Privat hus

Husprojekt 8 x 9 med vind

I den moderna världen försöker de flesta inte bygga ett stort lanthus som ser ut som ett slott eller en fästning. Det är väldigt dyrt, det är svårt att hålla reda på ett sådant hus, och inte alla vill göra mycket tomt. I den meningen blir hus med vind speciell popularitet. De är ett utmärkt alternativ när du sparar byggutrymme och byggmaterial, medan vardagsrummet kan vara mycket större än ett konventionellt envåningshus..

Särdrag

När man bygger ett hus med vind, måste flera grundläggande faktorer beaktas. En av de viktigaste är lätta material. Överbelasta inte fundamentet med antingen möbler eller onödiga byggnadsstrukturer.. De flesta arkitekter och byggare anser att det ska finnas ett rum på vinden – utan några skiljeväggar..

Om det är nödvändigt att göra dem, är det bäst att föredra gips som ett mycket lätt material..

Det är viktigt att tänka på värmeisoleringen på andra våningen, eftersom detta utrymme kommer att utsättas för stora temperaturskillnader. Från botten stiger värme från första våningen, och för att störta finns det ett tak genom vilket en stor mängd värme kan gå. Det är också nödvändigt att tänka på vattentätning, eftersom fukt kan komma in i huset genom taket, det kan också komma igenom väggarna.

De viktigaste positiva aspekterna av att bygga hus med vind är:

  • besparingar på byggmaterial;
  • spara byggtid;
  • enkel kommunikation från första våningen;
  • låg värmeförlust genom taket;
  • med rätt arbetsordning kan invånarna utrusta första våningen som ett vardagsrum;
  • möjligheten att använda andra våningen som ett personligt kontor, verkstad eller som ett rekreationsrum;
  • en möjlighet för de boende i huset att visa sina designkunskaper.

Projekt

Med tanke på det mest typiska projektet av ett hus från en bar med en vind på 9 x 8 m, kan du se en stor entré. Bottenvåningsyta – 72 kvm m, så detta faktum kan inte vara förvånande. Och denna hall leder till alla rum på bottenvåningen..

Köket upptar 10 kvm. m och har gemensamma dörrar med vardagsrummet – det här alternativet är bekvämt i ett hus där gäster ofta tas emot. Vardagsrum – 20 kvm. m. Detta gör att du kan placera ett stort antal möbler, inre element. Du kan också ta dig till badrummet från korridoren. Dess yta är nästan 1,5 kvm. m.

Denna placering av rummen på bottenvåningen leder till att huvudvikten bör läggas på vardagsrummet. Ett arbetsområde kan organiseras i det, vilket inte kommer att begränsas av en vägg, utan av ett skåp, ett stativ eller separationen kan göras med olika tapeter. Även i vardagsrummet kan du samla gäster, och det stora området kan användas som ett dansgolv.

Det är också värt att notera närvaron av tvättstugor på bottenvåningen: ett förråd och en ugn. Deras totala yta är 8 kvm. m, men vikten av dessa rum kan inte överskattas.

I allmänhet kan första våningen betraktas som ett rum för morgon, eftermiddag och aktiv kväll. Det är viktigt att ordna vardagsrummet och köket ordentligt: ​​dessa rum kommer att vara de mest populära på bottenvåningen, och möjligen i hela huset. Du kan också använda vardagsrummet som gäst sovrum.

Enligt reglerna för konstruktion av vinden har den en yta en tredjedel mindre än första våningen.. I sällsynta fall är det möjligt att använda området mer korrekt, eftersom det sluttande taket inte tillåter detta. Du kan komma till vinden med hjälp av en stege, i det här fallet ser det ut som en spiral.

När du går upp till andra våningen befinner du dig i en liten hall, som inte kan användas för ekonomiska ändamål. Från denna hall kan du komma in i tre sovrum i olika storlekar. Varje rum har ett fönster utformat så att det är mycket dagsljus i rummet..

Även om detta faktum egentligen inte borde spela någon roll, eftersom huvudtiden för dessa rum är natt.

Även i denna layout kan det minsta rummet användas som en fullvärdig studie..

I det här fallet är det opraktiskt att hitta en verkstad: grannskapet med sovrum är extremt fattigt..

Det finns också ett badrum på andra våningen. Du kan installera både en duschkabin och ett badkar i den..

Vackra exempel

Layouten på 8×9 -huset innebär en total yta på cirka 100 kvm. m. Ett stort antal rum låter dig visa din egen designtalang och göra varje rum i en speciell stil. Du kan också välja en generell stil för vart och ett av golven, eftersom första våningen är utformad för aktiv handling, konstant rörelse och arbete. Andra våningen är reserverad för avkoppling och fördjupning i dina egna tankar. Om barn bor i sovrummen, kan deras rum göras i ljusa färger för att muntra upp.

Du kan också använda tapeter som du kan rita på: innan du lägger dig kommer barnen att skildra sina drömmar och idéer.

Vindhusdesigner blir allt populärare. Detta är mycket mer lönsamt än att bygga ett tvåvåningshus, och området är nästan detsamma. För en familj på 3-4 personer, ett alternativ för ett sådant hus med en total yta på cirka 100 kvm. m är det mest lämpliga alternativet.

Husprojekt med vind, se nedan.