Αρχιτεκτονική

Πώς να χτίσετε ένα σπίτι – τα βασικά βήματα για ένα επιτυχημένο κατασκευαστικό έργο

Το να έχεις το δικό σου καταφύγιο, τη δική σου φιλόξενη φωλιά, είναι μια από αυτές τις ιδέες που στοιχειώνει αναπόφευκτα το ανθρώπινο μυαλό κάποια στιγμή στη ζωή. Ακόμα καλύτερα, αν έχετε αποφασίσει για ένα κατασκευαστικό έργο από την αρχή. Η επένδυση αξίζει τον κόπο. Σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στον μικρό οδηγό μας για να χτίσετε το σπίτι σας σε 5 βήματα – απόδειξη ότι το να έχετε ένα σπίτι σαν εσάς δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο. !

Χτίζοντας αυτό το σπίτι – το ζήτημα της χρηματοδότησης

Το πρώτο ουσιαστικό ερώτημα, στο οποίο πρέπει να απαντήσετε πριν ακόμη τολμήσετε να φανταστείτε το κατασκευαστικό σας έργο, είναι φυσικά αυτό που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση. Εάν έχετε κάποια ίδια κεφάλαια από τα οποία θα μπορούσατε να επωφεληθείτε, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει συχνά καθώς το κόστος επένδυσης σε ακίνητα είναι συνήθως αρκετά υψηλό. Εκτός από την απόκτηση γης και την ίδια την κατασκευή, υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος σχετικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένης για παράδειγμα της σύνδεσης με δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου κ.λπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αίτηση για στεγαστικό δάνειο είναι αναπόφευκτη. Εξ ου και η ανάγκη να υπολογίσετε σωστά την ικανότητα δανεισμού σας, καθώς και η ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός μεσίτη για να σας εντοπίσουμε καλύτερα στην προσφορά τραπεζικών προτάσεων και να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα. Τέλος, δεν πρέπει να αμελήσουμε την οικονομική ενίσχυση που θα μπορούσε επίσης να εισέλθει στον υπολογισμό για τη μείωση του οικονομικού φόρτου..

Εξετάστε τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης

πώς να χτίσετε το έργο κατασκευής του σπιτιού σας βρείτε χρηματοδότηση για το έργο σας

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία και εργοτάξιο

Αφού εκτιμήσετε οικονομικά τη σκοπιμότητα του κατασκευαστικού σας έργου, αξίζει να λάβετε υπόψη τη θέση του. Η επιλογή της τοποθεσίας καταρχάς είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που εξαρτάται από τις ανάγκες σας, την κατάστασή σας αλλά και από το πώς βλέπετε τον εαυτό σας στο μέλλον. Και ενώ η γειτνίαση με τα σχολεία, τον εργασιακό σας χώρο, τις δημόσιες συγκοινωνίες, το τοπικό κλίμα και την ηρεμία είναι απαραίτητες, είναι πιο σημαντικό να λάβετε υπόψη την κατασκευή του εδάφους. Διαφορετικά, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να αποτύχει το έργο σας. Έτσι, σας συνιστούμε να λάβετε πρώτα βοήθεια από έναν γεωτεχνικό για να διασφαλίσετε την ποιότητα του εδάφους, ιδίως την ικανότητά του να υποστηρίζει μια κατασκευή. Δεύτερον, είναι ακόμα απαραίτητο να συμβουλευτείτε το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο για να μάθετε ποιοι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται όσον αφορά την κατασκευή.

Επιλέγοντας το σωστό έδαφος

επιλέγοντας τη σωστή ιδέα οικοδομικού οικοπέδου πώς να χτίσετε το σπίτι σας από την αρχή

Δημιουργήστε ένα σχέδιο κατασκευής που σας ταιριάζει

Χωρίς αμφιβολία, το πιο ενδιαφέρον μέρος της δημιουργίας του έργου σας είναι ο σχεδιασμός του. Και όλα ξεκινούν, το ξέρετε, στο μυαλό σας. Πόσα υπνοδωμάτια θα χρειαστείτε; Θα υπάρχουν αρκετοί όροφοι; Ενα γκαράζ ? Ποια έκθεση; Τι αρχιτεκτονικό στυλ; Τόσες πολλές ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το έργο καλύπτει όλες τις επιθυμίες και ανάγκες σας. Τέλος, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κατασκευής από την αρχή. Και αν η παρέμβαση ενός αρχιτέκτονα είναι υποχρεωτική για χώρους άνω των 170 m2, συνιστάται ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία όταν δεν γνωρίζετε.

Φανταστείτε ένα σχέδιο κατασκευής – το πιο δημιουργικό έργο στο έργο σας

σχεδιάζοντας ένα σχέδιο της ιδέας του σπιτιού σας πώς να χτίσετε το σπίτι σας επαγγελματίας αρχιτέκτονας βοήθεια

Πάρτε οικοδομική άδεια πριν σηκώσετε τα μανίκια

Στη συνέχεια, φυσικά, είναι αδύνατο να ξεκινήσετε στο έργο χωρίς την οικοδομική άδεια! Έτσι, τώρα που έχετε τα κατασκευαστικά σχέδια και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να δικαιολογήσετε το έργο σας, μεταβείτε στο δημαρχείο του δήμου όπου θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή. Εδώ θα χρειαστεί να αφήσετε τα χαρτιά σας. Περιμένετε την επιστροφή του δημαρχείου τους επόμενους δύο μήνες και ξέρετε ότι εάν είναι δυσμενής, υπάρχει η πιθανότητα διαφωνίας και επανεξέτασης.

Έχετε την οικοδομική σας άδεια πριν την ξεκινήσετε

λάβετε οικοδομική άδεια για το έργο κατασκευής του ονείρου σας

Φτιάξτε το σπίτι σας – αναλάβετε δράση

Φτάσαμε επιτέλους στο τελικό στάδιο της οργάνωσης του ονείρου σας, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής επαγγελματιών στο εμπόριο. Αρχιτέκτονας, κατασκευαστής ή διαχειριστής έργου, όποιο άτομο επιλέγεται να σας βοηθήσει στο έργο, επιλέξτε το προσεκτικά. Και επειδή είναι συχνά αρκετά δύσκολο να λάβετε την καλύτερη απόφαση, να ξέρετε ότι υπάρχουν πλατφόρμες που θα φροντίζουν να βρουν μια λύση που να λειτουργεί για εσάς. Αυτή είναι για παράδειγμα η υπηρεσία που προσφέρεται στο Ιστοσελίδα Buldi.fr που θα πρότεινε προσαρμοσμένους τοπικούς επαγγελματίες, απόλυτα προσαρμοσμένους στις προσδοκίες σας. Τέλεια, όχι! Δεν έχετε άλλες δικαιολογίες τότε – το να χτίσεις ένα σπίτι σήμερα είναι τόσο εύκολο όσο η πίτα. Και αν χρειάζεστε επίσης ένα επιπλέον χέρι βοήθειας για δουλειά και επίπλωση, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε Αυτό το μέρος ή άλλη πηγή έμπνευσης, καθώς υπάρχουν πολλές στον ιστό.

Η ίδια η κατασκευή – είστε στο τελικό στάδιο

τα βήματα για την κατασκευή του τελευταίου βήματος του σπιτιού σας επί τόπου