Väggbeklädnader

Vitra brickor: fördelar och nackdelar

Idag presenteras en mängd produkter från Vitra -företaget på marknaden: kakel, sanitetsartiklar, keramisk granit och hushållsartiklar. Utan tvekan är den mest kända och populära produkten av märket keramik, tack vare vilket det turkiska företaget Vitra har blivit en världsberömd tillverkare av sådana produkter..

Särdrag

Ett kännetecken för varumärket är kombinationen av ett trevligt pris och utmärkt kvalitet. Utbudet av kakelkollektioner är så brett att en person med de högsta kraven hittar ett alternativ som passar alla interiörer och typer av dekorationer, för att inte tala om kraven för materialets driftsegenskaper..

Nyckeln till ett framgångsrikt skapande av kollektioner är nära samarbete med professionella utländska designers.. Glöm inte ursprungslandet för denna kakel – Turkiet. Klassisk turkisk prydnad gör sig känd i traditionella samlingar med dekorativa skär. Företaget avbildar inte djur eller växter på plattorna. Detta kompenseras dock av geometriska mönster, originalmönster och rika färger, som ger materialet en nationell smak..

Den mest moderna utrustningen och den senaste utvecklingen används vid skapandet av materialet. Plattorna genomgår noggrann kontroll i alla produktionsstadier, vilket garanterar hög tillförlitlighet, hållbarhet och dekorativa egenskaper..

Tack vare kombinationen av tradition och innovativ teknik sticker Vitra -kakel ut med avundsvärd konsistens på många kända utställningar..

Samlingar

För närvarande presenterar varumärket flera samlingar som förtjänat anses vara mästerverk på byggmarknaden..

 • Ararat. Denna matta porslinstengods är perfekt för inredning. Kollektionen presenteras i neutrala nyanser som passar alla inredningsstilar
 • Deluxe. Kollektionen består av flera färgaccenter: beige, grå, brun och antracit. Denna serie innehåller produkter med en textur som imiterar ytan på en sten. Produkterna kan användas för både inredning och exteriör.

 • Elegant. Denna kollektion kännetecknas av en intressant kombination av kaffeskuggor med blommönster. Denna kombination kommer att göra varje inredning mysig och unik..
 • Woodstock – samling med en naturlig trästruktur. Ett utmärkt alternativ för att dekorera rum i en enkel och lakonisk stil.

 • Kenya – en serie, med titeln vars afrikanska motiv redan känns. Denna kakel är lämplig för fans av atmosfären i heta länder..
 • Frihet. Denna kollektion kännetecknas av ökad hållbarhet. Dessa produkter är bra för golv.

Fördelar

Populariteten hos Vitra -plattor beror på dess många fördelar:

 • högsta kvalitet;
 • styrka och motståndskraft mot någon form av yttre påverkan;
 • frostbeständighet på ytan, vilket gör det möjligt att använda materialet inte bara för inredning, utan också för dekoration av yttre områden;
 • lång livslängd utan förlust av dekorativa och driftsegenskaper;
 • miljövänlighet av materialet;
 • ett brett utbud av mönster, färger och storlekar, så att du kan välja ett alternativ för varje smak.

Vitra sortiment

Varumärket presenterar ett brett utbud av produkter som lämpar sig för olika ändamål.

 • Material för dusch och badrum. Huvudkriteriet här är hög motståndskraft mot fukt och kemiska angrepp..
 • Material för köket i en mängd olika färger (för att dekorera förkläden).
 • Dekorativa samlingar för dekoration och dekoration av både inre och yttre ytor.
 • Plattor för väggbeklädnad i alla lokaler (vanligt, med ett mönster, imiterar strukturen hos andra beklädnadsmaterial)
 • Golvplattor. Skiljer sig i en lång livslängd, slitstyrka och motståndskraft mot mekaniska skador på grund av ökad hållfasthet.

Teknik

 • Vitra fotoaktiv. Denna typ av kakel är belagd med titandioxid. Ytan är självrengörande, utsätts inte för skadliga effekter av ljus, vatten, avgaser, absorberar inte lukt. Beläggningen förhindrar penetration av skadliga bakterier, vilket ger plattorna antifungala egenskaper. Vitra Photoactive är perfekt för dekoration av både inomhus och utomhus.
 • Vitra slimetric. Denna typ är en ganska tunn, men mycket hållbar kakel. Sådana produkter är idealiska för fasaddekoration, eftersom de utövar mycket mindre tryck på väggarna än standardbeklädnad. Trots sin ömtålighet är materialet inte krångligt att transportera. Dessutom tar sådana plattor lite plats och är enkla att passa. Slimetriska plattor är dubbelt så tunna som vanliga 9 mm plattor. Materialet presenteras i olika storlekar: 30×60, 60×60, 60×120.

 • Vitra Protect. På grund av ytterligare bearbetning kan denna kakel enkelt rengöras från föroreningar. På grund av tätningen av mikroporer tränger inte smuts in i plattans yta, medan själva produkten förblir slät och polerad.
 • Vitra ren. Förenklat avlägsnande av smuts från kakel tillhandahålls av tekniken för att glasera dess yta. På grund av den ökade ytspänningen finns det en fri dränering av vätska som leder bort smuts och damm. Tiden för rengöring reduceras avsevärt, eftersom ett milt tvättmedel är tillräckligt för att rengöra plattorna. Arkitekt Color väggplattor presenteras också i samma serie..

Råd om vård

Rengöring

Först och främst måste du komma ihåg att frigöra kakelytan från injektering och limblandningar. Det är bättre att rengöra sådan smuts utan dröjsmål, i arbetsskedet, när blandningen ännu inte är torr. I detta fall kan det enkelt tas bort med en fuktig svamp. Fasta rester av blandningen rengörs med speciella kemikalier som bör användas enligt instruktionerna.

Om syran är kontraindicerad för användning (till exempel vid rengöring av metallplattor) används neutrala reagenser.

Vård

Valet av materialvård, liksom sättet att underhålla det, beror på materialtypen och dess yta. Vissa plattor bör rengöras var tionde dag, vissa kräver daglig rengöring. För att eliminera ränder, ta bort smutsigt vatten helt från brickan genom att helt enkelt skölja det med mycket rent vatten. För att bekämpa damm är det tillräckligt att torka av med en torr trasa. Stora ytor rekommenderas att rengöras med specialmaskiner med roterande borstar..

Kom ihåg att fluorvätesyra och dess beståndsdelar kan allvarligt skada ytor. När du väljer en produkt, var noga med att testa den på ett litet område av brickan..

Felaktig rengöring kan skada materialet, lämna fläckar, ränder och till och med en film som lockar till sig smuts på ytan..

Urvalstips

För att spara pengar rekommenderar företaget att välja brickor från ett sortiment av gamla samlingar. Om du strävar efter den mest fashionabla designen är företaget redo att glädja dig också i det här fallet. Dessutom har många färger redan kombinerats med varandra för att välja den bästa kombinationen..

Recensioner

Kunderna är entusiastiska över Vitra -plattor. Materialet tilltalar sin hållbarhet, tillförlitlighet, rimliga pris. Det är opretentiöst i underhåll; för att bibehålla ett felfritt utseende kräver plattan endast regelbunden torkning med en fuktig trasa. En mängd olika mönster (inklusive traditionella vita plattor och levande färgmodeller) låter dig välja ett alternativ för alla interiörer. Storlekarna är också varierande.

Särskilt anmärkningsvärda är de fyrkantiga modellerna med en storlek på 15×15, som ser underbara ut i designen av både kök och badrum..

För information om hur du väljer rätt keramiska plattor, se nästa video..