Väggbeklädnader

Kakel i loftstil: modern inredning

Loftstilen upphör aldrig att bli populär både utomlands och bland inhemska designers och användare. Det lockar med sin enkelhet i detaljer, intressant inredning, tillgängliga material och mångsidighet, eftersom det inte finns några begränsningar för dess användning. Loftet är lämpligt för alla rum, oavsett rummets storlek, vilket gör denna stilriktning till den mest relevanta och enkla i designvärlden.

Särdrag

Ett loft kan inte kallas en inredning som passar varje person, eftersom vissa kommer att sakna komfort, värme och fullständighet i designen..

Texturerade ytor är en av huvudkomponenterna i stilen, som säkert måste finnas i inredningen.. Tegelverk, föråldrat gips, oegentligheter på väggytan och imitation av industriella och naturmaterial är bara en liten del av texturerna som kan användas när man inreder ett rum i loftstil.

En särskild plats i utformningen av en sådan plan upptar valet av plattor. Processen att välja material kan inte kallas lätt, eftersom varje textur kompletterar interiören på sitt eget sätt och kan dekorera ett rum eller visa alla sina brister..

Typer av material

De viktigaste typerna av råvaror som används för att skapa en loftstil är följande:

  • Industriella texturer – Det här är en klassiker för den här stilen, eftersom loftet började med designen av övergivna och onödiga lokaler: lager, fabriker och stora fabriker. Ursprungligen omvandlades de till kontorsbyggnader och olika verkstäder, och efter det började de användas som bostad. Nya typer av kakel visas ständigt på byggvarumarknaden, som helt imiterar industrimaterial och låter dig skapa unika mönster för alla typer av lokaler..

Det är nästan omöjligt att skilja en äkta textur från en högkvalitativ imitation med blotta ögat. Endast proffs på högsta nivå kan göra detta. Dessutom är kostnaden för sådana material mycket lägre, och användarvänligheten gör det möjligt att installera i vilken del av rummet som helst utan onödiga svårigheter..

  • Den symboliska strukturen för loftstilen är förekomsten av en tegelvägg, serveras i olika färger. Den mest aktuella färgpaletten är den typiska tegelröda, men den ersätts ganska framgångsrikt med vitt, grått, beige, brunt och svart beroende på projektets krav. Murverket ser vackert och snyggt ut, men det kommer att vara mycket svårt att ta hand om en sådan yta, eftersom damm och smuts ofta samlas på det, särskilt om kakel med ljusa nyanser väljs. Det kan bara tas bort med en torr trasa eller en speciell borste, men det här är en ganska komplicerad och tidskrävande process. Dessutom är det bara en erfaren specialist som har gjort sådant arbete mer än en gång och som är bekant med installationsfunktionerna som kommer att kunna lägga materialet..

  • Metallytor används aktivt i utformningen av ett rum i loftstil, men de måste användas i små mängder. Det kan vara guld, silver, mässing, koppar och brons. Grunden för materialet är porslinstengods, men det är inte på något sätt sämre i yttre kvaliteter än riktiga metallytor. Användning av metaller är relevant i tekniska rum där du behöver lägga till lite brutal och tuff design till interiören..

  • Betong är ett utmärkt material som fungerar som bakgrund för framtida mönster. En kakel som imiterar en betongyta upprepar inte bara alla yttre manifestationer av detta material, utan överträffar det också när det gäller användarvänlighet. Designers rekommenderar att du använder betongplattor för golvdekoration.

  • Gips-stiliserade plattor, är en av de mest populära finisherna i loftstil. Det kan fungera både som en ljus accent och för att skapa en neutral zon som inte kommer att distrahera uppmärksamheten på sig själv..

Naturmaterial har länge förtjänat designernas kärlek när de inreder rum i olika stilar. Det är vackert, praktiskt och miljövänligt, men högkvalitativt trä, natursten eller läder är mycket dyra, så kakel kommer till undsättning, vilket helt upprepar utseendet på naturliga texturer och har en lägre kostnad.. De mest populära alternativen är:

  • Träytor stå på en nivå med tegel, om vi pratar om huvudkomponenterna i stilen. De passar helt in i interiören, tillför ljus och värme, kompenserar något för bristen på komfort och släpper ut tydliga och hårda gränser. Kakel, till skillnad från naturligt trä, kan användas inte bara i bostadslokaler, utan också i rum med hög luftfuktighet. Det upprepar helt träets finish med olika sprickor, karakteristiska nötningar och ett speciellt mönster..
  • Inte mindre relevant användning imitation av natursten. Kvartsit och sandsten kombineras enkelt med andra material, både industriella och naturliga.

Funktioner för att använda kakel

Invändiga väggplattor används för allestädes närvarande vägg- och golvdekoration i interiören, samtidigt som du kan skapa en mångfacetterad och ovanlig design. Samtidigt är det inte nödvändigt att bara använda en typ av kakel, eftersom olika alternativ kombineras harmoniskt med varandra när det gäller färger, texturer och former. För olika rum och funktionella områden väljs ett speciellt murverk av material..

Köksutrymme kräver ett särskilt tillvägagångssätt för val av täckning. Plattorna är idealiska för att dekorera väggar och golv i köket, och kombinerar praktiska med ett attraktivt utseende. För väggar används kakel med imitation av tegel i olika färger, gips eller natursten. Betong- eller metallbeläggning är mer lämplig för golvläggning av golvytan.

Med hjälp av en sådan kakel kan du nästan omärkligt skilja mat- och arbetsytorna åt. Arbetsytan ser bra ut med tegel eller murverk, som ofta kompletteras med dekorativa element och beslag i metall. I matsalen är användningen av trä relevant, eftersom detta material ger bilden fullständighet och låter dig skapa en mysig atmosfär. Enskilda delar av väggarna är målade med färg och fungerar som ett neutralt element. Gränsen mellan de två zonerna är en bardisk eller en köksö, som också kan användas i loftstil.

För att dekorera ett förkläde använder designers ofta flerfärgade plattor, som ser ut som ett lapptäcke i en enda duk. Användningen av iögonfallande och ljusa element skapar en viss accent som lockar all uppmärksamhet och dekorerar rummet..

Grafitplattor är lämpliga för golvdekoration., som upprepar utseendet på asfalt och är ganska praktiskt material. Det ger en speciell chic till interiören bara när den har brutala funktioner..

Värme och komfort kommer att ges av träliknande kakel, som visuellt mjukar inredningen, som är grov till sin karaktär. Det representerar ljust eller mörkt trä som har de karakteristiska tecknen på ett åldrat material. Det är möjligt att använda kakel med imitation av gammal parkett, men det här alternativet är inte lämpligt för alla projekt.

För ett vardagsrum är det ganska tillåtet att använda kakel inte bara som golvbeläggning utan också för väggdekoration.. Designers rekommenderar att du närmar dig detta beklädnadsalternativ med extrem försiktighet. Även om loftet antar användning av ett stort antal grova material kan keramiska plattor i vardagsrummet bara fungera som ett dekorativt element som belyser ett visst område och ger variation.

Du bör inte kakla väggarna i vardagsrummet helt med kakel, eftersom det kommer att se tungt, mörkt och monotont ut. Det finns inga begränsningar när det gäller golvdesign, men fördelarna, liksom i andra rum, ges till sten och trä.

Badrummet innebär användning av uteslutande kakel, men inte av en typ, utan i kombination med olika texturer och former. Mosaic är relevant både för efterbehandling av hela väggytan och som ett ljust element. Färgpaletten för rum med bra naturligt ljus är övervägande kallt, till exempel används blått aktivt. I andra fall kompletteras interiören med dekorativa element i varma färger. Samlingen måste väljas mycket noggrant.

Det mesta av rummet är en eller två färger som passar bra med varandra. En mängd olika färger är acceptabla för att skapa en accent, till exempel i en duschkabin. Samtidigt, i loftstil, är den gjord av massivt glas, som stöds av metallelement..

Kakelbeklädnad i loftstil är det mest bekväma och acceptabla sättet att genomföra önskad design i alla rum..

Hur man gör en kakel med egna händer i stil "loft", se nästa video.