Väggbeklädnader

Användningen av glasplattor i inredning

Användningen av glasplattor i inredning

Idag är glasplattor mycket efterfrågade. Dess tillämpningsområde sträcker sig vanligtvis till badrum och kök. Detta material är populärt på grund av sina attraktiva priser, stort urval och estetik. Produkten kan ge ditt hem en unik originalitet och skönhet.

Särdrag

Detta motstående material är tillverkat av slipat glas med tillsats av bindande blandningar och färgämnen..

En sådan kakel har ett antal särdrag:

 • Lång livslängd. I detta är glasplattor på inget sätt sämre än keramiska och glaskeramiska produkter, eftersom sådant material inte har den destruktiva effekten av alkalier och syror..
 • Produkten utsätts inte för snabb åldring. Mönstret är tryckt på baksidan, vilket gör att du kan behålla levande färger över tiden.
 • Materialet utsätts inte för kraftig kontaminering. Du kan undvika uppkomsten av mögel och mögel utan att lägga ned mycket arbete på att rengöra produkten.
 • Ett brett urval av färgpaletter, olika mönster och bilder. En utmärkt kombination av glas med andra material gör att du kan dekorera interiören för varje smak.

 • Lätt styling. Till skillnad från de flesta plattor är glas ganska enkelt att installera på egen hand..
 • Utmärkt procent av ljusreflektion. På grund av detta förstorar plattorna visuellt utrymmet och gör det lättare. Tack vare dessa egenskaper är materialet perfekt för inredning av små kök och badrum..
 • Materialet utsätts inte för hög luftfuktighet och kemikalier. Det påverkas inte signifikant av specialiserade tvättmedel, tid eller solljus..
 • Kaklet är bra för att dekorera rum med lågt i tak, visuellt sträcka rummet.

 • Produkten är fuktbeständig, vilket gör den till ett lämpligt material för badrum och kök.
 • Om du bestämmer dig för att ditt badrum behöver mycket ljus behöver du inte oroa dig för att dina plattor ska se bra ut. Materialet bleknar inte och förblir ljust.
 • Kakelunderhåll kräver inga speciella produkter och specifika rengöringstekniker.
 • En av de viktigaste funktionerna är säkerhet. Du kommer inte att skadas även om du krossar brickorna, eftersom produktens kanter blir helt oskarpa. Också på sådant material är möjligheten att glida och få blåmärken utesluten..
 • Glasplattor är bra för delvis dekoration. Som nämnts ovan fungerar produkten bra med andra material..

En viktig nyans är att glaset kräver en extra ram för att skydda det från deformation. Starka stötar kan skada produkten allvarligt och orsaka stötar och flis..

Tidigare var de rädda för att använda glasplattor i de flesta interiörer, av rädsla för dess förmodligen låga användbarhet. Många kunder var säkra på att när de utsätts för någon form av kemi kommer produkten att deformeras och försämras. I verkligheten är glasplattans beklädnad inte på något sätt sämre när det gäller kvalitet jämfört med traditionella produkter..

Vanligtvis är det mest oroande materialet som plattorna är gjorda av. Eftersom glaset är förkrossat har alla partiklar rundade hörn. Det är därför även om produkten är allvarligt skadad eller spridd kommer du inte att skära dig själv. Detta gäller särskilt för barnfamiljer..

Användningsområden

Detta material passar perfekt in i alla rum, vare sig det är ett privat hus eller en offentlig byggnad. Glas dekorerar vardagsrum, hallar, kommersiella utrymmen, men utan tvekan är de vanligaste områdena kök och badrum..

Moderna designers ger några praktiska tips för användning av glasplattor:

 • I badrummet är det värt att använda en diagonal design, vilket skapar en illusion av ett speciellt djup i rummet..
 • Om rummets storlek är mycket liten kommer dekoration av taket med glasplattor att skapa ett verkligt mirakel, multiplicera utrymmet..
 • Samma regel gäller för små och mycket långsträckta korridorer – effekten av det ökade utrymmet kommer omedelbart att märkas..

Ett litet tips för dem som vill skapa en verkligt magisk effekt i korridoren: försök lägga glasplattor endast i början på vänster sida och bara i slutet på höger sida. Tack vare detta trick sprids naturligt ljus och rummet blir väldigt mysigt..

Design

Som nämnts ovan finns det en mängd olika kakelstilar. Till exempel, om du vill lägga till färg på inredningen, måste du välja en orientalisk riktning med ett snyggt mönstrat mönster. För älskare av minimalism är diskret modernitet lämplig, betonar modern design och ökar utrymmet. Den italienska riktningen kommer att ge rummet en sydlig smak och uppfriska rummet med färgglada kakel med ljusa mönster. Den mest kortfattade och klassiska stilen är landsriktningen.

Varianter av kakelelement:

 • Glasdekor. Bland glasplattorna finns emaljerade produkter i ett litet antal storlekar. Sådana detaljer används för att dekorera mosaikfragment eller för att skapa paneler..
 • Glasmarmor. Från namnet blir det klart att en sådan kakel imiterar ytan av marmor i alla möjliga färger – från grönt till svart..
 • Stemalit. Emaljerat material är målbart. Sådana produkter är ogenomskinliga, och du kan täcka dem med vilken färg du vill. Dessutom är emaljerade plattor inte utsatta för förstörelse vid höga temperaturfall..
 • Penodecor. Klädplattor för ytterväggar. Har en grov genomskinlig yta.
 • Marblit. Produktens lyxiga utseende är särskilt fördelaktigt för mörka rum med punktbelysning..

Om du vill göra ditt badrum riktigt snyggt, är det värt att överväga valet av plattor klokt. Glas är perfekt för vägg- och golvbeklädnad.

  Produkter av genomskinligt eller transparent glas kommer att se fördelaktiga ut, och du kan också prova en ovanlig matt finish.

  För köket rekommenderar vi transparenta strukturer som ser snygga och moderna ut. Men det betyder inte att köket blir vitt och ansiktslöst. Du kan välja vilket färgschema du vill, medan produkten inte förlorar sin genomskinlighet. Ett förkläde står vanligtvis inför glas, men nyligen används allt mer glas för att täcka ytorna på bord, väggar och andra delar av köksutrymmet..

  Små tillägg i form av glasplattor kan förändra stilen i köket dramatiskt. Till exempel, om du vill liva upp ett ljust kök, men inte vill använda för ljusa accenter, skulle silverplattor vara ett utmärkt val..

  Storleksområde

  Valet av kakelstorlek spelar en viktig roll. Den rätta kombinationen av färger och former kommer visuellt att förstora utrymmet, lägga till ljus och njuta av den estetiska komponenten. Produktens standardmått är 20 * 30 cm. Denna storlek är lämplig för rum med ett stort och medelstort område.

  Ju rymligare rummet, desto mindre blir sömmarna iögonfallande. Om du riktar kakelläggningen längs längden kan du visuellt sträcka rummet.

  Stora plattor kan vara upp till 25 * 40 cm stora.Det rekommenderas att använda sådana produkter för golv och endast delvis för väggdekoration.

  Små storlekar avser mosaik. Sådana element har låga krav och är lämpliga för nästan vilken yta som helst. Om du använder mosaik klokt kan du visuellt justera väggarna och ge interiören den extra attraktionen. Från mosaiken kan du skapa en vacker panel eller skapa en originalritning. Det är dock värt att komma ihåg det sådana produkter kan visuellt minska utrymmet.

  För att undvika denna situation rekommenderas att harmoniskt kombinera mosaiken med plattor i standardstorlek..

  Styling

  Ytan på vilken plattorna ska limmas måste vara helt torr, ren, utan sprickor och skåror. Om du ska limma produkten i taket, se till att den kan bära plattans vikt..

  Valet av lim är ett viktigt steg. Du kan välja vitt glaslim (det är fuktresistent, appliceras i ett tunt lager) eller transparent enkomponentslim. Det senare kommer inte bara att ge ett starkt grepp, utan också förbättra produktens utseende.. Det rekommenderas inte att använda mastik, eftersom en sådan komponent är benägen att gulna och inte fäster bra på materialet..

  Först appliceras limmet med en spatel direkt på plattorna i ett jämnt och tunt lager för att undvika ojämn torkning. Kom ihåg att ta bort plastskyddet från brickan innan du applicerar. Det är lämpligt att förbereda limmet i portioner, som måste användas inom femton minuter. Efter applicering av limmet, tryck plattan mot en ren väggyta. Undvik att trycka hårt. Det rekommenderas att ta bort överflödigt lim med ett trubbigt blad..

  Efter limning rekommenderas det inte att vidröra plattorna i 24 timmar. Det är möjligt att tvätta produkten först efter tre dagar..

  För information om hur man lägger glasplattor i badrummet, se följande video..

  Vård

  För att brickan ska tjäna dig länge och behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid måste du ta hand om det ordentligt. Använd inte produkter med högt innehåll av fosforsyra, vax eller oljor.. Neutrala produkter är bäst lämpade för rengöring av sådana föremål. Om det ändå är nödvändigt att städa upp för försummade plattor, måste du använda ett verktyg som innehåller ovanstående ämnen, men minst.

  Efter rengöring rekommenderas att skölja ytan med varmt vatten. Glas med pärlemor behöver särskild vård. Använd endast specialiserade verktyg för detta..

  Recensioner

  I användarrecensioner noteras oftast de positiva egenskaperna hos glasplattor. De flesta köpare köper produkter för den kombinerade inredningen av kök, badrum, skiljeväggar och valv. Plattornas praktiska egenskaper sticker ut, nämligen enkel rengöring, lämplighet i de flesta inredningsstilar och möjligheten att skapa originalpaneler och ritningar..