Technews & Gadgets

Amazon napauttaa ääniassistenttiaan Alexaa

Kuten Bloombergin verkkosivusto paljastaa, Jeff Bezosin yritys tallentaa ja käsittelee keskustelut, jotka käytiin vuorovaikutuksessa Amazonin älykkään avustajan Alexan kanssa. Jos tietyt puhelut, erityisesti puhelinkeskuksiin, ilmoitetaan automaattisesti tallennettaviksi, Amazon käyttää samaa tekniikkaa puhedatan käsittelyyn, mutta järkevämmällä tavalla, koska se ilmoittaa huomaamattomasti jossakin tilanteessaan. ” selittää, että “Alexalle lähetettyjä pyyntöjä käytetään todennäköisesti itse järjestelmän parantamiseen”.

Tämä paljastus toteaa, että Amazonilla on tuhansia työntekijöitä ja alihankkijoita, joiden tehtävänä on kuunnella Alexan keräämiä äänitiedostoja tuntikausia ja analysoida niiden sisältö ymmärtääkseen paremmin niiden käyttöä. Palvelu lopulta kaunistaa ja parantaa sitä.

Amazon napauttaa älykästä ääniassistenttia Alexaa

Amazonin Alexa -älykäs avustaja -logo kuuntelee työntekijöiden keskusteluja analysoivia työntekijöitä

Kun työntekijät eri puolilla maailmaa altistuvat kaikenlaiselle sisällölle kuunnellessaan ja analysoidessaan, he päätyvät todistamaan monien käyttäjien jokapäiväistä elämää ja heidän vaatimuksiaan. Usein triviaalit ja hauskat anekdootit toisaalta, mutta myös toisia häiritsevämpiä kohtauksia, kuten jotkut analyytikot kertoivat kuuntelemalla tiettyjä epäilyttäviä ääniä, mahdollisesti niiden mukaan aggressiivisista kohtauksista. Raportit, jotka Amazon on alun perin peittänyt Bloombergin keräämien todistusten mukaan, huolimatta siitä, että yhtiö on ottanut käyttöön tällaisia ​​tapauksia koskevat menettelyt.

Amazonilla on tuhansia työntekijöitä, jotka kuuntelevat ja analysoivat käyttäjien vuorovaikutusta Alexan kanssa

kuva Jeff Bezosista, Amazonin toimitusjohtaja, havainnollistamaan artikkelia Alexan työntekijöiden salakuuntelusta

Kohdattuaan yksityisyyden loukkaamiseen Amazon voi puolustaa itseään puolustamalla “asiakkaidensa henkilökohtaisten tietojen turvallisuutta ja luottamuksellisuutta” ja korostaa, että “rajoitettu osa tietueista on merkitty Alexa -kokemuksen parantamiseksi ( …) Ja että niitä käytetään puheentunnistuksen ja luonnollisen kielen ymmärtämisen parantamiseen. ” Lopuksi Amazon yrittää rauhoittaa käyttäjiään vahvistamalla, että palvelulla on tiukat toimenpiteet kuunneltavien asiakkaiden henkilöllisyystietojen suhteen ja että sen työntekijöihin sovelletaan nollatoleranssipolitiikkaa teknisen ja toiminnallisen suojan varmistamiseksi..

Amazon varmistaa, että “asiakkaidensa henkilökohtaisten tietojen turvallisuutta ja luottamuksellisuutta” kunnioitetaan

valokuva Alexa -moduulista, jonka käyttöä kuuntelevat tuhannet Amazonin työntekijät asiakaskokemuksen analysoimiseksi ja parantamiseksi

Tämä uutinen ei lopulta ole ensimmäinen Amazonin älykkään avustajan maailmassa sen jälkeen, kun sen Ring -soittoäänipalvelun osoitettiin käyttävän myös joitakin käyttäjiensä videotiedostoja. Tarpeetonta sanoa, että tekoälyn taakse piiloutuu edelleen ihmisen käsi, mutta myös silmät ja nyt korvat.

Ringin jälkeen Alexaa kuunnellaan aktiivisesti Amazonilta

valokuvat eri tuotteista, jotka ovat yhteensopivia älykkään Amazon Alexa -ääniavustajan kanssa, jonka käyttöä käytetään