Väggbeklädnader

Guld tapeter i inredningen

Det är inte svårt att lägga till en royal chic i rummet. Guld tapeter hjälper till att få en atmosfär av lyx, välstånd och välstånd in i interiören..

Särdrag

Gyllene färg är förknippad med solljus, värme, glädje. Inuti påminner det också om lyxen i guld, rikedom och välstånd..

Den ädla metalliska nyansen stimulerar aktivitet och beslutsamhet, inger förtroende och lugn. Designen av ett rum med en sådan tapet gör intryck elit, dyrt och unikt.

Guldpaletten är komplex och mångfacetterad – den är dämpad ljusgul och rik bärnsten och mörka bronsfärger. Ytans karakteristiska glans lockar uppmärksamhet och förtrollningar. Beroende på belysning ändrar tapeten sitt utseende – från en liten flimmer till ett lysande överflöde.

Glänsande dukar reflekterar ljus som förstorar rummet visuellt, gör den lättare och bekvämare. Känslan av rymlighet gör att den gyllene nyansen ser lika bra ut i stora vardagsrum och miniatyrrum.

Speciellt imponerande gyllene tapeter passar in i en klassisk miljö. Men med olika designalternativ kan du dekorera rum i nästan vilken stil som helst med sådana dukar..

Stilar

Utseendet på gyllene tapeter kan vara olika beroende på interiören:

  • Den klassiska stilen antar graciösa guldprydnader (medaljonger och damasker) på vit, beige, blå, vinröd eller grön bakgrund.
  • Art Deco tapeter kan ha liknande mönster, men i detta fall är kontrasten mycket mer uttalad. Huvudbakgrunden här är vanligtvis svart och brun..

  • Art Nouveau välkomnar vanlig präglad tapet. Moderna guldtryck på en vit bakgrund och alternativ med 3D -optisk effekt är också acceptabla. Geometriska former, ränder, blommönster – valet av modeller är mycket brett.
  • Smidiga texturer är karakteristiska för minimalism och högteknologiska stilar..

Regler för att använda en gyllene nyans

Förgyllning i interiören är bra bara i måttlighet. Övervägande av guldtoner gör atmosfären tung och smaklös. Den optimala mängden av en blank nyans, tvärtom, ger den inre elegansen, fyller rummet med ljus. Det bästa förhållandet är 1/3.

Detta kan uppnås genom att välja tapeter med ett diskret gyllene mönster eller asymmetrisk väggdekoration (placera accenter i vissa områden).

Låt dig inte heller rycka med guldtillbehör. Även i en barock interiör bör du inte kombinera sådana tapeter med förgyllda möbeldelar, ljuskronor och andra dekorativa element (eller gör det extremt noggrant, observera måttet).

Glöm inte heller stilens enhet, kombinationen av tapetdesign med möbler, gardiner och andra komponenter i en harmonisk miljö..

Guldfärg i olika rum

Sovrum

Detta rum är för avkoppling. Skimrande guld tapet hjälper till att förvandla ditt sovrum till en fantastisk, sofistikerad lägenhet. I en sådan miljö kan du njuta av din sömn och känna dig som en kunglig person..

Ljusa färger och ett tryck med knappt märkbar glans föredras här.. En ljus glöd är inte lämplig här, eftersom det kommer att störa avslappning.. Detsamma gäller kontrasterande toner, som är olämpliga här..

Vanligtvis används en av två ytbehandlingar. Den första är att markera väggen ovanför sänggavel i guld. Andra väggar i rummet är dekorerade med vanliga tapeter i vit, beige eller grädde. Det andra designalternativet gör att alla väggar kan klistras in med ljus tapet med ett gyllene tryck.

Vardagsrum

I vardagsrummet kommer lyxig tapet med gyllene glitter att vara mycket lämpligt. De kommer att skapa en högtidlig atmosfär för att ta emot gäster, berätta om den aristokratiska smaken hos husets ägare..

Här kan du fokusera på elegans och till och med lite pompa.. Spektakulära kontraster är acceptabla. Massiva trämöbler i mörka färger är perfekta för detta..

Tapeter kan antingen vara helt guld eller ha en huvudfärg med ett gyllene tryck. Bakgrunden kan vara både neutrala ljustoner och mörka nyanser. Valet beror endast på rummets storlek och personliga smak. I en rymlig hall kan tapets färg ha valfri färg. Om rummet inte skiljer sig åt i stora dimensioner är det bättre att välja ljusa färger..

I vardagsrummet kan guld vara närvarande inte bara på väggarna, utan också i andra element. Dessa kan vara vaser, möbelbeslag, lampor och så vidare. Det viktigaste är att komma ihåg om balans och observera måttlighet..

Kök

En gyllene glans i köket är ingen särskilt bra lösning. Trots allt används många glänsande detaljer redan i utformningen av detta rum. Men om du verkligen vill lägga till lite glamour i interiören, du kan välja en gyllene matt tapet med ett diskret mönster. Detta kommer att ge djup och speciell stämning till rummet..

Hall

Entréområdet är det första som gästerna i ditt hus ser. Det ser också av och träffar ägarna själva varje dag. Guld tapeter kan charma vid första ögonkastet, förtrolla med glitter och få dig att vilja återvända.

Det är bara viktigt att ta hänsyn till rummets storlek.. I en liten korridor är det bättre att välja inte för glänsande tapeter utan ett uttalat mönster. Ett stort tryck kommer att vara lämpligt i en rymlig hall..

Glöm inte heller det praktiska. I korridoren, som i köket, är tvättbara tapeter det bästa valet. De är lätta att hålla rena, eftersom ett felfritt utseende i en guldinredning är särskilt viktigt..

Kombination med andra nyanser

För att visuellt expandera rummet och lägga till ljus i det måste du vara uppmärksam på ljusa färger. Vit, grädde, mjölkaktig, persika, beige färger kombineras perfekt med guld. Denna kombination gör interiören ljus och elegant. Detta gäller även själva tapeten (till exempel ett gyllene tryck på en vit eller beige bakgrund) och interiörartiklar.

Snövit möbler är i perfekt harmoni med guld tapeter, samt naturliga ljusa nyanser av trä (“blekt ek” och andra), soffor, fåtöljer, ottomaner med ljusa klädsel.

Den lyxiga duon skapar en kombination av guld och brunt. Du kan välja vackra möbler i bruna nyanser för guld tapeter, eller så kan du dekorera väggarna med chokladfärgad tapet med ett gyllene tryck.

Det första alternativet är idealiskt för små utrymmen. Det låter dig visuellt öka ytorna i rummet och effektivt placera accenter. Det andra alternativet kommer att göra rummet chockerande lyxigt. Vanligtvis används denna teknik i art deco -stil..

Ett annat lika effektivt alternativ är kombinationen av guld och svart. En sådan inredning ser snygg och dyr ut, men det är viktigt att hitta en balans här. Färger ska antingen användas i lika stora proportioner eller så ska svart vara mindre än förgyllning.

Kombinationen av en gyllene nyans med en djupblå är lämplig för att dekorera vardagsrum i klassisk stil. Denna kombination ser elegant och ädel ut och betonar lyxen i gulddetaljer. Föreningen av förgyllning med ljusblå är lämplig för en miljö i Provence -stil.

Burgund är en annan klassisk nyans. Det gör rummet respektabelt, skapar en högtidlig stämning. På grund av färgens mättnad rekommenderas det dock att använda det med måtta och späda interiören med andra färger..

Guldfärg kombineras sällan med grönt. I det här fallet är lugna, tråkiga nyanser lämpliga för klassiska interiörer. Mörkgrön skapar en solid inredning, pistagen ser mild och romantisk ut.

Guld och turkos är ett slående alternativ för moderna stilar. Grå kan också användas. Detta kommer att ge stramhet åt atmosfären och balansera förgyllningens ljusstyrka..

Hur man väljer gardiner?

När du väljer en gardindesign måste du fokusera på stilen i rumsdekoration. När det gäller materialet bör det vara tätt. Lätta genomskinliga gardiner kommer att kollidera med designtemat och ser ut på sin plats.

Tulle är acceptabelt här, men bara komplett med nattdukar. Dessutom måste den vara vit, monokromatisk och inte för frodig..

Det är bättre att välja färg på gardinerna i ljusa färger..

I ett sådant inre mejeri kommer grädde, krämiga tyger att se bra ut. Gardiner i varma färger är också lämpliga (sand, beige, mjuk persika, nyans av kaffe med mjölk).

Om rummets färgschema innehåller ljusa oliv- eller ljusgråa toner är gardiner av denna färg också lämpliga för att dekorera fönstret..

Mörka gardiner är oönskade i detta fall.. Undantaget är rymliga rum, där mörka chokladfärgade gardiner kommer att se väldigt harmoniska ut..

När det gäller utskrifter tillåts endast subtila mönster i en nyans nära tygets huvudfärg. Om det inte är för mycket glans i rummet är alternativet gardiner med gyllene tråd möjligt. Vid tveksamhet är det bättre att välja en enfärgad version utan mönster..

Du bör inte köpa gardiner av tyg av samma färg i ett rum med gyllene tapeter. Detta kommer att göra inredningen billigare och för glänsande och smaklös..

Om inredningens funktioner i "guldtoner" se nästa video.