Väggbeklädnader

Ovanlig tapet för en ungdomsinredning

Interiören för unga människor skiljer sig fundamentalt från designen av en lägenhet av den äldre generationen. Men till skillnad från ungdomar har unga redan en viss uppfattning om de nödvändiga sakerna, bekvämligheten och den valda riktningen i livet. En sådan interiör ska vara funktionell och bekväm med ett minimum av möbler..

Stil och färg

Först måste du bestämma stilen och det allmänna konceptet i rummet. Den mest lämpliga är den högteknologiska stilen, vilket innebär funktionella möbler, närvaron av glas och metall i dekorationen. För ett sådant rum är dämpade fasta färger lämpliga: vit, mjölk, grå, brun, svart, tegel.

Därefter, när du fyller rummet möbler och tillbehör kan du späda ut detta tråkiga sortiment med ljusa “fläckar”. Dessa kan vara röda eller gröna kuddar, målningar, en färgglad soffa eller fåtölj. Sådana föremål hjälper till att späda interiören och ge den en viss glädje och komplett bild..

För mer vågade ungdomar är mättade väggfärger lämpliga: rosa, blå, grön. Men rör inte upp utrymmet för mycket. Med ljusa väggar ska möbler vara diskreta i ljusa nyanser..

Loftstilen vinner stor popularitet i vår tid. Han hänvisar utan tvekan främst till ungdomsalternativen. I de flesta fall är detta studiolägenheter, där sovrummet, vardagsrummet och köket är koncentrerade i ett rum..

Tapeter i en sådan interiör används med en dekorativ beläggning i form av naturmaterial, såsom dekorativt gips, tegel, trä, sten, läder. Tillverkarna strävar efter att skapa ett stort urval av sådana dukar. Därför blir det inte svårt att hitta rätt tapet för loftstil..

För kreativa människor är hippiestilen lämplig. Tapeter i olika färger med fashionabla tryck och obestämda prydnader kommer att passa honom..

Trenden med miljövänlighet har inte sparat unga människor, så de väljer ofta den skandinaviska stilen., tack vare överflöd av ljus och rymdfrihet. Väggarna kan klistras över med fiberduk och målas i ljusa, vanligtvis vita färger. Du kan också välja och vinyl tapeter varm präglade i skuggan av elfenben.

Intressanta alternativ

Det är omöjligt att skapa en ungdomlig rumsdesign utan rätt val av tapeter..

Nu syftar tapetillustrationskonstnärer från hela världen till att skapa kreativa, ungdomliga teckningar på dukar. Denna riktning vinner stor popularitet på grund av stor efterfrågan. Till exempel, Emma Darwick släppt en separat samling tapeter med ett ovanligt tryck som heter Jagar papper.

Dukar med graffiti är lämpliga för rummet hos en aktiv och extraordinär ung man. Om han är förtjust i att rita bilder kan du ge möjlighet att dekorera väggen själv. För att göra detta måste du limma en fiberduk för målning. Applicera sedan ett bakgrundsskikt och gör sedan graffiti.

För en tjej kan du använda dukar som imiterar skrynkligt tyg, som ofta kan färgas. Väggar som liknar mocka kommer att verka ovanliga. För dem som gillar att sy och design kan du köpa alternativ med bilden av sax, symaskiner, tygskrot eller små dockmodeller.

Många tjejer älskar blommor, så du kan välja en tapet med en enkel blommig prydnad eller en stor blomma i mitten..

För kreativa människor är tapeter lämpliga, vars element kan fyllas med färg beroende på preferenser, som en barns färgning.

Sådana intressanta inslag i ungdomsutrymme som fototapeter är mycket populära. Mängden mönster och mönster är något förvirrande. Fototapeter måste väljas utifrån personens preferenser och intressen. Det kan vara: en surfare i havet, en bild av en metropol, panoramautsikt över staden, en dansande ballerina, fotbollsspelare vid ett kast, ett sakuraträd, alla slags landskap och många andra foton.

Nu finns det företag som kan överföra alla dina fotografier till tapeten.. En vägg dekorerad med ditt fotografi från det förflutna ger ditt hem mysighet och värme..

Med hjälp av sådana beläggningar kan du välja zoner i en studiolägenhet. Då kommer de att bära inte bara estetik, utan också funktionalitet..

En vägg kan skilja sig inte bara i färg, men i allmänhet vara accent i rummet. För att göra detta kan en del av rummet klistras in med en duk som visar en engelsk eller amerikansk flagga, en röd dubbeldäckarbuss mot bakgrunden av en svartvitt gata.

Det är nu på modet att använda 3D -tapeter som fördjupar dig i rymden. Det rundade taket med klistrade väggmålningar som visar havets djupa vatten med dess invånare ser intressant ut.

Särdrag

Tapeter i en ungdomsinredning bör vara praktiska, det vill säga det kräver inte mycket underhåll, det är lätt att tvätta och rengöra. För detta är en speciell fiberdukbaserad tapet lämplig. Fabriker producerar ofta så kallade anti-vandalbeläggningar med ökat motstånd mot mekaniska skador. Alternativt kan du använda målbar tapet som tål 10 till 20 ommålningar (beroende på texturen).

Glas tapeter och fiberduk skulle vara lämpligt. De tillåter inte bara att uppdatera interiören genom att applicera nästa lager, utan också för att ytterligare förstärka ytan. Glöm inte att unga människor tenderar att ändra sina preferenser och smak. Därför är möjligheten att ändra väggarnas nyans genom att måla den bästa passformen för sådana föränderliga natur..

Men det är bättre att vägra papperstapeter.. De är miljövänliga, vackra, men inte tillräckligt starka och pålitliga, bleknar snabbare och tål inte rengöring bra..

Det finns många typer och modeller av tapeter för design av en ungdomsinredning. Det viktigaste är att lägenheten är mysig, komplett och inte överbelastad med olika typer av inredning..

Du kan ta reda på hur du väljer ljus och okantig tapet för inredningen individuellt i nästa video..