Reparera

Bit med en begränsare för gips: syfte och val av nyanser

När du arbetar med gips kan plåten skadas, vilket leder till bildning av sprickor och rivning av materialet på baksidan. För att eliminera en sådan defekt under drift, använd en skruvmejsel med en bit som har en begränsare.

Utnämning

Gipsproppen är inte mindre än speciell borr. Den är utformad speciellt för GCR, under skruvning i vilket stoppet vilar mot ytan. I detta fall visar det sig att den självgängande skruven är infälld med den nödvändiga mängden. Detta är hur varje fästelement dras åt, så att den självgängande skruven inte faller under en förutbestämd nivå..

Överdriven fördjupning av fästelementen är orsaken till den otillförlitliga fastsättningen av gipsskivan på ytan.

Sådana munstycken har emellertid olika spline -former, vilket påverkar syftet med bitarna.. Externt har biten en sexkantig form upp till 5 cm lång. På ena sidan är den fäst på en skruvmejsel, och på den andra sidan är den en slags skruvmejslar av olika slag och har ett element i form av en skål. Den liknar en korsformad art. Med dess hjälp monteras eller tas bort gängade anslutningar..

Vissa sorter, förutom begränsaren, kan ha en magnetisk hållare. Detta eliminerar behovet av tekniker att hålla fästet i handen.. Högkvalitativ fastsättning av självgängande skruvar med en bit gör att de kan sänkas 11 mm djupt i plåtmaterialet. Inskruvningsdjupet är dock annorlunda för dessa redskap. Av denna anledning är det nödvändigt att närma sig frågan om bitval noggrant..

Fördelar och nackdelar

Användningen av ett enkelt munstycke gör att du kan förenkla arbetet med gipsskivan. Den är tillverkad av olika material, vilket leder till en annan livslängd. Trots möjligheten att använda sådana redskap för en borr, är det lämpligt att fokusera på skruvmejseln. Den har en lägre hastighet, så det kommer inte att förstöra gipsskivan.

Lite är en sak som är nödvändig för arbete, genom vilket:

 • hastigheten ökar och kvaliteten på det utförda arbetet ökar;
 • tillförlitligheten för att fästa gipsskivan på basen ökar;
 • risken för skador på gipsskivan minskar;
 • det är möjligt att bli av med basens finnar på grund av utskjutande lock;
 • högkvalitativt arbete med en stor volym gipsskiva är möjlig.

Emellertid uppfyller inte varje bittyp de angivna kraven.. Nackdelen med vissa budgetvarianter är den begränsade giltighetstiden.. Av detta skäl kanske ett munstycke inte räcker för installationsarbete. Men enligt experter är detta inte alltid motiverat..

Professionella hantverkare tror att hållbarheten hos lite med en begränsare beror på skickligheten att arbeta med den. Om befälhavaren fungerar korrekt, kommer den att fungera länge..

Andra nackdelar inkluderar avsaknaden av begränsarejustering i budgetmodeller. En analog för proffs låter dig självständigt ställa in önskad längd för arbete med olika delar av gipsskivans bas.

Subtletter av val

Om du köper det första på butiksdisken kan du förstöra hela verket. Ett fel kan skada skruven. Dessutom kan spåren på locket skada enheten..

Det är värt att överväga huvudnyanserna för att välja lite med en begränsare för gips:

 • Ett extra munstycke för en skruvmejsel köps först efter köp av självgängande skruvar. Typen av biten beror på dem..
 • Vid tidpunkten för valet är det värt att inspektera markeringen av biten. Det bör indikera att det är lämpligt för GCR.
 • Märkningarna på fästelementen och den önskade infästningen är alltid identiska. Det är värt att köpa både skruvar och lite på en gång. Vanligtvis är detta PH2 -märkningen..
 • Den vanligaste typen av huvud motsvarar en diameter på 3,5 mm. Fladdermusen väljs utifrån detta.
 • Produktlängd kan variera. Du måste köpa det alternativ som är lämpligt för en specifik grund. En kort bit är lämplig för väggar, en lång bit för svåråtkomliga områden och hörn.

 • Krom- och vanadin-, krom- och molybdenvarianter är bra rekommendationer. Tilldela hantverkare och alternativ från molybden och volfram.
 • Det är värt att välja en modell med en magnetisk hållare. Du måste doppa fladdermusen i en handfull självgängande skruvar. Om det finns 3 artiklar kvar på den när den hämtas, är det värt ett köp..
 • Du måste vara vaksam när du köper. Ofta säljs billiga kinesiska förfalskningar under kvalitetsvaror. Som regel misslyckas de efter att ha skruvat i flera självgängande skruvar..
 • Spetsens lock måste vara förnicklad. Detta skyddar biten mot korrosion..
 • För att inte lida i arbetet rekommenderas att du tar en professionell version av munstycket. Den har en utbrytande ärm och justerbar stopplängd.
 • Det är värt att fokusera på arbetets kostnad och varaktighet. Om verktyget kommer att användas ofta bör du köpa den professionella versionen (från 2 000 rubel). Om arbetet är engångs räcker ett par standardprodukter (från 100 rubel), eftersom det kanske inte räcker.

Begränsningsalternativ

Få människor vet, men du kan göra en fladdermus med en begränsare för GCR med egna händer. Du kan sätta ett roterande element på skruvmejseln. Ibland används en mässingsring istället för en propp., som också fungerar som en begränsare för inskruvningsdjupet. De bara satte den på den vanligaste fladdermusen och började arbeta med GKL.

Denna metod har dock en negativ poäng. Så snart mässingsringens skål börjar vila mot ytan på gipsskivan måste du stoppa rotationen själv. Poängen är att cirkeln kan fortsätta att rotera och glida av fladdermusens ände. I detta fall utlöses spline. Sågspån magnetiseras mot borrens ände, vilket gör det svårt att fästa nästa skruv.

En trippkoppling och en djupbegränsande koppling (begränsningskon) kan användas. När skruvmejselringen roterar ställs djupet in.

I detta fall, när den begränsande kopplingen berör ytan på gipsskivan, fortsätter motorn att fungera och biten stannar. Samtidigt slutar skruven också att snurra..

Ibland är bitproppar gjorda av ett markörlock och en gummimuff.. I detta fall skärs locket, en gummitätning drivs in i det. En sådan anordning tillåter inte skruven att skruva in mer än den avsedda nivån. För ökad tillförlitlighet måste dock strukturen förbättras genom att borra hål för små bultar på båda sidor, vilket är nödvändigt så att strukturen inte rör sig på borrningen..

Ibland används muttrar och till och med plast som begränsare., lödning på själva biten. Nackdelen med denna enhet är bristen på justering..

Hur man använder?

Du kan använda en fladdermus med en begränsare när du installerar väggar och tak. I det här fallet är det bästa verktyget det som har en automatisk matning av självgängande skruvar. För detta tillhandahålls ett speciellt munstycke..

Användningen av denna enhet skiljer sig praktiskt taget inte från driftsprincipen. Sätt in munstycket i verktyget, fixera och skruva i självgängande skruvar.

Recensioner

Åsikterna om bitar med en begränsare inom hantverkare och vanliga människor skiljer sig åt. Det finns ingen enhet här. Vissa användare hävdar att munstycken är det enda sättet att perfekt skruva in gipsskivor.. Recensionerna indikerar en minskning av tiden för installation av gipsskivkonstruktioner, avsaknaden av behovet av att övervaka verktygets tryck. Att sådana takter är billiga är också goda nyheter..

Andra användare är säkra på sina förmågor och är vana vid att göra allt med en skruvmejsel och en fasthållande kon. Båda mästarna är dock överens om att utåt, efter att de självgängande skruvarna skruvats in med hjälp av ett munstycke, är kåporna infällda på ytan på samma sätt. Å andra sidan finns det åsikter som indikerar besväret när man arbetar med sådana munstycken vid installationen av taket. Enligt sådana recensioner hjälper biten till att lossa gipset, vilket kan påverka fästelementets tillförlitlighet..

I videon nedan ser du en översikt över biten med en begränsare.