Terveys ja hyvinvointi

Vinkkejä ja temppuja hyttysen pureman parantamiseen

Kesä tarjoaa monia mahdollisuuksia: mennä rannalle, pitää piknikin, grillata puutarhassa, kävellä luonnossa. Kaikilla näillä toiminnoilla on kuitenkin yksi yhteinen piirre. Se on hyttysen purema! Koska nämä hyönteiset rakastavat lämpimiä, kosteita alueita, ei ole yllätys, että ne menestyvät kesällä ja paikoissa, joita ihmiset rakastavat ja suosivat. Ymmärtämällä kutinaa ärsyttävän mutta myös vaarallisen näkökohdan, toimituksemme tarjoaa vinkkejä ja neuvoja näiden vikojen puremien tunnistamiseen ja hoitoon..

Kuinka tunnistaa hyttysen purema ?

Hyttysen purema edustaa tulehduksellista reaktiota pyöreän punoituksen muodossa, jonka halkaisija on noin 1 cm. Näppy voi olla myös vaaleampi kuin iho. Hyttysen puremat ovat tunnettuja niiden aiheuttamasta hallitsemattomasta kutinaa. Nämä voivat kestää useita päiviä. Muista kuitenkin, että näppylöiden naarmuuntuminen voi aiheuttaa leesion tulehduksen..

Vältä hyttysen puremien aiheuttamia näppylöitä

painiketta, joka kutittaa kuin hyttysen purema

Allergia – hyttysen purema

Jos pistelyn ympärille muodostuu turvotusta, johon liittyy voimakasta kutinaa, se voi olla merkki allergisesta reaktiosta. Tässä tapauksessa on parempi valita lääkärin kuuleminen. Allergian aiheuttama anafylaktisen sokin riski on pieni, ja se voi ilmetä seuraavina: hengitysvaikeudet, kurkun turvotus, nokkosihottuma, pahoinvointi, ihottuma kehossa. Jos huomaat jonkin mainituista merkeistä, soita välittömästi numeroon 15 (SAMU) tai 112 (eurooppalainen hätänumero).

Varo allergisen reaktion merkkejä

hyönteisten purema, joka turpoaa ja kovettaa lapsen

Tiikeri hyttysen purema

Pienempi kuin klassinen hyttynen, se puree aamulla ja myöhään iltapäivällä toisin kuin serkkunsa, joka nukkuu päivällä ja puree illalla ja yöllä. Tiikerihyttynen purema on kivuliaampi kuin muiden hyttysten. Sen aiheuttama punoitus on halkaisijaltaan 2-3 cm. Samanlainen kuin klassisen hyttynen purema, alueen puhdistaminen ja desinfiointi on välttämätöntä. Sitten voit levittää rauhoittavaa voidetta tai laventeli -aspikin, sitruunaruohon, piparmintun ja kehäkukan eteeristen öljyjen seosta. Ole varovainen, tiikerihyttyset voivat olla ilmoitettavien sairauksien kantaja: zika, denguekuume ja chikungunya.

Miksi hyttyset purevat ?

Itse asiassa naaraspuoliset hyttyset purevat, ja tämä johtuu niiden veren lisääntymistarpeesta. 2-3 sekuntia riittää naaraan täyttymään verestä. Se pistää sinua useita kertoja, jos liikkeet häiritsevät sitä piston aikana. Hiilidioksidit vetävät puoleemme hiilidioksidia. Lisäksi he voivat havaita sen yli 10 metrin etäisyydeltä. Kehon hajut houkuttelevat myös näitä eläimiä.

Pidä hyttyset loitolla, jotta ne eivät pure

hyttysen pureman ja tiikerin hyttysen ero

Kuinka rauhoittaa kutiavia hyttysen puremia ?

Hyttysten puremat aiheuttavat lähes aina tulehdusreaktioita näppylöiden muodossa. Ärsytystä voi rauhoittaa levittämällä rauhoittavaa voidetta. Jos kuitenkin pidät luonnollisista tuotteista, voit kokeilla alla olevia yrttilääkkeitä, jotka olemme valinneet sinulle..

Kuinka rauhoittaa kutinaa luonnollisesti ?

Ennen kuin menet apteekkiin, mieti luonnollisia korjaustoimenpiteitä, jotka ovat melko tehokkaita. Lisäksi nämä korjaustoimenpiteet ovat erittäin helppoja tehdä kotona..

 • Rauhoittava kutina ei ole koskaan ollut helpompaa viinietikalla tai omenaviinietikalla (orgaaninen). Tarvitset vain etikkaa ja vettä. Sekoita kaksi ainesosaa purkissa, liota puuvillapallo korjaustoimenpiteeseen ja levitä se puremaan.
 • Eteeriset öljyt tunnetaan eduistaan, jotka tekevät niistä hyödyllisiä eri tilanteisiin. Huomaa, että eteerisiä öljyjä ei saa levittää lasten iholle. Jos haluat käsitellä pureman aikuisen iholla, käytä vain yksi tai kaksi tippaa öljyä. Eteeriset öljyt laventeli, eukalyptus, kamomilla voivat lievittää kutinaa. 
 • Mentolipohjaisen geelin levittäminen lievittää ärsytystä kylmän vaikutuksensa ansiosta. Muista testata tuote kehon osassa, jossa iho ei ole ärtynyt tai vaurioitunut, ja tarkista, ettet ole allerginen sille..
 • Aloe vera -geeli voi myös rauhoittaa pistoja. Kasvi tunnetaan antiseptisistä ja tulehdusta ehkäisevistä vaikutuksistaan.
 • Toinen isoäidin lääke on ruokasoodasta valmistettu pakkaus. Tätä varten laita 3 rkl lasilliseen vettä. Liota pakkaus seoksella ja levitä puremalle.
 • Kylmän veden ja jääkuutioiden pakkaus rauhoittaa kutinaa, mutta valitettavasti se on väliaikainen ratkaisu.
 • On myös homeopaattisia tuotteita, jotka lievittävät pistojen aiheuttamaa tulehdusta. Oikean hoidon valitsemiseksi ota yhteys lääkäriisi tai apteekkiin.
 • Plantain lehdet ovat erittäin tehokkaita ja niitä voidaan käyttää hyttys-, ampiais- ja hornet -puremiin ärsytyksen lievittämiseksi.

Kotitekoisten mummon korjaustoimenpiteiden käyttö

hyttysen pureman eteerinen öljy suihkeessa

Kuinka hoitaa tartunnan saanutta hyttysen puremaa ?

Sinun pitäisi tietää, että ihon turvotus johtuu hyttynen syljestä, joka sisältää hyytymistä estävää ainetta. Jälkimmäinen on syy sietämättömään kutinaan.

 • Tämän hyönteisen pureman tyhjentämiseksi valitse jääpakkaus, joka aiheuttaa anestesiavaikutuksen.
 • Jos sinulla ei ole jääpaloja, kurkku tai peruna voi rauhoittaa myös aluetta. Tätä varten leikkaa yksi näistä vihanneksista ja aseta sen liha suoraan ärtyneelle iholle.
 • Kuorittu valkosipulinkynsi voi myös rauhoittaa kutinaa, jos hierot pistelyä..
 • Antibioottihoito on tarpeen superinfektion tapauksessa, erityisesti lapsilla.

Muista, että varotoimenpiteet voivat pelastaa sinut hyttysten puremilta. Eteeriset öljyt, joita käytetään luonnollisena karkotteena, ja löysät, kevyet vaatteet suojaavat sinua lentäviltä hyönteisiltä.

Vinkkejä kuinka lievittää kutinaa

hyttysen pureman turvotus miten sitä hoidetaan

Yritä tehdä eteerisiin öljyihin perustuva suihke

kotitekoinen luonnollinen kutinaa ehkäisevä suihke

rauhoita hyttysen puremaa ja suihkuta itse

Hyttyset ovat myös sairauksien kantajia

kuinka monta kertaa hyttysen puree

turvonnut ja kivulias hyönteisten purema luonnollinen lääke

Rauhoita kutinaa luonnollisilla lääkkeillä