Sovrum

TV i sovrummet

Kanske är det i alla familjer vanligt att titta på dina favoritfilmer tillsammans. Vanligtvis finns det plats i vardagsrummet för detta, men ibland finns det också extra utrymme i sovrummet för TV: n. Trots att psykologer och läkare enhälligt insisterar på att det är skadligt att titta på tv i sovrummet är detta allas personliga sak. Så om du funderar på att placera en TV i sovrummet, var noga med att läsa våra rekommendationer..

Innan du köper utrustning av någon storlek måste du tänka på alla fördelar och nackdelar ur praktisk synvinkel. Rätt plats för TV: n kan spara utrymme och bli en underbar dekoration för sovrumsinredningen..

Innan du placerar det är det nödvändigt att designa den framtida layouten av möbler och utrustning. Försök att föreställa dig hur det kommer att se ut och om det inte kommer att störa dig..

Häng eller lägg?

Denna fråga bör vara särskilt förbryllad om det finns små barn i familjen.. Om TV: n hänger, avbryts situationer där de kan tappa den automatiskt.. Det är alltid viktigt att placera apparater på möbler, det kan vara en lång byrå, en speciell vägg eller en hylla på väggen. Det här alternativet är mycket bekvämt, eftersom det är lätt att byta möbler eller ändra platsen för TV: n.

Allmänna rekommendationer:

  • Det har länge fastställts att bästa visningshöjd är ögonhöjd. Tänk på i vilken position du oftast tittar på LCD -TV;
  • När man tittar på tv kroppen ska vara avslappnad, det vill säga, om tekniken hänger på väggen, ska musklerna i nacke och rygg inte göra ont.
  • Ju större diagonalen är vidare bör det vara från ögonen;
  • Skärmens höjd från golvet måste vara minst 70 cm;
  • Kassera inte enheten är nära andra enheter som fungerar i nätverket;
  • solstrålar också påverka utrustningens livslängd negativt;
  • Tänka över enkel användning uttag och deras avstånd.
  • Kom ihåg att väga upp fästet till skillnad från att ordna om möbler, blir svårare, dessutom kommer hål kvar på väggen;
  • Det säkra betraktningsavståndet bör vara beroende på diagonalen: 101 cm – 1,5-2 meter, 178 cm – 2,7-3,6 meter.

Valet av TV bestäms av sovrumets storlek. I vilket som helst, även det minsta sovrummet, kan du “bosätta” en tv så att den blir en riktig dekoration. Smakspreferenser spelar också en viktig roll. Beroende på vilken stil (klassisk, minimalism, etc.) din sovrumsinredning är designad i, kommer denna eller den där TV: n att göra. TV: n ska inte komma ur det allmänna temat i interiören.

För lite

I ett litet sovrum kommer en stor TV att se ganska krånglig ut.. Beläget på en hedersplats kan det helt enkelt “svälja” utrymme. Mest av allt, i detta fall är en kompakt skärm av liten storlek lämplig, som vid behov kan fungera som en bildskärm från en dator. Om han kommer att spela en oberoende roll är den avstängda versionen bäst lämpad. Det är också mycket bekvämt att bestämma en plats i en inbyggd garderob eller på en piedestal..

I standard

Ett medelstort sovrum med en yta på cirka 12 m2 ger mer utrymme för fantasi. Därför är det i det här fallet bättre att välja en TV med optimal storlek – 32 tum. Om sovrummet också är ett kontor, kan detta alternativ slås genom att dela zoner, varav en kommer att tillägnas TV: n. En nisch, hyllor, en lång byrå är perfekta för att bestämma platsen. Dessutom, tillsammans med en TV -enhet, kommer de att vara ett bra komplement till interiören.

I stort

Ett stort sovrum låter dig “vända” med möblernas dimensioner och placera en stor enhet. Låt dig dock inte dras med och glöm att det här är ett sovrum, inte ett vardagsrum. Varje lösning är lämplig för att bestämma platsen, vare sig det är en konsol, skåp, bord eller skåp. Det är mycket populärt att dekorera enheten under en bild eller hänga den över eldstaden.

Även om ägarna till ett stort sovrum säkert kan köpa en TV av samma storlek, bör du inte köpa enheter med en böjd skärm och andra funktioner..

För barnkammaren

Moderna barnrum är som regel också ett rum för spel, lektioner och tecknade serier. Därför utrustar många föräldrar rummet med en separat TV.. Experter rekommenderar att uppmärksamma den genomsnittliga storleken på utrustningen. För säkerhets skull är TV -modeller ofta hängda på väggen så att barn inte rör vid den när de leker..

Boende alternativ

I vilket rum som helst kan du placera ett alternativ som du vill. En ovanlig vägg, en snygg hylla, en nisch inbyggd i väggen kommer att göra TV: n till en riktig höjdpunkt i sovrummet. Intressant kunskap – placera TV: n ovanför ytterdörren. En annan populär ny lösning är TV -stativet. Den kan vara stationär eller bärbar. Ett annat ovanligt alternativ är att placera en liten TV -enhet på ett bord..

Vad intressant att ordna?

TV idag är inte bara favorittekniken för hela familjen, som för samman alla. Moderna modeller har alla chanser att bli en värdig inredning. Aktuella idéer gör att du kan göra TV: n nästan osynlig när den är avstängd. En annan original design är en garderob med utdragbara element som vid behov stänger TV: n, och den blir helt osynlig.

En nisch i väggen i form av en geometrisk figur ser väldigt ovanlig och imponerande ut.

Design av TV -zoner

Samtida designers erbjuder temainredning av TV -området. Designen kan utföras i en helt annan stilriktning: dekoration i vintagestil, såväl som i en romantisk eller annan – idag kan du förkroppsliga de mest vågade designbesluten. Stiliserad inredning, stendesign, tapeter, speglar, dekoration med en ram, som kan vara gjord av trä, skum eller annat material – dessa alternativ kan listas oändligt. Inuti zonen (eller, som tillval, ramen) kan väggen skilja sig kontrasterande från väggen som kommer att förbli utanför den.. Att placera foton runt TV: n värmer alltid själen och skapar en atmosfär av trevliga minnen..

Rumsstil

Beroende på stilen på ditt sovrum bör TV: n vara ett harmoniskt tillägg. De vanliga kombinationsreglerna gäller här. Varje stil innebär idéer för inspiration. Även en prim klassiker kan glittra med nya färger.

När du väljer en TV -enhet, försök att välja en som matchar stilen, vilket främst bestäms av panelens färg..

Inredningsexempel

Nu när du är bekant med alla krångligheter med att välja denna populära hushållsapparat, kan du säkert fatta ett välgrundat beslut om vilket alternativ du behöver. Kom bara ihåg att det blir svårare att väga upp från väggen än att bara ordna om. En mängd olika modeller från moderna tillverkare gör att du kan välja en mängd olika alternativ – från ultratunna, nästan osynliga modeller till färgade paneler. Ett fotogalleri med exempel på utformningen av ett tv -utrymme kommer att hjälpa en person att göra ett val, även en som saknar fantasi.

Sammanfattningsvis kan vi säga att du i alla fall kan hämta en TV -enhet för nästan alla rum, särskilt om dina smakpreferenser när det gäller kanaler skiljer sig mycket från resten av hushållet. Du kan bekvämt spendera dina kvällar på att titta på nyheter, dina favoritfilmer och program. Kom ihåg att fred ska råda i sovrummet. Glad titt!

För information om hur du placerar en TV i sovrummet, se nästa video..