Reparera

Hur väljer jag en elektrisk tätningsmedelpistol?

Under reparations- och byggnadsarbete kan du behöva använda ett tätningsmedel. Tätningsämnen kan vara olika, men den största svårigheten vid deras användning är att det inte är särskilt bekvämt att arbeta med dem utan en speciell pistol..

Enhetens funktioner

Elpistolen är utformad för att underlätta processen att applicera kompositionen kraftigt. Samtidigt blir sömmen visuellt klarare och mer exakt. Varje modell av enheten kommer nödvändigtvis att bestå av en stång med en kolv och en kropp. Dessa två element är ansvariga för enhetlig tillförsel av ämnet till ytan. Avtryckaren används för att kontrollera utpressningen av tätningsmedlet.

Elpistolen har följande fördelar:

 • hög kraft;
 • besparingar i konsumtionen av tätningsmedel;
 • sömmens noggrannhet;
 • bekväm och lätt design;
 • acceptabel kostnad.

Det finns öppna modeller och stängda. Att ge företräde till en eller annan design är ett personligt val för alla. Man bör komma ihåg att slutna pistoler är mycket bekvämare att använda, eftersom fixering av röret i detta fall är mycket mer tillförlitligt än i den första versionen.

Driftsregler

Om du följer rätt sekvens av åtgärder, då svårigheter att arbeta med en elektrisk pistol kommer inte att hittas.

 1. Det första du ska göra är att förbereda behållaren med tätningsmedlet. Nosen trimmas i 45 graders vinkel. Experter rekommenderar starkt att du inte gör hålet för stort under din första arbetserfarenhet. När de inledande färdigheterna har uppnåtts och det finns en uppfattning om kompositionens matningshastighet kan hålet göras lite bredare..
 2. Den andra är förberedelsen av den befintliga pistolmodellen. Som regel är det tillräckligt att lossa låsmuttern och backa spindeln så långt som den går. Därefter måste du installera röret med tätningsmedlet och fixera det ordentligt och säkra de tidigare avslappnade delarna.
 3. Arbetsyta är en standardrengöring och avfettning för bättre vidhäftning av kompositionen och dess hållbarhet.
 4. Applicering och fyllning av sömmen – detta arbete kommer att utföras av den elektriska pistolen själv. Arbetaren behöver bara försiktigt flytta honom längs det avsedda arbetsutrymmet.

I slutet är det nödvändigt att släta sömmen, för detta använd speciella spatlar som jämnar ut ytan och tar bort överflödigt tätningsmedel.

Subtletter av val

Valet av modell beror på var och av vem den kommer att tillämpas., du bör tänka på det i förväg innan du går till affären.

 1. Det första man ska se upp för är naturligtvis frånvaron av skador. Det är oacceptabelt att sprickor, flisar och andra defekter finns på pistolkroppen..
 2. Pistolen ska vara bekväm i handen, vara tillräckligt lätt och inte hal.
 3. Kroppsmaterialet kan vara stål (för tätningsmedel i patronförpackningar) eller aluminium (för rör).
 4. Normalt används 280 ml patroner för hemmabruk. Rör är konstruerade för ett bredare arbetsområde och används av professionella byggare.

Det finns modeller anpassade för tvåkomponenttätningsmedel. De är utrustade med ett speciellt blandningsmunstycke..

Vad mer ska man leta efter när man köper en elektrisk pistol?

 1. Volym. Beroende på modell kan installationsvolymen variera från 280 ml till 600 ml. Det kan vara värt att titta på ett verktyg som kan anpassas till de mest populära rören i olika storlekar..
 2. Kraft. Ju oftare du planerar att använda pistolen och ju bredare byggnadsarbete, desto högre bör dess effekt vara. Praktiken visar att en effekt på 18 W klarar även med en imponerande belastning..
 3. Typ av mat. Elpistoler kan fungera både direkt från ett 220 V -nätverk och från ett batteri. Det andra alternativet är att föredra för de flesta hantverkare. Man bör komma ihåg att batteriet ofta inte ingår i grundpaketet vid köpet och måste köpas i tillägg.
 4. Inmatningshastighet tätningsmedel beror på verktygets kraft. Beräknat i mm / s eller g / s. Det finns modeller som kan justera hastigheten, till exempel 1-5,5 mm / s.

De mest populära tillverkarna som förtjänat konsumenternas förtroende: Metabo, Makita, Skil.

Produkter från inhemska tillverkare skiljer sig i ett mer överkomligt pris, medan det bara är något sämre än sina utländska motsvarigheter när det gäller grundläggande egenskaper.

 • Modeller av märket “Enkor” har förtjänat mästarnas förtroende för deras förmåga att arbeta även med mycket viskösa ämnen;
 • “Kaliber” – en av de mest populära modellerna bland ryska konsumenter på grund av dess enkla användning och pålitliga bostäder;
 • Elektrisk pistol “Zubr” också ett pålitligt verktyg, tillgängligt i ett brett utbud av modeller.

Produkter från dessa tillverkare utmärks av användarvänlighet, enkel design och hållbarhet..

För information om hur du använder en elektrisk tätningsmedelspistol, se följande video..