Reparera

Gips “Volma”: egenskaper och omfattning

Gips

Volma gips är en torr gips- eller cementblandning, som är ett utmärkt alternativ till gips och ett effektivt substitut för plåster från europeiska tillverkare. Det är en homogen gips av hög kvalitet som är lätt att applicera och torkar snabbt. Den kan användas för efterbehandling i alla rum, inklusive rum med hög luftfuktighet..

Vyer

Volma -företaget erbjuder en hel rad gips- och cementplåster, som alla har vissa egenskaper.

Dessutom är de alla lätta att använda och lämpliga för manuell applicering (förutom Volma Gips Active och Volma Cement Active plåster, som används för maskintillämpning av gipsskiktet).

Beroende på basen är alla typer av Volma -gips uppdelade i gips och cement. Den första gruppen innehåller sådana sorter som: “Volma Canvas”, “Volma Layer”, “Volma Gips Active” och “Volma Plast”. Den andra gruppen – “Volma Aquasloy”, “Volma Aquaplast” och “Volma Tsokol”.

Som vi kan se finns det många varianter, så innan du köper en blandning måste du ta reda på vilken som passar dig bäst.. Låt oss börja med gipsbaserade gipsblandningar:

 • “Volma Layer” – den vanligaste vita gipsen som används för invändigt arbete vid utjämning av olika ytor, liksom under förberedelser före slutbehandling. Blandningen är baserad på gips och mineraltillsatser. Den optimala temperaturregimen för Volma Layer är från +5 till +30 grader. Volma Layer kan appliceras på alla underlag: från gammalt gips till skumblock och gips.
 • “Volma Plast” när det gäller tekniska egenskaper är det mycket nära “Volma Layer” gips, men “Volma Layer” kräver ett slutligt kitt, och “Volma Layer” kan inte vara kitt. Samtidigt är Volma Layer dyrare än Volma Plast. Om du putsar väggarna innan du fortsätter, är det mer rationellt att välja “Volma Plast”.

 • “Volma Canvas” utmärkt för användning i rum med hög luftfuktighet, och när det är torrt ger det en blank yta som kan målas. Glans säkerställs av närvaron av bindemedel i gipset, och att arbeta med det kräver vissa färdigheter. Det är möjligt att applicera Volma Canvas-blandningen på samma sätt som andra blandningar på tegel, cementkalkplåster och skumbetong.
 • “Volma Gips Active” – en blandning för användning med specialutrustning. Om du behöver putsa stora ytor använder du specialister, eftersom maskintillämpning utmärks inte bara av hastighet, utan också av en högkvalitativ finish. Efter maskinapplikation kan “Volma Gypsum Active” målas, kaklas, limmas tapeter.

Låt oss nu prata om cementbaserade Volma-plåster:

 • “Volma Aquasloy”. Detta är en byggnadsblandning baserad på Portlandcement med speciella tillsatser och armeringsfibrer. Genom prefixet “Aqua” är det redan möjligt att avgöra att denna typ av gips produceras specifikt för badrum, bastur, pooler. Förresten, användningen av “Volma Aquasloy” -blandningen är också motiverad för köket, där de ofta lagar mycket. Denna typ av gips används för vidare kakling, men den är inte lämplig för utjämning av golv..
 • Volma Aquaplast Det liknar Aquasloy och används för liknande efterbehandlingsarbeten, men Aquaplast -blandningen är mer tät och viskös, vilket naturligtvis kommer att öka förbrukningen av torrt material, men i slutändan kommer att ge ett starkare och mer tillförlitligt lager. Dessutom är torktiden “Akvaplast” mycket kortare än blandningen “Aquasloy”.
 • “Volma Base” – en av de bästa utjämnande cementplåster för utomhusbruk idag. Den har utmärkta prestandaegenskaper: vattentät, mycket hållbar, sprickresistent, frostbeständig, förstärkt.

Hela sortimentet av torra gipsblandningar kan upprätthålla ett optimalt mikroklimat i lokalerna, öka hållfastheten hos de behandlade ytorna, säkerställa utjämning av hög kvalitet och effektivt förbereda väggar och golv för vidare efterbehandling..

Med hjälp av olika extra material (till exempel naturlig svamp, metallborste) kan olika texturer appliceras på ytan av gipset. Så, gips gör att du kan imitera tegel. Det ser väldigt dekorativt ut, men mycket billigare än att använda naturliga tegelstenar..

Förpacknings- och lagringsvillkor

Det är inte av en slump att Volma är mycket efterfrågad bland konsumenterna – blandningen av blandningen är mycket bekväm och presenteras i papperspåsar på 5, 15 och 30 kg.

Det händer ofta att mängden putsarbete är mycket liten, så att köpa stora förpackningar av blandningen är inte relevant, det är bättre att köpa ett eller två paket med 5 kilo. Det är sant att det bör noteras att ju större paketet är, desto lägre blir kostnaden för gips för 1 kg.. I järnaffärer kan du hitta en blandning med ett pris på 250 till 350 rubel per 10 kilo..

Viktig! När du köper gips, var noga med att be om ett kvalitetscertifikat, eftersom det finns många förfalskningar av efterbehandlingsmaterial på byggmarknaden.

Lagring av gips måste behandlas med särskild uppmärksamhet, eftersom detta kräver ett torrt rum och träpallar. Öppnade eller skadade förpackningar kan hällas i ett nytt pappersförpackning, tätt stänga toppen med vridningsmetoden. Det är bäst att köpa gips omedelbart innan reparationsarbetet påbörjas, och återstående oanvända material kan lagras utan förlust av fastigheter i cirka ett år..

Fördelar och nackdelar med Volma gipsblandningar

Gipset “Volma” har många fördelar.

 • Varje person kan hantera appliceringen av blandningen (även de som håller på att putsa för första gången), eftersom alla typer av “Volm” är plast, vilket innebär att det blir möjligt att enkelt korrigera de oegentligheter som har uppstått.
 • Många mästare vet att “krympning” är inneboende i gips, men detta gäller inte blandningar av varumärket Volma. Inget andra lager krävs – materialet kan appliceras även i ett tjockt lager (upp till 6 cm).
 • Fördelarna med nästan alla typer av “Volma” inkluderar frånvaron av behovet av ytterligare fyllmedel, eftersom ytan ser slät ut efter torkning.
 • Var uppmärksam på “ECOSTAMP” -stämpeln på förpackningen – detta är ett obligatoriskt “kvalitetsmärke”, som säger att byggmaterialet inte innehåller skadliga ämnen.
 • Tekniska egenskaper gör det möjligt att applicera gips på alla väggar (även på ett gammalt gipsskikt, om det fastnar ordentligt). Det enda villkoret är att väggarna måste avfettas och alla metalldelar måste behandlas med ett korrosionsskyddande medel..
 • Alla blandningar av Volma -märket är “andningsbara”, det vill säga att de inte kränker husets mikroklimat..

Detta populära material har bara ett minus – gipset som används som bas kan ha olika kvalitet och även ha en nyans (inte vit, men rosa eller gulaktig). Detta beror på att gips tas från olika fyndigheter för tillverkning av gips..

Blandningar av högsta kvalitet av Volgograd och Voskresensk produktion. Blandningarna av Chelyabinsk -anläggningen motsvarar inte alltid deklarerade egenskaperna.

Applikationsteknik

Tänk på standardtekniken för applicering av blandningar. Beroende på specifikationerna för varje typ av arbete kan det variera, så följ alltid instruktionerna på förpackningen eller använd materialet som läggs ut på Internet.

 • Först förbereder vi basytan, för vilken vi tar bort det som skalas eller faller av. Eventuella betydande oegentligheter kan elimineras.
 • Vi bearbetar metalldelar med en korrosionsskyddande vätska som kommer att ligga under gipsskiktet.
 • Om det behövs, grunda ytan. Detta måste göras om du kommer att applicera ett gipsskikt på cellulära byggmaterial eller gipsfiberskivor. För övrigt producerar Volma -företaget också primrar.
 • Släta ytor kan behandlas med Volma Contact mortel för att underlätta vidhäftning..
 • Ljusskenor (det kan finnas flera av dem), som kan fixeras med pluggar eller monteringslim, hjälper till att göra ytan på väggen jämn..

 • Alla Volma -blandningar späds ut med små portioner vatten. Det är bekvämt att använda en borr med en speciell blandningsfäste. Efter att ha tillsatt allt nödvändigt vatten måste du lämna blandningen i 3-5 minuter och rör om igen.
 • Låt oss börja ansöka! Detta måste göras hastigt, eftersom blandningen stelnar mycket snabbt. På 30-40 minuter måste hela massan appliceras på ytan och komprimeras.
 • Efter avslutat huvudarbete måste du vänta ungefär en timme och sedan utföra “beskärningen”. Sicksackrörelser från topp till botten “skär av” överskottet, gradvis från de första fyrarna till nästa.
 • Efter 15-20 minuter efter utjämning av ytan, fukta den och torka av den med en svampflöt, och efter ytterligare 5 minuter, släta ut den med en spatel. Arbeta med en svampflöt från topp till botten i en cirkulär rörelse, utan tryck.
 • Efter att gipset har stelnat (vanligtvis 2-3 timmar) måste våtbehandling upprepas (glansprocess).
 • Om gipset måste appliceras i två eller flera lager, behandlas det första lagret med en speciell kam och lämnas i ungefär en vecka. Sedan applicerar vi det andra lagret och så vidare..
 • Efter att gipsskiktet har torkat antas en primer, men detta är inte nödvändigt, för om plasttekniken följs kommer ytan att bli slät.

Viktiga tips

 • När du köper material är det värt att ta lite mer än vad som krävs. I det här fallet kan du snabbt späda ut blandningen med ytterligare.
 • Arbetstiden med den färdiga blandningen som anges på förpackningen varierar från 45 minuter till 1 timme, men det är lämpligt att använda allt material på 20-30 minuter.
 • Som regel kan du på förpackningen läsa viktig information om blandningens förbrukning per 1 kvm. meter. Dessa beräkningar är dock bara ungefärliga, eftersom förbrukningen beror på väggarnas krökning, förekomsten av sömmar och så vidare..
 • Använd endast rena plastbehållare för framställning av gipsblandningar. Det är inte nödvändigt att köpa en ny hink för detta ändamål. Du kan använda material till hands, till exempel en stor plastflaska med beskuren topp..

Recensioner av gips “Volma”

Många användare rekommenderar att du använder Volma Layer gips. Det hjälper till att klara mycket böjda väggar i lägenheten. Det är sant att materialkostnaderna kan vara något mer än du planerat..

Dessutom tyder recensioner på att Volma -gips är ett utmärkt substitut för tapeter. Så tack vare “Volma” kan du göra en “venetiansk vägg”.

Åsikterna är överens om att gipset är slätt och plastiskt, det kan appliceras i ett tjockt lager..

Hur man väljer rätt gips "Volma" och vad som är rätt tillämpningsmetoder, se följande video.