Väggbeklädnader

Tegelsten i inredning

Det finns ett stort antal alternativ för inredning. Tapeter är alltid populära, kakel är ofta en fördelaktig lösning för ägarna..

Nyligen, när minimalism har kommit på mode, föredrar fler och fler människor dekorativa tegelliknande kakel i inredning..

Särdrag

Det kommer inte att vara en uppenbarelse att de, medan de utvecklade brickor för tegel, planerade att använda det för att bekläda fasader av kunskap. Men mycket snabbt insåg formgivare att detta material kan användas för inredning med korrekt, genomtänkt design. Således skapar designers idag med tegelliknande kakel unika och ovanliga kompositioner..

Detta material har ett antal fördelar. Förutom det ursprungliga utseendet är det värt att betona miljövänligheten hos de motstående plattorna. Under de senaste åren har de flesta ägare uppmärksammat främst denna indikator. Ju mer miljövänligt material som används för reparationer desto lugnare känner de boende. Därför bör det noteras separat att brickan är absolut miljövänlig och innehåller inga skadliga föroreningar.

Det är värt att uppmärksamma andra otvivelaktiga fördelar med tegelplattor. Den passar lätt även på svåråtkomliga platser som hörn, avsatser och andra präglade ytor. Om det behövs kommer det inte att vara svårt för befälhavaren att fila elementen i brickan, om dess del går utöver bildens gränser eller inte passar på väggen. Detta förenklar installationen av kakel och gör det också möjligt att skapa snygga hörn – både interna och externa..

Sådant material är hållbart. Han överlever temperaturförändringar med ära, är resistent mot hög luftfuktighet, reagerar lugnt på kemiska rengöringsmedel och tolererar alla möjliga mekaniska skador väl.

Tegelliknande plattor, oavsett vilket material som användes som grund för produkten, passar bra med tapeter, golvlister och andra byggmaterial som vanligtvis används för invändiga vägg- och golvbeklädnader. Tack vare detta har designers ett brett utrymme för fantasi: till exempel, när du delar upp ett rum i flera zoner, lägger kakel till de ljusaste accenterna i rummet. Detta inkluderar också ett stort urval av färger, toner och texturer..

På grund av sin struktur kan de flesta typer av plattor fungera som en sekundär värmeisolator: om rummet är väl uppvärmt behöver invånarna inte ytterligare medel för att isolera väggarna.

Tja, och slutligen kräver ett sådant material i slutändan mycket mindre limlösningar än standardföreningar som används för att lägga vanliga tegelstenar. Vart i utvändigt är plattorna nästan oskiljbara från normalt och tungt tegel, även om det är mycket billigare, lägger det mindre stress på väggarna och är mindre krävande att rengöra.

Generella egenskaper

Alla fördelar som beskrivs i stycket ovan gör det möjligt att använda tegelliknande plattor för väggbeklädnad i olika rum och låter dig fritt experimentera med olika och vid första anblicken främmande stilar.

Du kan alltid välja klinkerplattor som ger ytan den största likheten med naturligt tegel, eller så kan du föredra lackerade och därför släta gipsplattor. Slutligen stör ingen att välja en blank keramisk platta som bara liknar en tegelsten i form..

Vyer

Om de boende är ivriga att dekorera den inre beklädnaden av husets väggar med en tegelsten, behöver de inte nödvändigtvis tillgripa dekorativa plattor. När allt kommer omkring, om ett hus (privat eller lägenhet) ursprungligen byggdes av tegel, kommer det att räcka bara för att rengöra väggarna från spår av gammal beklädnad (gammal tapet och gips) och sedan noggrant slipa cementremsorna mellan tegelstenarna. Sådan bara murverk kommer att bli en ovanlig minimalistisk heminredning.

Det är en annan sak om grunden för den framtida väggbeklädnaden, till exempel betong. Därefter kommer ägarna att behöva tillgripa endast efterlikningen av den önskade beklädnaden. Samma tapet kan till exempel bara återge murverkets utseende..

För dem som vill att ytan på väggarna i ett hus eller lägenhet ska likna naturligt tegel så mycket som möjligt, kommer efterbehandlingskakel vara ett idealiskt alternativ.. Det är nästan identiskt med beröringen av en riktig tegelsten. och utåt urskiljbar från honom.

Idag finns det skillnader inte bara i alternativen för gjutning av brickor för tegel. Du kan också markera flera grundläggande alternativ för att klä inredningen i ett rum med kakel av denna typ, beroende på vilket material det är tillverkat av. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, som bör övervägas noggrant..

Gips

Detta är det billigaste och därför det mest ömtåliga alternativet för kakelplattor. Trots prisvärdhet, låg vikt, en mängd olika färger och nyanser (vilket uppnås genom behovet av självfärgning av den färdiga produkten för att ge den den struktur som krävs av idén), detta material rekommenderas starkt inte för användning i rum där kraftiga temperaturförändringar är möjliga. Dessutom absorberar gips därför aktivt fukt den kan inte användas för beklädnad av duschar och badrum.

I slutändan är det bäst att belägga gipsplattan med ett extra skyddande lager – lack. Detta kommer att skapa en slät yta som externt har lite att göra med naturligt tegel..

Och ändå har gipsplattor sina fördelar. Det är mycket lätt och skapar därför inte onödig stress på väggarna. Om designern dessutom inte har för avsikt att skapa en yta som inte går att skilja från äkta tegelverk, men medvetet vill göra det väldigt mjukt och smidigt, så är detta alternativ idealiskt och skapar en känsla av komfort och värme i rummet..

Inte den minsta fördelen är värme- och ljudisolering till rummet. Slutligen är gipsplattor absolut icke brandfarliga och extremt miljövänliga..

Klinker

För att skapa detta material används eldfasta leror som bränns vid mycket höga temperaturer. Resultatet är en mycket hållbar men elastisk produkt som motstår nötning och erbjuder en enorm hållbarhet.. Klinkerplattor används också för beklädnad av fasader på byggnader.: den är resistent mot ogynnsamma väderförhållanden, atmosfärisk nederbörd, den är inte rädd för vare sig värme eller frost. Utåt och vid beröring är detta material nästan omöjligt att skilja från naturligt tegel..

Den otvivelaktiga fördelen med klinkerplattor kan också betraktas som dess lätthet, tack vare vilken det inte skapar onödig stress på väggarna och fundamentet (om vi pratar om ett privat hus). Det bör noteras att med allt ovanstående är detta material relativt billigt..

Speciella skumpaneler med speciella celler fästs på fasaden eller innerväggen, i vilka enskilda kakelelement sätts in. Tack vare den speciella tekniken kan installationen av denna produkt ske på mycket kort tid..

Keramisk

Denna typ av tegelplattor tillverkas genom att blanda en speciell typ av lera med olika fyllmedel, främst kvartssand och karbonater, till vilka färgämnen tillsätts. Trots olika texturer av keramiska plattor, de mest populära är matta och blanka sorter.

Produkter tillverkade av detta material väger lite, men de är särskilt hållbara vid temperaturfall och hög luftfuktighet. Därför är badrum och duschrum oftast kaklade med keramiska plattor, och eldstäder och området ovanför spisen i köket är dekorerade med eldfasta keramiska plattor. Dessutom är detta material resistent mot blekning och är inte alls rädd för exponering för direkt solljus..

Glas

Detta är den dyraste och sällsynta varianten av kakelplattor. Glasprodukter låter dig skapa en helt fantastisk illusion, som om väggarna är klädda med isblock.

Dessutom kan glasplattor vara en imitation av konstgjorda guld- eller silverstänger, vilket är särskilt relevant för lokaler vars ägare försöker dekorera sina hem med speciell lyx..

Plast

PVC -paneler kan inte entydigt hänföras till en av sorterna av plattor, men det är omöjligt att inte nämna dem..

Plastprodukter kännetecknas alltid av ett stort antal färger och texturer, de är lätta att tvätta med manuell rengöring och tolererar lugnt kemikalier. De härmar tegel ganska troget.. Samtidigt, eftersom de är lätta, lägger plastprodukter inte extra på väggarna, och de är relativt billiga..

Flexibel

Sådana produkter liknar till och med utåt tapeter mer än kakel: de säljs till och med i rullar och limmas på väggarna enligt samma princip..

Flexibla plattor är idealiska för att dekorera ytor med runda eller halvcirkelformade former – det här är alla slags bågar, kolumner och hörn av icke-standardiserade former. Detta material har också goda ljudisolerande egenskaper, det är också miljövänligt och säkert..

Storlekar och former

Som praktiken visar består dekorationen, gjord i form av tegel, av delar och element av olika storlekar. Tjockleken påverkas främst av de råvaror som användes för att tillverka produkten, men oftare det är inte mindre än 8 och mer än 14 mm – det här är standardindikatorer för de mest populära klinkerplattorna bland konsumenterna.

Dimensionerna på varje tegel beror på vilken typ av tegel tillverkaren bestämde sig för att imitera. Så för en enda tegelsten är standardstorleken 25×6,5 cm, för en och en halv – 25×7 cm och för dubbel – 25×12 cm.

Mycket ofta strävar tillverkarna efter att diversifiera det vanliga tegelmönstret och producera plattor med icke-standardstorlekar. Teglens höjd och bredd kan variera inom mycket olika gränser, men alla icke-standardstorlekar måste anges på förpackningen..

Flexibla kakelstorlekar är värda att nämnas separat. En standardrulle väger vanligtvis cirka 4 kg och mäter 0,5 x 2,5 meter.

Stilar

Väggdekoration med tegelplattor är efterfrågad för många stilar. Tegelverk betyder ju inte nödvändigtvis att en vägg skalas och rengörs av spår av gammalt gips, lim och tapeter. Ibland ser tegelstenarna som dekorerar rummet eftertryckligt dekorativa och konstgjorda ut, men förlorar samtidigt inte sin charm och attraktivitet..

Först och främst, när man nämner tegel i ett vardagsrum, kommer det naturligtvis att tänka på loft. En sådan designlösning ser inte mindre intressant ut (om du väljer önskad textur och färg) i land, högteknologiska och moderna stilar.

Det är värt att uppehålla sig lite mer på loftstilen och ge den en lite mer detaljerad beskrivning. Denna designlösning visade sig relativt nyligen – runt mitten av 1900 -talet, i Amerika, och är en kombination av modern bostad och inredning av fabrikslokaler..

Loftrummet i sig innebär närvaro av högt i tak och ledigt utrymme i avsaknad av några skiljeväggar. Denna stil kännetecknas av en mängd olika “industriella” inredningsdetaljer: nakna metallrör, armerade betongkonstruktioner etc..

Av materialen är de mest populära på loft bara desamma tegel samt obehandlat trä, som kombineras med modern teknik.

Designen av en lägenhet i loftstil är lämplig för kreativa ungdomar vars ekonomi är ganska blygsam: med minimala reparationskostnader kan du skapa en mysig och ovanlig miljö. För par med barn är en sådan design sannolikt något olämplig..

För rum i lantlig stil kommer reliefplattor att ge volym och slarv i den här stilen, och i rum och lägenheter inredda i högteknologiska eller moderna stilar kommer de att späda ut den betonade moderniteten och göra atmosfären bekvämare..

Färger

Färgerna på plattorna varierar beroende på materialet från vilket de är tillverkade, liksom från tillverkaren. Det finns många färglinjer på marknaden, lämpliga för en mängd olika miljöer med de mest oväntade färgkompositionerna. Många typer av kakel kan målas på egen hand i valfri färg som behövs för en designidé..

De mest populära alternativen förblir röda och vita. – de två mest vanliga färgerna för naturliga tegelstenar. Dessa följs förutsägbart av de fortfarande neutrala bruna och vita, som också är ganska vanliga på tegelbyggnader..

Beige färg kan också ge rummet en känsla av lätthet och göra det ljusare och, till skillnad från vitt, vilket i för stora mängder gör rummet för kallt, “sterilt”, ger en känsla av komfort och säkerhet. Denna färg är bäst lämpad för sovrum..

Ingen förbjuder designers att använda tegelstenar i onaturliga färger för tegel i beklädnaden av inredningen i en lägenhet (särskilt med tanke på möjligheten att måla väggarna efter beklädnaden).

Kakel som efterliknar tegel eller sten kan vara svart, blått, grönt – allt beror på idén om lägenhetens ägare.

Vissa designers tar till och med ett riskabelt steg med hjälp av tegelliknande väggdekoration fasade spegelplattor.

Till skillnad från konventionella speglar kännetecknas en sådan produkt av ökad styrka och kan visuellt öka storleken på rummet, vilket är mycket viktigt för små rum. En annan sak är att inte alla kommer att kunna känna sig bekväma i ett rum där en eller flera väggar står inför en sådan “spegel”. Men om du använder spegelplattor för att bekläda enskilda delar av väggarna kan du uppnå en fantastisk effekt.

Tillverkare

Spanien anses vara den otvivelaktiga favoriten vid tillverkning av tegelstenar. Tillverkarna i detta land är ganska konservativa, vilket gör att de kan behålla designen och kvaliteten på deras produkter oförändrade. Samtidigt är designen av spanska plattor ganska original och igenkännlig, den drar sig mot de naturliga texturerna av naturliga efterbehandlingsmaterial, detta gäller även trä och sten.

Spanska plattor (främst, naturligtvis, vi pratar om keramiska plattor) kännetecknas av mycket högpresterande egenskaper: de är slitstarka, tål extrema temperaturer, hög luftfuktighet och rengöring med kemikalier.

De mest populära spanska kakelproducenterna är Mallol, Mayolica, Metropol, La Platera, Azulev Spanishgold.

Italienska tillverkare ligger inte långt efter Spanien. Italienska plattor är mycket hårda och hållbara produkter, mestadels värmebeständiga och brandsäkra, vilket gör det möjligt att använda sådana plattor i motsatta eldstäder och spisar..

Dessutom är plattor från Italien mycket miljövänliga och motståndskraftiga mot kemikalier, vilket gör rengöringen enklare. Precis som sina motsvarigheter är en sådan kakel vattentät och överlever lätt exponering för direkt solljus..

Och slutligen bör du inte ignorera de ukrainska tegelliknande plattorna. Även om den tillverkas på italiensk utrustning i nära samarbete med italienska och ibland spanska designers, utmärks den ändå av sitt mer överkomliga pris, trots att kvaliteten och utseendet på inget sätt är sämre än europeiska tillverkare..

Hur man väljer?

Tegelplattor är lämpliga för nästan alla rum i en lägenhet eller ett privat hus. En annan sak är vilken typ av kakel – från vilka material och vilken design är det bättre att välja för ett visst rum.

I korridoren eller korridoren rekommenderar experter att välja klinkerplattor. Det är starkare än gips, vilket kan förlora sitt attraktiva utseende under mekanisk påfrestning. Vassa hörn av barnvagnar, cyklar och skotrar kommer oundvikligen att röra väggar, repa dem.

Det är dock värt att komma ihåg det det smala utrymmet i korridoren eller korridoren, om du slutför den tegelliknande väggdekorationen i den, kommer att smala ännu mer och börja orsaka ett obehagligt förtryckande intryck. Därför är det bättre att begränsa oss till att markera ett av områdena i rummet, vilket gör det mörkare än resten av väggarna, till exempel att lägga ut det med brunröda plattor.

För att dekorera vardagsrummet kan du välja vilken kakel som helst och inte begränsas till accenter på en av zonerna: även om alla väggar i rummet är täckta med tegelliknande plattor, med rätt färgschema, kan den resulterande “lådan” bli en mycket varm och mysig plats.

En intressant lösning skulle vara vardagsrumsdekoration med vita tegelstenar, det viktigaste är att inte glömma att späda ut det inre av rummet med ljusa detaljer så att väggarnas vithet inte verkar bländande och sterilt.

I utformningen av ett badrum eller duschrum kommer ett tegelmönster att se lite konstigt ut, men med rätt tillvägagångssätt kan detta bli en unik designlösning. Från materialen är det helt oacceptabelt i detta fall gips, som absorberar en enorm mängd fukt och på grund av dess känslighet för förstörelse. Det bästa alternativet skulle vara kakel, eller om ägaren är redo för höga reparationskostnader kan du dekorera väggarna med glasplattor..

När det gäller färgschemat bör du föredra ljusa nyanser och ren vit färg – droppar vatten och ränder kommer inte att märkas särskilt mycket på det, vilket innebär att rengöring av rummet tar mycket mindre tid..

Industriella motiv och tegel i köket kommer att se bra ut. Vanligtvis används tegelplattor för att dekorera förklädningsområdet bredvid spisen, tvättområdet och själva arbetsområdet. Det är bäst att använda kaklade produkter, men om ägarna strävar efter att göra rummet unikt och originellt kan du vara uppmärksam på glasplattan. Glas kommer att se särskilt intressant ut i kombination med belysningselement., till exempel LED -remsa. Detta kommer att ge ytterligare belysning för arbetsområdet..

I hög grad ett praktiskt alternativ skulle vara vita blanka plattor: vid kontaminering, vilket är oundvikligt i köket, kommer det inte att vara svårt att tvätta det även med användning av aggressiva kemikaliebaserade tvättmedel. Det enda du behöver vara uppmärksam på: det rekommenderas inte att använda gipsplattor..

Sovrummet är universellt för användning av kakel från alla material, även om experter rekommenderar att man föredrar precis samma gips.. Den bästa lösningen är att täcka rummets centrala vägg., ligger bakom sänggaveln, vid sängens huvud. Den mest föredragna färgen kommer att vara en neutral beige färg, som alltid ger ett särskilt ljus till ett rum inrett i detta färgschema. Ljusa färger är alltid olämpliga i sovrummet, eftersom det här är en plats att koppla av och sova..

Men för privata hus inredda i lantlig stil eller i en annan liknande stil med öppen spis är det värt att leta efter prover av eldfasta plattor. Trots allt är tegelstenen i en spis eller öppen spis en erkänd klassiker som ger ett mys till ett rum, särskilt i den moderna världen, när eldstäder för det mesta utför dekorativa funktioner och centralvärme används för verklig uppvärmning av hus och lägenheter.

För motsatta eldstäder och spisar, välj antingen klinker eller keramiska eldfasta plattor med ökad hållfasthet.

Glöm inte att den valda produkten kommer därefter att behöva tvättas ganska ofta, vilket innebär att plattan måste vara resistent mot kemiska tvättmedel. Ju lättare det är att rengöra, desto mindre problem kommer det att medföra för ägaren i framtiden..

Användbara tips

För att få murverket att se mer naturligt ut och likna naturligt tegel under läggningsprocessen större luckor måste lämnas mellan enskilda brickor, än vid installation av vanliga plattor. Stora kors hjälper till med detta..

Du måste också ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av injekteringsbruk. Den vanliga injekteringen som används vid installation av kakel kommer därför inte att kunna på ett tillförlitligt sätt simulera tegelverk du måste använda antingen cement eller speciellt kakellim. Om det beslutades att använda en cementblandning måste du först fukta baksidan av delen. Detta gäller dock uteslutande kakel och klinker, i förhållande till gips (på grund av dess ökade fuktgenomsläpplighet) är detta helt oacceptabelt.

För att dekorera en öppen spis eller spis, förresten, du kan använda ett speciellt smältlim. Trots att det är ganska dyrt, kan det samtidigt ge ugnsfodret en riktigt lång service..

Det är värt att komma ihåg det det lösningskikt som appliceras på ytan bör inte vara mer än fem millimeter, trots allt, annars måste du ta bort överskott av murbruk som sticker ut utanför kakelns gränser.

Beroende på vilken inre idé som ska genomföras, tegelplattor kan användas för att dekorera hela rummet, liksom en av väggarna, eller bara ett separat område.

I stora och rymliga rum (särskilt i loft och studiolägenheter) är det lämpligt att dekorera alla väggar i denna stil, men i smala och kompakta rum kan det vara överväldigande. I det här fallet är det värt att dekorera enskilda delar av rummet med tegelstenar, eller i extrema fall föredra produkter gjorda i ljusa nyanser..

Vackra exempel i inredningen

Tegelliknande plattor kan kombineras perfekt med en mängd olika material: tapeter, gips och till och med plåt – allt beror på fantasin hos designern eller ägaren som planerar en renovering.

Det finns ett stort antal designalternativ för stenplattor..

Tegelstenar som inramar dörrar, fönster och alla typer av nischer ser alltid intressanta ut inne i lägenheten. Du kan också dekorera speglar med tegel för att ge dem utseendet på antiken..

Generellt murverk perfekt för att dela in ett rum i tematiska och funktionella områden.

Till exempel finns det inget bättre än att placera en TV och ett stereosystem mot bakgrunden av en mörk tegelvägg: en sådan lösning ser alltid väldigt snygg ut och låter dig göra en ljus accent på videozonen.

Det mest standardalternativet för köket – tegeldekoration av förklädet över spisen. Du kan välja vita plattor, vilket ger en känsla av renhet och rymlighet, även om du måste rengöra lite oftare än om du föredrar produkter med mindre lätt smutsiga färger.

Nyligen blir glansiga tegelliknande plattor populära, vilket används för att dekorera köket. Den blanka ytan gör den lätt att rengöra.

Det kommer också att vara mycket intressant att titta på alternativet där tegelplattorna kombineras i färg med stolens klädsel och en bordsskiva i trä. Detta kommer att ge rummet sammansättning och en känsla av fullständighet..

Ett annat intressant alternativ: en kombination av bruna tegelliknande plattor med snövit fasad av inredning. Detta, å ena sidan, låter dig undvika känslan av sterilitet, och å andra sidan bibehåller det strama utseendet på rummet, vilket ger det en speciell uttrycksfullhet och kontrast..

Brunröda kakelfärger är alltid populära. Tack vare deras varma färger gör de rummet mycket mysigt och varmt..

Det är ofta vanligt att ge tegelverkets effekt av antiken, artificiellt åldra brickorna och lägga till en mängd olika marker och sprickor till det. I kombination med en mängd olika industriella element (metallrör som sticker ut från väggarna, järntrappor som dekorativa detaljer, ledningar och ovanligt dekorerade belysningsarmaturer) kommer en fantastisk komposition i loftstil att skapas.

Om du lägger till denna eftertryckligt moderna teknik (en tallrik med metallbeläggning, en TV, etc.), kommer designen att visa sig verkligen fascinerande.. Samtidigt späds överdriven industrialism lätt ut med ett eller två dekorativa element: dekorativa kuddar, växter, fluffig matta.

Förutom åldrade kakel är idealiska för kaminbeklädnad: hon kommer utan tvekan att ge det en viss aristokrati, för att inte tala om det faktum att en sådan kakel i kombination med en öppen spis kommer att skapa en underbar hemtrevlig och på sitt sätt romantisk atmosfär i rummet.

En stor soffa med mjuka kuddar framför spisen, några ljusstakar eller dekorativa figurer – och du vill inte lämna vardagsrummet.

Tegelplattor passar också in i gotisk eller nygotisk stil. Det är värt att välja rätt färger och texturer, och när man tittar på rummet kommer det redan att vara svårt att avgöra: är det ett modernt hus eller ett medeltida slott?

Denna design kommer att vara särskilt väl kombinerad med högt tak i tak. (naturligtvis, om vi pratar om ett privat hus) eller med tunga utsmyckade ljuskronor och lampor. Det är också värt att lägga till halvantika trämöbler i rummet och intressanta dekorativa element som gobelänger, dekorativa svärd och vapen, etc..

Ett lite annorlunda alternativ kommer dock att se inte mindre intressant ut: högt i tak med träbjälkar och tegelväggar i kombination med moderna möbler. Denna kompositionskontrast kommer att ge rummet en känsla av överlappande epoker och göra det väldigt mysigt..

Ett intressant alternativ skulle vara att kombinera olika sätt att lägga kakel: huvudsaken är att i detta fall kan enskilda element arkiveras utan problem och fästas på den plats som tilldelats dem i önskad position.

Förresten, en tegelvägg passar perfekt in i ett rum inrett i popkonststil..

Om du bleker plattorna lite och sätter en ljus soffa, fåtöljer eller andra möbler i rummet, kommer den resulterande kontrasten att förvåna med sin glädje och saftighet. Det viktigaste, att välja denna stil, är att inte vara rädd för experiment..

En annan stil där designers ofta använder tegelliknande plattor är skandinavisk. Det kännetecknas av en kombination av vita och svarta färger i interiören med sällsynta inneslutningar av andra ljusa nyanser..

Tegelplattor målade i ljusa färger (grå, beige, vit) eller tvärtom, svarta plattor, gör att du kan göra en diskret accent på väggarna i rummet och vid behov lägga kontrast till rummet.

Dessutom kan du ibland helt avvika från normerna för den skandinaviska stilen och dekorera en del av väggen inte med vita tegelplattor, utan med röda eller liknande markeringsfärger. Sådan ljusstyrka tillåter igen att spela effektivt i kontrast och märkbart diversifierar interiören..

Tegelplattor ser bra ut i lantliga och etniska rum. Trots den förenande faktorn med den industriella stilen, nämligen tegelväggen, är syftet med denna typ av mönster ganska annorlunda. De hjälper till att mjuka upp den avsiktliga industrialismen i rummet, ta bort överdriven svårighetsgrad..

Tegelplattor i röda och brunröda färger kan förvånansvärt kombineras med ljusa tyger och mattor med afrikanska, latinamerikanska eller asiatiska mönster och ornament. Alla typer av färgad keramik, souvenirer från länderna i öst och Asien, målade taklampor för bordslampor, mångfärgade kuddar och filtar – allt detta hjälper till att skapa en varm och mysig atmosfär.

När det gäller rustik eller lantlig stil är den idealisk, till exempel för köket. En av väggarna kan återfuktas med samma tegelplattor, linoleum som imiterar trä eller laminat kan läggas på golvet, trämöbler och flera ljusa detaljer kan läggas till rummet: färgade handgjorda grytlappar, broderade handdukar, korgar för godis eller bröd.

På sommaren, i ett sådant kök finns det alltid en plats för ett litet men ljust knippe blommor..

Slutligen är en tegelvägg perfekt för en minimalistisk stil. Till skillnad från etnisk och countrymusik återstår den allmänna svårighetsgraden i rummet inte att spädas ut, utan tvärtom förstärkas med hjälp av strikta möbler utan inredning.

Förresten, för ett av landstilsalternativen, nämligen franska Provence, är en vit tegelvägg idealisk. Även om resten av väggarna i rummet är färdiga med bara ett grovt gips, tack vare Provences attraktion till naturlighet, kommer rummet att se väldigt elegant och organiskt ut.

Kakel som liknar tegel i form är också lämpliga för köket. Hon ser ganska sofistikerad ut.

Eftersom tegelväggarna fortfarande ser något oförskämda ut, blir det omedelbart klart behovet av att späda ut denna grovhet med olika mysiga inredningsdetaljer, särskilt om ägarna bestämmer sig för att inte följa land eller etniska stilar i rummets design..

Sådan en tjock fluffig matta på golvet, en soffa och fåtöljer med mjuka kuddar kan bli mysiga element. Om plattan är tillräckligt mörk är det därför bättre att välja möbler och tillhörande tillbehör av ljusare nyanser för det, och tvärtom är mörkare möbler mer framgångsrikt kombinerade med ljusa tegelliknande plattor..

Om du återigen byter uppmärksamhet från allmänna inredningsdetaljer till specifika rum, då det är värt att komma ihåg att tegelplattor kommer att se underbara ut precis bakom sängens huvud.

En slags inversion av detta alternativ ser inte mindre intressant ut: en målad vägg bakom sänggaveln och resten av väggarna, med tegelplattor. Trämöbler kommer organiskt att passa in i en sådan icke-trivial sovrumsdesign: en stor säng med vackra sniderier, en gungstol, ett vintage soffbord, något gammalt eller artificiellt åldrat bröst som kan användas för att lagra saker.

Tegel kombineras underbart med trä. Brunröda tegelplattor, kombinerade till en enda komposition med trägolv och takdekoration, kommer att se väldigt elegant ut och, så paradoxalt som det kan låta, modernt. Dessutom kommer dessa varma färger att lägga till mysighet i sovrummet..

Hyllorna integrerade inuti “murverket” kommer att se intressanta ut. Fördjupningar och nischer med tegelstenar ser väldigt intressanta ut och ge väggen en känsla av integritet. Tack vare detta kommer förresten tegelplattor att se väldigt snygga ut i kontorsdesignen..

I allmänhet blir en vägg med tegelstenar en nästan universell bakgrund för en mängd olika väggdekorationer..

Mot en tegelbakgrund kommer svartvita och färgfotografier från arkivet, en gammal målning och ett verk relaterat till modern konst att se lika attraktiva ut. Det viktigaste är att upprätthålla en balans mellan industriella, industriella motiv och väggdekorativa element..

En översikt över interiören med tegelbeklädnad – i nästa video.