Väggbeklädnader

Tapeter med monogram är ett bra val för alla rum

Tapeter med monogram är ett bra val för alla rum

Raffinerad tapet med monogram förknippas med den återhållsamma klassiska stilen för de flesta av oss. Men de kan också användas i en kreativ modern inredning. I den här artikeln lär du dig mer om sådana efterbehandlingsmaterial i klassisk stil och hur du använder dem i olika rum..

Särdrag

Mönstrade tapeter fungerar bra för att dekorera nästan alla rum. De ser snygga och sofistikerade ut. Ljusa dukar med vackra monogram är lämpliga för dekoration av ljusa rum. På grund av att grunden för en sådan väggbeklädnad är lätt, expanderar de visuellt utrymmet, vilket bara är fördelaktigt. Tapeter med monogram passar bra med vanligt eller fint nålband.

Mättade alternativ med trevliga färger, tvärtom, gör att du kan göra rummet mer mysigt och varmt. Grädde, sand eller ljusbruna tapeter fungerar bra för detta ändamål. Monogramdukar presenteras i olika färger. Både varma nyanser (som guld eller gult) och färska (blå eller turkosa) ser bra ut.

Olika sorter

Tapeter dekorerade med monogram är inte alltid dyra väggbeklädnader i naturligt tyg. Nu finns det många alternativ från olika material som kommer att positivt överraska dig med deras pris och kvalitet..

Papper

Det billigaste och mest praktiska alternativet är tapeter i vanligt papper. De är de mest bekanta för oss alla, eftersom de under många år dekorerade väggarna i husen hos våra mödrar och mormödrar.. De är extremt lätta att limma., därför kan du skapa en trevlig atmosfär i ditt hus eller lägenhet med dina egna händer.

Det är sant att sådana klassiska tapeter också har sina nackdelar. För det första är papper ett ganska lätt smutsigt material, och fläckarna som finns kvar är svåra att ta bort. Dessutom är detta ett kortlivat material, så om du bestämmer dig för att limma pappersdukar måste du snart utföra reparationerna igen..

Vinyl

Ett annat intressant alternativ är vinylgolv. En fiberduk väljs som huvudskikt som används för att skapa denna typ av tapeter. Detta gör väggbeklädnaden bättre kvalité.

Vävnad

Tygytor är dyrare väggbeklädnader. Tyget dekorerat med mönster ser riktigt lyxigt ut. Det var dessa textil tapeter, kompletterade med utsökta tryck, som användes i hem för aristokrater och kungligheter för många decennier sedan. Nu har tekniken för deras skapande förenklats kraftigt., det är därför de kostar flera gånger billigare.

Sträcka

Precis som sträcktak är sträckväggsbeklädnader också mycket populära nu. Denna moderna tapet är dyr och finns sällan i sortimentet av populära märken. Men ändå har många råd med denna lyx. De är vanligtvis gjorda på beställning, så om du vill dekorera ditt hem med utsökta stretchdukar med monogram behöver du inte oroa dig för att de kommer att vara riktigt unika..

Invändig användning

Bakgrundsbilder med vackra monogram kan försköna både vardagsrum och arbetsutrymmen. Låt oss titta på några av finesserna för att skapa mys i olika rum..

Sovrum

I detta rum är det särskilt viktigt att skapa en atmosfär som bidrar till avkoppling och nedsänkning i en lång sömn. Det är därför de flesta föredrar ljusa tapeter. Mönstren som pryder sådana väggbeklädnader kan antingen vara dämpade och knappt märkbara eller kontrasterande. Nyanser av beige, guld eller rosa anses vara den perfekta basen.. Färgen på mönstren kan vara något mörkare – till exempel grå eller brun.

Om du dekorerar ett rum med textilier, bör mönstren på överkasten, kuddarna och gardinerna kombineras med rummets bas. Detta gäller även nyanser som används vid inredning av rummet och utskrifter. Om du gör renoveringar i ett litet rum är det bäst att undvika att använda utsmyckade svepande monogram på tapetens yta..

Vardagsrum

I vardagsrummet borde mönstrad tapet vara mer uttrycksfull. Beroende på vilken atmosfär du vill skapa i det här rummet kan dukar med mönster se högtidliga, eleganta eller tvärtom neutrala och lugna ut..

Det är bäst att använda en mönstrad tapet bara på en av väggarna, även om du har ett stort rum. Detta gör det möjligt att zonera utrymmet. Så, till exempel, bredvid en sådan mönstrad vägg, kan du placera en soffa eller fåtöljer med bord. Som ett resultat kommer du inte bara att dekorera rummet, utan också skapa en mysig plats att koppla av..

Det finns faktiskt inga begränsningar när det gäller val av mönster och placering av sådana tapeter, men designers rekommenderar inte att placera dem bredvid fönsteröppningar. Faktum är att på grund av att ljuset inte faller på området bredvid fönsteröppningen kommer mönstren här att vara praktiskt taget osynliga..

Ett intressant kontrasterande tryck och en lugn kombination av färger från en palett kommer att dekorera vardagsrummet. Till exempel i ett modernt vardagsrum kommer tapeter med vita monogram på en röd bas att se intressant ut, och ett rum i klassisk stil kommer att dekoreras med utsökta ljusblå beläggningar, dekorerade med silverfärgade utsmyckade målningar..

Kök

Eftersom de flesta ägare försöker välja praktiska tapeter för köket bleknar skönheten i väggbeklädnaden i bakgrunden. Men det är med sådana dukar med vackra mönster som du kan dekorera matsalen. Om du hämtar möbler som också är lämpliga i stil, kommer allt att se så snyggt ut som möjligt..

Barn

I barnens sovrum kan du använda inte bara ljusa tryck med djur och sagokaraktärer. Lugna tapeter dekorerade med monogram ser också bra ut i detta rum. Det kan tyckas för dig att detta är överflödigt patos, men i själva verket har enkla dukar med upprepade flödande mönster en lugnande effekt på barnets sinne..

Om ditt barn är rastlös, inte sover bra och vaknar många gånger under natten, då sådana tapeter hjälper honom att slappna av och ställa in en vilsam sömn. Dessutom kan du alltid komplettera rummet med stora klistermärken på väggarna eller ljusa målningar i färgramar. Eller så kan du till och med klistra in över endast spjälsängens yta med dem och lämna resten av utrymmet ljust och färgstarkt – det kommer också att glädja både dig och barnet, som inte kommer att sakna ljusa färger.

Använd vackra tapeter för att förvandla alla dina rum till riktiga kungliga lägenheter.

Hur man väljer?

När du väljer lämplig tapet är uppmärksamheten lika stor du måste vara uppmärksam på både deras utseende och materialets kvalitet:

  • tapetens utseende avgör hur rummet där den ligger kommer att uppfattas. Stora mönster i kontrastfärger väcker omedelbart uppmärksamhet och rekommenderas därför inte att användas som bas. Det är bäst om sådana material bara dekorerar en av väggarna och tjänar till att placera accenter;
  • tapeter med sådana mönster passar bra med textilväggar och med träpaneler och med enkla putsade ytor. I varje fall ser en vacker accent i form av en mönstrad remsa så elegant och dyr ut som möjligt;

  • designers råder dig också att uppmärksamma det faktum att stora monogram endast ska användas i rymliga rum. Annars kommer sådana mönster att “äta upp” det lediga utrymmet;
  • små monogram är lättare att använda. De kombineras lika bra med en solid bas i rummet och andra mönster, eller till och med målningar på väggarna. Detta är den minst krävande versionen av bilden när det gäller valet av följeslagare. Om du hämtar ett material som är dekorerat med subtila mönster, gjorda i nästan samma färg som tapets bas, får du ett mycket känsligt väggbeklädnad. Det kommer definitivt att dekorera alla sovrum eller vardagsrum..

I nästa video hittar du en mästarklass om tapetsering med monogram.