Reparera

Knauf Perlfix lim: funktioner och egenskaper

Knauf Perlfix lim: funktioner och egenskaper

Knauf -företagets sortiment är fyllt med en enorm mängd material, som är oumbärliga i byggnadsarbetet. Knauf Perlfix limblandning tar en av de ledande platserna när det gäller efterfrågan bland konsumenter..

Funktioner och Fördelar

Knauf Perlfix monteringslim är en fritt flytande gipsbaserad blandning med tillsats av polymersubstanser, vilket ökar vidhäftningsfunktionen på olika typer av ytor. Det används huvudsakligen för fasadarbeten. Limma gips, skum eller mineralullsark utan problem. Tillverkarens garanti – flera decennier.

Knauf Perlfix ska användas inomhus med standardfuktighet, kan vara något förhöjda, men det är förbjudet att använda detta lim på platser där vatten kan komma in. Av samma följer att under arbetets gång är det inte nödvändigt att behandla arbetsytan med vatten, annars fastnar inte limet eller blir snart oanvändbart..

En av fördelarna med Knauf Perlfix lim är bekvämligheten med att blanda torr blandning. Den färdiga lösningen ska inte visa sig vara flytande, den ideala konsistensen liknar en pasta.

Sammansättning

Trots de höga betygen för produktens kvalitet är sammansättningen av Knauf Perlfix -lim ganska enkel. Inledningsvis är det naturligt gips. Färgen på blandningen kan vara annorlunda, till exempel rosa. Detta indikerar närvaron i polymerens sammansättning, men också uteslutande av naturligt ursprung.

Knauf Perlfix lim har ett intyg om överensstämmelse, liksom andra dokument som bekräftar dess höga kvalitet. Tack vare tillverkarens huvudregel (minimikostnader – högsta kvalitet) får alla Knauf -produkter utan undantag endast positiv feedback från nöjda konsumenter..

Vyer

Varje typ av material som produceras av varumärket Knauf är avsett för individuellt reparationsarbete. Knauf Perlfix är idealiskt kombinerat med GWP, men är främst avsett för GVL och GKL. Dessutom används Knauf Perlfix-lim för installation av tungplattor (block).

När det gäller de tekniska egenskaperna hos den torra blandningen har kompositionen följande egenskaper:

 • ökad vidhäftningsstyrka tack vare de speciella polymerer som ingår i kompositionen;
 • temperaturområde – inte mer än +30 och inte mindre än +5 grader;
 • inställningstid – 30 minuter;
 • fuktmotstånd;
 • möjligheten att använda i ouppvärmda rum;
 • kan användas i små jobb, till exempel spackel;
 • motståndskraft mot mekaniska belastningar.

Det bör noteras att den mest bekväma temperaturen för Knauf Perlfix-lim är 22-25 grader, annars kommer det att flagna av och arbetet måste göras om.

Utgivningsformulär

  Knauf Perlfix lim förpackas och säljs i speciella papperspåsar som väger 30 kg med flera skyddsnivåer. Hållbarheten för den torra blandningen är sex månader..

  En annan fråga som ofta uppstår när man köper torra blandningar i stora förpackningar är vikten. Av hänsyn till viljan att spara pengar och få mer vinst, utför vissa tillverkare bedrägerier med undervikt. Knauf är kategoriskt i detta avseende. Varje paket är förpackat i enlighet med kraven i GOST R 8.579-2001.

  Hur man beräknar?

  Vid installationsarbete är en viktig faktor korrekt beräkning av mängden material som används. Enligt standarderna görs beräkningen per 1 m2 arbetsyta. Varje tillverkare markerar förbrukningsdata på förpackningen. 5 kg torr blandning av Knauf Perlfix -lim läggs på 1 m2 av arbetsytan.

  Hur man använder det korrekt?

  I bruksanvisningen, som anges på originalförpackningen, sägs det att det är nödvändigt att späda Knauf Perlfix -lim enligt formeln 2: 1, det vill säga 15 liter vatten kommer att krävas för 30 kg torr blandning . Det är nödvändigt att späda lösningen i en stor behållare, företrädesvis gjord av plast. Först hälls vattnet ut, och sedan hälls limet gradvis ut. I det här fallet är det nödvändigt att omedelbart blanda blandningen med en byggmixer..

  I slutet av arbetet är det nödvändigt att kontrollera den resulterande lösningen för förekomst av klumpar: om de är det måste du slå tills en homogen massa erhålls. Den färdiga limmassan kan användas. Arbetsområdet måste också vara klart för limning. Väggarna ska vara fria från gammalt gips och smuts. Nödvändigtvis grundat.

  Fördela sedan murbruk på väggen med en gummispatel spetsvis med ett intervall på 3-4 cm. Placera Knauf Perlfix på det motstående materialet i prickar i ett rutmönster. För bättre vidhäftning bör skikttjockleken vara 2 cm. Lima arket på väggen.

  Installationen är snabb och mycket bekväm. Tiden för att korrigera beklädnaden är högst 10 minuter.

  Konsumenternas åsikt

  Av det stora antalet recensioner att döma har Knauf Perlfix lim en hög position bland analoger på världsmarknaden för byggmaterial..

  Användare lyfter fram följande fördelar med att använda Perlfix torrblandning.

  • Det finns inga svårigheter i arbetet.
  • Under installationsarbetet är det inte nödvändigt att tillhandahålla ytterligare klädseln. Limmet håller arken stadigt och säkert.
  • Kompositionen är universell, den kan användas inte bara som lim, utan också som kitt. Till exempel, efter installation av gips, täta sömmarna mellan arken.
  • Perlfix lim har en optimal kostnad som är tillgänglig för alla konsumenter.

  Trots kompositionens ideala kvalitet, miljövänlighet och mångsidighet har Perlfix torrblandning en obehaglig nackdel. Perioden för fullständig torkning av den applicerade lösningen är 7 dagar. Det är lämpligt att inte utsätta den fodrade ytan för någon effekt under denna tid..

  Tips från proffs

  När man utför reparationsarbete för första gången står varje nybörjare för många problem och frågor. Och första gången är det inte alltid möjligt att göra jobbet effektivt.

  Det är därför det rekommenderas att lyssna på professionella åsikter..

  • Innan arbetet påbörjas måste du grunda väggen. Valet av primer beror på basmaterialet. Efter det är det nödvändigt att vänta tills det är helt torrt, samtidigt som du ser till att det inte kommer partiklar av damm och smuts på den behandlade väggen.
  • För att förhindra att det färdiga limet torkar ut snabbt bör det spädas med kallt vatten. Spädningsbehållaren måste vara ren.
  • För den mest hållbara fixeringen måste lösningen appliceras spetsvis, från mitten och vidare längs arkets omkrets..
  • Använd inte för tjock limlösning när du installerar plåtar. Det är mer bekvämt att göra en lite flytande konsistens. Efter fixering av brädan blir den överflödiga limmassan vid fogarna minimal..

  • När det gäller överskott av lim: avfallsmaterialet får inte kastas tillbaka i massan. På grund av detta fel börjar lösningen för arbete torka snabbt och hårdnar dubbelt så snabbt..
  • Under arbetets gång börjar den färdiga limmassan i behållaren torka ut. I inget fall ska vatten tillsättas till det, eftersom kompositionens ursprungliga egenskaper kommer att gå förlorade och limfunktionen försvinner..
  • Det är omöjligt att beräkna exakt hur mycket av blandningen som kommer att konsumeras. Och det beror på stylingsalternativet. Varje enskild process kräver en viss mängd material för sig själv. Förutom den traditionella versionen av att applicera kompositionen finns det en alternativ metod. Det är nödvändigt att applicera limmet på gipset med en hackad murslev, men inte enligt standardtekniken, nämligen över hela arket med ett lager på 1 cm. Denna metod ger större möjlighet till utjämning. Om det finns oegentligheter på väggen, när arket pressas ner, fördelas blandningen jämnt och går in i närmaste fördjupning.
  • Lagringen av den återstående torra massan av Knauf Perlfix -lim ger inga speciella problem. En öppen påse ska förseglas så mycket som möjligt och placeras på en träpall. Limförvaringsrummet ska inte vara blött.

  För information om hur du korrekt limer gips på Knauf Perlfix -lim, se nästa video.