σημάδι που θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι κοιμηθήκατε αρκετά. Εάν χρειάζεστε ένα ξυπνητήρι το πρωί, ίσως χρειαστεί να πάτε για ύπνο νωρίτερα.

Η άνεση του υπνοδωματίου και η σημασία ενός συνηθισμένου μοτίβου ύπνου

Η γάτα κοιμάται σε ένα ζεστό κρεβάτι, με αρκετά κλινοσκεπάσματα, ιδέα πώς να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του και ποια σεντόνια για ένα εξαιρετικά άνετο κρεβάτι

Βρείτε ένα χαλαρωτικό τελετουργικό πριν κοιμηθείτε

Μια χαλαρωτική δραστηριότητα που γίνεται συνηθισμένη μία ώρα πριν τον ύπνο, μακριά από τα φώτα της οθόνης, βοηθά στον διαχωρισμό του χρόνου ύπνου σας από τις δραστηριότητες της ημέρας που απαιτούν την προσοχή σας. Αυτά δυσκολεύουν τον ύπνο και τον πιο βαθύ ύπνο. Αντίθετα, ένα απλό τελετουργικό όπως ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα, το διάβασμα ή ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας..

Υιοθετήστε καλές συνήθειες για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

Υπνοδωμάτιο, άνετα κλινοσκεπάσματα, άνετο κρεβάτι, μεγάλο παράθυρο, ιδέα για συνήθειες πριν πάτε για ύπνο

Ασκηθείτε με αθλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Τα άτομα που ασκούνται τακτικά κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα και κοιμούνται λιγότερο τη μέρα. Η άσκηση βελτιώνει επίσης τα συμπτώματα αϋπνίας και άπνοιας στον ύπνο και αυξάνει τον χρόνο που περνάτε στις βαθιές, επανορθωτικές φάσεις του ύπνου. Περισσότερη προπόνηση οδηγεί σε πιο δυνατό ύπνο. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι κορυφαίος αθλητής. Ακόμα και ελαφριά άσκηση, όπως το περπάτημα για μόλις 30 λεπτά την ημέρα, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας..

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας

Οι ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε γρηγορότερα, Μελέτη ύπνου, πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας