Αρχιτεκτονική

Βιώσιμη υπερπολυτελής ακίνητη περιουσία – μια τάση μεταξύ εύκολης διαβίωσης και οικολογικής ευθύνης

Η πολυτέλεια συνδέεται εδώ και καιρό με τον υπερβολικό καταναλωτισμό και τη σπατάλη, η πολυτέλεια κινείται τα τελευταία χρόνια σε μια πιο υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον πορεία. Επειδή ναι, πράγματι, η πολυτέλεια θα μπορούσε να είναι οικολογική και ακόμη καλύτερα, ανοίγει το δρόμο για πιο προηγμένη έρευνα όσον αφορά τις μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Καλά σχεδιασμένος σχεδιασμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οικολογικά υλικά, που βρίσκονται στις γραμμές που ακολουθούν τους σύγχρονους πυλώνες της βιώσιμης υπερπολυτελούς ακίνητης περιουσίας.

Το σπίτι του μέλλοντος – ένα σπίτι υπερπολυτελές και βιώσιμο

παράδειγμα πολυτελούς σπιτιού εξωτερικό λευκό χρώμα και ξύλινα παντζούρια με πράσινα φυτά δέντρα παράδειγμα οικολογικό σχέδιο υπεύθυνο για τη δραστηριότητα

Καθαρή τάση μηδενικής ενεργειακής απόδοσης

Παρόμοια με την έννοια του μηδενικού απορριμμάτων, το καθαρό μηδέν είναι μια άλλη πράσινη τάση που αναδύεται στην αρχιτεκτονική. Εν ολίγοις, πρόκειται για κτίρια με υψηλή θερμική απόδοση, τα οποία παράγουν την ίδια ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας με αυτήν που καταναλώνουν. Η λογική του καθαρού μηδενός βασίζεται επομένως στην ενεργειακή αυτάρκεια, την οποία θα αρχίζαμε να σκεφτόμαστε από το σχεδιασμό του κτιρίου. Σε αυτό το αρχικό στάδιο, μια ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών και σχεδιαστών ασχολείται με την ανάλυση των προϋπαρχουσών συνθηκών. Παράγοντες όπως η τοποθεσία και ο προσανατολισμός του κτιρίου, καθώς και η έκθεσή του στον ήλιο, τον άνεμο και πιθανές κακές καιρικές συνθήκες, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε και να βελτιστοποιήσουμε αυτούς τους φυσικούς πόρους προκειμένου να διασφαλίσουμε καλύτερη μόνωση και πρόσβαση σε μια πηγή ανανεώσιμων και χρησιμοποιήσιμων πηγών ενέργειας μακροπρόθεσμα. Και δεδομένου ότι η έναρξη ενός τέτοιου πολυτελούς έργου είναι αρκετά φιλόδοξη, μην διστάσετε να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία, όπως π.χ. PureConcept Design. Αυτό το υπερπολυτελές γραφείο διακρίνεται στη διαχείριση έργων σχεδιασμού ακινήτων υψηλού επιπέδου, με το κλειδί στο χέρι και οικολογικά υπεύθυνο, υπό τη διεύθυνση του διάσημου ιδρυτή του Έρικ Άρνου.

Η σημασία της κατασκευής ενός κτιρίου που μεγιστοποιεί το ποσοστό ενεργειακής απόδοσης

παράδειγμα οικολογικής ιδέας σπιτιού ενός μοντέρνου οικολογικού ξύλινου σπιτιού στη μέση ενός γκαζόν με μια ξύλινη βεράντα εξοπλισμένη με έπιπλα κήπου

Χρήση οικολογικών υλικών

Όσον αφορά το υλικό κατασκευής, η έννοια των “ευγενών” πρώτων υλών επίσης επανεξετάζεται, καθώς η τάση δεν είναι πλέον προς σπάνια και πολύτιμα μέρη. Οι λάτρεις της βιώσιμης πολυτέλειας σήμερα τρέχουν για οτιδήποτε διασώζεται και ανακυκλώνεται και, πρέπει να ειπωθεί, η τιμή αυτών συχνά ξεπερνά το αναμενόμενο κόστος. Η φυσική, τοπική και μη τοξική προέλευση των πρώτων υλών είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Παράλληλα με το ξύλο που αγαπήθηκε τόσο πολύ για την αυθεντική και πολύ ζεστή πλευρά του, ο πηλός, η αχυρόπυρη και η πέτρα είναι άλλα υλικά που ανακαλύφθηκαν και αξιοποιήθηκαν ευρέως ακόμη και στην υπηρεσία μιας πολυτελούς κατασκευής. Γιατί όπως το ακούμε συχνά λέγεται αυτές τις μέρες: Η φύση είναι η νέα πολυτέλεια. Όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, επίσης, στρεφόμαστε σε φυσικά και αυθεντικά έπιπλα όπως φαίνεται στις εκθέσεις και τις εκθέσεις ασιατικής σχεδίασης..

Χρήση ξύλου και άλλων οικολογικών υλικών για λόγους βιωσιμότητας

πολυτελές σπίτι με επίπεδη στέγη σε ξύλο και γυαλί με ξύλινη βεράντα και μικρή πισίνα, τάση ακινήτων βιώσιμης υπερπολυτελείας

Βιοφιλικός σχεδιασμός

Αυτό το νέο άνοιγμα προς τα έξω εξακολουθεί να αντικατοπτρίζεται στη βιβλιοφιλική τάση, ο ρόλος της οποίας θα ήταν να ανανεώσει έναν ορισμένο σπασμένο σύνδεσμο με τη μητέρα φύση. Μιλάμε ιδιαίτερα για όλα αυτά τα «πράσινα» στοιχεία σχεδιασμού που είναι σίγουρα αξιόλογα αλλά όχι μόνο! Πράσινες στέγες και τοίχοι, ξυλώδεις πινελιές, συμβουλές αρχιτέκτονα για τη λήψη φωτός, ανοίγοντας από μέσα σε έναν κήπο ή βεράντα βυθισμένη σε εξωτικά φυτά … Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσκαλέσετε το εξωτερικό στον αστικό κόσμο και να το ζωντανέψετε. έναν κομψό τρόπο και με προσοχή στη λεπτομέρεια – όπως συμβαίνει συχνά με την υπερπολυτελή αρχιτεκτονική. Αλλά πέρα ​​από το μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα, αυτές οι φυσικές προφορές έχουν αναμφισβήτητα οφέλη στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία. Δεν αποτελεί έκπληξη τότε να βλέπουμε αρκετά εταιρικά κτίρια να είναι εξοπλισμένα με αυτά, και κατά συνέπεια – να βλέπουμε την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα των υπαλλήλων τους να αυξάνονται..

Βιοφιλικός σχεδιασμός για να προσκαλέσετε τη φύση στο σπίτι σας και να δημιουργήσετε ένα πραγματικό καταφύγιο ειρήνης

ιδέα κτίριο σχεδιασμός τοίχος φυτικό παράδειγμα πολυτελή διαμερίσματα μόδα εξαιρετικά πολυτέλεια βιώσιμη πρωτότυπο

Τέλος, σημειώστε ότι προς το παρόν, κανένα έργο δεν είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί με πολυτελή αρχιτεκτονική. Τολμήστε λοιπόν να ονειρεύεστε – σε πολυτελή και οικολογικά υπεύθυνη λειτουργία !